Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
995 000 kr
Månadsavgift: 4 324 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Jimmy Rossetti, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jimmy Rossetti
Partner, Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Juan Lagos, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Juan Lagos
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Västerhaninge

Björkstigen 3

Utgångspris: 
995 000 kr
Månadsavgift: 4 324 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Jimmy Rossetti, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jimmy Rossetti
Partner, Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Juan Lagos, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Juan Lagos
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Välplanerad 1a med mycket fint och lugnt läge

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 1
  • Boarea: 40 m2
  • Lägenhetsnummer: 351
  • Byggnadsår: 1954-1959
  • Månadsavgift: 4 324 kr
  • Driftkostnad: 866 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 3
  • Hiss: Nej

Perfekt planerad och bra läge. Bekvämt boende på en trappa och rymliga rum. Här bor man lugnt med närhet till matbutik, pendeltåg, bussar, centrum. Generösa rum gör lägenheten lätt att möblera för att skapa ett trivsamt hem.
Det sociala och lättmöblerat vardagsrummet erbjuder bra ytor. Här finns sovalkov vilket ger en avskild plats med utrymme för dubbelsäng. De stora fönstren i vardagsrummet och balkongen ger ett fint ljusinsläpp. Balkongen har ett mycket fint läge mot grönskan och solen. Det fina köket har alla bekvämligheter som bidrar till matlagningsglädje med sina generösa ytor och många skåp. Bra badrummet med dusch erbjudet bra förvaringsutrymme. Tvättmaskin är installerad för att förenkla vardagen.

Säljarens ord
"Mycket trivsam lägenhet med stort kök och vardagsrum med alkov! Balkongen som är i söderläge, där man kan njuta av sol hela dagen, ligger mot en grönskande park, där man följer naturens alla skiftningar"

I Västerhaninge har du närhet till det mesta. Bara några meter bort finns närmast matbutik. Det finns bra kommunikationer med pendeltåg som tar en in till Stockholms central på cirka 30 minuter eller ut till lugna Nynäshamn. Bussar går regelbundet för att förflytta sig inom Västerhaninge. Man har även nära till centrum och flera matbutiker. Vill man njuta av naturen finns öppna jordbrukslandskap medans och havet med Årsta havsbad, Dalarö och Berga. Du har även ett utegym en kort löptur bort samt ljusspår i närheten.

För mer info och privat visning kontakta Jimmy Rossetti 0701088071

Om Bostaden

Beskrivning

HALL
När du kliver in i lägenheten möts du av ett trevligt ljusinsläpp från flera stora fönster. I entrén finns plats att hänga av sig ytterkläder i garderoberna

VARDAGSRUM
Rummet är perfekt planerat för att få plats med soffa med tillhörande TV-möbler och en avskärmad sovplats där du enkelt får plats med en större säng. Ljus och trevlig utsikt med utgång till den nyrenoverade balkongen med härlig sol.

BALKONG
Balkong med mycket bra läge mot naturen. Fin plats för sköna utemöbler och härliga sommardagar.

KÖK
Bra planerat kök med gott om skåp och arbetsytor. Skåpen bekläds med fina luckor i original. Fin plats vid fönstret för matbord

BADRUM
Stambytt badrum. Här finns det dusch, handdukstork, badrumsskåp och WC. Tvättmaskin är installerad för att förenkla vardagen.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1
Boarea: 40 m2
Lägenhetsnummer: 351
Utgångspris: 995 000 kr
Byggnadsår: 1954-1959
Driftkostnad: 866 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Bredband: Föreningen har gruppavtal med Telenor när det gäller Bredband genom fiber, 250/250. (Ingår även IP-telefoni)
TV: Föreningen har inget kollektivt avtal för Kabel-TV. Leverantör är fritt att välja själva för medlemmar och bekostas på egen hand.
Bredband: Föreningen har gruppavtal med Telenor när det gäller Bredband genom fiber, 250/250. (Ingår även IP-telefoni)
TV: Föreningen har inget kollektivt avtal för Kabel-TV. Leverantör är fritt att välja själva för medlemmar och bekostas på egen hand.

Värme- och ventilationsanläggning

Föreningen har Vattenfall som yttre leverantör till hela föreningen och bergvärme till gård 1 +2 (Ekstigen 2-8, ringvägen 6-20, tallstigen 2-4 ). Bergvärmen som har installerats av Driftec AB och togs i drift fullt ut 2017-10-17 och ska nu övervakas 1 år framöver för att se effekten av installationen. Planen är att utöka till övriga 3 gårdar om förtjänsten bedöms tillräckligt stor. I övrigt fjärrvärme.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Haninge

Omgivning

En kort promenad från lägenheten ligger Åbyvägen och Åbyplan med restaurang, café, kiosk samt annan kommersiell service. I direkt anslutning till området finns två äldreboenden. Två nya förskolor kommer att byggas, en väster och en öster om planområdet. Dessa förskolor ska ersätta den förskola som ska rivas inom detaljplaneområdet. Cirka 200 meter från detaljplaneområdet ligger Västerhaninge centrum med ett mer heltäckande utbud av kommersiell och kommunal service. En ny skola samt en idrottshall kommer att uppföras i området då Parks förskola rivs.

Gång- och cykelnät
I närheten av lägenheten går det regionala cykelstråket mellan Stockholm och Nynäshamn, som förutom att möjliggöra cykelpendling även ger god cykeltillgång lokalt inom Västerhaninge. Även gångnätet runt lägenheten är i gott skick och förhållandevis bilfritt, med ett antal genvägar på diagonalen.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0.2492%
Andel av månadsavgift: 0,002492

Pantsättningsavgift

860 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

117 627 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Brf Stigarna består av 19 friliggande bostadshus i 2-3 våningar med källare. Här finns 381 lägenheter varav 70 är hyresrätter (kontrollerat med styrelsen 2023-12-08), samt 21 lokaler.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2022 - Upprustning av några affärslokaler på fastigheten
2022 - Relining utförd på gård 2, 3, 4, 5
2021 - Utemiljö Ny grillar
2021 - Avlopp Gård 5 relining av bottenplatta
2021 - Avlopp - Stamspolning
2019-2020 - Låssystem - Nytt låssystem på entreportar, källare och garage
2019-2020 - Upprustning av utemiljö - Nya pergolas, gårdsbelysning med flaggstänger2020 Ventilation - OVK, injustering, rensning och åtgärd av fel
2019 - Huvudstammar för sanitet under fastigheter är pågående
2019 -Föreningen har genomgående bytt ut sitt låssytem till i-Loq i samtliga fastigheter och alla dess utrymmen
2019 - Föreningens utemiljöer i form av gårdskonstruktioner, belysning och gårdmiljöer har renoverats upp
2019 - Ytterligare nya undercentraler är installerade och i drift från och med Juni 2019 till Gård 3-5, då utfördes även en omfattande injustering av värmekurvorna som effektiviserade energiförbrukningen avsevärt. Undercentralerna är utrustade med digitalt DUC-system och förberedda för bergvärme.
2018 - Nytt låssystem.
2018 - Tvättstugor har delvis nya maskiner, byts alt eftersom.
2017/2019 - Nya tak och isolering på vind.
217/2019 - Balkonger, bytt betongplatta och rostfria räcken.
2017 - Påbörjat värmeeffektivisering. Gård 1 och 2 klart med elementutbyte, injustering och bergvärme som sattes i full drift i oktober
2017 - Visst utbyte av element på gård 3 till 5 med prioriteringen på injusteringen är utförd.
2017 - Renovering avi tvättstugorna och nya maskiner.
2017 - Uppstart för tak- och balkongrenovering. Tak och/eller balkong byts efter behov.
2017 - Parkeringarna renoverades.
2017 - Bergvärme med ny installation på gård 1 och 2 (av 5 gårdar) Planen är att utöka till övriga 3 gårdar om förtjänsten bedöms tillräckligt stor.
2014/2015 - Fönstren är bytta till Windoor på samtliga fastigheter på hela Gård 5 som närmast butiken "Din Mat".
2010 - Underåret totalrenoverades en av områdets tvättstugor och det skedde byte av 2 tak på Björkstigen.
Stambyten: Utfördes mellan 1994 till 1998 med start på Gård 1 ( Ringvägen 6-16, Ekstigen 2-8 ) och sedan löpande bort till och med Gård 5, (Björkstigen 1-7, Åbyvägen 19-21, Ringvägen 42-46)
Kommande renoveringar: Föreningen har inga större planerade renoveringar för 2024 i dagsläget. Men de underhåller och injusterar deras UC som pågått under en period,
OVK är pågående och beräknas slutföras under våren 2024.
Nu i vår 2024 kommer det att installeras ett helt nytt passagesystem av Säkerhetsintegrering AB i Tyresö. Det kommer att omfatta Låsta portar dygnet runt, porttelefon, brickor som kommer att hantera tvättstugor och digitalt bokningssystem dit, och eventuellt portarna, där vi nu redan har I Loq systemet installerat sedan 2019.
För mer info, se föreningens hemsida. (Kontrollerat med styrelsen 24/04-2024).

Gemensamma utrymmen

Det finns ett källarförråd till vardera lägenhet.
Det finns 5 st tvättstugor i föreningen. Dessa finns i Ringvägen 22, 40, 42, Granstigen 4 samt Ekstigen 4. Det finns en grovtvättstuga på ringvägen 20

Parkering

Föreningen har 65 garageplatser och ca 90 p-ytor. Det finns begränsat antal platser med elstolpe.
Parkering/elstolpe 250/300kr, Garage varierar i storlek och har en avgift på ca 600kr.

Separat kö genom HSB, för nuvarande relativt lång kö.
För mer information, besök: https://www.hsb.se/stockholm/brf/Stigarna/praktisk-information/parkering/

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga ytterligare avgiftsförändringar planerade för 2024. Höjning för 2024 togs beslut om med 15% . (Kontrollerat med styrelsen 24/04-2024).

Kommunikationer

I Västerhaninge finns en pendeltågstation med tåg mot Stockholm och Nynäshamn. Pendeltåget tar 30 minuter till Stockholm central och går varje kvart i rusning samt varje halvtimme övrig tid. Med bil tar det ca 20 minuter till T-centralen. I anslutning till stationen finns en bussterminal med ett flertal busslinjer. Vid stationen finns en infartsparkering och en taxistation. Buss som tar dig till Haninge centrum eller Länna handelsplats.

Ekonomi

Utgångspris

995 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 2 006 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 324 kr
I avgiften ingår värme, varmvatten, kallvatten och internet
I avgiften ingår värme, vatten och sophantering.
Obligatoriskt tillägg för Bredband tillkommer på månadsavin om 125kr/mån. (Denna kostnad är inkluderad i den totalt angivna månadsavgiften)
Föreningen har gruppavtal för elen genom Tranås Energi, boende betalar endast för sin elförbrukning.

Driftkostnader

866 kr/månad
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 254 kr
Försäkring: 487 kr
Internet: 125 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

Inga ytterligare avgiftsförändringar planerade för 2024. Höjning för 2024 togs beslut om med 15% . (Kontrollerat med styrelsen 24/04-2024).

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 179 kWh/kvm/år
Energiklass: FF
Energideklaration utförd: 2019-02-23

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 19 Visa alla 25 bilder
 

Karta och område

Björkstigen 3, Västerhaninge

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4324 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Haninge
Björkstigen 3
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning