Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 6 164 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Kalle Gudmundsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Kalle Gudmundsson
Fastighetsmäklare, Partner, Certifierad Nyproduktion
Philip Mutto, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Philip Mutto
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Västerhaninge

Solhemsvägen 11

Månadsavgift: 6 164 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Kalle Gudmundsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Kalle Gudmundsson
Fastighetsmäklare, Partner, Certifierad Nyproduktion
Philip Mutto, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Philip Mutto
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Stor och charmig tvåa

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1-2 sovrum
  • Boarea: 69 m2
  • Lägenhetsnummer: 240
  • Byggnadsår: 1970
  • Månadsavgift: 6 164 kr
  • Driftkostnad: 480 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 3
  • Hiss: Nej

Välkommen till drömhemmet du alltid letat efter! Denna ljusa och rymliga tvåa har allt du kan behöva och mer därtill. Lägenheten erbjuder ett modernt boende med ett stort fokus på praktiska ytor och fina materialval. Här finns ett rymligt sovrum och ett charmigt och välskött originalkök, komplett med moderna vitvaror. Badrummet är helt renoverat efter ett nyligen utfört stambyte. Den stora inglasade balkongen i sydväst ger dig en underbar utsikt och möjlighet att njuta av solen från morgon till kväll.

Den rymliga klädkammare ger dig extra förvaringsmöjligheter utöver de redan generösa utrymmena i lägenheten. Här har du också möjligheten att omvandla klädkammare till ett andra sovutrymme, dock utan fönster, perfekt för familjer som växer eller för att ta emot gäster. I hallen finns även där ett utrymme som kan användas som ett sovrum. Med ett fönster och plats för en enkelsäng.

Lägenheten har gångavstånd till matbutik, buss och lite längre bort Västerhaninge centrum med pendeltåg och sveriges godaste semla. Åt andra hållet har du golfbana och Årsta havsbad med stränder och färjor ut i skärgården.

Västerhaninge är en charmig och populär förort som ligger söder om Stockholm. Området erbjuder en perfekt kombination av natursköna omgivningar, utmärkta kommunikationer och mångsidiga fritidsaktiviteter. Det är ett område som tilltalar både familjer och naturälskare, samtidigt som det ger närhet till storstadens bekvämligheter.

Om Bostaden

Beskrivning

Hall:
Generöst utrymme för avhängning av kläder och andra tillhörigheter, öppnar upp mot övriga rum.

Kök:
Charmigt originalkök med välskötta ytskikt och moderna vitvaror. Tillräcklig arbetsyta och förvaringsmöjligheter för dig som behöver utrymme för matlagning och bakning. Moderna vitvaror underlättar rengöring och underhåll.

Badrum:
Modernt badrum med helkaklade ytor och vägghängd toalett för ökad golvyta. Vackert badkar finns i badrummet men går enkelt att ersätta med dusch om så önskas. Praktisk tvättmaskin för bekvämlighet.

Vardagsrum:
Ljus och inbjudande vardagsrum med generös yta för möblering och inredning. Naturligt ljus flödar in genom inglasad balkong och skapar en behaglig atmosfär för avkoppling och umgänge.

Sovrum:
Rymligt sovrum med plats för stor säng och förvaringsmöbler. Lugna färger och noggrant utvalda detaljer för en avslappnande atmosfär.

Kontor/Klädkammare:
Flexibelt utrymme som passar för barnrum, gästrum eller arbetsrum. Gott om förvaringsmöjligheter eller möjlighet att skapa ett hemmakontor för arbete och studier.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum, möjlighet till 2 sovrum
Boarea: 69 m2
Lägenhetsnummer: 240
Byggnadsår: 1970
Driftkostnad: 480 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej

Tv/Internetanslutning

Kabel-tv via Tele 2 med kanalerna 1-12 ingår i månadsavgiften, önskas större utbud får medlemmens själv beställa och betala för det.
Bredband får varje boende själv ansvara för att starta abonnemang för samt stå för kostanden.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning sker genom fjärrvärme
Ventilationssystem är mekanisk frånluft (FT) och frånluft (F)

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Haninge

Omgivning

Natur och rekreation:
Västerhaninge omges av vacker natur och grönska. Här finner man både hav och skog, vilket ger fantastiska möjligheter till friluftsliv och rekreation. Det finns flera natursköna strövområden och vandringsleder i närheten där man kan njuta av promenader, cykling och picknick. Västerhaninge erbjuder även närhet till de natursköna Tyresta nationalpark och Dalarö skärgård, vilket ger möjlighet att uppleva vildmarkens skönhet och havets salta bris.

Kommunikationer:
För den som pendlar till Stockholm eller andra närliggande områden är Västerhaninge ett utmärkt val. Här finns goda kommunikationer med både tåg och buss. Västerhaninge station är en viktig knutpunkt där pendeltågen tar dig in till Stockholm city på bara cirka 30 minuter. Detta gör området till ett attraktivt val för de som vill bo i natursköna omgivningar utan att kompromissa med närheten till storstadens puls.

Service och bekvämligheter:
I Västerhaninge finns allt du behöver för din vardag. Här finns ett välutbud av mataffärer, restauranger, caféer och andra bekvämligheter. Närliggande Handens centrum erbjuder ett större utbud av shopping och service.

Skolor och barnomsorg:
För barnfamiljer är Västerhaninge ett attraktivt val. Området har flera förskolor och grundskolor som erbjuder en trygg och kreativ miljö för barnens utveckling. Detta, tillsammans med närheten till natur och grönområden, gör Västerhaninge till ett utmärkt område för barnfamiljer.

Kultur och fritidsaktiviteter:
Västerhaninge erbjuder ett aktivt kultur- och fritidsliv. Här finns föreningar och klubbar för olika intressen, såsom idrott, musik och kultur. I området finns också möjlighet till olika sportaktiviteter, simhall och gym. För den som gillar golf finns flera golfbanor i närheten, bland annat Vidbynäs Golfklubb.

Sammanfattning:
Västerhaninge är ett område som kombinerar det bästa av två världar - närheten till storstadens möjligheter och samtidigt närheten till naturen. Det är ett område som lockar både naturälskare och pendlare, med sina vackra landskap, goda kommunikationer och familjevänliga miljö. Västerhaninge är helt enkelt ett idylliskt och attraktivt område för den som söker ett liv i harmoni mellan stad och natur.

Andel i föreningen

Andel av månadsavgift: 0,002834

Pantsättningsavgift

860 kr

Om föreningen

BRF Ribbyberg ligger i Västerhaninge c:a 2,5 mil söder som Stockholm. De första husen byggdes 1968 och föreningen grundades 1969.
Föreningen består av 15 hus med totalt 336 lägenheter.

Föreningen godkänner delat ägande med minst 10%.

Se mer information på föreningens hemsida: http://www.ribbyberg.se

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1986 - Stambyte och fönsterarbete
2015-2017 Balkonger
2015-2017 Tak
2017-2019 Detaljplan om förtätning
2017- Balkonger Backjobb - 2års besiktning 2019
2017- Tak Backjobb 2 års besiktning 2019
2017-2019 Tak
2019 Asfaltering
2019 Arborist
2019-2022 Tvättstugehus
2020-2022 - byte av föreningens dagvattenledningar i krypgrunder och källarhus
2022 - Stambyte
2022 - Renovering och återställande av skyddsrum
2022 - Nytt låssystem
2023 - Loftgångarna är målade
Kommande renoveringar: 2023 Skyltar
2023 Markområde
2023 Parkeringar
2023 Grillplats
2023 Loftgångar
2023-2026 Parkeringar
2022-2024 Tvättstugehus med föreningslokal
(Enligt årsredovisning för 2022)

Styrelsen planerar att måla om trapphusen under 2024.
De ser över lekplatserna, där de kommer komplettera med rätt sand och byta ut lekutrustningar under 2024-2025, beroende på kostnaden.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har 9 stycken tvättstugor som finns i hus 4, 11 och 17, alla på källarplan. Barnvagnsrum finns inne i entréerna och cykelförråd finns på gården framför fastigheterna. En gemensam förenings finns till för övernattning, kalas eller andra firanden. (Stambyte pågår dock fram till sommaren 2022 i detta utrymme.)

Lägenhetsförråd finns på källarplan men tillhör inte varje lägenhet, däremot finns möjlighet att hyra via HSB alternativt köpa av annan medlem.
(Enligt styrelsen 2024-03-09)

Parkering

Föreningen har sammanalagt 304 stycken parkerings- och garageplatser.

Som medlem i BRF Ribbyberg har du möjlighet att hyra en parkering 150kr/mån. med elstolpe för motorvärmare 300kr/mån eller ett garage. 550kr/mån. (2024-03-09)

Det finns inga lediga parkeringsplatser eller garage för tillfället (2024-03-09).
Föreningen har ett kösystem som hanteras av HSB. Boende ställer sig själva i kö för parkering, garage och förråd under "mitt HSB" efter inflyttningsdatum. Sen får boende själva aktivt visa intresse vid lediga objekt. Den som stått längst i kön och visar intresse får objektet.

För att ställa dig i kö för parkering eller garage kontaktar du HSB Servicecenter på 010-442 11 00.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har idag inga planerade avgiftsförändringar för 2024 (Enligt styrelsen 2024-03-09)

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 2 006 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

6 164 kr
I månadsavgiften ingår värme och vatten samt Kabel-tv med kanal 1-12.
Elförbrukningen mäts individuellt för varje lägenhet och efterdebiteras utöver avgiften.

Driftkostnader

480 kr/månad
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 300 kr
Försäkring: 180 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

Föreningen har idag inga planerade avgiftsförändringar för 2024 (Enligt styrelsen 2024-03-09)

Pantsättning

Lägenheten är inte pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 95 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 123 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2022-05-17
Besiktningsman: Jan Tägt , Densia Aktiebolag

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 22 Visa alla 28 bilder
 

Planritning

Karta och område

Solhemsvägen 11, Västerhaninge

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 6164 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Haninge
Solhemsvägen 11
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning