Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 4 776 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Baran Kayhan, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Baran Kayhan
Reg. Fastighetsmäklare/Ekonom
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Västerhaninge

Huggarvägen 35

Månadsavgift: 4 776 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Baran Kayhan, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Baran Kayhan
Reg. Fastighetsmäklare/Ekonom
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

2,5a i toppskick med inglasad balkong i en stabil förening

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2,5
  • Boarea: 64 m2
  • Lägenhetsnummer: 164
  • Byggnadsår: 1971
  • Månadsavgift: 4 776 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 3
  • Hiss: Nej

Här på trevliga Huggarvägen ligger denna fantastiska lägenhet en trappa upp. 2,5a och kök är fördelade på 60 kvadratmeter som känns mycket väl utnyttjade. Här erbjuds ni ett mycket trevligt boende i en stabil förening med god ekonomi.

Här möts vi av en rymlig och inbjudande hall med goda förvaringsmöjligheter och hatthylla, ett ljust, rymligt och välplanerat kök av toppskick som ger känslan av lyx med plats för matbord, öppen planlösning och generösa ytor. Vidare finner du ett socialt, stort och ljust vardagsrum med stora sällskapsytor och plats för soffgrupp och matbord. Lägenheten har ett stort sovrum och ett litey mindre som passar perfekt som barnrum samt ett helkaklat och ljust badrum med badkar, tvättmaskin och golvvärme. Sist men inte minst har vi en stor, lummig och trevlig balkong med generösa soltimmar i ett tyst läge mot innergården.

Lugnet som omger Huggarvägen och den här delen av Västerhaninge är oslagbart! När du kliver in på föreningens mark möts du av välskötta innergårdar och lekplatser. Vill du grilla hittar du en gemensam grillplats runt varje hörn.Ta med en vän och ge dig ut på någon av de många stigar som finns bara ett stenkast från huset eller ta med dig en kopp kaffe och slå dig ner på en bänk vid vattnet. Här är det lätt att trivas!

Varmt välkomna på visning!

Om Bostaden

Beskrivning

- HALL -
Välkomnade och rymlig hall. Här möts du av ljusa ytor med goda möjligheter till avhängning, hatthylla och plats för en byrå.

- KÖK MED MATPLATS -
Välplanerat kök av topp skick med gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor för kreativ matlagning. Stora fönster pryder väggen vid matplatsen och släpper in generöst med ljus på de vitmålade väggarna.Här finns plats för matbord stort nog för 4-6 personer.

- SOVRUM MED INGLASAD BALKONG -
Trevligt rum med plats för säng och tillhörande möblemang. Ett stort fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Härifrån når man ut till den inglasade balkongen perfekt för att koppla av med ett glas vin i hand.

- BALKONG -
Här har du en oas för dig själv eller trevligt sällskap. Lugn och fridfullt läge med utsikt över innergården. Förutom sällskap så får det även plats fina utemöbler och blomarrangemang.

- VARDAGSRUM -
Ljust och stort vardagsrum tack vare ljusinsläpp från fönsterpartiet som vetter mot lummig grönska. Här finns plats för både sociala tillställningar och det vardagliga familjelivet. Skulle så önskas finns det möjlighet att inreda med skrivbord och arbetsyta alternativt en matplats.

- SOVRUM 2 / BARNRUM -
Sovrummet som nås från vardagsrummet och passar perfekt som barnrum eller kontor. Här finns utrymme för säng och förvaring.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2,5
Boarea: 64 m2
Lägenhetsnummer: 164
Byggnadsår: 1971
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej

Tv/Internetanslutning

Ansluten till kabel-TV-nät. Leverantör: Com Hem.
Bredbandsuppkoppling finns.

Värme- och ventilationsanläggning

Husen byggdes med helt fläktstyrd ventilation med förvärmd tilluft. År 2000 byggde föreningen om till fläktstyrd frånluft med tilluft genom springventiler i fönstrens överkanter. I köken finns spiskåpor med spjäll.

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme
Ventilationssystem: Frånluft (F)

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Haninge

Omgivning

Brf Berget ligger vid Huggarvägen i Ribbyberg, Västerhaninge. Husen ligger på en höjd, väl inordnade i naturen omkring som bjuder på barr- och lövskog, bergknallar och skogsstigar.
Huggarvägen slutar i bostadsområdet och har alltså ingen genomfartstrafik.

LEK OCH IDROTT
Lekplatser för de små barnen finns på gårdarna mellan husen. För de lite större barnen finns en nyligen färdigställd lekplats med lekborg, sandlåda och gungställning. Sittgrupper finns för föräldrar och andra.
Föreningen har även en liten idrottsplats med tennisbana och fotbollsplan.

SERVICE
På cirka fem minuters promenadavstånd från bostadsområdet finns ett litet närcentrum med bland annat livsmedelsbutik, pizzeria och damfrisering. I Västerhaninge centrum finns bland annat kyrka, barnavårdscentral, ålderdomshem och bibliotek. Folktandvården och Hälsocentralen Akka har sina lokaler där liksom banker, restauranter, ett café och flera specialbutiker.

Närmaste sjukhus ligger i Handen, ca 6 km från Huggarvägen.

FRITID
Naturen erbjuder en rik variation av miljöer att ströva i och sjöar att bada i. Tyrestaskogen och Sörmlandsleden finns inom rimligt avstånd. Årsta havsbad nås på tio minuter med bil eller buss. Från Årsta brygga går båtar till bland annat Utö. I trakten finns även ridskolor och möjligheter till turridning.

Brf Berget har sin egen lilla idrottsplats för fotboll och tennis . På vintern finns en spolad isbana när vädret tillåter. I Haninge centrum finns ett nybyggt kulturhus.

I Västerhaninge centrum finns ungdomsgård. Inom kommunen finns föreningar för teater, musik och konst. Västerhaninge bibliotek arrangerar föreläsningar regelbundet.

SKOLA OCH FÖRSKOLA
I anslutning till området finns förskola.
Ribbybergsskolan med låg- och mellanstadium samt 6-årsverksamhet och fritidshem ligger ca 300 meter från området. Vägarna mellan bostadsområdet och skolan är helt fria från biltrafik.
Högstadieskola (Ribbyskolan) finns ca 500 meter från området.
Gymnasieskolor, bl a Fredrika Bremerskolan och Fria Gymnasiet, finns i Handen, ca 6 km från Huggarvägen.

Andel i föreningen

Andel av insats: 0,31558%
Andel av månadsavgift: 0,31558%

Pantsättningsavgift

725 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

600 776 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Föreningen äger och förvaltar 287 lägenheter, fördelade på 10 hus vid fem gårdar. Alla hus har tre våningsplan. Två av husen har dessutom ett suterrängplan.

Föreningen godkänner delat ägande med minst 10%.

Se mer info på hemsidan: https://www.hsb.se/stockholm/brf/bergetivasterhaninge/

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2010 Gårdsbelysning, Renovering fläktar, Asfaltering gårdar, Byte av portar
2011 Garagebelysning, Utomhusbeslysning, Målning balkongplattor, balkongrenovering, garagerenovering, asfaltering parkering
2012 Balkongrenovering, garagerenovering, asfaltering parkering.
2013 Renovering trapphus och föreningslokal
2014 Rengöring avlopp
2015 Rensning ventilationskanaler
2016 Byte av tvättmaskiner i tvättstuga
2017 Lagat tak tvättstuga
2017 Underhåll lekplatser
2017 Åtgärdande av vattenskador
2018 Byte mangel tvättstuga, ny soprumsutrustning
2018 Stambytet blev klart
2018 Målning av entréer och trapphus
2018 Byte av belysning i trapphus
2018 Byte av lås till portförråd
2018 Källargångar / trapprensningar har utförts under året.
2018 Containers för grovsopor, elektronikavfall, glödlampor och lysrör under 3 vardagar .
2018 Köket i föreningslokalen är bytt
2019 Byte takpapp
2021 Renovering och upprustning av lekplatser
2021 Byte av radiatorventiler
2022 Radonmätning
2022 Takrenovering
2022 Frånluftsfläktar
Kommande renoveringar: Enligt verksamhetsplan:
2022-2023 Byte av takpapp, stuprör och hängrännor.
2024 OVK, målning källargångar
2025 Byte värmekulvert
2026 Byte tvättutrustning i tvättstuga

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Eftersom alla hus inte har källare kan förrådet ligga i ett annat hus än det man bor i.

Det finns en lokal för medlemmarna att hyra. Lokalen är lämplig för middagar, barnkalas, studiecirklar etc.

I en fristående byggnad finns 7 tvättstugor med vardera två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Kallmangel samt strykbräda och lakansträckare finns också.

Parkering

Föreningen har 90 garageplatser som kostar 400 kr/mån, i garaget finns även 14 MC-platser som kostar 200 kr/mån.
Utomhus finns 167 platser med och utan el (motorvärmare). En plats utan el kostar 200 kr/mån och en plats med el kostar 300 kr/mån.
Föreningen planerar att installera laddstolpar för elbilar men projektet är fortfarande i planeringsstadiet.
Till garaget är det relativt kort kö medan utomhusplatserna har lite längre kö.
(Avstämt muntligt med HSB 2022-05-11)

För mer info kring parkering, vänligen kontakta: HSB Kund & Medlemsservice, Telefonnummer 010 – 442 11 00. Finns det inte någon parkering vid inflyttning och köparen har ställt sig i kö, kan föreningen skriva ett tillfälligt P-tillstånd. (Enligt föreningen 2022-12-21)

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har beslutat att höja avgiften med 5% från och med 2023-01-01. (Avstämt med föreningen 2022-12-21)

Kommunikationer

På drygt fem minuters gångavstånd från Huggarvägen finns busshållplatser.

En promenad till Västerhaninge centrum tar 15-20 minuter. Från Västerhaninge station går pendeltåg till Stockholm och Nynäshamn. Resan till Stockholm tar runt 30 minuter och tågen går mestadels fyra gånger i timmen. Till Haninge centrum åker man buss eller tåg efter behag. Restid med tåg 5 minuter och med buss ca 12 minuter. Motorvägen till Stockholm passerar i närheten av området.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 691 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

4 776 kr
I avgiften ingår värme och vatten
Värme, vatten, Com-Hems basutbud när det gäller TV.
Föreningen har idag individuell elförbrukning, vilket innebär att kostnaden för elförbrukningen läggs på månadsavgiften som betalas till föreningen. Detta gör att boende ej kan välja el-bolag.

Avgiftsförändringar

Föreningen har beslutat att höja avgiften med 5% från och med 2023-01-01. (Avstämt med föreningen 2022-12-21)

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 141 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 137 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-06-02
Besiktningsman: Vahid Jafarpour, HSB Stockholm,

Inre reparationsfond

Summa: 6 390 kr

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

Planritning

Karta och område

Huggarvägen 35, Västerhaninge

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4776 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Haninge
Huggarvägen 35
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning