Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 1 671 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Rebecca Björnsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Rebecca Björnsson
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Västra Frölunda

Rubingatan 8

Månadsavgift: 1 671 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Rebecca Björnsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Rebecca Björnsson
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Välkommen till denna välplanerade etta belägen i ett attraktivt område med låg avgift!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 1
  • Boarea: 25,5 m2
  • Lägenhetsnummer: 480
  • Byggnadsår: 1968
  • Månadsavgift: 1 671 kr
  • Driftkostnad: 100 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 0 av 3
  • Hiss: Nej

Välkommen till denna genomtänkta enrummare. När du kliver in möts du av en modern och luftig känsla. Här har du ett rymligt och lättmöblerat allrum som kan låta din inredningsfantasi att flöda, en kokvrå samt ett stilrent, helkaklat badrum med dusch. Lägenheten har renoverats under 2020 med nytt ett nytt badrum, kök och ny genomgående golv!

Här bor du i en stabil och välskött förening, Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 31, med fina innergårdar och grillplatser som ger en trivsam och härlig känsla. Området erbjuder flera grönområden, däribland det populära Ruddalens motionsområde med motionsspår, idrottsanläggningar och skridskobana. Närheten till Frölunda Torg med över 200 butiker och all service man kan tänka sig. Närhet till bra kommunikationer och även natur och hav finner ni inom behagligt avstånd!


Letar du efter en prisvärd och renoverad enrummare med låg månadsavgift? Kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning.

Om Bostaden

Beskrivning

HALL:
Välkommen in i en ljus hall med vita väggar och en stilren parkett under dina fötter, här finns utrymme för förvaring i garderob och avhängningsmöjligheter, från hallen når du allrum och även badrum.

ALLRUM:
Allrummet är bostadens självklara hjärta och här bjuds du på ett härligt ljusinsläpp och de vita väggarna och den genomgående parketten skapar en stilren och luftig känsla. Här finns gott om utrymme för att möblera efter dina behov och smak – med plats för både en mindre soffa, TV-möbel, matbord och en säng. Detta rum ger dig friheten att låta din inredningsfantasi flöda.

BADRUM:
Fräscht och helkaklat badrum med grått klinker och vitt kakel på väggarna, renoverat 2020 i föreningens regi. Rymligt badrum i stilrena materialval. Här finns vägghängd wc, handfat med kommod, belyst spegel och dusch med glasväggar.

KOKVRÅ
Kokvrån är smart och välplanerad. Utrustad med diskho, modern induktionshäll och vita släta skåpsluckor som skapar ett stilrent intryck och arbetsbänken är i tålig laminat Ett mindre fönster ger naturligt ljusinsläpp och tillsammans med de vita väggarna och parkettgolvet skapas en känsla av rymd och öppenhet. Här får du ett funktionellt kök med en ljus och rymlig atmosfär.


Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning!

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1
Boarea: 25,5 m2
Lägenhetsnummer: 480
Byggnadsår: 1968
Driftkostnad: 100 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 0 av 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Frölunda

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,07341
Andel av insats: 0,07342
Andel av månadsavgift: 0,07367

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

85 144 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Föreningen Riksbyggen Göteborgshus Nr 31 ligger på Rubingatan 1-48 och består av 485 st lägenheter i 3-4 våningshus uppförda 1967-68. Föreningen innehar tomträtt till fastigheterna: Tynnered 14:1-3. Lägenheterna i föreningen är fördelade enligt följande: 1 rok -71 st, 2 rok -150 st, 3 rok -156 st, 4 rok -81 st, 5 rok -26 st och större än 5 rok-1 st. Dessutom finns 12 st lokaler, 3 separata garage med 430 st p-platser.

Renoveringar:
Utförda renoveringar:
2008-2009 balkongrenovering
2009-2010 spolning av avloppssystemet, cykelrummen målades och upprensning av utemiljön på gårdarna
2010-2011 renovering av bastu och tvättanläggningar, samtliga takfläktar sågs över och fel åtgärdades
2011-2012 renovering av expeditionen, radonsanering avslutades, upprensning och renovering/byte av markrör.
2012-2013 blev närvarostyrd belysning i alla garage klar, samtliga tvättmaskiner byttes ut mot tysta, energisnåla maskiner och uthyrningslägenheten fräschades upp.
2019 Våtrums -och stamrenovering avslutades med slutbesiktning januari och nu kvarstår 5 års garanti på material och 10 års garanti på tätskikt.
2018-2019 Målning av trapphusen.
2021-2023 nya elsystem i samtliga lägenheter, och installation av brandvarnare i samtliga lägenheter. Tvättmaskiner har bytts ut.
2023-2024 OVK utförs.

Planerade renoveringar:
Förbereder garage för laddning av El-bilar. Renovering av föreningslokal samt utöka gymmet.
Fortsatt utbyte av gårdsbelysning mot LED-armaturer i takt med att de befintliga tar slut.
Fortsatt föryngring av utemiljön, sker i sakta takt och inom ordinarie budget.
Utredningar och studier startar kring solceller på taken, vilket sannolikt kommer ske gemensamt med renoveringar av taken. Troligtvis runt år 2025.
Föreningen diskuterar just nu att upphandla kollektivt internet för samtliga medlemmar och inkludera det i avgiften.

Underhåll och reparationer i föreningen sköts löpande. För mer info gå in på föreningens hemsida, eller årsredovisningen.

Ekonomi:
2022-07-01 höjdes avgiften med 2%.
2023-07-01 höjdes avgiften med 4% för att möta räntekostnader och framtida tomträttshöjning. Föreningen har amorterat 15mkr under året, vilket minskar kostnaderna med ca 500 000kr per år.
2024-07-01 höjs avgifterna med 5%.

Bredband, Tv och Telefoni:
Bredband via Tele2 eller Bredbandsbolaget. Ansluten till kabelnät via Tele2 eller Bredbandsbolaget. Från oktober 2024 kommer internet att ingå i månadsavgiften.

Parkering:
Det finns 430 st garage-platser som går att hyra för ca 500kr/mån. Till dessa är det separat kö. Det finns även tvättmöjligheter för bilar i garaget. Förutom ordinarie besöksparkering finns besöksparkeringar i garage 1 och 3. Dessa kan hyras av medlemmar som har gäster som stannar lite längre. Installationer för elbilsladdning är på gång och kommer påbörjas efter sommaren 2023.

Gemensamma utrymmen:
För föreningens gäster finns bland annat gästlägenhet, aktivitetslokal, hobbylokal samt föreningslokal att hyra. Utöver detta finns även gym, biljard och både boule och grillplatser på gården. Gemensamma tvättstugor finns i föreningen att boka.

Läs gärna mer på föreningens hemsida: www.gbghus31.se.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

1 671 kr
Inklusive värme, vatten och Kabel-TV

Driftkostnader

100 kr/månad
Antal i hushållet: 1
Kommentar: Driftkostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.

Fördelas enligt följande

El: 100 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Uppgift om pantsättning saknas

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 161 kWh/kvm/år
Energiklass: FF
Specifik energianvändning: 142 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-09-20

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 1 Visa alla 7 bilder
 

Planritning

Karta och område

Rubingatan 8, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 1671 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Frölunda, Göteborg
Rubingatan 8
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning