Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 599 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Västra Frölunda

Sjömilsgatan 24

Månadsavgift: 3 599 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Stor och välplanerad tvåa om hela 61,5 kvm i populära Flatås!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 61,5 m2
  • Lägenhetsnummer: 258
  • Byggnadsår: 1964
  • Månadsavgift: 3 599 kr
  • Driftkostnad: 1 169 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 3
  • Hiss: Nej

Välkommen till en ljus och fräsch genomgångslägenhet om ca 61 kvm med tyst gårdsläge och härlig balkong. Bostaden ligger fritt beläget med ett högt och fint läge och har en tilltalande planlösning med genomgående ljusa färgval, fina golv samt stora fönsterpartier som möjliggör generöst ljusinsläpp och ger extra rymd åt lägenheten. Fräscht renoverat kök med utgång till härlig balkong i soligt västerläge som vetter mot grönskande innergård samt matplats för 4-8 personer vid fönster, ljust och rymligt vardagsrum, stort sovrum med flertalet garderober, fräscht badrum med dusch och tvättpelare samt möblerbar hall. Lägenheten är belägen nära grönområden, lekplatser och goda kommunikationer. Ett stenkast från affär, allmän service, skolor och dagis. Brf Flatås 1 är en stabil förening belägen i ett omtyckt område med grönskande omgivningar samtidigt som det är nära till såväl salta bad och Frölunda Torg med sitt affärscentrum som till centrala Göteborg med sitt stadsliv.

Välkommen att kontakta mäklaren för mer info!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 61,5 m2
Lägenhetsnummer: 258
Byggnadsår: 1964
Driftkostnad: 1 169 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Frölunda

Omgivning

Flatås är ett omtyckt område med mycket grönska och mestadels låg byggnation uppförd på 50- och 60-talet. Allt man behöver finns på gång- och cykelavstånd.

Namnet Flatås kommer ursprungligen från den flata ås som är belägen strax väster om det nuvarande bostadsområdet mitt i Flatås. I Flatås låg Bua Gård vars förste ägare brukade marken redan på 1500-talet. Gården bytte ägare genom tiderna och köptes slutligen av Göteborgs stad 1908. År 1930 var det den största gården i Västra Frölunda och levererade produkter direkt till de boende kring Linnéplatsen och Högsbo.

Genom Flatås går promenad- och cykelleden Säröbanan som tar dig hela vägen från centrala Göteborg till Särö. Säröbanan erbjuder en bilfri väg till såväl Askim, Hovås och Amundön med sina fina badställen och flera trevliga restauranger som till Änggårdsbergen, Slottsskogen, Botaniska Trädgården och centrala Göteborg. Centralt i Flatås ligger Flatås Torg med minilivs, frisör och pizzeria.

I anslutning till området finner man även frilufts- och rekreationsområdet Ruddalen med sitt populära motionscentrum samt flera vackra promenadstigar och joggingspår.

Flatås gränsar bland annat till Järnbrott och Högsbo. Där Flatås möter Järnbrott ligger Marconimotet och den populära mataffären Lid. Några minuter bort med buss eller spårvagn ligger Frölunda Torg med mer än 200 butiker, caféer, tandläkare, vårdcentral samt kulturhus med biograf, simhall och bibliotek. Från Flatås tar man sig också lätt till köpcentrum 421 i Högsbo industriområde.

Till och från Flatås finns goda kommunikationer i form av både spårvagn och buss till Göteborgs city, Marklandsgatan eller till Frölunda Torg. Marklandsgatan och Frölunda Torg är knutpunkter där man enkelt kan byta linje och ta sig vidare till stadens alla delar.

Vill du läsa mer om skolor och förskolor i området så gå gärna in på www.goteborg.se.Skolor, förskolor, affärer, lokaltrafik, grönområden och allmän service.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,12223%
Andel av månadsavgift: 0,12223%

Om föreningen

Bostadsrättsförening Riksbyggen Flatås 1 består av 651 lägenheter och 1 uthyrd lokal med följande adresser: Svängrumsgatan 2-52, Distansgatan 45-67, Sjömilsgatan 11-25 och 2-30 samt Nymilsgatan 1-29. Lägenheterna i föreningen är fördelade enligt följande: 1 rok- 72 st, 2 rok- 118 st, 3 rok-236 st, 4 rok-108 st och 5 rok-117 st, dessutom tillkommer 216 st garage, 383 st p-platser och 58 st carportar. Varje lägenhet får hyra en styck p-plats, carport eller garage. Även garage för MC/moped finns för uthyrning. I mån av plats kan styrelsen godkänna att man får hyra extra P-plats.

Gjorda renoveringar:
2004-2005 skedde en rad renoveringar, bla. byte av lägenhetsdörrar och installation av portlås med portkod i entréhusen. 2007 renoverades lekplatserna på innergårdarna med nya lekställningar, gungor etc. Fastighetens stammar relinades under år 2009-2011. Under år 2011 var även upprustningen av gårdarna klar. 2012 drog man in fiber och abonnemangskostnaden lades med i årsavgiften. Upprustning av loftgångar skedde under 2013-2014. Under 2017-2018 skedde fasadrenovering. Från årsskiftet 2021/2022 är föreningens förvaltare Bredablick. 2022/2023 utfördes en underhållsspolning av avloppsstammarna. I samband med detta filmades även rören. 2023 påbörjades bygget av föreningens nya garage, beräknat vara klart Q2 2024.

Kommande renoveringar:
Föreningen har ett pågående arbete med bygge av garage som beräknas vara klart under Maj 2024. Fönster som enligt underhållsplanen är planerat till 2035 kan komma att tidigareläggas. Projektering gällande stambyte har startats och mer info kommer. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget.

Föreningens ekonomi:
Från 1 juli 2019 med 1% på grund av kommande renoveringar såsom bland annat fasadrenovering, ombyggnation lekplatser och tvättstugor. Föreningen hade en hyresfri månad januari 2021. I oktober 2022 höjde föreningen avgifterna med 18% pga. omförhandlat tomträttsavtal. Avgiften höjs med 12,5% (inkl värmetillägget) från och med 1 juli 2023. Höjningen beror på ökade kostnader (inflation, värme) samt eftersatt underhåll i föreningen (byte av fönster samt stambyte).
Från 2024-07-01 höjs värmeavgiften med 15:- per kvadratmeter, från nuvarande 135:- per kvadratmeter och år till 150:- per kvadratmeter och år. Dessutom höjs årsavgiften för bostad med 2%.

Bostadsrättstillägg:
Bostadsrättstillägg är kollektivt tecknat och ingår i månadsavgiften.

Bredband och kabel-TV:
Bredbandsleverantör är Bahnhof. Hastighet 1000/1000. Föreningens centralantennanläggning är ansluten till Tele2 kabel-TV-nät.

Förråd:
Varje lägenhet har ett förråd i entréplan.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har fyra tvättstugor som är uppdelade i två sektioner, åtta personer kan alltså tvätta samtidigt. De är jämt utplacerade i området i friliggande byggnader.
Nybyggt gym och bastu. Gymmet kan utnyttjas mot en kostnad på 50 kr i månaden. Barnvagnsrum vid varje entré.
Festlokal för upp till 50 personer går att hyra för 300 kr.
Det finns ett antal odlingslotter som medlemmarna kan hyra.
Två gästlägenheter finns att hyra till en kostnad av 300 kr per dygn. I varje lägenhet finns fyra sängplatser, kyl, mikro, trinett, dusch, toalett och trådlöst internet.

För mer information se föreningens hemsida: https://www.flatas.rbmotesplats.se/

Planerad byggnation i närområde: För mer information besök Stadsbyggnadskontoret, Plan-och Byggprojekt i Göteborg, Flatås park och Synhållsgatan samt Distansgatan/Marconigatan.
I samband med byggnationen vid Flatås park och Nymilsgatan rustade Göteborgs stad även upp parkområdet med ett 200 meter långt aktivitetsstråk med bollplan, utegym, lekplats och vilobänkar.

Ekonomi

Månadsavgift

3 599 kr
I avgiften ingår vatten, kabel-tv, bredband 1000/1000 och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt värmetillägg tillkommer på 769 kr/mån.

Driftkostnader

1 169 kr/månad

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 150 kr
Värmetillägg: 769 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 31 Visa alla 37 bilder
 

Planritning

Karta och område

Sjömilsgatan 24, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 3599 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Frölunda, Göteborg
Sjömilsgatan 24
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning