Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 4 102 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Emma Halvarsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Emma Halvarsson
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Västra Frölunda

Orkestergatan 5

Månadsavgift: 4 102 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Emma Halvarsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Emma Halvarsson
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Genomgångstrea på entréplan i en obelånad förening!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 78,5 m2
  • Lägenhetsnummer: 110
  • Byggnadsår: 1966
  • Månadsavgift: 4 102 kr
  • Driftkostnad: 480 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 0 av 3
  • Hiss: Nej

Rymlig och ljus trea på entréplan med inglasad balkong och en låg avgift! Beläget med naturen runt knuten och med goda kommunikationer både till centrala Göteborg och västerut mot saltstänkta klippor. Lägenheten erbjuder två rymliga sovrum, gott om förvaring samt ett ljust vardagsrum. Bra planerat kök med matplats invid fönster som vetter in mot föreningens lugna innergård.

Lägenheten ligger i en mycket god förening, helt obelånad och med välskötta innergårdar och gemensamma utrymmen. I Kaverös har du såväl härliga grönområden som goda kommunikationer inom ett par minuters gångavstånd. Med mindre än femton minuters resa når man de mysiga caféerna och restaurangerna i Linnéstaden och Vasastaden, alternativt Frölunda Torg med alla sina butiker. Bostaden ligger dessutom på gångavstånd till Axel Dahlströms Torg där du finner bl a apotek, bank, bibliotek och mataffär.

Välkomna att boka in er på visning!

Om Bostaden

Beskrivning

Hall
Välkomnande hall varifrån lägenhetens alla rum nås. Förvaring sköts av såväl avhängningsyta för ytterkläderna, en garderob samt en stor klädkammare som idag nyttjas som arbetsrum och ligger i anslutning till hallen.

Kök
Till vänster om hallen ligger hemmets kök, välplanerat med bra arbetsytor och mycket förvaring. Köket går i mörkt trä med en en ljus bänkskiva i sten. Invid de stora fönsterpartierna bildas en naturlig matplats som rymmer ett matbord för 4-6 sittande gäster! Fönsterna vetter ut mot föreningens välskötta och lugna innergård. Köket är utrustat med kyl och frys samt spishäll med fläkt och integrerad ugn och mikro.

Sovrum 1
Via köket nås det första av två sovrum, vilket även kan nås från hallen. Rofyllt sovrum med fönster mot balkongen som även den vetter in mot föreningens lunga innergård. Rummet kan enkelt möbleras med en större dubbelsäng med tillhörande möbler. Förvaring sköts här av 5st garderober som löper längs hela ena väggen.

Balkong
Inglasad balkong i ett soligt västerläge med utsikt över föreningens innergård. Balkongen är möblerbar och rymmer loungemöbler eller ett cafébord med stolar. Här kan man njuta av solens strålar från tidig eftermiddag till kväll.

Gästtoalett
Halvkaklad gästtoalett med en ljus klinker på golvet och målade väggar. Här finns wc och ett handfat med vitt kakel som stänkskydd.

Duschrum/badrum
I anslutning till gästtoaletten ligger ett duschrum med badkar, handfat med kommod för förvaring. På golvet ligger en mönstrad våtrumsmatta och väggarna är klädda i en ljus målad våtrumstapet samt delvis kaklat i vitt.

Tvättstuga
Innanför dusch-/badrummet ligger en separat tvättstuga. Tvättstugan består av kombimaskin, tvättho med arbetsyta samt överskåp för förvaring. Yta finns för både tvättmaskin och torktumlare om så önskas. I tvättstugan finns även ett vädringsfönster. Golvet är av samma våtrumsmatta som duschrummet och väggarna är målade i samma kulör.

Vardagsrum
Rymligt och ljust vardagsrum, lättmöblerat och med gott om naturligt ljusinsläpp. Här ryms en soffgrupp med tillhörande soffbord och tv-möbel, samt ett större matsalsbord för den som önskar. Stora fönsterpartier som löper längs hela ena väggen släpper in dagsljus till rummet. Väggarna är målade och golvet består av en ekparkett i holländskt förband, i original från byggåret.

Sovrum 2
Det andra av två sovrum som nås via vardagsrummet, kan ändras om med ingång från hallen via klädkammaren. Även detta ett rymligt sovrum med golv av laminat i ek och målad väggar. Kan möbleras med en säng och tillhörande möbler samt skrivbord eller förvaringsmöbel vid behov.

Letar ni efter en trevlig markplans-trea att skapa ert drömhem i, belägen i en stabil och omtyckt förening med både natur och shoppingcenter runt knuten? Varmt välkomna att boka in er på visning!

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 78,5 m2
Lägenhetsnummer: 110
Byggnadsår: 1966
Driftkostnad: 480 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 0 av 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Upplåtna utrymmen

Ett förråd samt en liten matkällare tillhör lägenheten.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Frölunda

Omgivning

Kaverös

Redan för 9 000 år sedan var Kaverös befolkat och fornlämningar som Kave Röse är bevarade än idag och sägs ha gett området dess nuvarande namn.

Kaverös är beläget på en höjd med naturen tätt inpå knuten och gränsar till Ruddalen, Högsbo och Flatås. Läget gör området unikt på så vis att man har en fantastisk utsikt från Kaverös över kringliggande områden i västra Göteborg. Bostäderna i Kaverös är omtyckta och erbjuder allt från modern nybyggnation till flerfamiljshus från tidigt 1950- och 60-tal. Gemensamt för byggnationen, förutom den fina utsikten, är att den oftast omges av mycket grönska.

Genom Kaverös går spårvagnen, som lätt tar dig in mot staden eller ut mot Frölunda Torg. För mer information gå gärna in på www.vasttrafik.se.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum inte långt från Kaverös, med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som mataffär, bank, frisör, tandläkare och vårdcentral.

Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger bl.a Mio Möbler och Mc Donalds.

Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg går ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg men även Marklandsgatan är en bra knutpunkt i närheten.

Mitt i Kaverös ligger Kaverös centrum med matbutiken Willys och en lokal pizzeria. Vid Marconimotet ligger Lidl. Mataffär och ytterligare service finns även vid närliggande Axel Dahlströms Torg.

För mer information om närliggande skolor och förskolor besök www.goteborg.se.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,33411%
Andel av månadsavgift: 0,0033413

Om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Järnbrott 159:1-3 med adresserna Konsertgatan 1-13, Orkestergatan 1-31 och Tunnlandsgatan 8-24. Föreningen arrenderar även Järnbrott 758:138. På dessa fastigheter uppfördes under 1965-67 bostadshus med 311 st lägenheter från 1 rok till 5 rok. Dessutom finns 4 st lokaler, ca 330 st p-platser (från 175 kr/mån) samt ca 11 st mc-platser. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rokv-25 st, 1 rok-3 st, 2 rokv-3 st, 2 rok-95 st, 3 rok-115 st, 4 rok-35 st, 5 rok-35 st.

Renoveringar:
2008-2009 utfördes relining och utbyte av avloppsstammar.
2013-2014 utfördes byte av takpapp och solcellsanläggningar installerades.
2017 byttes fasadbelysning till LED, en OVK genomfördes och nya portar installerades till garagen.
2018 byttes armaturer i trappuppgångar ut.
2019 installerades laddstolpar till parkeringsplatserna. Man byggde om VVS-anläggningen och bytte alla stamventiler. Montering av nytt tak och takbelysning till korridorerna till fritidslokalerna. Parkeringsgaraget har målats och har fått stålbalkar för ökad inbrottssäkerhet. Man har också installerat 60 laddningsstationer för elbilar i garaget. 14 stycken takfläktar har ersatts. Montering av nya bredare soprumsrör har utförts samt installation av belysning i soprummen. Det har planterats perenner och buskar samt beskurits träd vid parkeringarna Tunnlandsgatan och Orkestergatan. Man har även utfört och köpt brandsyn.
2020 Byggde man om VVS-anläggningen och bytte alla stamventiler. Montering av nytt tak och takbelysning till korridorerna till fritidslokalerna. Parkeringsgaraget har målats och har fått stålbalkar för ökad inbrottssäkerhet. Man har också installerat 60 laddningsstationer för elbilar i garaget. Montering av nya bredare soprumsrör har utförts samt installation av belysning i soprummen.
2021 Medlemmar kommer även få ett erbjudande om installation av fiber till lägenheten att bekosta själva.
2022 Reparation av nedre del av fasad, betongarbeten på loftgångar samt byte av dörrar till allmänna utrymmen.
2023- Påbörjat renovering av garage.


Föreningen håller i dagsläget på med ett projekt gällande installation av bergvärme samt undersöker alternativ med gemensam el-mätning mot Göteborgs Energi med intern separat mätning. Föreningen planerar också framöver att utföra markarbeten, reparation av nedre del av fasad, betongarbeten på loftgångar samt byte av dörrar till allmänna utrymmen. Man planerar även att montera nya staket vid lekplatserna på övre gården.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har bland annat ett bibliotek, biljard/bordtennisrum, gym, bastu samt en samlingslokal att hyra. Utöver detta finns flera cykel- och barnvagnsrum samt tre tvättstugor, belägna vid Tunnlandsgatan 18, Orkestergatan 13 och Konsertgatan 7.

Sunfleets biluthyrning finns att tillgå i anslutning till en av föreningens parkeringsplatser.

Till varje lägenhet hör ett förråd och en matkällare.

Tv och bredband:
Föreningen har en kollektiv anslutning till Com Hems bredband (100/10), telefoni och Digital-TV.

Ekonomi:
Mycket stabil och solid förening, belåningsfri och med låga avgifter. Bostadsrättstillägget upphandlas kollektivt och är inkluderat i avgiften. Föreningen har nyligen godkänt installation av 60 st billaddningsstationer. De har även godkänt installation av bergvärme för att minska föreningens värmekostnad. För mer information kring föreningens ekonomi och detaljerad underhållsplan, se årsredovisningen.
Föreningen höjde avgiften 3% 2020-07-01.

Läs mer om föreningen på deras hemsida www.goteborgshus34.se

Ekonomi

Månadsavgift

4 102 kr
I avgiften ingår värme, vatten , bostadsrättstillägg, digital-tv och bredband via ComHem.
Observera att avgiften är 3385 kr med ett obligatoriskt tillägg om 717 kr avseende värme.

Driftkostnader

480 kr/månad
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 330 kr
Försäkring: 150 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 142 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 129 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-04-09

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 10 Visa alla 16 bilder
 

Karta och område

Orkestergatan 5, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4102 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Frölunda, Göteborg
Orkestergatan 5
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning