Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
2 295 000 kr
Månadsavgift: 3 206 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Västra Frölunda

Mandolingatan 7

Utgångspris: 
2 295 000 kr
Månadsavgift: 3 206 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Modern och stilren gavellägenhet på omtyckta Mandolingatan!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 68 m2
  • Lägenhetsnummer: 174
  • Byggnadsår: 1963
  • Månadsavgift: 3 206 kr
  • Driftkostnad: 1 222 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 5 av 12
  • Hiss: Ja

Välkommen till en modern och stilren gavellägenhet fantastisk öppen planlösning som inbjuder till socialt umgänge. Denna välplanerade bostad med högt och fritt läge samt låg avgift erbjuder härligt ljusinsläpp genom stora fönsterpartier samt genomgående ljusa färg-och materialval som skapar en neutral bas att inreda efter. Väldisponerad planlösning med modernt och smakfullt kök med matplats för 4-8 personer vid fönster och utgång till balkong med utsikt mot grönskande omgivningar. Öppen planlösning från kök mot vardagsrummet som är ljust och rymligt och erbjuder gott om plats för olika möblemang. Den öppna planlösningen ger tillsammans med de stora glaspartierna från balkong och fönster ett ljust och luftigt intryck som inbjuder till umgänge och gör ytorna till de givna samlingspunkterna i bostaden. Två fina sovrum varav balkongen nås från det ena. Helkaklat stambytt badrum (2004) med dusch. Välkomnande hall med effektiv förvaring. Här bor man bekvämt i en omtyckt och stabil förening i hjärtat av Ruddalen med närhet till Frölunda Torg med dess serviceutbud, härliga grönområden och goda kommunikationer som snabbt tar dig in till centrala Göteborg.

Varmt välkommen att visa intresse redan idag!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 68 m2
Lägenhetsnummer: 174
Utgångspris: 2 295 000 kr
Byggnadsår: 1963
Driftkostnad: 1 222 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 12
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Frölunda

Omgivning

Ruddalen sägs ha fått sitt namn efter Ruds by och den dal som röjdes för att skapa ängs- och åkermark och någonstans att bo redan i fornlämningarnas tid. Byggnationen i området tog fart 1910-1940, men de flesta av husen som vi idag anser utgöra Ruddalen är flerfamiljshus från 50- och 60-talen. I området finns fler karaktäristiska byggnationer som t.ex. bostadshusen på Mandolingatan och Fagottgatan där arkitekturen med konkava väggar var unik och omtalad vid sin uppkomst.

Ruddalens härliga grönområde och motionscentrum erbjuder tillgång till motionsstigar, skridskobana och fotbollsplaner. Det finns fina strövområden med joggingspår och stigar i områdets inre del och den som vill kan promenera genom Ruddalen till Grimmered och vidare ner till kustlinjen vid Nya Varvet och hamninloppet.

Tar man sig istället ner mot Järnbrott finner man gång- och cykelleden Säröbanan som är en fin, bilfri led mot Askim, Hovås och Särö. Tar du Säröbanan åt motsatta hållet kommer du istället till Slottsskogen och Botaniska Trädgården och vidare in till Linnégatan och centrala Göteborg.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum ett par minuter bort med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som mataffärer, bank, frisörer, tandläkare och vårdcentral.

Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger bland annat Mio Möbler och Mc Donalds.

Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg utgår ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg.

Utöver mataffärerna kring Frölunda Torg finner man Lidl vid Marconimotet. I närliggande Kaverös finns Willys.

Kommunikationerna till och från området är goda både med spårvagn och buss. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se. Vill du ha mer information om skolor och förskolor i området rekommenderar vi www.goteborg.se.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0.15425%
Andel av insats: 0.1544%
Andel av månadsavgift: 0.15425%

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

0 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Riksbyggen Ruddalen 1 (före detta Göteborgshus Nr 27) innehar tomträtten till fastigheterna Järnbrott 138:1-10 med adresserna Fagottgatan 2-10 och Mandolingatan 3-11 samt stadsägorna Järnbrott 758:67 och 758:68. På dessa tomter har under åren 1962-63 uppförts bostadshus med 720 st lägenheter och dessutom 282 st garage och 308 st p-platser varav 8 st för husvagnar.
Lägenheterna i föreningen är fördelade enligt följande: 1 rok-72 st, 2 rokv-48 st, 2 rok-264 st, 3 rok-264 st samt 4 rok-72 st.

Gjorda renoveringar:
Stambyte skedde 2004-2005, dvs fastigheternas stammar är bytta och därmed totalrenoverades badrummen. I samband med stambytet renoverades även lägenheternas elsystem, alla ledningar byttes, skyddsjordning av alla eluttag samt ny gruppcentral med jordfelsbrytare. Sophanteringen gjordes om från sopnedkast till molocker i marken utanför husen under 2012 och arbetet med att förvandla soprummen till återvinningsrum avslutades 2012. 2015 installerades portlåssystem med porttelefon/bricksystem.

Kommande renoveringar:
Föreningen har nu påbörjat renovering, utbyggnad och inglasning av samtliga balkonger i föreningen, detta påbörjades hösten 2023 och beräknas vara klart sommaren 2025. Föreningen har meddelat att en höjning av månadsavgiften kommer att bi med ca 55 kr för ombyggnationen av balkongerna.
Byte av hissar planeras inom 2-5 år (från 2023).
Avsättningar görs varje år för kommande underhållsåtgärder. Se årsredovisning för en mer detaljerad beskrivning om kommande renoveringar.

Ekonomi:
Föreningen har en väldigt god ekonomi och är obelånad. Avgiften höjdes med 5% under budgetåret 2020-2021, mestadels p.g.a. kommande ökning av tomträttsavgälden. För budgetåret 2021-2022 behöll man avgifterna oförändrade. För budgetåret 2022-2023 höjdes avgiften med 4%, och för budgetåret 2023-2024 höjdes avgiften med 4% på kallhyran, värmeavgiften höjdes separat vid samma tidpunkt (motsvarande 90kr på 3rok). Från 1/10-24 höjs grundavgiften med 8% vilket betyder drygt 300 kr per månad för en 4:a. Föreningen behöver ta höjd för kommande höjning av tomträttsavgälden och den inflation som varit har "ätit upp" tidigare avgiftshöjningar.
Tomträtten omförhandlades 2020 men har överklagats av föreningen.

Bredband / Tv:
Föreningen har avtal med Tele2.
Föreningen har också avtal med Telenor beträffande bredbandsuppkoppling (Fiber) 500/500 mbit/s

Parkering:
Möjlighet att hyra garage (500kr/mån) eller p-plats (250kr/mån) via Riksbyggens kösystem. På föreningens hemsidan kan man se aktuell kötid.

Miljörum:
Föreningen har miljörum i varje hus samt tre återvinningsstationer i området.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga, tork- och mangelrum finns i bottenplanet av varje hus.
Föreningen har även bastu och hobbyrum.
Det finns två övernattningsrum att hyra för medlemmarnas gäster.
Biltvätt finns på Fagottgatans parkering. En 2-sektioners tvätthall för motorfordon som utan kostnad får användas endast av medlemmar som permanent hyr garage och/eller parkeringsplats.

Planerad byggnation i närområde: För mer information besök Stadsbyggnadskontoret, Plan-och Byggprojekt i Göteborg.

Hemsida: https://www.gbghus27.se/

Ekonomi

Utgångspris

2 295 000 kr

Månadsavgift

3 206 kr
I månadsavgiften ingår vatten. Obligatoriskt värmetillägg på 673 kr/mån och kabel-tv/bredband via fiber på 99 kr/mån tillkommer.

Driftkostnader

1 222 kr/månad

Fördelas enligt följande

El: 300 kr
Försäkring: 150 kr
Värmetillägg: 673 kr
Bredband/tv: 99 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 22 Visa alla 28 bilder
 

Planritning

Karta och område

Mandolingatan 7, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 3206 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Frölunda, Göteborg
Mandolingatan 7
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning