Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 495 000 kr
Månadsavgift: 4 019 kr/månad
Järfälla

Smedvägen 15

Utgångspris: 
1 495 000 kr
Månadsavgift: 4 019 kr/månad

Charmig 2:a med inglasad balkong på mycket populär adress! FAST PRIS!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 56 m2
  • Lägenhetsnummer: 231126005-0227-02
  • Byggnadsår: 1959
  • Månadsavgift: 4 019 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1
  • Hiss: Nej

1 495 000kr - FAST PRIS!

Välkomna hem till Smedvägen 15! Vid en lugn återvändsgata och en halv trappa upp hittar ni denna charmiga och välplanerade tvåa med inglasad balkong. Perfekt för er som önskar ha en lummig vy från balkongen utan att behöva gå upp för allt för många trappor. Denna pärla har ett generöst vardagsrum med utgång till den härliga balkongen, ett äldre trevligt kök i ljusa färger, äldre badrum med klinkergolv och badkar samt ett stort sovrum med gott om plats för en dubbelsäng, som vetter mot lugn allmänning.

Här har ni ett bekvämt boende med närhet till såväl centrum, pendeltåg och natur. På kort gångavstånd från bostaden når ni Kallhällsbadet, Bonäsbadet och den vackra strandpromenaden som leder dig till Görvälns slott. RB Brf Kallhällshus nr1 är en populär förening med stabil ekonomi.

Önskar du hjälp med lånelöfte eller värdering av din nuvarande bostad, kontakta mäklaren: alexandra.elias@svenskfast.se.

Välkomna på visning!

Om Bostaden

Beskrivning

Välplanerad och eftertraktad 2:a i populär förening! Bostaden disponeras enligt följande:

Hall:
Välkomnande hall med plastmatta och målade ljusa väggar. Inbyggt linneskåp finns i hall. Ingång till rymlig klädkammare. Säkerhetsdörr.

Badrum:
Äldre badrum med klinkergolv/ och halvkaklade väggar, i övrigt målade väggar. WC, kommod. Badkar. Fönster i badrum ger ett fint ljusinsläpp.

Sovrum:
Fint nylagt laminatgolv och ljus tapet. Gott om plats för en dubbelsäng. Inbyggda garderober. Sovrummet vetter mot lugn allmänning.

Vardagsrum:
Vackert parkettgolv och ljus tapet. Glasdörr i original mellan vardagsrum och hall. Plats för soffgrupp och matsalsdel. Utgång till inglasad balkong.

Kök:
Trevligt äldre kök med ljusa skåpluckor. Kakel ovanför arbetsbänk. Gott om plats för förvaring. Matplats för ca 4 personer. Stort fönster i kök. Städskåp finns i kök.

Köksutrustning: Kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spis med häll från Electrolux.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 56 m2
Lägenhetsnummer: 231126005-0227-02
Utgångspris: 1 495 000 kr
Byggnadsår: 1959
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1
Hiss: Nej
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Kabel-tv och bredband finns via Tele2. Bredbandsanslutning finns även via fiber från Ownit (upp till 100 Mbit/s). Avtal om bredband tecknas separat. Kabel-tv basutbud ingår i avgiften.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Järfälla

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,25230
Andel av insats: 0,25230
Andel av månadsavgift: 0,002523

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

77 356 kr
Beräknat utifrån 22/23 ÅR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Föreningen består av 5 fastigheter: Slipargränd 3-17, Filarvägen 1-9, Smedvägen 1-3 (tryckeriet med garage under), Smedvägen 5-21 samt Smedvägen 10-24. Totalt har föreningen 346 lägenheter.
Byggnaderna är starkt präglade av den stil och de ideal som rådde på 50-talet. Färgerna är typiska för tiden; mustiga färger som vinrött, gult och petroleumblått var högsta mode liksom kvadratiska fönster som ersatte de tvådelade som förut varit standard. Inne i lägenheterna är det ljust och rymligt med ekparkett och fönsterbräden i sten eller marmor. I trapphusen finns mjukt svängda trappor och alla praktiska detaljer, såsom räcken och galler, är i smidesjärn.

Föreningen omfattar Filarvägen, Slipargränd och Smedvägen (4 huskroppar). Totalt finns det 346 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1956-59.

I månadsavgiften ingår vatten och värme samt ett standardutbud av kabel-TV-kanaler.

Viktigt att man som köpare läser och förstår deras stadgar, att man frågar om protokoll från avflyttningskontrollen.

Bostadsrättsinnehavaren behöver inte teckna bostadsrättstillägg då föreningen har tecknat detta kollektivt via Riksbyggen

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: - Fasaderna renoverades på 90-talet.
- Stamrenovering skedde 2005 genom rörinfodring.
- Balkongerna har renoverats och gjorts större.
- 2008 har elen dragits om i fastigheterna.
- 2013 målning av samtliga trapphus
- Takrenovering 2017 på Smedvägen.
- Takrenovering 2018 på Filarvägen och Slipargränd.
- Samtliga dörrar till uteplatserna i markplan har bytts ut under 2019.
- Värmepannorna byttes ut 2023/2024
Kommande renoveringar: Renovering av fasader, balkonger och fönster planeras i dagsläget, men det finns ingen tidsplan på detta.
Stambyte planeras om ca 5-10 år.
Toaletterna i tvättstugorna, källargångar samt de gemensamma utrymmena håller föreningen på och renoverar.
Föreningen ser även kontinuerligt över sina tvättstugor och byter ut de gamla maskinerna när de går sönder, till mer miljövänliga alternativ.

Gemensamma utrymmen

Barnvagnsförvaring finns i varje hus. För cyklar finns cykelförråd samt avsedda platser i skyddsrummen. Hobbyrum på Slipargränd 5. Pingisrum på Slipargränd 13. Föreningslokal med pentry för barnkalas och mindre fester på Smedvägen 10. Lokalen består av ett större rum med bord och stolar för ca 30 personer, ett mindre angränsande rum, ett litet kök samt wc. Bokning och hämtning av nyckel görs på expeditionen. Direkt ovanpå lokalen ligger lägenheter, så ljudnivån måste dämpas rejält efter 22.00 för att inte störa grannarna.

Till samtliga lägenheter hör ett källarförråd och en matkällare med samma nummer som lägenheten (tre-siffrigt).
Av brandsäkerhetsskäl är det inte tillåtet att förvara båtmotorer, motorcyklar, gräsklippare eller andra förbränningsmotorförsedda redskap i källarförråden. Brännbara vätskor och färg ska förvaras i plåtskåp. Gångar och utrymmen utanför lägenhetsförråden får inte användas som uppställningsplats.

I föreningen finns en snickerilokal samt en lokal där man kan spela bordtennis. Tillträde till dessa lokaler sker efter kontakt med expeditionen. Barn ska alltid ha sällskap av en vuxen person när de vistas i de här utrymmena


Gemensamma tvättstugor finns på Slipargränd 17, Filarvägen 9, Smedvägen 13 och Smedvägen 24.

Parkering

Inom föreningen finns flera parkeringsplatser. Vid Slipargränd finns några få enbilsgarage i huset samt ett antal parkeringsplatser med eluttag. Under Jakobsbergs tryckeri finns ett garage med 30 platser. Mitt emot tryckeriet ligger en stor utomhusparkering kallad ”inhägnaden”. Här inne finns det platser både med och utan el.
Vid Smedvägen 10 finns ett antal platser med elstolpar och nedanför Smedvägen 24 har föreningen också platser med och utan el. Här finns även 6 parkeringsplatser för gäster, betalning i P-automat gäller för dessa. Om gästplatserna är upptagna hänvisar vi till kommunens parkering mitt emot tryckeriet. För MC-förare finns ett garage på Slipargränd 17.
Vill du ansöka om parkeringsplats, kontakta expeditionen. Parkeringsförbud gäller inom hela föreningen och bevakas av Q-park.

Köhanteringen är nyligen genomgången av styrelsen, så köerna har kunnat kortas avsevärt till en ospecifierad köplats, initial väntetid är fortfarande svårt att uppskatta, men minst 1 år

Finns lediga laddplatser i nuläget

Pris för parkering slipargränd:
Uteparkering 300 kr/mån, el finnes
Enskild garageplats 895 kr/mån + 1000 kr i deposition för nyckel
MC-garageplats 250 kr + 1000 kr i deposition för nyckel

Pris för parkering Smedvägen 1-3:
Garageplats 795 kr/mån + 100 kr i deposition

Smedvägen:
Inhägnanden med el 300 kr/mån
Inhägnanden utan el 200 kr/mån
Inhägnanden för elbilladdning 595 kr/mån + kostnad för elförbrukning

Smedvägen 10, 300 kr/mån

I dagsläget står 9 personer i kö, den som stått längst i kö har stått sedan 28/6-2023


https://www.kallhallshus.se/?rID=1144&page=parkering+och+garage

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen är välskött med god ekonomi. Föreningens ekonomiska år börjar den 1/9, per den 1/9-2024 höjs avgifterna med 5%

Övrigt

Läget är perfekt för dig som tycker om att leva nära naturen, här bor du nära promenadstråk längs vattnet samt har närhet till löparspår. Kort gångavstånd till fina Mälarbadstränder och klippbad. På vintern är det en dröm för dig som tycker om att åka långfärdsskridskor. Det finns en båtklubb samt en trevlig restaurang i närheten av bostaden. En populär Friskis&Svettis-anläggning finns i närområdet. Förskolor och skolor finns i närheten av bostaden.

I Kallhäll C hittar du all tänkbar service som vårdcentral, apotek, restauranger, caféer, mataffärer, blomsteraffär, biograf, nytt bibliotek och frisörer. Kommunikationerna är goda med bara ca fem minuters gångavstånd till pendeltåget som tar dig in till Odenplan på ca 21 minuter.
Till Jakobsbergs större centrumgalleria med över 100 butiker är det ca 5 kilometer. Ytterligare några kilometer bort ligger Barkarbystaden Handelsplats med IKEA, El-Giganten, Bauhaus, ICA-Maxi och ett stort utbud av shopping.

Ekonomi

Utgångspris

1 495 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 019 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg
I månadsavgiften ingår vatten och värme samt ett standardutbud av kabel-TV-kanaler (ComHem).
Bostadsrättsinnehavaren behöver inte teckna bostadsrättstillägg då föreningen har tecknat detta kollektivt via Riksbyggen.

Driftkostnader

Antal i hushållet: 1

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

Föreningen är välskött med god ekonomi. Föreningens ekonomiska år börjar den 1/9, per den 1/9-2024 höjs avgifterna med 5%

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 114 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 121 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-11-09
Besiktningsman: Lars-Johan Lindberg, Riksbyggden

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 13 Visa alla 19 bilder
 

Karta och område

Smedvägen 15, Järfälla

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4019 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
27
okt
Öppen visning
Sön 14:50-15:20
28
okt
Anmälan krävs
Mån
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Järfälla
Smedvägen 15
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning