Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 057 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Alex Eckelöv, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Alex Eckelöv
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Saltsjöbaden

Ljuskärrsvägen 101

Månadsavgift: 5 057 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Alex Eckelöv, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Alex Eckelöv
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Välplanerad trea på populära Ljuskärrsberget!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3
  • Boarea: 77,8 m2
  • Lägenhetsnummer: 10122
  • Månadsavgift: 5 057 kr
  • Driftkostnad: 1 662 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2

- Genomgående ljus
- Rymlig balkong
- Stabil förening

Med dess läge på populära Ljuskärrsberget har ni nu möjlighet att skapa ert drömhem. Detta är fantastisk möjlighet att skapa den perfekta bostaden för just dig!
Det här är en ljus och väldisponerad lägenhet med bland annat fint ljusinsläpp, stora sällskapsytor och en härlig balkong.

Bostad är belägen i den populär bostadsrättsförening Ljuskärrsberget 1. Brf Ljuskärrsberget 1 är en stabil förening med god ekonomi och här ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud) samt snabbt bredband via Ownit i avgiften. Lägenheten har ett bra läge i området med trivsam och välskött innergård där lekplats, grönska och utemöbler samt grillplats finns.

I närområdet finns fina möjligheter till rekreationen i form av båtliv, promenadstråk, längdskidor, tennis, bad, golf och utförsåkning. Förskola finns i området samt nära till flertal skolor. Vad gäller kommunikationer så tar Saltsjöbanan dig in till Slussen på ca 23 minuter, med bil går det på ca 15 minuter. Närmsta station är Tippen, dit tar du dig på en fem minuters promenad. På gångavstånd hittar du även Saltsjöbadens Centrum, ett trivsamt centrum som erbjuder allt det nödvändiga i form av butiker, restauranger och service av olika slag.

I Nacka kommun bor det drygt 100 000 invånare. En kommun som karaktäriseras av ett citynära läge, natur, hav och ett flertal shoppingcenter. Här bor man med närhet till kommunikationer i form av bussar, båtar, tvärbanan och Saltsjöbanan. En jämn ström av bussar tar dig enkelt till och från Slussen där tunnelbanans gröna och röda linje sedan tar dig vidare inom Stockholms stad.

Nacka Kommun har över tiotalet uppskattade och fantastiska naturreservat. De större är Nackareservatet, Velamsund, Nyckelviken och Skogsö. Det är alltid nära till havet då kommunens kuststräcka är över tio mil lång. Det finns även flertalet fina insjöar med möjlighet till både klipp- och strandbad.

Mitt i Nacka Kommun ligger Nacka Sjukhus där det även finns en närakut. Runt om i kommunen finns det även gott om lokala vårdcentraler. Här finns det dessutom goda utbildningsmöjligheter oavsett ålder. Allt från förskolor för dom små, grundskola och gymnasieskolor för de äldre.

För dig som är sportintresserad finns det många platser att besöka varav Hammarbybacken, Nacka GK eller Saltsjöbadens GK, Hellasgården och Nyckelviken är några av de mest populära. Dessutom finns det gott om gymanläggningar, simhallar, idrottsplatser, ishallar, padel- och tennishallar etc.

Utöver lokala centrum är Nacka Forum och Sickla köpkvarter två attraktiva shoppingcenter. För större matinköp finns ICA Maxi som är en välkänd stormarknad. I Dieselverkstadens gamla lokaler finner du även Filmstaden Sickla.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3
Boarea: 77,8 m2
Lägenhetsnummer: 10122
Driftkostnad: 1 662 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2

Kommentar till boarean

Observera att den exakta storleken inte är uppmätt. Som köpare rekommenderar vi att göra en uppmätning om man inte förlitar sig på att bostadsrättsföreningens information stämmer.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka

Andel i föreningen

Andel av månadsavgift: 0,2162

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

481 766 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Brf Ljuskärrsberget 1 bildades 1972 och äger och förvaltar fastigheterna Tattby 7:1 och Tattby 7:2. Föreningen upplåter 471 lägenheter med bostadsrätt och 13 lokaler med hyresrätt. Husen är byggda gårdsvis och bostadsområdet rymmer 13 gårdar. Tomten är friköpt och föreningen äger själva den mark som bostadshusen står på. Fastigheten Tattby 7:2 där förskolan ligger innehas idag med tomträtt. Föreningen eftersträvar att området ska vara bilfritt.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns gemensamma utrymmen i form av tre stycken tvättstugor, två stycken övernattningslägenheter, en gemensamhetslokal och ett bemannat fastighetskontor. Varje gård har gräsytor med utrymme för lek och utomhusgemenskap samt rabatter som sköts av de boende på gårdarna. Föreningen har även en bastu som nyligen renoverades.

Parkering
Det är kö till parkeringsplatser idag, men styrelsen har beslutat att den som köper kan ta över platsen från säljaren. Om ingen plats finns behöver köparen ställa sig i kö. Varmgarage kostar 375 kr/mån, kallgarage 300 kr/mån och uteplats 225 kr/mån (kontrollerat med styrelsen 2022-12-05). Det finns även flera besöksparkeringar. Besöksparkeringarna betalas via p-automat eller app, se information vid automaterna.

Cykelförråd
Cyklar och mopeder ska förvaras i cykelrum eller på gårdens cykelställ. Förvaringsrum för cyklar finns i anslutning till skyddsrummen vid Ljuskärrsvägen nr 13, 23, 55, 71, 94 och 106.

Balkong & uteplats - nya regelverk
För byggnation vid balkonger och uteplatser finns ett särskilt regelverk, se mer info på föreningens hemsida. Sammanfattningsvis gäller det att för byggande av altandäck, avskärmning vid balkong eller uteplats eller för uppsättning av markis krävs godkännande från styrelsen. Detsamma gäller för belysning och eluttag utomhus. Staket och liknande är inte tillåtet, ej heller inglasning av balkong eller uteplats.

Ekonomi/Månadsavgift
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband. Avgiftshöjning 1/1-23 med sju procent (kontrollerat med styrelsen 2022-12-22).

Kabel-TV och Bredband
Föreningen har ett kollektivt "Trippelplay"-avtal som ger de boende IP-telefoni-abonnemang, bredband och Kabel-TV-basutbud.
Kabel-TV/digital-TV levereras via Comhem. Bredband levereras via Ownit (250 Mbit).

El
Sedan 2014 har föreningen individuell mätning av lägenheternas hushållsel. Kostnaden för såväl avläst lägenhetsel som den gemensamma elen följer lägenheten. Observera att denna debitering sker med 6 månaders fördröjning. Vid lägenhetsförsäljning kommer således den nya lägenhetsinnehavaren att debiteras för en del av den gamla innehavarens individuella elförbrukning. Det är därför viktigt att parterna kommer överens om regleringen av detta.

Utförda renoveringar
2020 - Sopbehållarna är flyttade och det asfalteras runt dem
2019 - Dräneringsjobb och successivt byte av taken
2015-2016 - Renovering av husfasader och dränering
2014 - Sortering av hushållsavfall infördes, även nya sopbehållare installerades. Nya elmätare installerades i respektive lägenhet.
2013 - Genomfördes spolning av stammar i lägenheter och förskola samt OVK.
2012 - Tomten friköptes från Nacka kommun.
2010- Bergvärme installerades samt nya vattenburna radiatorer. Samtidigt genomfördes förbättring av takluckor och grundvattenundersökningar.

Kommande renoveringar
Det pågår takarbeten i föreningen (kontrollerat med styrelsen 2022-12-05).

Överlåtelsesyn
Vid överlåtelse skall en syn av lägenheten göras för att kontrollera att den lever upp till föreningens krav enligt stadgarna. Denna syn görs av fastighetsförvaltningen, både invändigt och utvändigt. Det är säljaren som ska begära avflyttningssyn av förvaltaren. Denna syn ska vara godkänd innan styrelsen kan fatta beslut om överlåtelse.

Föreningens hemsida
www.brfljuskarrsberget.se

HSB
Bostadsrättsföreningen kräver inte att lägenhetsinnehavare är medlemmar i HSB Stockholm.

Övrigt

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Pantsatt
Detta innebär att säljaren tagit lån för köpet av lägenheten med densamma som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet i samband med tillträdet.

Budgivning
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 057 kr
I avgiften ingår vatten, internet och kabel-tv

Driftkostnader

1 662 kr/månad
Årlig elförbrukning: 374 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 554 kr
Försäkring: 248 kr
Obligatorisk gemensam el cirka: 860 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Uppgift om pantsättning saknas

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 72 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2017-12-08
Besiktningsman: Per Lagerling, Värmdö Energi & Miljö AB

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 18 Visa alla 24 bilder
 

Karta och område

Ljuskärrsvägen 101, Saltsjöbaden

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5057 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Nacka
Ljuskärrsvägen 101
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning