Hoppa till innehåll
 
Högsta bud: 
3 100 000 kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Nora Berg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Nora Berg
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Alingsås

Råbockeliden 35

Högsta bud: 
3 100 000 kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Nora Berg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Nora Berg
Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Charmigt hem i natursköna Ödenäs – En grönskande oas för den som söker livskvalitet

  • Typ: Villa, Villa
  • Rum: 5, varav 3 sovrum
  • Boarea: 98 m2
  • Biarea: 97 m2
  • Tomtarea: 1 511 m2
  • Byggnadsår: 1966
  • Driftkostnad: 60 800 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Nu ges möjligheten att bli nya ägaren till denna fantastiska villa där lantlig charm möter modern bekvämlighet, allt i en harmoni av natur och livskvalitet. Varmt välkommen till Råbockeliden 35 i natursköna Ödenäs! På en tomt om 1 511 kvm erbjuds en grönskande trädgård med gott om utrymme för odling och plantering – en plats där trädgårdsdrömmar kan bli verklighet. Här bor du omgiven av skog och natur, med rofyllda vyer från alla fönster som ger en känsla av att verkligen vara i sin egen oas!

Här möts du av en fantastisk trädgård med en grönskande gräsmatta som sträcker sig mot skogsbrynet. Tomten är generöst tilltagen och bjuder på en mängd möjligheter för dig med gröna fingrar – här kan du anlägga dina egna odlingsbäddar eller skapa blomstrande rabatter!

Bostaden är uppdelad på två plan och erbjuder en välgenomtänkt planlösning. På det övre planet finns två ljusa sovrum med nyare ytskikt, ett nyrenoverat helkaklat badrum samt en extra wc. Köket är en inbjudande och öppen yta med natur i vy från flera olika vinklar och skapar en sällskaplig atmosfär mot matsalen och vardagsrummet. Härifrån kan du kliva ut direkt på altanen, perfekt för långa och avkopplande stunder i solen eller mysiga grillkvällar med trevligt sällskap. Med utsikt över trädgården och den närliggande skogen skapas en känsla av att du befinner dig i din egen oas, helt avskild från stadens stress! Trädgården erbjuder även plats för barnens lek och bus med gott om utrymme för en studsmatta eller spring i det fria. För den djurintresserade finns en inredd stuga som idag är uppdelad i ett mysigt hönshus och ett ankhus, med tillhörande inhägnade hönsgårdar. Om du inte har behov av djurhållning kan byggnaden enkelt återställas till ett praktiskt förråd, helt enligt dina önskemål.

Nedre planet rymmer ytterligare ett sovrum samt en nyare renoverad tvättstuga med en extra insatt dusch. Bostadens gillestuga skapar en idealisk plats för tv-hörna eller sociala tillställningar. Från detta plan har du även tillgång till källarförråd, en mindre verkstad och rymliga förvaringsmöjligheter. Du når också direkt den välskyddade carporten, vilket gör att du kan gå från bilen till huset utan att behöva lämna takskydd – perfekt under regniga dagar eller kyliga vinter mornar för att slippa skrapa rutor! Carporten är dessutom utrustad med elbils laddare, och den grusade uppfarten ger plats för 2–3 bilar. På framsidan av huset möts du av en välkomnande gång av stenplattor som leder upp till entrén, där du har en vacker vy över hästhagar och den omgivande naturen.

Närområdet har mycket att erbjuda. Den närmaste busshållplatsen ligger endast 200 meter bort och ger smidig access till pendlingsmöjligheter. För familjer finns Ödenäs skola, som ligger bekvämt endast 950 meter från bostaden och för dina inköp nås ICA Maxi Alingsås på endast ca 14 minuter. Den populära badplatsen Dyhuvet är perfekt för en kort cykeltur på cirka 5 minuter, eller så kan du ta en promenad ner till sjön, endast 500 meter från huset. Här finns möjlighet att enkelt sjösätta din SUP-bräda, kajak eller kanot för en dag på vattnet. Området bjuder även på flera mysiga stigar åt alla håll, vilket skapar fantastiska möjligheter för promenader och naturupplevelser. Skogarna runt omkring är rika på blåbär och svamp, perfekt för dig som uppskattar att plocka naturens egna skatter!

Detta hem är verkligen en plats för dig som vill leva i harmoni med naturen och samtidigt njuta av alla bekvämligheter ett modernt boende erbjuder. Välkommen till ett liv fyllt av möjligheter i hjärtat av Ödenäs, en bostad som verkligen måste upplevas på plats!

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare vid intresse!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, Villa
Rum: 5, varav 3 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 98 m2
Biarea: 97 m2
Tomtarea: 1 511 m2
Byggnadsår: 1966
Driftkostnad: 60 800 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Pellets
Ålder: 2018
Märke: Effecta komplett 3

Byggnadssätt

Vatten: Djupborrad brunn (96 meter)
Avlopp: Enskilt avlopp
Grund: Källargrund
Stomme: Betong/trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegelstensfasad, träfasad
Fönster: 3-glasfönster
Grundmur: Betong
Takbeklädnad: Betongpannor
Markbeskaffning: Jord och sten
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag, mekanisk frånluft
Radon: Radonmätning utförd, se bifogat dokument.
El: Elkablar har bytts i hela köket, elcentral samt mellan elcentral och kök. Elkablar är även bytta i badrum. Elcentral byttes 2021.
Jordat/ojordat: Jordat
Elkablar: Ledningar bytta
Murstock: Skorsten av plåt

Renoveringar

2023-2024 Målning av vindskivor samt träpanel på husets utsida (runtom hela huset).
2023-2024 Renovering av carporten. Bytt ett stort antal klädselbrädor runtom hela carporten.
2023 Ny pelletsskruv, pelletsmatarmotot samt pelletsmagasin i pannrummet.
2022 Ny kyl, frys och diskmaskin.
2022 Ny trekammarbrunn.
2021 Ny altan baksida inklusive nytt tak och odlingsbädd för örter.
2021 Nytt badrum.
2021 Installation av elbilsladdare.
2021 Ny elcentral och jordfelsbrytare.
2020 2021 Totalrenovering av tvättstugan samt ny tvättmaskin.
2020 Djupborrad brunn (96 meter) samt ny pump.
2020 Ytskikt sovrum entreplan samt sovrummet i källaren.
2019 Fiber installerades.
2017-2018 Ny pelletspanna med elpatron.
2017-2018 Nytt expansionskärl och cirkulationspump till värmesystemet.
2017 Målning av sockeln runt hela huset.
2016 Ny plåt vid skorstenen.
2016 Ny toalettstol gästtoaletten.

Parkering

Parkering på grusad uppfart med plats för 2-3 bilar, samt välbyggt och rymlig carport med laddbox för elbil.

Tv/Internetanslutning

Fiber. Säljarna använder Telia med 1000 Mbit hastighet, basutbud av tv kanaler där kostnad för Telia + drift genom fiber förening uppgår till cirka 1400 kr per kvartal.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Alingsås
Fastighetsbeteckning: ALINGSÅS ÖDENÄS 2:103

Omgivning

Området runt fastigheten på Råbockeliden 35 i Ödenäs, Alingsås, erbjuder en härlig balans mellan bekvämligheter och naturnära upplevelser. Endast 200 meter bort finns en busshållplats som ger smidig tillgång till pendlingsmöjligheter, vilket gör det enkelt att ta sig till Alingsås centrum eller vidare. För barnfamiljer är Ödenäs skola en trygg och närbelägen lösning, belägen endast 950 meter från bostaden.

När det gäller dagligvaruhandel tar det cirka 14 minuter med bil till ICA Maxi Alingsås, där du hittar allt du behöver. För fritidsaktiviteter ligger den populära badplatsen Dyhuvet på ett bekvämt cykelavstånd, cirka fem minuter från huset. Om du föredrar en kortare promenad, når du sjön på bara 500 meter. Här finns möjligheter att sjösätta SUP-bräda, kajak eller kanot för en avkopplande dag på vattnet.

För naturälskare finns flera mysiga stigar och skogar att utforska i alla riktningar. Dessa områden bjuder på en rik flora av blåbär och svamp, perfekt för dig som tycker om att plocka naturens egna skatter och njuta av friluftsliv. Området är en idealisk plats för promenader och cykelturer, och det ger dig chans att njuta av lugn och ro, med naturen alldeles runt hörnet.

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: ALINGSÅS ÖDENÄS GA:6
Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Härskogen, Landskapsbildsskydd (Beslutsdatum: 1972-06-28, Senast ändrad: 2024-04-19)
Ömmern, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 2010-05-26, Registreringsdatum: 2011-09-08, Senast ändrad: 2024-03-26)
Rättigheter förmån: Officialservitut: VÄG I SAMFÄLLD VÄGMARK
Officialservitut: AVLOPP

Ekonomi

Driftkostnader

60 800 kr/år
Årlig elförbrukning: 13300 kWh/år
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

El: 33 000 kr
Uppvärmning: 12 000 kr
Vatten och avlopp: 1 700 kr
Väg: 1 000 kr
Försäkring: 8 400 kr
Renhållning: 3 500 kr
Sotning: 1 200 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 1 170 000 kr
Mark: 408 000 kr
Totalt: 1 578 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1966
Standardpoäng: 35
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 13 pantbrev uttaget om sammanlagt 2 169 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 92 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 94 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2024-10-08
Besiktningsman: Hans Modin

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 24 Visa alla 30 bilder
 

Planritning

Karta och område

Råbockeliden 35, Alingsås

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 794 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Budgivning pågår

Just nu pågår budgivningen men du har fortfarande chans att kontakta mäklare.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Alingsås
Råbockeliden 35
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning