Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
4 995 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Anton Eriksson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anton Eriksson
Fastighetsmäklare, Franchisetagare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Tavelsjö

Haddingen 473

Pris (Utgångspris): 
4 995 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Anton Eriksson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anton Eriksson
Fastighetsmäklare, Franchisetagare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Högklassig villa med varmgarage och närhet till sjön!

  • Typ: Villa, 1,5-plan utan källare
  • Rum: 5, varav 4 sovrum
  • Boarea: 141 m2
  • Biarea: 12 m2
  • Tomtarea: 1 718 m2
  • Byggnadsår: 2019
  • Driftkostnad: 20 800 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Drömboende endast 15 minuter från Umeå! Här möts ni av en stilfull villa på hörntomt med vacker omgivning och nära till vattnet.

Välkommen till denna smakfullt designade villa, belägen på en stor hörntomt med ett fantastiskt läge endast 15 minuter från Umeå city. Här bor du med närhet till naturen och vattnet, samtidigt som stadens puls finns på bekvämt avstånd.

Huset är byggt med stil och kvalitet i fokus, med liggande panel och stora fönster som ger ett underbart ljusinsläpp hela dagen. På den stora altanen i vinkel kan du njuta av solen från morgon till kväll, samtidigt som du blickar ut över den grönskande tomten.

Inomhus möts du av en genomtänkt planlösning där det stilfulla, lantliga köket, matplatsen för upp till 10 personer och vardagsrummet smälter samman i en öppen och social yta och knyts ihop av en härlig kamin som värmer skönt på vinterkvällarna. Den imponerande takhöjden med fri sikt till nocken skapar en känsla av rymd och ljus vilket gör att huset upplevs än större. På entréplanet finns också ett större sovrum med klädkammare, som kan nyttjas som lekrum eller kontor om man inte behöver det som sovrum. Det stora badrummet med dubbel dusch och badkar, allt smakfullt inrett med kakel och klinker ligger också på detta plan. Här finns även en praktisk tvättstuga i kombination med pannrum och klädförvaring direkt intill entrén.

Via trappen i hallen når man ett övre plan som bjuder på ett vackert panelat ryggåstak som ger karaktär åt hela våningen. Ett allrum förenar planet och leder vidare till två mysiga sovrum på ena sidan och ett rymligt master bedroom på den andra. Här finns också en praktisk wc och på loftgången en mysig läshörna med fri sikt genom det stora fönstersättningarna som sträcker sig från golv till nock.

Utvändigt har man byggt ett stilrent och praktiskt garage i samma stil som huset på 40 kvm, perfekt för den hobbyintresserade, samt en lika stor carport som håller bilen skyddad från snö och regn. Alla byggnader är rejält byggda med tilläggsisolerade väggar för att skapa ett så energieffektivt boende som möjligt. Tack vare en modern frånluftsvärmepump och braskamin är energiförbrukningen mycket låg, med en total energikostnad på endast 13 509 kWh/år. Med gemensamt vatten och avlopp i området bor du här för endast 2500 kr/månad plus kapitalkostnader och amortering.

Med fyra sovrum och generösa sociala ytor är detta det perfekta boendet för barnfamiljen som söker en nybyggd villa i ett naturskönt och fritt läge, endast en kort bilresa från Umeå. Missa inte chansen att förverkliga er husdröm!

Med Hissjö bara ett par minuter bort mot Umeå så finns skola, förskola och livsmedelsbutik. Perfekt logistik för barnfamiljen.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1,5-plan utan källare
Rum: 5, varav 4 sovrum
Boarea: 141 m2
Biarea: 12 m2
Tomtarea: 1 718 m2
Pris (Utgångspris): 4 995 000 kr
Byggnadsår: 2019
Driftkostnad: 20 800 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Mätning

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump och kamin

Byggnadssätt

Vatten: Enskilt vatten året om via vattenförening
Avlopp: Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn, delas med granne
Grund: Platta på mark med vattenburen golvvärme
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träfasad, liggande
Fönster: 3-glasfönster
Takbeklädnad: Falsad plåt
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Mekanisk frånluft
Jordat/ojordat: Jordat
Huvudsäkring: 16 A
Murstock: Skorsten av plåt
Murstock kommentar: Besiktad och godkänd 2022

Tomt/balkong/uteplats

Härlig altan i vinkel klär husets södra och västra sidor som skänker sol hela dagen och härlig utsikt över den grönskande gräsmattan och perenna planteringarna.

Övriga byggnader

Stort varmgarage på 40 kvadratmeter med motordriven port samt carport för två bilar.

Parkering

Stor uppfart som ledigt rymmer fyra bilar samt dubbel carport och ett varmgarage på 40 kvadratmeter, vilket möjliggör för den hobbyintresserade att ta sig an sina livsdrömmar och projekt.

Tv/Internetanslutning

Bredband via Tavelsjö byanät.

Allmänt

Län: Västerbotten
Kommun: Umeå
Fastighetsbeteckning: UMEÅ JONSTORP 1:17

Omgivning

Haddingen – En oas i Tavelsjöbygden med rika historiska- och naturupplevelser

Välkommen till Haddingen, en charmig by i hjärtat av den natursköna Tavelsjöbygden, där landskapet formas av den glittrande Tavelsjön och de omgivande höga bergen. Haddingen är en av de pittoreska byarna som omger Tavelsjön, vars djupa, rena vatten inte bara ger fantastiska fiskemöjligheter utan också bär på en mystisk berättelse om det legendariska Tavelsjöodjuret.

Natursköna omgivningar och rik historia

Här omges du av en levande och aktiv landsbygd, där de bördiga åkermarkerna och den unika landskapsbilden med rullstensåsar skapar en harmonisk och dynamisk miljö. Tavelsjöbygden har varit bebodd sedan stenåldern, vilket syns i de gamla stenredskapen och fångstgropsområdena. Haddingen, tillsammans med byarna Tavelsjö och Långviken, har anor tillbaka till 1500-talet och har en rik historia präglad av stolta traditioner.

Aktiv friluftsliv och äventyr

För den som älskar friluftsliv erbjuder Haddingen och dess omgivningar ett överflöd av aktiviteter. Vandra på den variationsrika leden från Hamptjärnsstugan i Umeå, genom Haddingen och vidare till Vallberget, där du kan njuta av hänförande utsikter eller upptäcka någon av de mysiga skogstjärnarna. Tavelsjöberget och Vallberget bjuder på utmanande bergsklättring och spännande grottutforskningar, medan de många badplatserna runt Tavelsjön ger perfekta tillfällen för avkoppling och svalkande dopp i kristallklart vatten.

Sundlingska gården – Sommarens mötpunkt

Sommartid förvandlas Sundlingska gården på Sand, endast två kilometer från Tavelsjö by, till bygdens hjärta. Här kan du njuta av ett dopp i sjöns drickbara vatten, spela bangolf på högklassiga banor, eller bara koppla av med en fika på sommarcaféet. Året runt arrangeras olika populära aktiviteter som samlar både bybor och besökare.

Odlingen och livskvalitet i fokus

Haddingen och Tavelsjöbygden erbjuder också mycket goda odlingsförutsättningar med hög grundvattentillgång och utmärkt vattenkvalitet. Detta, tillsammans med områdets historiska arv och det livfulla bylivet, gör Haddingen till en plats där livskvalitet står i centrum.

Upptäck haddingen – En skatt i Tavelsjöbygden

Haddingen är den perfekta platsen för dig som söker en idyllisk tillflyktsort med rika möjligheter till naturupplevelser, friluftsaktiviteter och en djup förankring i historia och kultur. Upptäck denna pärla i Tavelsjöbygden och låt dig förföras av dess charm och skönhet. Här lever du i samklang med naturen, i ett samhälle där tradition möter äventyr. Välkommen hem till Haddingen!

Planbestämmelser

Haddingen 2:17 och jonstorp 1:9, Detaljplan (Beslutsdatum: 2002-09-16, Registreringsdatum: 2018-02-05, Senast ändrad: 2022-10-16)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: UMEÅ HADDINGEN GA:13 - VÄG
UMEÅ JONSTORP GA:1 - NATUROMRÅDEN
Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Vindelälvsåsen, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 2016-01-25, Registreringsdatum: 2018-10-02, Senast ändrad: 2024-04-18)
Samfällighet: UMEÅ JONSTORP S:2

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

4 995 000 kr

Driftkostnader

20 800 kr/år
Årlig elförbrukning: 13509 kWh/år
Antal i hushållet: 3

Fördelas enligt följande

El: 4 000 kr
Uppvärmning: 11 000 kr
Vatten och avlopp: 2 100 kr
Väg: 1 500 kr
Renhållning: 2 000 kr
Sotning: 200 kr
Beskrivning: Fastighet med mycket låga kostnader tack vare enskilt avlopp som delas med granne och vatten via samfällighet. Vägavgiften är beroende på vinter, men ca 1500kr/år.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 2 070 000 kr
Mark: 435 000 kr
Totalt: 2 505 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 2019
Standardpoäng: 32
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 2 pantbrev uttaget om sammanlagt 2 448 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 77 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Specifik energianvändning: 67 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2024-09-05
Besiktningsman: Anticimex

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 42 Visa alla 48 bilder
 

Planritning

Karta och område

Haddingen 473, Tavelsjö

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift *
+  
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr
* Underlag för beräkning av fastighetsskatt/-avgift saknas och ingår därför inte i totalsumman.

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Umeå
Haddingen 473
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning