Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
25 000 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Thomas Nyman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Thomas Nyman
Fastighetsmäklare, Transaktionsrådgivare, Certifierad nyproduktion
Karin Malmström Gill, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Karin Malmström Gill
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Åkersberga

Svinninge Gård 1

Utgångspris: 
25 000 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Thomas Nyman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Thomas Nyman
Fastighetsmäklare, Transaktionsrådgivare, Certifierad nyproduktion
Karin Malmström Gill, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Karin Malmström Gill
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Magnifik gård vid vattnet strax utanför Stockholm

  • Typ: Villa, 2 ½ - plan med källare
  • Rum: 12, varav 7 sovrum
  • Boarea: 574 m2
  • Biarea: 182 m2
  • Tomtarea: 15 011 m2
  • Byggnadsår: 1954
  • Driftkostnad: 153 533 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

SJÖUTSIKT - 30 MINUTER FRÅN STOCKHOLM - POOL - TENNISBANA - STALL - INOMHUSPOOL - BASTU - GÄSTHUS - VOLT MED BELYSNING - BUSSHÅLLPLATS

Bland böljande åkrar och glittrande vikar vilar anrika Svinninge Gård som ska ha stoltserat med sin vackra huvudbyggnad sedan 1800-talets slut. Såväl interiört som exteriört är de arkitektoniska attributen slående med mycket vackra och påkostade detaljer från olika perioder. Nuvarande och tidigare ägare har förvaltat sitt historiska hem väl och gården är mycket välskött.

Du sätter dig i bilen inne i Stockholm och 30 minuter senare svänger du in i den ståtliga allén som mjukt för dig upp till gårdens runda grusade vändplan som är placerad på den privata baksidan mot vattnet. Grusplanen är av den trevliga sorten med plantering i mitten, här finns också ett garage, en carport och bra med plats för ytterligare bilar. Här parkerar man smidigt invid entrén och de vackert snidade pardörrarna som leder in till en mycket pampig hall vars väggar är dekorerade med ett par, tre meter höga franska 1700-talsdörrrar som bidrar med en anslående elegans och sin egen spännande historia. I anslutning till entréhallen finns ett representativt kapprum med gästtoalett

Corps-de-logiet med sina många rum fördelade på tre plan plus vind har en mycket trevlig planlösning där man både kan vara social med flertalet gäster men man har också möjlighet att dra sig tillbaka och umgås på en mindre skala trots husets generösa ytor. På entréplan finns stora luftiga utrymmen med ett representativt vardagsrum med fönster i tre väderstreck, matsal för eleganta middagar plus serveringsrum bredvid. Rustikt och ombonat kök med öppen spis och balkong mot vattnet. För den som vill arbeta hemifrån finns biblioteket med platsbyggda bokhyllor och skåp, här finns också en öppen spis vars öppning är klädd med gjutjärnsrelief vars motiv lyses upp genom insatsens glassidor.

På övervåning finns ytterligare sociala utrymmen i form av generös övre hall med plats för stor soffa med utgång till balkong, detta utrymme används idag som vardagsrum och på andra sidan trapphallen har man i dagsläget en trevlig arbetshörna. På detta övre våningspaln finns även fem ljusa sovrum, två vackra badrum, två toaletter och ett klädnedkast som leder rakt ner till tvättstugan två våningar ner.

En trappa ner, på det nedre planet som ligger i souterräng går man smidigt rakt ut mot framsidan, trädgården och poolen. Går man istället till vänster efter trappan, och in genom den vackra dörren som ska ha hängt på anrika Bellmansro, når man ett härligt sällskapsrum med väggfast barinredning och en enorm öppen spis. Här finns tre golvslag som delar upp rummets nyttjandeområden, sten framför brasan, trä för bekvämt dansande och heltäckningsmatta i den inre delen som är avsedd för biljard. Här nere finns också vinkällaren med stengolv, takmålning troligen föreställande vinguden Dionysos och en iögonfallande inredning i vackert mörkt trä. Vinkällaren har plats för ca 294 liggande vinflaskor och ytterligare stående flaskor i snurrbara skåp. I hjärtat av detta nedre plan finner vi också husets piéce de résistance - i form av en helt underbar relaxavdelning med dusch, bastu bakom glasvägg och tillhörande avkylningspool med smaragdfägad mosaik mot en fondvägg av ljusblått kakel som bildar en stiliserad Venus, kaklet är signerat Skawonius, Upsala-Ekeby.

Vindsvåning med två charmiga sovrum under snedtak, gästtoalett samt förvaring.

Trädgården centreras runt en mycket vacker njurformad pool från 1930-talet med grönblåskimrande stenplattor, i sann Hollywoodanda. Nuvarande ägare har gett denna fantastiska pool välbehövlig modern omvårdnad och bl.a lagt om alla plattor på nytt underlag, bytt pumpsystem samt dragit om vattenledningarna till poolen och även stallet. De har också byggt ett vackert och praktiskt poolhus som omsluter poolen, tack vare detta skyddas vattnet från nedfallande löv och temperaturen hålls behaglig och man kan nyttja poolen en större del av året. Poolhus i polykarbonat och galvaniserat antikbehandlat stål, skjutdörrar och infravärme - perfekt för ett poolparty! Poolen har automatisk påfyllning, två olika djup, översvämningsskydd och poolbelysning med timer.

Vid slutet av 1970 -talet tillkom en stallbyggnad, med 10 boxar med indraget vatten samt fyra uteboxar, spolspilta, sadelkammare och en välskött ridbana med belysning. En asfalterad tennisbana anlades runt 2004, även den upplyst.

På ägorna finns också en timrad faluröd stuga som förts till gården för att addera 1700-tals charm och ge privat logi till gäster, här finns också en separat timmerbastu.

På Svinninge Gård är man omgiven av vacker natur och har bokstavligt talat historiens vingslag runt knuten i och med ägornas egna fornlämningar och den gamla vällingklockan i sin stapel. Pendling sker smidigt från busshållplatsen med det lämpliga namnet "Svinninge Gård" vid slutet av allén. Buss 683 går mellan Åkersberga Station/Centrum och Arninge Station där man bl.a kan byta till Roslagsbanan in till Östra Station/KTH via Universitetet. Buss 683 stannar också i Kulla Vägskäl där man kan byta till buss 670 som går mellan Vaxholm och Stockholm.

Härlig trädgård om ca tre tunnland, omfattande gräsmatta, välvuxna fruktträd såsom äpple, päron, körsbär och bigarråer. På bekvämt avstånd från huvudbyggnaden finner man också poolen, tennisbanan, stallet och ridbanan.

Ur Kulturmiljöprogram för Svinninge 2008:

"Svinninge gård är ursprungsfastigheten i planområdet Svinninge och finns omtalad skriftligt sedan 1300-talet. Den nuvarande gården bevarar en byggnad från 1700-talet och i närheten finns gravfält från järnåldern som vittnar om tidigare bosättningar. Viken norr om Svinninge utgör infarten till den i historisk bemärkelse viktiga Långhundraleden som förband skärgården utanför Stockholm med Uppsala. På 1500-talet var Svinninge upptaget som frälsejord under
godset Rydboholm. På 1600-talet växte gården till en bybildning och vid storskiftet 1775-77 fanns tre gårdar på den bytomt som var lokaliserad till området vid nuvarande Svinninge gård."

Hjärtligt välkommen till Svinninge och din egen representativa oas med storslagen historia!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 2 ½ - plan med källare
Rum: 12, varav 7 sovrum
Boarea: 574 m2
Biarea: 182 m2
Tomtarea: 15 011 m2
Utgångspris: 25 000 000 kr
Byggnadsår: 1954
Driftkostnad: 153 533 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen
Observera att den exakta ytan inte är uppmätt. Om ytan är av särskild vikt för en köpare uppmanas denne att göra en uppmätning.

Uppvärmning

Bergvärme vars 3 borrhål på 200 m stödvärms via solfångare, 2 luft luftvärmepumpar, oljepanna som back up, 5 eldstäder.
Ålder: Bergvärmepump 2021, LV pump 2017-2019
Märke: Nibe F 1355

Byggnadssätt

Vatten: Djupborrad brunn 95 m
Avlopp: Avloppsbrunn med infiltration
Grund: Grundsula
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glasfönster
Takbeklädnad: Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Murstock kommentar: Sotat enligt intervall, 1997 slammades skorstenarna om på insidan och den i köket som används mest fick en ytterligare omslammning för ca 5 år sedan.

Renoveringar

Ca 80% av el nydraget inomhus . 90% utomhus 
Genomgång av taket 2000 nytt papp etc, ca 25% byte av läkt 2022 
Oljetank besiktad 1997 06 24 bedömning: anläggning betryggande 
2 st luftvärmepumpar till poolen installerade 2016 
90% av radiatorerna bytta i huset 2016 vissa i gjutjärn behölls. 
All el i stallet nytt enligt nya krav från myndigheter cirka 2015 
Renoveringen av poolen 1997/98 
Nya poolfilter installerades 2022

Övriga byggnader

Timrad gäststuga med vatten och el indraget, Stallbyggnad med 10 boxar samt sadelkammare och kök, det finns även 4 boxar ute, lokal på övervåningen.
Timrad vedeldad bastu.

Tv/Internetanslutning

Winter Wireless

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Österåker
Område: Svinninge
Fastighetsbeteckning: ÖSTERÅKER SVINNINGE 7:178

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: ÖSTERÅKER SVINNINGE GA:5 - UTFARTSVÄG
Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Fornlämning

Ekonomi

Utgångspris

25 000 000 kr

Driftkostnader

153 533 kr/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 107 605 kr
Vatten och avlopp: 1 822 kr
Försäkring: 33 200 kr
Renhållning: 9 706 kr
Sotning: 1 200 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 10 800 000 kr
Mark: 3 959 000 kr
Totalt: 14 759 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1954
Standardpoäng: 34
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 33 pantbrev uttaget om sammanlagt 9 371 452 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är beställd

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 51 Visa alla 57 bilder
 

Planritning

Karta och område

Svinninge Gård 1, Åkersberga

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 794 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Svinninge, Österåker
Svinninge Gård 1
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning