Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
4 500 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sophia Åkerman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sophia Åkerman
Fastighetsmäklare och Certifierad nyproduktion
Jenny Näslund, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jenny Näslund
Fastighetsmäklare och Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Munsö

Utholmsvägen 36

Pris (Utgångspris): 
4 500 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sophia Åkerman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sophia Åkerman
Fastighetsmäklare och Certifierad nyproduktion
Jenny Näslund, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jenny Näslund
Fastighetsmäklare och Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Lantlig idyll med extra hus!

  • Typ: Villa, 2 plans villa
  • Rum: 5, varav 3 sovrum
  • Boarea: ca 119 m2
  • Tomtarea: 2 619 m2
  • Byggnadsår: 1975
  • Driftkostnad: 29 097 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Lantlig idyll med charm och möjligheter – ett drömboende för dig som söker lugn och ro i naturskön omgivning!

Beläget i ett naturnära landskap, omgiven av lummig grönska och med öppna åkerlandskap som närmaste granne, finner du denna oas. På tomten pryds marken av ståtliga ekar, björkar och äppelträd, och här finns även en gammal matkällare som påminner om svunna tider.

Huvudbyggnaden, ett rymligt boningshus delvis renoverat 2020, utstrålar klassisk svensk charm med sin faluröda fasad, vita knutar och spröjsade fönster. Den stora, trädäckade verandan under tak bjuder in till lata dagar och långa kvällar utomhus, oavsett väder.

Vid husets entré välkomnas du av ett skyddande tak som leder in till en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Vardagsrummet är ljust och inbjudande, med fönster i två väderstreck och en centralt placerad kamin som sprider värme och mysfaktor. Köket har en direkt utgång till trädäcket, vilket gör det enkelt att njuta av måltider utomhus. På bottenvåningen finns även en nyare renoverad wc/dusch med möjlighet för tvättstugedel.

På övervåningen möts du av ett charmigt allrum som angränsar till den underbara inglasade verandan - en perfekt plats för avkoppling året runt! Tre bra sovrum, varav det ena med egen klädkammare samt ett smakfullt renoverat badrum. Här finns gott om plats för familjen att breda ut sig.

På tomten finns också ett komplett extrahus, "Torpet", vilket öppnar upp för många möjligheter – generationsboende, uthyrning eller varför inte ett kreativt arbetsutrymme? Torpet har ett visst renoveringsbehov men innehåller ett trivsamt allrum med köksdel, en centralt placerad eldstad och vackra breda brädgolv som ger en genuin känsla. En altandörr leder ut till ett uterum med fantastisk utsikt över det vidsträckta åkerlandskapet. Dessutom finns här ett mindre sovrum samt wc/dusch.

Välkommen till ett hem som erbjuder det bästa av lantligt lugn och tidlös charm – ett boende att förälska sig i!

Om Bostaden

Beskrivning

Alla ytskikt är renoverade 2020 med parkettgolv och vitmålade väggar.

Entréplan
HALL
Välkommen in i en rymlig hall som erbjuder gott om plats för både klädhängare och praktisk förvaring i garderob. De generösa ytorna gör det enkelt att hålla ordning, och ett fint fönster ger ett härligt ljusinsläpp som skapar en inbjudande atmosfär redan vid första steget in

VARDAGSRUM
Trivsamt vardagsrum med fint ljusinsläpp från två håll, vilket skapar en ljus och luftig känsla. De helglasade pardörrarna öppnar upp mot trädgården och ger en trevlig övergång mellan inne- och utemiljö. Den centralt placerade kaminen med täljsten blir en naturlig samlingspunkt, som både värmer och förhöjer atmosfären. Här finns även trappan som leder upp till övre plan.

KÖK MED MATPLATS
Detta praktiska kök kombinerar funktionalitet med stil. Här finns gott om förvaring i skåpen, och de genomgående vitmålade väggarna ger en ljus och fräsch känsla, medan ekparketten på golvet skapar en varm kontrast. Köket är bra utrustat med en maskinpark som inkluderar hel kyl och frys, diskmaskin, spishäll med ugn samt spisfläkt. Generös arbetsbänk i trä med vitt kakel ovan erbjuder en tålig yta för matlagning. Fönster i tre väderstreck släpper in rikligt med dagsljus, och från altandörren kan du enkelt kliva ut på den takförsedda uteplatsen för härliga måltider utomhus.
I köket finna även en trivsam plats för matbord.

WC/DUSCH/TVÄTTDEL
Fräscht och renoverade badrum från 2020 med grå våtrumstapet och matchande grå våtrumsmatta som ger en modern och enhetlig känsla. Här finns en praktisk tvättho samt gott om plats för både tvättmaskin och torktumlare, vilket kommer göra det enkelt att sköta tvätten. Väggmonterat badrumsskåp med spegelskåp ovan och vägghängd WC bidrar till en ren och rymlig atmosfär.

Övre plan

ALLRUM
Detta rymliga allrum erbjuder ett fint ljusinsläpp tack vare den angränsande inglasade verandan, som ger rummet en ljus och luftig känsla. Den stilfulla verandan förlänger rummet och skapar en perfekt plats för avkoppling året runt.

SOVRUM 1 "MASTER BEDOOM"
Ett generöst sovrum med en praktisk egen klädkammare som erbjuder gott om förvaring. Rummet har fönster i två väderstreck, vilket ger ett behagligt ljusflöde och en härlig atmosfär under hela dagen.

SOVRUM 2
Bra sovrum med två garderober som ger smart förvaring. Även detta rum har fönster i två väderstreck, vilket gör det ljust och inbjudande. Perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

SOVRUM 3
Ett fint och rymligt sovrum med fönster i två väderstreck som bidrar till en ljus och trevlig atmosfär.

BADRUM
Ett smakfullt inrett badrum från 2020 med vita kaklade väggar i tegelsättning som ger en modern och fräsch känsla. Golvet är klätt i grå plastmatta för en harmonisk kontrast. Här finns ett badkar, WC, handfat samt ett vägghängt badrumsskåp med spegel. Extra förvaring erbjuds i ytterligare skåp, och ett fönster ger naturligt ljus och möjlighet till vädring

Sammanfattning

Typ: Villa, 2 plans villa
Rum: 5, varav 3 sovrum
Boarea: ca 119 m2
Tomtarea: 2 619 m2
Pris (Utgångspris): 4 500 000 kr
Byggnadsår: 1975
Driftkostnad: 29 097 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Vänligen observera att den exakta ytan inte är uppmätt

Uppvärmning

Direktverkande el

Byggnadssätt

Vatten: Enskilt vatten, via servitut från Norrby 2:19
Avlopp: Infiltrationsanläggning wc + BDT med Upo slamavskiljare 2 m3. Byggd sept 1990, tillstånd enbostadshus.
Grund: Krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 2-glas kopplade fönster
Takbeklädnad: Betongpannor
Ventilation: Självdrag

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 1992
Huset är tillbyggd med övervåningen 1990
Renoverat 2020 inuti huset efter brand i vardagsrum. El drogs nytt plus ny elcentral, nya dörrblad med karm. Ny takpanel, nytt badrum på epl. Målning/ slipning trapp, ny skorsten, förstärkt upp hela huset med balk i vägg plus grund, altandörr ny, Badrum på övervåningen renoverades 2016-2017
Renoveringar har utförts av fackmän.
Eldstad har sotats regelbundet och är provtryckt.

Tomt/balkong/uteplats

Härlig veranda med plats för både matmöbel och loungedel.
Stor trädgårdstomt om 2 619 kvm, perfekt för dig som uppskattar både natur och utrymme. Tomten erbjuder generösa gräsytor som lämpar sig utmärkt för lek och avkoppling, samt en härlig blandning av träd och buskar som ger en trivsam och harmonisk miljö. Här finns alla möjligheter att skapa din drömträdgård i en naturnära och rofylld omgivning.

Övriga byggnader

På tomten finns också ett komplett extrahus, "Torpet", vilket öppnar upp för många möjligheter – generationsboende, uthyrning eller varför inte ett kreativt arbetsutrymme?
Torpet har ett visst renoveringsbehov men innehåller ett trivsamt allrum med köksdel, en centralt placerad eldstad och vackra breda brädgolv som ger en genuin känsla. En altandörr leder ut till ett uterum med fantastisk utsikt över det vidsträckta åkerlandskapet. Dessutom finns här ett mindre sovrum samt wc/dusch.

Förrådsbod

Parkering

Grusad infart med plats för flertalet bilar.

Tv/Internetanslutning

Fiber

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Ekerö
Fastighetsbeteckning: EKERÖ MUNSÖ-NORRBY 4:2

Omgivning

Huset är belägen på lantliga charmiga Munsö med gott om vacker natur, hästgårdar och promenadvägar i omgivningarna.

På cykelvstånd ligger Munsö förskola och skola (f-åk2) samt Munsö kyrka.

På cykelavstånd finns flera fina badplatser, bl.a. lagunen "Laxsjön" med klarblått vatten.

Vid Söderby idrottsplats ca 4 km bort finns två padelbanor.

Ca 16 km från huset ligger Mälarö Golfklubb med 27-hålsbana, 6-hålsbana, restaurang och en egen badvik.

I Rastaholm finns en stor båtklubb och Rastaholms omtyckta värdshus.

I Nyckelby ligger Sundby skola (f-åk6) och i Ekerö tätort finns flertalet skolor.

Närmaste lanthandlar ligger på Adelsö och i Nyckelby.

Rosenhills handelsträdgård med café, musteri och bakluckeloppisar är även den belägen i Nyckelby.

I Jungfrusunds skärgårdsstad finns bl.a. flera restauranger, minigolfbana, padelbanor, en strand och mängder av aktiviteter.

Till Ekerö centrum är det ca 26 km. Där finns en stor livsmedelsbutik, klädbutik, restauranger, apotek, vårdcentral, tandläkarmottagningar, bibliotek, bageri, systembolag, infartsparkeringar m.m. Vid Tappströmskanalen finns ett mysigt sommarfik och en liten strandpromenad.

Det finns många mysiga smultronställen och gårdsbutiker att besöka och handla lokalproducerat av runt om på Mälaröarna.

Ekerö har en rik kulturhistoria och de två världsarven Drottningsholm och Hovgården/Birka är båda belägna på Mälaröarna.

Buss 311 och 312 mot Brommaplan tar ca 1,5 timme. Från Brommaplan går både tunnelbanans gröna linje och flertalet busslinjer. Från Ekerö går en pendelbåt in till stan samt en bilfärja över till Slagsta.

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: EKERÖ MUNSÖ-NORRBY GA:6
Ändamål: Väg
Förvaltare : NORRBY SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

4 500 000 kr

Driftkostnader

29 097 kr/år
Årlig elförbrukning: 8152 kWh/år

Fördelas enligt följande

El: 21 256 kr
Väg: 2 040 kr
Sotning: 459 kr
Vatten , avlopp och sopor: 5 342 kr
Beskrivning: Driftskostnaderna är baserade på säljarnas förbrukning, då ingen bott i huset.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 1 625 000 kr
Mark: 1 185 000 kr
Totalt: 2 810 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1982
Standardpoäng: 29
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 7 pantbrev uttaget om sammanlagt 2 025 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 158 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 88 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2034-06-18
Besiktningsman: Peter Hilmgård, Anticimex

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 23 Visa alla 29 bilder
 

Planritning

Karta och område

Utholmsvägen 36, Munsö

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 794 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Ekerö
Utholmsvägen 36
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning