Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Karl Fredrik Wahn, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Karl Fredrik Wahn
Franchisetagare & reg. fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Skanör

Mellangatan 2

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Karl Fredrik Wahn, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Karl Fredrik Wahn
Franchisetagare & reg. fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Unik möjlighet att förvärva Garnisonshuset i Skanör

  • Typ: Villa, 1 1/2plans villa
  • Rum: 6, varav 4 sovrum
  • Boarea: 273 m2
  • Tomtarea: 471 m2
  • Byggnadsår: 1700-talet
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Vi har nöjet att presentera en unik fastighet med en rik historia och enastående kulturvärde – Skanörs garnisonshus, beläget på Mellangatan 2, mitt i hjärtat av Skanör. Uppfört på uppdrag av kung Gustav III i slutet av 1700-talet, byggdes detta magnifika hus med material från Skanörs borg. Dess framträdande position vid Rådhustorget gör det till en central del av Skanörs historiska centrum och en symbol för stadens kulturarv.

Skanörs garnisonshus har en imponerande historik och har tjänat många syften genom åren. Fram till 1998 ägdes fastigheten av staten och kommunen och har under denna tid fungerat som garnisonshus, fängelse, skola, stadshus samt barnstugeverksamhet. Sedan 2009 har byggnaden använts som hotell, vilket ger den en modern funktion samtidigt som den bevarar sitt historiska arv.

En av de mest fascinerande aspekterna av denna fastighet är dess överlevnad genom de två stora stadsbränderna på 1800-talet som förstörde nästan all annan bebyggelse i området. Detta gör garnisonshuset till en av de få kvarvarande byggnaderna som vittnar om Skanörs förflutna, vilket ger det ett högt kulturhistoriskt värde.

Att förvärva denna fastighet är inte bara en investering i en byggnad, utan i en del av Skanörs historia. Den unika kombinationen av historisk betydelse och modern användning gör detta till ett enastående erbjudande på marknaden.

För att få veta mer om fastigheten och de möjligheter som finns i affärsupplägget, vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Välkommen att upptäcka Skanörs garnisonshus – en historisk pärla med oändliga möjligheter!

Om Bostaden

Beskrivning

Bottenvåningen som består av 145 kvadratmeter är uppdelad i två delar med två separata ingångar till vardera del. Huvudentrén leder en in till en stor hall med handslagen tegel på golvet och vitmålade väggar. Här ifrån når man konferensrummet med sin imponerande öppna yta om 6x10 meter och en takhöjd om 2,8 meter, här finns ett litet pentry samt en helt nyrenoverad toalett. Från fönsterna har man utsikt över Rådhustorget i öster och i väster ser man ner över korsningen Västergatan och Kyrkogatan och ut över Öresund.
Tillbaka i hallen har man en svängtrappa som leder upp till andra våningen. Här uppe har man delat upp ytan i en större hotellsvit med ett allrum, sovrum samt badrum och sen på andra sidan trappan finns ett stort hotellrum med eget badrum.
Genom den andra entrén finns det ytterligare två hotellrum med vardera separat badrum.

Sammanfattning

Typ: Villa, 1 1/2plans villa
Rum: 6, varav 4 sovrum
Boarea: 273 m2
Tomtarea: 471 m2
Byggnadsår: 1700-talet
Upplåtelseform: Äganderätt
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Direktverkande el

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Fönster: Kopplade fönster med spröjs
Takbeklädnad: Taktegel
Ventilation: Självdrag

Renoveringar

2009 - Genomfördes den senaste renoveringen där dagens planlösning fick ta vid.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Vellinge
Fastighetsbeteckning: VELLINGE SKANÖR 35:3

Omgivning

Läge och Geografi:
Skanör är en charmig kuststad belägen i sydvästra Skåne, bara några kilometer från grannstaden Falsterbo. Området kännetecknas av långa sandstränder och skogklädda områden, och det är omgivet av en naturskyddad halvö som erbjuder möjligheter till vandring och utforskning.

Historia och Kultur:
Skanör har en lång och fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till medeltiden. Staden var under medeltiden en viktig handelsplats, särskilt känd för den årliga sillmarknaden som drog till sig handelsmän från hela Europa. Detta rika kulturarv återspeglas i stadens arkitektur och de många historiska byggnaderna, såsom Skanörs kyrka från 1200-talet och ruinerna av Skanörs borg.

Livsstil och Fritidsaktiviteter:
Skanör lockar besökare och boende med sin avslappnade och idylliska livsstil. Invånarna njuter av att promenera längs strandpromenaden, cykla genom de omgivande landskapen och koppla av på de fina sandstränderna under sommarmånaderna. Ridklubbar erbjuder möjligheter till ridning för både nybörjare och erfarna ryttare. För golfentusiaster finns det också utmärkta möjligheter med Flommens Golfklubb och Falsterbo Golfklubb i närheten, där golfbanorna erbjuder spektakulär utsikt över havet och utmanande spel.

Skanörs Hamn:
Skanörs hamn är en central del av stadens charm och erbjuder en pittoresk plats för promenader, båtliv och avkoppling. Här kan besökare och boende njuta av att titta på de fiskebåtar som kommer in med dagens fångst eller ta en paus på någon av de mysiga kaféerna eller restaurangerna längs hamnpromenaden. Hamnen ger också möjlighet till olika vattensportaktiviteter och båtutflykter, vilket gör den till en populär destination för både lokalbefolkningen och turister.

Service och Samhällsfaciliteter:
Staden erbjuder god samhällsservice med skolor, vårdcentral och ett brett utbud av affärer och restauranger. Det lokala näringslivet är livligt med många små butiker, caféer och matställen som erbjuder allt från traditionell svensk mat till internationella rätter. Under året arrangeras flera evenemang och festivaler som bidrar till stadens livfullhet och gemenskap.

Kommunikationer
Skanör har bra kommunikationer med omgivande städer och regioner. Det är enkelt att pendla till Malmö och Köpenhamn, vilket gör det till en attraktiv plats att bo för dem som arbetar i storstadsområdena men föredrar en lugnare boendemiljö. Bussar och cykelvägar gör det lätt att ta sig runt i närområdet och utforska allt som Skanör och dess omgivningar har att erbjuda.

Sammanfattning
Skanör är en stad som erbjuder en unik mix av historisk charm, vacker natur och modern bekvämlighet. För den som söker en lugn och naturskön boendemiljö med rika kultur- och fritidsmöjligheter, är Skanör en idealisk plats att slå sig ner på. Här kan du njuta av livet i en miljö som både bevarar det förflutna och välkomnar framtiden.

Välkommen till Skanör – en plats där historia och natur möts!

Planbestämmelser

Fliten, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1933-05-06)
Skanör 35:3,garnisonshuset i skanör, Detaljplan (Beslutsdatum: 1998-12-16)

Övriga rättigheter och belastningar

Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Fornlämning

Ekonomi

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr.

Taxering

Byggnad: 3 333 000 kr
Mark: 3 798 000 kr
Totalt: 7 131 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1956
Standardpoäng: 25
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 5 pantbrev uttaget om sammanlagt 8 500 000 kr.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder och film

+ 5 Visa alla 11 bilder
 

Planritning

Karta och område

Mellangatan 2, Skanör

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 794 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Vellinge
Mellangatan 2
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning