Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 750 000 kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
August Carlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
August Carlsson
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Billeberga

Värmövägen 53

Utgångspris: 
1 750 000 kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
August Carlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
August Carlsson
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Drömtomt på 1 246 kvm med charmigt hus, uterum och garage!

  • Typ: Villa, 1,5-planshus.
  • Rum: 4, varav 2 sovrum
  • Boarea: 105 m2
  • Biarea: 63 m2
  • Tomtarea: 1 246 m2
  • Byggnadsår: 1910
  • Driftkostnad: 27 453 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Välkommen till denna fantastiska fastighet, en plats som verkligen andas harmoni och grönska. Här bor ni på en rymlig tomt om 1 246 kvm, omgiven av bland annat äppel- och päronträd, en vacker damm med koi- och guldfiskar samt välskötta häckar som ger en avskild och rofylld atmosfär. Tomten erbjuder dessutom stora gräsytor, både på fram- och baksidan, perfekt för barnens lek eller för den som älskar att vistas i trädgården. Den stenlagda uteplatsen på baksidan tillsammans med ett växthus och prydnadsblommor ger alla möjligheter för dig som vill njuta av utemiljön till fullo. Det här är en plats där du kan skapa ditt eget gröna paradis.

Huset är charmigt och välplanerat med en härligt intryck av rymd och hemkänsla. På entréplanet välkomnas ni av en farstu som leder vidare in i en inre hall. Härifrån når ni det rymliga köket samt vardagsrummet som erbjuder gott om plats för både soffgrupp och matbord. Härifrån tar ni er vidare till ett isolerat uterum, som med sina stora glaspartier suddar ut gränsen mellan inne och ute – perfekt för att förlänga sommarkvällarna. På andra våningen möts du av en flexibel yta som idag används som arbetsrum, samt två sovrum, varav ett med eget badrum.

Det här är ett hem som kombinerar charm, funktionalitet och en naturskön miljö. Varmt välkommen att upptäcka denna fantastiska fastighet!

Denna bostad är varudeklarerad, vilket innebär att den har genomgått en förbesiktning och är försäkrad i 10 år genom Anticimex.

Om Bostaden

Beskrivning

När ni kliver in i huset möts ni först av den tillbyggda farstun som är rymlig och med extra förvaringsutrymme. Därefter leder det vidare till en inre hall, där ni har åtkomst till flera delar av huset – köket, gästtoaletten, trappan till källaren och trappan upp till övervåningen.

Köket har en äldre stil men är delvis utrustat med moderna vitvaror, inklusive en ny kyl och frys från Samsung (2024). Det är rymligt med gott om arbetsytor och plats för ett matbord. Både köket och hallen har vackert parkettgolv som ger en enhetlig och varm känsla. Från köket når du även tvättstugan.

Väljer du att gå åt andra hållet kommer du in i det stora vardagsrummet, som har gott om utrymme för både soffgrupp, TV och en matplats. Här ligger ett fint furugolv som ger rummet karaktär. Vardagsrummet leder vidare till ett trevligt, isolerat uterum som öppnar upp mot ett härligt trädäck – perfekt för sommarkvällar.

När du tar trappan upp möts du av en ljus och flexibel yta som kan användas till olika ändamål. Nuvarande ägare har det främst som ett arbetsrum, men det kan lika gärna fungera som en mysig läshörna eller lekyta.

Från denna yta leds du vidare till två sovrum. Det ena sovrummet är avlångt och har ett eget badrum, vilket ger en privat och praktisk lösning. Hela ovanvåningen har parkettgolv som knyter samman rummen med en enhetlig och stilren känsla.

Sammanfattning

Typ: Villa, 1,5-planshus.
Rum: 4, varav 2 sovrum
Boarea: 105 m2
Biarea: 63 m2
Tomtarea: 1 246 m2
Utgångspris: 1 750 000 kr
Byggnadsår: 1910
Driftkostnad: 27 453 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten och vedpanna

Byggnadssätt

Vatten: Enskilt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källare/krypgrund
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegelstensfasad
Fönster: 3-glasfönster, 2-glas fönster i uterum
Takbeklädnad: Plåt
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag
El: Elsystemet är av det äldre slaget. Köket har jordade uttag, och det finns även ett jordat uttag i uterummet samt några på övre våningen.
Jordat/ojordat: Delvis jordat
Murstock: Murad skorsten
Fel och brister: Ett hus kräver kontinuerligt underhåll, då alla byggnadsdelar utsätts för dagligt slitage. De flesta hus har någon form av brister och
fel i form av skador eller risk för skador. Lättast att upptäcka är skador i synliga delar som golv- och väggbeklädnader. Även de delar
av byggnaden som man inte ser utsätts för dagligt slitage, exempelvis fuktisoleringen mot en källaryttervägg eller en
dräneringsledning. Olika typer av fuktpåverkan är det vanligaste problemet. Fuktisolering och en dräneringsledning har en
begränsad livslängd. En äldre dräneringsledning eller fuktisolering har normalt utsatts för sådant slitage att man kan förvänta sig att
funktionen är nedsatt. En krypgrund eller en vind utsätts för olika stora fuktbelastningar beroende på årstid, användning och
geografi. Detsamma gäller konstruktioner på betongplatta, exempelvis golv i gillestugor.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 1995

Tomt/balkong/uteplats

Välkommen till en generös tomt om 1246 kvm med många fina detaljer. Framsidan består av en stor gräsmatta omgiven av en välskött häck som ger en känsla av avskildhet. På tomten finns både äppel- och päronträd, vilket skapar en mysig och naturlig atmosfär samt en trädgårdsdamm med koi- och guldfiskar.

Fram till garaget leder en singelväg där det växer vindruvor längs husväggen, och baksidan erbjuder ytterligare en gräsyta, perfekt för avslappning eller lek. Här finns även en stenlagd uteplats, ett växthus och flera prydnadsblommor som ger färg och karaktär till trädgården.

En plats som erbjuder en härlig blandning av grönska, utrymme och charm.

Övriga byggnader

Garaget matchar bostadshusets fina färgsättning och erbjuder gott om plats för både bil och en mindre arbetsyta. Längs väggarna finns smarta förvaringsskåp, vilket gör det enkelt att hålla ordning på verktyg och andra tillbehör. Garaget har en yta på cirka 25 kvm.

Parkering

Garage med plats för en bil samt uppfart som rymmer ytterligare flera bilar.

Tv/Internetanslutning

Fiber finns.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Svalöv
Fastighetsbeteckning: SVALÖV BILLEBERGA 20:1

Omgivning

Billeberga omnämns första gången i skriftliga källor på 1300-talet som Billeberghe, men kungsgravar i närheten och arkeologiska fynd visar på att platsen har haft en fast befolkning sedan bronsåldern.

Under slutfasen av Skånska kriget blev trakten kring Rönneberga hemsökt av den svenska armén som såg närheten till Landskrona fästning och den danska arméns läger där som ett hot mot segern. Därför kom alla gårdar och skördar att brännas och den befolkning som inte på eget bevåg flytt att tagas av daga. Så kommer det sig att det inte finns någon bebyggelse på området som är äldre än 1699.

I Billeberga finner du ett välkänt bageri med stenungsbakat och där hittar du även vardagsprodukter som mjölk, juice, pålägg, ost mm. I närliggande Asmundtorp har du en välsorterad ICA-butik, pizzeria och frisör.

I byn finns det förskola, grundskola årskurs 1-6 och bibliotek. Grundskolan heter Billeshögsskolan och här går knappt 200 elever från Billeberga- och Tågarpsområdet. När det blir dags för högstadiet samlas alla kommunens elever på Linåkerskolan i Svalöv.

Kommunikationer

Orten har en tågstation med regelbundna avgångar som tar dig snabbt och enkelt till både Helsingborg, Lund och Malmö – perfekt för dig som pendlar. Dessutom passerar busslinje 240 genom byn, vilket ger dig direkt förbindelse till Landskrona och Svalöv.

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: SVALÖV VÄRMÖ GA:6
SVALÖV VÄRMÖ GA:5

Övrigt

Lämna gärna dina kontaktuppgifter redan idag så tar vi kontakt med dig så fort det närmar sig visning. Dina uppgifter lämnar du enkelt genom att göra en intresseanmälan på hemsidan eller genom att ta kontakt med ansvarig mäklare, august.carlsson@svenskfast.se 0707 - 30 87 35.

Hoppas vi hörs och ses!

Bra att tänka på:
Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen sätter igång;
* Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga oss; Jag/vi ber gärna våra bankkontakter att ringa upp dig med ett bra erbjudande!
* Äger du ditt nuvarande boende / Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller att lägga upp en plan för din försäljning!

Ekonomi

Utgångspris

1 750 000 kr

Driftkostnader

27 453 kr/år
Årlig elförbrukning: 3521 kWh/år
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 9 888 kr
Försäkring: 4 212 kr
Renhållning: 2 376 kr
Samfällighet: 9 139 kr
Sotning: 1 838 kr
Beskrivning: Vatten och bredband ingår i samfälligheten.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 655 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 801 000 kr
Mark: 353 000 kr
Totalt: 1 154 000 kr
Taxeringsår: 2024
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1945
Standardpoäng: 29
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 13 pantbrev uttaget om sammanlagt 770 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 120 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 166 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2024-10-04
Besiktningsman: Magnus Larsson

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 18 Visa alla 24 bilder
 

Karta och område

Värmövägen 53, Billeberga

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 721 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Svalöv
Värmövägen 53
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning