Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Emil Andersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Emil Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
Jessica Egnér, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Egnér
Mäklarkoordinator
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Södra Sandby

Skatteberga 1393

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Emil Andersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Emil Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
Jessica Egnér, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Egnér
Mäklarkoordinator
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Drömmer du om att bo i ett idylliskt enplanshus omgivet av naturens skönhet med gästhus?

  • Typ: Villa, Villa 1 plan
  • Rum: 3, varav 2-3 sovrum
  • Boarea: 148 m2
  • Biarea: 113 m2
  • Tomtarea: 2 697 m2
  • Byggnadsår: 2005
  • Driftkostnad: 35 871 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Med en imponerande stor tomt omgiven av grönska och naturskönhet kommer du att kunna njuta av lugn och ro samtidigt som du har alla bekvämligheter inom räckhåll. Här är några av de höjdpunkter som detta fantastiska hem har att erbjuda:
Detta hem är utformat för maximal komfort och bekvämlighet.
Enplanslayouten gör det enkelt att röra sig mellan rummen och ger en öppen och luftig känsla. Vardagsrummet har stora ytor och är perfekt när du vill bjuda på trevliga middagar eller bara umgås. När du når köket möts du av ett luftigt och ljust område som är utrustat med högkvalitativa apparater och har gott om bänkyta och förvaring, vilket gör det optimalt för matlagning och underhållning.
Det underbara uterummet gör att du kan njuta av solensstrålar året om.

Denna egendom har en stor tomt med gott om plats för trädgårdsarbete, lek och avkoppling.
På tomten finns ett charmigt gästhus som är perfekt för att välkomna vänner och familj, eller kanske använda som ett hemmakontor eller konststudio.
Du kommer att vara omgiven av naturens skönhet med möjlighet till avkopplande promenader, picknickar och rofylld tid utomhus.

Skatteberga är känt för sitt pittoreska landskap och sin fridfulla atmosfär. Samtidigt är du bara en kort bilresa från bekvämligheter, affärer och skolor. Det är det bästa av två världar - lugn landsbygd och nära till staden.
Detta är en unik möjlighet att äga ditt drömhem i Skatteberga med en stor tomt och ett gästhus som ger dig möjlighet att leva ditt bästa liv. Tveka inte, kontakta oss idag för att boka din visning och upptäcka allt detta fantastiska hem har att erbjuda. Välkommen hem till Skatteberga!

Om Bostaden

Beskrivning

Entré: Du välkomnas in i en luftig och vacker hall med elegant parkettgolv på golvet och vita väggar. Här finns gott om avhängningsmöjligheter och entrén binder samman hela bostaden.
Sovrum: Efter hallen når du ett av sovrummen direkt till höger. Ett väl tilltaget sovrum i storlek och här är gott om möbleringsalternativ. Golvet pryds av parkettgolv och väggarna är vita.
Gäst WC: Helkaklad gästtoalett i ljusa toner. Här finns wc, handfat med spegel ovanför.
Badrum: Här bjuds du ini ett stort badrum som erbjuder det mesta. På golvet ligger klinker i en ljus nyans som matchas med samma nyans på väggarna med en vacker kakelbård i mitten. Direkt till vänster har du förvaringsmöjligheter följt av en stor kommod med handfat och spegel ovanför. Här finns ett vackert inkaklat badkar samt en dusch och wc.
Sovrum 2: Rymligt sovrum med stor plats för både stor säng och förvaring. Golvet pryds av parkettgolv och väggarna är vita. Altandörr som leder ut i det inglasade uterummet.
Uterum: Härligt uterum med glaspartier runt om. Här är bra plats för en större matgrupp. På golvet ligger klinkerplattor i vacker kopparnyans. och genom glasdörrarna kan du njuta av den vackra trädgården.
Vardagsrum: Bostaden bjuder på ett stort och ljust vardagsrum med vackra fönsterpartier som blickar ut över den lummiga trädgården. Här är gott om plats för både matgrupp och soffor och möbleringsmöjligheterna är många. Golvet pryds av ett vackert parkettgolv som matchas med ljusa väggar.
Kök: Luftigt kök med bra arbetsytor och gott om förvaring. Den öppna delen mot vardagsrummet skapar en härlig rymd och vackert intryck. Bra plats för ett matbord i köket. Även här ligger ett vackert parkettgolv och väggarna är ljusa.
Tvättstuga: Stor tvättstuga med allt du behöver. Här finns tvättmaskin, torkskåp, vask, mycket förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Här finns även en extra klädkammare. Ljus klinker på golvet och väggarna är målade i en beige ton. Härifrån når du även det rymliga garaget.
Gästhus: En bit bort på tomten finner du detta vackra gästhus på 30kvm. Här finns ett välutrustat kök, egen wc/dusch och ett rymligt rum med plats för både säng och umgängesytor.
Golvet i det stora rummet pryds av vacker grå klinker och väggarna är målade i vitt. Köket har samma golv som rummet och till det matchas en bänkskiva i trä och rött kakel ovanför bänkskivan. På badrummet ligger grå klinker på golvet och väggarna är kaklade i en beige nyans.

Sammanfattning

Typ: Villa, Villa 1 plan
Rum: 3, varav 2 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 148 m2
Biarea: 113 m2
Tomtarea: 2 697 m2
Byggnadsår: 2005
Driftkostnad: 35 871 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme samt kamin. Luft/luftvärmepump i uterummet

Byggnadssätt

Vatten: Enskilt vatten
Avlopp: Enskilt avlopp
Grund: Betongplatta på mark med underliggande isolering
Stomme: Träregelverk
Fasad: Tegelstensfasad
Fönster: 3-glasfönster isoler
Takbeklädnad: Valmat tak, råspont, underlagspapp, läkt och betongpannor
Markbeskaffning: Lera
Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning (FX)
Kommentar: Gäst huset är byggt 2010.
Betongplatta på mark med underliggande isolering
3-glas isolerfönster
Ventilation - Mekanisk frånluft
Stomme - lättbetong
Fasad- Putsad
Värme - Direktverkande el med radiatorer

Övriga byggnader

Förråd i carport är byggt med putsad lättbetong på betongplatta. Det valmade taket är belagt med betongpannor

I trädgården finns ett vackert orangeri, perfekt att odla medelhasvfavoriter i.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Lund
Område: Skatteberga
Fastighetsbeteckning: LUND GRAVAREGÅRDEN 1:30

Omgivning

Södra Sandby och området kring Skatteberga är en del av den pittoreska och lantliga miljön i Skåne, samtidigt som det erbjuder närhet till större städer som Lund och Malmö. Detta gör det till ett attraktivt område för dem som söker en kombination av lugn och tillgänglighet till stadens bekvämligheter.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19650715)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Lund Gravaregården Ga:2
Rättigheter förmån: Officialservitut: Tillkommer rätt för styckningslotterna att jämlikt 112 § byggnadslagen nyttja i byggnadsplanen angiven vägmark å stamfastigheterna - Väg

Ekonomi

Driftkostnader

35 871 kr/år
Årlig elförbrukning: 14159 kWh/år
Antal i hushållet: 2
Kommentar: Nuvarande ägare har haft en årsförbrukning om 14159 kWh/år. Elkostnaden innefattar såväl uppvärmning som hushållsel, inklusive nätavgifter och är baserad på 2 boende. Att bedöma kostnaden för elförbrukningen är i dagsläget nästan omöjligt, då elkostnaden varierat kraftigt på senare år. Den angivna kostnaden är därför baserad på energideklarationens siffror, 1,30 kr/kWh inklusive nätavgifter. Nuvarande ägare har historiskt sett haft lägre kostnad än så, med undantag för 2022 då kostnaden varit väsentligt högre. Notera att vi inte heller tagit med det statliga elstödet i beräkningen, då vi inte vet hur stort ett eventuellt elstöd kommer vara framöver. Köparen uppmanas att ta höjd för höga elkostnader även framöver.

Fördelas enligt följande

El: 29 090 kr
Vatten och avlopp: 6 781 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 10 727 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 2 624 000 kr
Mark: 705 000 kr
Totalt: 3 329 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 2005
Standardpoäng: 35
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 3 pantbrev uttaget om sammanlagt 3 000 000 kr.

Energideklaration

Energiprestanda: 94 kWh/kvm/år
Specifik energianvändning: 63 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2023-07-13

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 35 Visa alla 41 bilder
 

Planritning

Karta och område

Skatteberga 1393, Södra Sandby

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 894 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Skatteberga, Lund
Skatteberga 1393
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning