Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
5 600 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Tom Andersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Tom Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
Jessica Egnér, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Egnér
Mäklarkoordinator
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Löddeköpinge

Sportvägen 24

Pris (Utgångspris): 
5 600 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Tom Andersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Tom Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
Jessica Egnér, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Egnér
Mäklarkoordinator
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Arkitektritad enplansvilla med stor och lummig trädgård i Ålstorp 5

  • Typ: Villa, 1 plans
  • Rum: 5, varav 3-4 sovrum
  • Boarea: 185 m2
  • Biarea: 18 m2
  • Tomtarea: 1 644 m2
  • Byggnadsår: 1972
  • Driftkostnad: 68 400 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Välkommen till denna arkitektritade enplansvilla belägen på Sportvägen 24 i det natursköna och barnvänliga området Ålstorp 5, med närhet till Saxtorpssjöarna och Järavallen. Villan har totalt fem rum och generösa 185 kvm med allt beläget på ett och samma plan. Villan är belägen på en lugn gata i ett område där det finns närhet till natur, hav och även E6an för den bilburne.

Här möts du av en rymlig uppfart med plats för minst fyra bilar som leder in i carporten. Vidare in i villan finner du en rymlig hall med klinkergolv som leder dig i till hjärtat av huset, vardagsrummet. Vardagsrummet är rymligt med stora fönsterpartier från golv till tak som vätter ut mot den stora lummiga trädgården, och ger en fantastisk utsikt som bara måste upplevas på plats. I vardagsrummet finns en platsbyggd bokhylla, matbord, stor soffgrupp och tv hörna med ytterligare soffgrupp. Uppvärmning sker genom dubbla luftvärmepumpar som sitter i vardagsrum och i matrum. Täljstenskamin finns att använda för uppvärmning eller mysfaktor. Här finns tre sovrum, stort helkaklat wc/dusch, kök med all tillhörande utrustning och fönsterpartier mot trädgården på framsidan och den lugna gatan. I anslutning till köket finns ett matrum med plats för bord med fyra platser. Inuti bostaden finns också ett rymligt tvättrum med tillhörande vitvaror och ett garage med plats för bilar som idag är inrett.

Den stora tomten om 1644 kvadratmeter är en oas av grönska och erbjuder en trevlig uteplats där du kan njuta av många soltimmar och umgås med familj och vänner. Här finns en stor isolerad gäststuga och lusthus för extra utrymme. Här finns vedförråd, trädgårdsförråd och en nybyggd bastu. Vidare i trädgården i anslutning till huset finns dessutom ett stort trädäck med två olika matplatser fördelat på olika ställen. På trädäcket finns också ett spabad. Nuvarande ägare har gjort trädgården inhägnad genom att bygga ett staket, och bastun samt gäststugan är byggt från grunden.

Läget på den lugna gatan ger en fridfull atmosfär. Här kan du verkligen koppla av och njuta av det bästa som detta området har ett erbjuda. Välkommen till denna fantastiska villa som bara måste upplevas på plats.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Om Bostaden

Beskrivning

Hall/Entré: Rymlig entré/hall med avhägningsmöjligheter direkt på höger sida. Stor hall med möjlighet för förvaringshyllor på två ställen. Från hallen når man garderob och gäst wcn. Vitmålad vävtapet och klinkergolv.
Vardagsrum: Stort vardagsrum med platsbyggd bokhylla med inbyggda ljuskällor. Här är den nya luft- luftvärmepumpen belägen. Vid bokhyllan finns plats för stort matbord med plats för sex personer. Vidare finns en stor soffa med soffbord. I vardagsrummets tredje del finns en ytterligare soffhörna med tillhörande soffbord. Plats för tv och tv bänk. Här finns en täljstenskamin med klinkergolv i anslutning. Fönsterpartierna sträcker sig hela långsidan ut mot trädgården från golv till tak, 3 glas fönster. Parkettgolv tarkett 14 mm antik fasad planka och vitmålad vävtapet. Träpanel med spotlights i tak.
Sovrum 1: Master med plats för dubbelsäng. Möjlighet för dator, arbetsyta och en byrå med förvaring. Rymlig garderob med skjutdörrar. Fönster med ljusinsläpp. björkparkettgolv och ljusmålade väggar.
Wc/dusch: Rymligt helkaklat wc/dusch. Stora kakelplattor, och klinkers på golvet i ljus kulör. Duschhörna med svängbara duschdörrar. Här finns hängtoalett, stor kommod i ask med under och sidoskåp, handfat, spegel och spegelljus i form av spotlights, handdukstork och golvvärme.
Sovrum 2: Sovrum 2 med plats för dubbelsäng och bokhylla. Garderob med förvaring. Fönster med ljusinsläpp. björkparkettgolv med vitmålade väggar.
Sovrum 3: Sovrum 3 med plats för enkelsäng. Möjlighet för skrivbord och ett ytterligare skrivbord med arbetsyta. Garderob med med förvaring. Fönster med ljusinsläpp från framsidan. Parkettgolv i tarkett och vitmålad vävtapet.
Kök/matplats: Välplanerat kök med inredning från Marbodal med över och under skåp i beige färg, bänkskiva av rostfritt stål med mörkt kakel över. På andra sidan finns rymlig arbetsbänk i lackerad palissander, stora fönsterpartier över bänksskivan för bra ljusinsläpp. Här finns spis, fläkt, ugn, diskmaskin, kyl och frys. I anslutning till köket finns matrum med plats för sittgrupp med upp till sex personer. Möjlighet för byrå och hylla för förvaring. Andra luft- luftvärmepump på väggen i matrummet. takett 14 mm antik fasad på golv och vitmålade väggar.
Gäst wc: Gäst wc med med toalett, handfat, spegel och ljus. Klinkergolv med beige tapet på väggarna.
Tvättrum: Praktiskt tvättrum med vask, tvätt och torkmaskin, arbetsbänk i rostfritt stål och över och underskåp för förvaring. Vägghängda skåp med skjutdörrsgarderob för bra förvaring. Här finns också varmvattenberedaren. Plastmatta och vitmålade väggar.
Gäststuga: Stor gäststuga som är byggd från grunden av nuvarande ägare. Plats för dubbelsäng, tv, klädhängare och förvaring. Arbetsyta i köksdelen med underskåp och bänkskiva i klinker. Kyl finns.
Lusthus: Isolerat lusthus med plats för soffgrupp. Fönster runt hela lusthuset med härligt ljusinsläpp.

Sammanfattning

Typ: Villa, 1 plans
Rum: 5, varav 3 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 185 m2
Biarea: 18 m2
Tomtarea: 1 644 m2
Pris (Utgångspris): 5 600 000 kr
Byggnadsår: 1972
Driftkostnad: 68 400 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

2 st värmepump luft-luft, täljstenskamin och direktverkande el

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Betong
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegelstensfasad
Fönster: 2 + 3-glasfönster
Takbeklädnad: Papp
Utvändiga plåtarbeten: Galvaniserad målad plåt
Ventilation: Självdrag och mekanisk frånluft i badrum

Renoveringar

Fastighetsägarna har bott i huset sedan 2018 och lämnade följande upplysningar:
-1994 installerades kamin. Denna har sotats/kontrollerats löpande.
-1999 lades papptaket om.
-2010 installerades en ny varmvattenberedare i tvättstuga.
-2018 vid tillträde gicks elsystemet igenom av elfackman. Efter denna inspektion gjordes rättningar. Bland annat drogs elen
om till de tre sovrummen, spotlights vid bokhylla i allrum samt installation för värmepump i allrum gjordes om. Delar av
eldragningar i kök är omgjorda nya eldragningar har utförts till attefallshus, trädgårdsförråd, spabad och trädgårdsbelysning.
Infravärme på uteplats är urkopplad. I samband med detta monterades nya elcentraler.
-2022 installerades en ny luft/luftvärmepump i allrum.
-2023 byttes ett av de större fönstren i allrum efter stenskott vid gräsklippning.
-2024 Nya plåtbeslag monterades mellan tak och sarg vid takkupoler och ny takpapp samt kappa svetsades mellan papptäckningen och kragar för takkupoler. Invändigt monterades nya gipsskivor i innertak. I samband med detta byttes takbrunnar ut för att bredda utloppen då dessa ofta satte igen av löv/barr.
Tidigare har dagvattenledning mot väster grävts upp och bytts ut då denna var igensatt av trädrötter.

I övrigt har ytskikt underhållits/renoverats, som till exempel målning.

Tomt/balkong/uteplats

Magisk fin och stor trädgårdstomt på totalt 1644 kvm. Den största delen av tomten är belägen på baksidan av av huset. Trädgården är vackert anlagd, här finns gäststuga, lusthus, spabad, bastu, trädgårdsförråd, vedförråd och rabatter.

Övriga byggnader

Gäststuga och lusthus.

Parkering

Rymlig uppfart med plats för minst fyra bilar, finns ett garage som idag är inrett.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Kävlinge
Område: Ålstorp 5
Fastighetsbeteckning: KÄVLINGE ÅLSTORP 5:68

Planbestämmelser

Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1963-02-11, Senast ändrad: 1995-09-15)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: KÄVLINGE ÅLSTORP GA:7
KÄVLINGE ÅLSTORP GA:2

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

5 600 000 kr

Driftkostnader

68 400 kr/år
Årlig elförbrukning: 13160 kWh/år
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

El: 32 000 kr
Uppvärmning: 10 000 kr
Vatten och avlopp: 6 700 kr
Försäkring: 8 000 kr
Renhållning: 2 500 kr
Samfällighet: 2 500 kr
Sotning: 1 700 kr
Internet: 5 000 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 2 289 000 kr
Mark: 979 000 kr
Totalt: 3 268 000 kr
Taxeringsår: 2024
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1972
Standardpoäng: 29
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 7 pantbrev uttaget om sammanlagt 3 272 500 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 83 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Energideklaration utförd: 2018-03-28

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 38 Visa alla 44 bilder
 

Planritning

Karta och område

Sportvägen 24, Löddeköpinge

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 794 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
27
okt
Anmälan krävs
Sön 12:00-13:00
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Ålstorp 5, Kävlinge
Sportvägen 24
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning