Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
6 995 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Mikael Haraldsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Mikael Haraldsson
Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare / Certifierad nyproduktion
Jessica Egnér, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Egnér
Mäklarkoordinator
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Barsebäck

Droskvägen 5

Pris (Utgångspris): 
6 995 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Mikael Haraldsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Mikael Haraldsson
Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare / Certifierad nyproduktion
Jessica Egnér, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Jessica Egnér
Mäklarkoordinator
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Sällsynt tillfälle att köpa en rymlig familjevilla mitt i gamla Barsebäcks by!

  • Typ: Villa, 1½-plan med inredd källare
  • Rum: 7, varav 4 sovrum
  • Boarea: 179 m2
  • Biarea: 163 m2
  • Tomtarea: 1 049 m2
  • Byggnadsår: 1974
  • Driftkostnad: 53 168 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Letar du efter en fribyggd familjevilla med flexibel planlösning? Söker du många sovrum, gott om förvaringsytor och kanske möjlighet att hyra ut en del av huset? Vill du bo i genuin bymiljö nära havet, i tysta omgivningar med kort pendlingsavstånd till Malmö, Lund och Helsingborg?

Då kan du sluta leta - här är huset för dig!

På återvändsgata på ett av Barsebäcks bys bästa lägen ligger denna välkomnande 1½-plansvilla med inrett källarplan. När du kör hem från jobbet infinner sig lugnet så fort du kommer in i byn. Här möts du av den vitkalkade kyrkan, grönskan och vänliga bybor som hälsar. Mer idyll än så här blir det inte om du samtidigt vill bo på bekvämt pendlingsavstånd till västra Skånes stora städer.

De två övre planen i huset rymmer kök med två matplatser, två allrum, två helkaklade badrum, braskamin, tvättstuga och 3-4 sovrum. Källarplan gör villan flexibel - här finns gillestuga med öppen spis, wc/dusch med bastu, tvättstuga samt ett kök med matplats. Dessutom finns här möjlighet till ytterligare 1-3 sovrum. Du väljer själv om du vill nyttja källarplanet till den egna familjen eller om du gör som nuvarande ägare - hyr ut en del av huset till ett företag.

Nuvarande ägare har på senare år byggt till huset med ett exklusivt uterum från Willab garden i Båstad. Dessutom finns två generösa trädäck, ett precis utanför uterummet och ett på husets gavel. Därtill finns en stensatt uteplats och en fin, belyst hörna med jacuzzi. Trädgården är mestadels södervänd och helt insynsskyddad.

Den välskötta, gröna och lummiga trädgården är designad av en trädgårdsarkitekt, både när huset byggdes och när nuvarande ägare gjorde om trädgården 2018. De vackra odlingslådorna i cortenstål är byggda för att stå i årtionden! Den trädgårdsintresserade hittar här gamla fina träd inklusive japanskt körsbärsträd, gullregn, äpple, valnöt och ginkgo (ett kinesiskt tempelträd som får fantastiskt fina gula färger på hösten).

Trädgården består av olika rum beroende på om man söker sol eller skugga. Våren och sommaren är fantastisk när allt blommar och på hösten får man alla vackra färger från träden. Äpplen, körsbär, hallon, fikon, rabarber, jordgubbar, jordärtskockor och örter finns att njuta av under olika delar av året. När mörkret faller finns fin trädgårdsbelysning som ger en mysig känsla.

Bilarna parkeras smidigt på egna tomten i eller framför den breda carporten. Det ursprungliga garaget är ombyggt för att rymma både ett motorcykel-garage och en bra verkstad. Värmesystemet är perfekt med värmepump luft/vatten som kompletterats med solcellsanläggning och elbilsladdare. Med detta på plats sparar du mycket pengar på elräkningen! Det är sällsynt att hitta ett såhär rymligt hus med energiklass B. Och vill du bo ännu billigare så fortsätter du att hyra ut källarvåningen och finansierar en stor del av det egna boendet.

Barsebäcks by ligger mitt i odlingslandskapet, granne med Barsebäcks slott. En promenad bort längs gamla banvallen som numera är cykelväg är det fri utsikt över Öresund och Danmark. Knappt 2 kilometer bort ligger Barsebäck strand med sandstrand, lekplats, badflottar, brygga och en restaurang i trevlig sekelskiftesstil med magiska solnedgångar från uteserveringen. Norr om godset, på cykelavstånd från Droskvägen, ligger en av Sveriges bästa golfbanor -Barsebäck Resort och Järavallens naturområde. I byn finns populär Montessoriförskola och skola 1-9. All daglig service finns 5 minuter bort vid Center Syd i Löddeköpinge.

Vad väntar du på? Anmäl dig till nästa visning och upplev ett riktigt trivsamt hus med extra allt!

Om Bostaden

Beskrivning

Entréhall: Välkomnande entréhall! Sidoljuset bredvid den bytta ytterdörren ger ett härligt ljus. Den vackra trappan med handledare i oljad ek leder både till ovanvåningen och källaren. Praktiskt klinkergolv vid entrén. I resten av bottenvåningen ligger ekparkett.
Vardagsrum: Ljust, härligt vardagrum med braskamin i blickfånget. Stora fönsterpartier med spröjs mot entrésidan. Utgång till ett fint trädäck på husets gavel. Matplatsen delas av mot köket och här finns smart förvaring med gott om plats för porslin och glas!
Kök med matplats.: Ombyggt kök med flyttbar köksö. Inbyggnadsugn, kyl och frys (Samsung), diskmaskin(Miele), induktionshäll och fläkt (volymkåpa). Bänkskivor i amerikansk valnöt och rostfri, specialdesignad diskbänk. I anslutning till köket finns två matplatser, en i köksdelen och en i vinkeln till vardagsrummet. Dessutom nås både uterummet och trädäcket smidigt!
Sovrum 1: Rymligt sovrum med hel garderobsvägg som rymmer massor av kläder. Utgång via terassdörr till trädäcket.
Badrum: Helkaklat badrum med duschhörna, badkar, tvättställ med kommod och belyst spegel. Handdukstork (el och vattenburen), golvvärme (komfortvärmeslinga - el) och PAX-fläkt.
Groventré: Praktiskt, grått klinkergolv. Även denna ytterdörr är bytt. Tvättpelare med maskiner från Miele. Inbyggda garderober för förvaring. Grovvask.
Allrum: Ovanvåning. Oljat ekgolv med breda plank. Fint ljusinsläpp via fönster i kupa. I anslutning till allrummet finns en rymlig klädkammare.
Sovrum 2: Ovanvåning. Mycket rymligt sovrum med egen balkong. Ekparkett.
Wc/dusch: Ovanvåning. Helkaklad wc/dusch med vit kakel och melerat klinkergolv (naturstensfärgat). Vägghängd wc, tvättställ med kommod och belyst spegel. Handdukstork (el och vattenburen) och golvvärme (el - komfortvärmeslinga). Takfönster från Velux.
Sovrum 3-4: Ovanvåning. Nuvarande ägare har tagit ned en vägg och gjort ett stort sovrum även på den andra gaveln. Originaldörrarna finns kvar och det är enkelt att dela av till två barnrum/gästrum för den som önskar fler sovrum på ovanvåningen. Ekparkett.
Gillestuga: Källare. Klassisk, mörk Höganäsklinker på golv. I blickfånget finns en vacker, murad öppen spis med fin vedförvaring.
Sovrum 5-7: Källare. Den ursprungliga gillestugan har delats av för att ge plats åt fler sovrum. I dagsläget finns här ett större och två mindre sovrum. Det är enkelt att ta ner en eller flera regelväggar för den som istället vill få plats med biljardbord eller pingisbord i anslutning till gillestugan.
Kök med matplats: Källare. Nuvarande ägare har installerat ett litet, fullutrustat kök med spis (Cylinda), fläkt, diskmaskin (Cylinda), kyl/frys (Samsung). I hela denna delen, inklusive källarentré/förråd ligger ett praktiskt klinkergolv.
Wc/dusch med bastu: Källare. Helkaklad wc/dusch med kommod och belyst spegel. Dessutom finns en bastu.
Tvättstuga/pannrum: Källare. Fräsch tvättstuga med tvättpelare (tvättmaskin från Samsung och torktumlare från Electrolux) samt grovvask. Här inne står även värmepumpen (IVT).

Sammanfattning

Typ: Villa, 1½-plan med inredd källare
Rum: 7, varav 4 sovrum
Boarea: 179 m2
Biarea: 163 m2
Tomtarea: 1 049 m2
Pris (Utgångspris): 6 995 000 kr
Byggnadsår: 1974
Driftkostnad: 53 168 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Inflyttning: Diskuteras

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten (IVT), solcellsanläggning och 2 eldstäder (braskamin och öppen spis)
Märke: IVT

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källare med mellanbjälklag av lättbetong
Stomme: Träregelverk ovan mark
Fasad: Tegelstensfasad
Fönster: 3-glas isolerfönster, 2-glas kopplade samt glasblock
Takbeklädnad: Sadeltak, råspont, underlagspapp, läkt och betongpannor
Ventilation: Självdrag
Murstock: Murad skorsten

Tomt/balkong/uteplats

Påkostat uterum från Willab garden. Slipat, polerat stengolv betong med golvbrunn. Både snyggt och praktiskt!

Parkering

Carport i direkt anslutning till huset. Garaget används idag som motorcykelgarage och verkstad.

Tv/Internetanslutning

Fiber är indraget till fastigheten (Telia öppen fiber).

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Kävlinge
Område: Barsebäcks By
Fastighetsbeteckning: KÄVLINGE BARSEBÄCK 77:78

Planbestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 1973-04-16, Senast ändrad: 2023-06-28)
Stadsplan (Beslutsdatum: 1975-09-15, Senast ändrad: 2005-03-21)

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

6 995 000 kr

Driftkostnader

53 168 kr/år
Årlig elförbrukning: 17100 kWh/år
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

El: 36 700 kr
Vatten och avlopp: 7 700 kr
Försäkring: 5 000 kr
Renhållning: 3 768 kr
Beskrivning: Elkostnaden avser säljarens faktiska kostnad och innefattar både uppvärmning, hushållsel och nätavgifter. Observera att uppvärmning av spabad, den uthyrda källaren och laddning av elbil är inkluderat i kostnaden. Huvudsäkringen är just nu 25A vilket går att sänka till 20A om man vill spara lite på kostnaden. Prognosen för helår 2024 är något lägre, 15.600 kWh.

Solcellsanläggningen har 33 st paneler med en total effekt på 13 365 kWp.

Notera att solcellsanläggningen sina första 12 månader har producerat el om ca 10.400 kWh/år vilket ger intäkter. Det mest kostnadseffektiva är att använda denna el för laddning av elbilen, alternativt att elen säljs tillbaka till Eon som äger elnätet.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 2 624 000 kr
Mark: 1 143 000 kr
Totalt: 3 767 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1974
Standardpoäng: 42
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 7 pantbrev uttaget om sammanlagt 2 406 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 57 kWh/kvm/år
Energiklass: BB
Specifik energianvändning: 29 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2024-10-09
Besiktningsman: Anticimex

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 39 Visa alla 45 bilder
 

Planritning

Karta och område

Droskvägen 5, Barsebäck

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 794 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
23
okt
Anmälan krävs
Ons 17:00-17:45
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Barsebäcks By, Kävlinge
Droskvägen 5
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning