Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Jenny Nilsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jenny Nilsson
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Rydebäck

Ulvögatan 54

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Jenny Nilsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jenny Nilsson
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Friköpt radhus på trevligt läge i Rydebäck!

  • Typ: Radhus
  • Rum: 5, varav 3 sovrum
  • Boarea: 130 m2
  • Tomtarea: 276 m2
  • Byggnadsår: 1969
  • Driftkostnad: 34 082 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Välkommen till Ulvögatan 54 - ett otroligt välskött friköpt radhus med uteplats och trädgård i två väderstreck samt ett stort inglasat uterum. Bostaden har renoverats löpande och omfattar idag 130 välplanerade kvadratmeter fördelade på två plan. Ett nytt hem med generösa gemenskapsytor både ute & inne, lyxigt kök från Ballingslöv, kamin, fiber, stor förrådsbyggnad och fantastisk utemiljö. Här bor ni på ypperligt läge i Rydebäck med promenadavstånd till både matvaruaffär och tågstation samt till en av Helsingborgs bästa sandstränder.

Entréplanet består av hall med kökets matplats belägen strax intill, rejält kök delvis öppet in till vardagsrum, ett sovrum, helkaklat badrum med dusch samt praktisk groventré med tvättstuga. Här har planlösningen gjorts om i samband med köksrenoveringen för att skapa öppna ytor, ett bra flöde och mycket förvaring och avlastningsyta. Köket bjuder på rostfria vitvaror från Siemens inklusive inbyggd vinkyl, är inrett med släta vita luckor, vitrinskåp, stänkskydd i glas samt påkostad bänkskiva i granit som sträcker sig hela vägen in i vardagsrummet. Interiören är ljus och neutral genom hela bostaden med genomgående parkettgolv i ek, fräscha väggar och vitmålad trappa. Vardagsrummet erbjuder öppna ytor med härligt ljus och plats för varierad möblering och stora sällskap. Kaminen är strategiskt placerad för att ge värme och mysfaktor till hela bostadsplanet. Ta ett steg ut till det inglasade uterummet och terrassen och njut av långa sommarkvällar med grill och vänner. Här finns plats för flera sittgrupper, odling och lek ute på gräsmattan. Planket och den välklippta häcken gör trädgården insynsskyddad och ombonad.

Husets andra våningsplan består idag av ett mindre allrum, två sovrum varav det ena sovrummet har en rejäl garderob med skjutdörrar, ett helkaklat badrum med duschdörrar i glas samt en intilliggande klädkammare. Båda sovrummet samt allrummet har fönsterkupa som ger både extra plats och släpper in mycket ljus. Nuvarande ägare har fokuserat på att skapa ett lättskött och trivsamt hem med smarta lösningar såsom luftvärmepump & kamin för värmeoptimering, goda förvaringsmöjligheter både inne och ute i förrådet, stenlagd framsida, optimal planlösning och tillvaratagande av husets alla vinklar och vrår. Ett mycket attraktivt radhus i gott skick med flera önskvärda bekvämligheter och lite extra guldkant. Här kan ni flytta rakt in!

Som del i samfälligheten har bostadsägaren tillgång till ett stort parkeringsområde med flera parkeringsplatser samt tillhör ett garage. Här bor ni med gångavstånd till buss och tåg, välsorterad livsmedelsbutik, restaurang och café, skola och förskola samt flera idrottsklubbar med ett bra urval av fritidsaktiviteter. Det är inte svårt att förstå varför Rydebäck är ett av nordvästra Skånes mest omtyckta bostadsområden!

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information - visningar hålls löpande!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Radhus
Rum: 5, varav 3 sovrum
Boarea: 130 m2
Tomtarea: 276 m2
Byggnadsår: 1969
Driftkostnad: 34 082 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Luft/luft, kamin och direktverkande el
Skick: Luft/luft värmepump från 2017, kamin installerad 2014

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel och träpanel
Fönster: 3-glasfönster
Takbeklädnad: Eternit
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft FTX
Jordat/ojordat: Delvis jordat

Renoveringar

2019 - Nytt parkettgolv hela ovanvåningen
2019 - Skjutdörrar garderob
2017 - Värmepump luft/luft
2015 - Totalrenovering kök inkl vitvaror
2015 - Tvätt och målning av yttertak
2014 - Kamin
2012 - Ombyggnad av förråd inkl plank
2013 - Plattsättning
2011 - Totalrenovering badrum uppe
2007 - Uterum inkl trädäck
2007 - Totalrenovering grovkök
2005 - renovering badrum nere
2004 - Fönster & ytterdörrar

Tomt/balkong/uteplats

Mycket välskött stenlagd framsida med stort inrett förråd och plats för sittmöbler. På baksida finns ett inglasat uterum (2007) med trädäck utanför. Gräsmatta, rabatter och välskött häck.

Parkering

Garage i länga samt stort parkeringsområde med flera parkeringsplatser (ingår i samfällighet).

Tv/Internetanslutning

Fiber. Samt finns Comhem (tre hål i väggen) på ovanvåningen.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Helsingborg
Fastighetsbeteckning: HELSINGBORG MALÖREN 4

Omgivning

Utmed kusten strax söder om Helsingborg finner vi Rydebäck. Här erbjuds ett lugnt område med tillgång till flera kilometer fantastiska stränder såväl som bra kommunikationsmöjligheter med bil, tåg eller buss. Hela Rydebäck är uppbyggt med lummiga grönytor och med tanke på att man ska kunna ta sig fram på cykelvägar överallt i byn vilket känns mycket tryggt, framförallt för skolbarnen då de ska ta sig mellan hemmet och skolan.

Ursprunget till Rydebäck är en gård med ett tegelbruk som grundades på 1600-talet av den danske kungen Christian IV. Teglet användes som byggnadsmaterial till alla de slott som byggdes i Skåne vid den tiden. Utbyggnaden av samhället startade på 1960-talet och idag är det ett av Sveriges största villaområden.

I samhället bor idag ca 6 500 invånare och bebyggelsen består till största delen av villor och radhus, men har på senare år expanderat med bebyggelse av flerfamiljshus kring centrum. I centrum finns Hemköp, bibliotek, vårdcentral, kyrka samt apotek.

För pendlaren finns alla möjligheter: Pågatågstation för pendling både mot Helsingborg och mot Lund/Malmö, täta bussförbindelser mot Helsingborg samt kort avstånd till E6:an för bilpendlaren.

För barnfamiljen finns mängder av fördelar med tex lekplatser insprängda överallt runt om i samhället. Det finns också flera alternativ gällande förskolor, både kommunala och privata alternativ finns runt om i byn. För de större skolbarnen är Rydebäcksskolan det kommunala alternativet med en ny skolbyggnad anno 2018. Som ett privatalternativ finns Dibber som även den erbjuder klasser upp till 9:e klass. Dibber har internationell inriktning som bla innebär att utbildning sker delvis på engelska.

Restauranger finns det ett flertal, t ex Rydebäcks pizzeria, Bäcks Burger, Restaurang Tegel, Rosa kiosken vid stranden, Trattoria Ridibeco samt Rya golfklubbs restaurang som drivs av Helsingborgsbaserade restaurang Kol.

Lantliga gårdsbutiken lockar med bl a bärplockning och diverse godsaker i butiken. Hotell 1622 i Rydebäck är ett spahotell för vuxna som erbjuder 34 vackra rum fördelade på två våningar, ett lyxigt SPA med pool, jacuzzi, is-dusch, varma bänkar, ång- och torrbastu, samt spännande event- och konferensmöjligheter. Hotellet ligger i den helrenoverade södra längan av Rydebäcks Gård och på bottenplan huserar populära Restaurang Tegel.

Fortuna FF är en av Helsingborgs största fotbollsföreningar och Rydebäcks IF erbjuder träning inom bland annat gymnastik och handboll. Precis intill finns även anrika Rya GK, en seasidebana för den kräsne golfaren.

Att promenera längs havet är en lyx som finns nära till hands, norrut mot Råå finns en asfalterad cykelväg längs havet. Söderut mot Ålabodarna kan man promenera längs landborgskanten med en vidundelig utsikt ut över Öresund mot Ven och Danmark. Håll ögonen öppna, har du tur kan du få se både säl och tumlare.

Planbestämmelser

Malören, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1966-01-12)
Rya 14:1,del av, Stadsplan (Beslutsdatum: 1967-09-13, Senast ändrad: 1996-07-30)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: HELSINGBORG RYA GA:20
HELSINGBORG RYA GA:13
HELSINGBORG RYA GA:16

Ekonomi

Driftkostnader

34 082 kr/år
Årlig elförbrukning: 9436 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 19 269 kr
Vatten och avlopp: 5 263 kr
Väg: 2 500 kr
Renhållning: 1 050 kr
Samfällighet: 6 000 kr
Beskrivning: Samfällighet: Rydebäcks Allé och garageförening. I avgiften ingår garage, soprum, snöröjning och renhållning av gemensamma ytor. Avgiften betalas kvartalsvis.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 1 809 000 kr
Mark: 991 000 kr
Totalt: 2 800 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1969
Standardpoäng: 36
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 14 pantbrev uttaget om sammanlagt 1 381 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är beställd

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 21 Visa alla 27 bilder
 

Karta och område

Ulvögatan 54, Rydebäck

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 794 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Helsingborg
Ulvögatan 54
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning