Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Martin Drotz, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Martin Drotz
Fastighetsmäklare, Civilekonom, Partner
Christel Skogh, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Christel Skogh
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Linköping

Österbogatan 1

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Martin Drotz, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Martin Drotz
Fastighetsmäklare, Civilekonom, Partner
Christel Skogh, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Christel Skogh
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Ljuvlig charm anno 1931 med genuina detaljer!

  • Typ: Villa, 1½-planshus med källare
  • Rum: 6, varav 4 sovrum
  • Boarea: 174 m2
  • Biarea: 113 m2
  • Tomtarea: 2 222 m2
  • Byggnadsår: 1931
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Fastigheten på Österbogatan 1 ligger inbäddad i Malmslätts populära villaidyll men har en sällsam, lantlig inramning där miljön ger en känsla av att bo på landet. Här skapas den bästa av världar med promenadavstånd till skola, aktiviteter och serviceutbud såsom en trygg, barnvänlig småstad strax utanför Linköping.

En bedårande gårdsbild omsluter denna härliga fastighet där två huskroppar binds samman till en naturlig enhet. Ljuvlig trädgrönska gör trädgårdens och hemmets utblickar vilsamma och färgsprakande där tomten rymmer hela 2 222 kvm vilket skapar generösa utvändiga ytor. Huset är tidstypiskt, med gott om charm och fantastiska ljusflöden från munblåsta fönster med spröjs, från morgonens första strålar till solnedgångens vackra färger.
Ytan är fördelad i ett och ett halvt plan med källare vilket ger en sammantagen rymd och praktisk funktion. Huset nås via flera ingångar där ytans fördelning ger trivsamma avdelningar till hemmet som kan växla efter familjens behov. Huvudentrén via en inbjudande takad förstukvist ger access både till en inre hall och till en inglasad veranda såsom ett vackert genomgångsrum med fantastiska detaljer.
I den inre hallen till vänster finner man en välbevarad del med garderober och anslutning till två härliga rum i entréplanet. Ljusa, luftiga rum som allrum eller sovrum med hörnlägen och vy mot trädgårdsgrönskan.

En trappa upp i denna ”flygel” når man en intagande övre hall med platsbyggda detaljer i sittbänk och bokhylla i mjukt grågrön färgskala. Här finns även utgång till en mysig och ombonad balkong med fint läge i i höjd med trädkronorna. Vidare finns ett separat WC och två ljuvliga sovrum. Även dessa har härliga ljusflöden, trägolv och platsbyggda garderober och snedtakens ombonande känsla.
Vidare in i ”blomsterrrummet”, det inglasade vackra rummet som förbinder husets delar med varandra. Här skapas en sinnlig plats med kapprum och utrymme att välkomna gäster med sittplatser eller serveringsyta. De vackra trägolven är schackrutigt målade, tapetval och boaseringar skapar en fantastisk enhet i både färgskala och detaljrikedom. Från denna del når man ett större badrum i toppskick, även här med den äldre känslan väl bevarad. Svart och vitrutigt klinkergolv, takdusch samt badkar ryms i detta ljusa utrymme med helkaklade väggar i vitt.

Via stiliga pardörrar når man hemmets mer sällskapliga delar av ett stort allrum med öppenhet i nock och vilket ger rummet en generös rymd. Här finns även en prydnadsfull kakelugn och ljus från flera håll där man också har utgång till terrassen och den ljuvliga lummigheten utanför.
Från rummet nås även ett sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt med trägolv och en tidlös tapet.

Allrummet hänger delvis samman med det magnifika köket som är platsbyggt av Lilla Rå snickeri, helt i trä vilket ger tidsbeständighet och gedigen kvalitet vars lantliga karaktär passar huset som helhet. Här finns en naturlig matplats vid burspråket och ett lyxigt ”grovkök” i samma stil med utgång mot trädgården.
I den övre delen skapas extra rum i loftet i nocken med snedställda tak, en ombonad arbetshörna eller gästrum.

Källaren bjuder på ytterligare fräscha ytor av allrum, kontor och generösa förråd. Här finns badrum med badkar, tvättstuga samt ett separat WC med fina ljusinsläpp runtom.

Helheten är något alldeles utöver det vanliga där man i allt synligt trä hittar återvunna delar från äldre hus. Ytterpanel, trägolv och innerdörrar- här har man med kärleksfull hand valt ut samtida och gedigna material och noggrant passat in dem med färg och form i denna fantastiska enhet.
Till fastigheten hör också ett större uthus såsom en inredningsbar byggnad med plats för verkstad eller hobby. Här finns även garage och stora förrådsdelar, laddstolpe och en rymlig gårdsplan för parkering.

Tomten är alldeles ljuvlig med fruktträd, gräsmattor och lekstuga, där blomstrande rabatter avlöser uteplatser som kan växla sol med skugga. Ytan är väl tilltagen för att rymma både aktivitet och lek, trädgårdsintresse och ställplats med flera ”rumsligheten” bland de ståtliga träden.
Omgivningarna bjuder på skog och mark, närhet till Malmen och fina kommunikationer till stadskärnan. Malmslätt har gott om aktiviteter, service och den populära Hellgrenshagen med löpslingor, padel och utegym och bjuder på en stor portion ”småstadscharm” vilket gör området till en ständig favorit hos barnfamiljen.
Välkommen att njuta av denna villadröm med detaljrik inramning och generös storlek!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1½-planshus med källare
Rum: 6, varav 4 sovrum
Boarea: 174 m2
Biarea: 113 m2
Tomtarea: 2 222 m2
Byggnadsår: 1931
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Bergvärmepump

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster
Takbeklädnad: Taktegel
Ventilation: Mekanisk från- och tilluftsventilation (FTX)

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 2011
Den tillbyggda delen består av ett helt nytt hus som byggts samman med det gamla via en hall. I det nya huset finns badrum och kök. I samband med grävningen dränerades även det gamla huset. Fjärrvärme installerades 2010. Hela huset inklusive källare har FTX-ventilation från 2011. Avlopp- samt vattenledning från hus till tomtgräns byttes 2015. Det gamla huset har isolerats på vinden med lösull (cellulosafiber)

Tv/Internetanslutning

Fiber finns indraget

Allmänt

Län: Östergötland
Kommun: Linköping
Område: Malmslätt
Fastighetsbeteckning: LINKÖPING VALPROGNOSEN 8

Planbestämmelser

Malmslätts stationssamhälle, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1942-01-05, Senast ändrad: 2022-10-15)

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter last: Avtalsservitut: AVLOPPSLEDNING - SE BESKRIVNING

Ekonomi

Driftkostnader

Årlig elförbrukning: 4080 kWh/år
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

El: 11 471 kr
Uppvärmning: 23 880 kr
Vatten och avlopp: 5 083 kr
Försäkring: 7 434 kr
Renhållning: 1 228 kr
Sotning: 600 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 2 417 000 kr
Mark: 1 510 000 kr
Totalt: 3 927 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1971
Standardpoäng: 37
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 10 pantbrev uttaget om sammanlagt 780 000 kr.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 50 Visa alla 56 bilder
 

Planritning

Karta och område

Österbogatan 1, Linköping

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 794 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Malmslätt, Linköping
Österbogatan 1
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning