Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
8 975 000 kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Per-Olof Bengtsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Per-Olof Bengtsson
Fastighetsmäklare, Franchisetagare
Malin Zetterberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Malin Zetterberg
Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Certifierad Nyproduktionsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Kullavik

Västra Dalenvägen 3

Pris (Utgångspris): 
8 975 000 kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Per-Olof Bengtsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Per-Olof Bengtsson
Fastighetsmäklare, Franchisetagare
Malin Zetterberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Malin Zetterberg
Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Certifierad Nyproduktionsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Underbart hus med härliga sociala ytor!

  • Typ: Villa, 1-planshus med källare
  • Rum: 5, varav 3 sovrum
  • Boarea: 175 m2
  • Biarea: 68 m2
  • Tomtarea: 1 566 m2
  • Byggnadsår: 1957
  • Driftkostnad: 58 340 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Välkommen till Västra Dalenvägen 3, ett rymligt och välplanerat hus beläget i barnvänliga Kullavik. Med en boyta på 175 kvadratmeter erbjuder detta renoverade hus gott om utrymme för hela familjen. Det första som möter dig när du kliver in är en ljus och luftig atmosfär, tack vare de stora och öppna ytorna med många fönster som släpper in skönt solljus. Kök och vardagsrum har öppen planlösning med naturlig uppdelning samtidigt har uterummet byggts in och skapar ytterligare utrymme i huset. Den öppna planlösningen ger en känsla av gemenskap och är perfekt för umgänge och familjeliv. Köket är modernt och har uppdaterade och fräscha maskiner. En inbyggd kaffemaskin i ståhöjd är trevligt. En vacker braskamin i köket både förgyller och värmer skönt. Tre rymliga sovrum och ett fräscht badrum däremellan är belägna på samma våning, vilket gör det enkelt att hålla koll på de små under natten. I källaren ligger tvättstugan, bastu finns och flertalet förråd. Det bästa är dock ett stort allrum där barnen kan stoja och leka året runt eller så blir det ett ytterligare bra förråd. För den bilintresserade finns ett dubbelgarage med plats för flera bilar, vilket gör det smidigt att parkera och skydda bilarna.
Läget är oslagbart, med närhet till havet och naturen. Här kan du njuta av en härlig promenad ner mot havet för att till sist ta ett dopp i det salta vattnet.
Sammanfattningsvis är detta ett välplanerat och modernt hus som erbjuder både komfort och funktionalitet. Missa inte chansen att bli ägare till detta fantastiska hem i Kullavik.

Kullavik är en mycket populär boendeort. Här finns mycket att erbjuda både vad gäller fritidsaktiviteter och naturupplevelser. Inte långt från bostaden ligger trevliga grönområden med fina promenadstigar. Det är gång-/cykelavstånd till Kullaviksskolan och flertalet förskolor ligger alldeles inpå knuten.

Bor ni på Västra Dalenvägen tar ni er på bara några minuter med cykel till attraktiva båtvikar och badplatser i form av klippor eller barnvänliga sandstränder. Kullaviks centrum ligger några hundra meter bort. Där hittar ni Hemköp, postservice, Kullavikskyrkan, pizzeria, café, gym mm.
I närheten ligger även Kungsporten med bl.a. en större Hemköpsbutik, lunchrestauranger, bageri, apotek, vårdcentral, Top Fitness Center, Billdals Färghus och mycket mer. En bit god mat kan ni avnjuta i tex Särö, på någon av restaurangerna "Stallbacken" eller "Blomstermåla".

Varmt välkomna med ert intresse och anmäl gärna visning hos ansvarig mäklare P-O Bengtsson, 0707-960 599.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1-planshus med källare
Rum: 5, varav 3 sovrum
Boarea: 175 m2
Biarea: 68 m2
Tomtarea: 1 566 m2
Pris (Utgångspris): 8 975 000 kr
Byggnadsår: 1957
Driftkostnad: 58 340 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Liggande träpanel
Takbeklädnad: Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag
Murstock kommentar: Braskamin finns installerad som enligt uppgift är godkänd för eldning samt kontinuerligt sotad.
Allmän information: Huset har byggts ut i olika omgångar.
1990: Taket renoverades med ny papp, läkt och betongpannor, Källarens utvändiga fuktskydd renoverades och markdränering lades på husets baksida samt dubbla dräneringsrör runt källardelen.
2016: Nytt kök och nytt golv. Installerat eldstad/ kamin. Rivit vägg och toalett. Nya golv på hela entréplanet. Målning invändigt.
2017: Ombyggnad av garage. Målning fasad.
2018: Renoverat badrum på entréplan. (Kvalitétsdokument finns enligt fastighetsägaren). Renovering tak, enbart nya pannor. (Papp och läkt är inte utbytt). Ny altandörr.
2021: Ny altan.
2022: Ombyggnad och byte av fönster i uterummet. Nya kantstenar samt asfalt på garageuppfart.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 1990

Tomt/balkong/uteplats

Härlig och privat uteplats på baksidan

Övriga byggnader

Dubbelgarage

Parkering

Dubbelgarage, dessutom får flera bilar plats på den asfalterade infarten framför huset

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka
Fastighetsbeteckning: KUNGSBACKA KYVIK 5:253

Omgivning

OMRÅDET
Kullavik, med attraktivt läge vid kusten och med närhet till både Göteborg och Kungsbacka, är ett mycket populärt område att bo och leva i.
Här finns mycket att erbjuda både vad gäller fritidsaktiviteter och naturupplevelser.
Förutom mysiga promenadstråk, cykelleder och båthamnar finns det gott om badplatser i form av klippor eller sandstränder. Trevliga restauranger, caféer, bagerier och små butiker samsas med livsmedelsaffärer, skolor samt apotek och vårdcentral. Här finns dessutom bra bussförbindelser till såväl Kungsbacka som Göteborg.

Bor ni på Västra Dalenvägen går ni till populära Kyviksbadet för att njuta av hav och salta bad på ca 15 minuter. Eller kanske ett kvällsdopp längst ut på piren i Kullaviks hamn. Närområdet är lugnt och trivsamt och här finns många mysiga promenadvägar.
Kullavik har flera vikar, badstränder och klippor typiska för den svenska västkusten. Kyvik, Kullaviks hamn, Korshamn, Gillvik, Kullsvik och Skalvik för att nämna några. Många resande längs kusten lägger till i Kullaviks Båthamn. Sommartid finns här kiosk och sommarrestaurangen PIR med oslagbart läge.

I samhället ligger grundskolorna Kullaviksskolan, Kullaviks Montessoriskola samt Fullriggaren Malevik.

KULLAVIKSSKOLAN
Kullaviksskolan är en del av Särö-Kullaviks pedagogiska enhet. Kullaviksskolan är belägen längst norrut i Kungsbacka kommun. Organisationen är en "husorganisation", vilket innebär att Kullaviksskolan består av ett antal hus. I varje hus finns det olika åldersgrupper representerade. De flesta ligger samlade på det gemensamma skolområdet, några äldre hus är belägna en bit ifrån själva Kullaviksskolan. För närvarande går det 776 elever i skolår f-9. Personalen är organiserad i arbetslag utifrån husorganisationen

HISTORIK
Kullavik definierades som tätort med 679 invånare år 1975. År 1980 hade befolkningen stigit till 1 006. Från och med 1990 räknas tätorten som sammanväxt med Billdal.

Kullavik är ett utpräglat villasamhälle som börjar vid Kungsbacka kommuns norra gräns mot Göteborg och sträcker sig söderut ned till Malevik norr om Särö. Samhället var från början en trakt med många småjordbruk, men på ej odlingsbar mark byggdes det efter 1904 och järnvägens tillkomst spridda sommarstugor som successivt omvandlades till permanentboenden. Under 1970-talet byggdes ett stort antal moderna villor och under 1980-talet tillkom Kullaviks Centrum med affärer och hyreslägenheter.
Kullavik var mötesstation på Göteborg-Särö Järnväg sommartid och hållplats på vintern under ångloktiden fram till början på 1950-talet. På vintern fanns det bara en hållplats då det inte förekom några tågmöten. Stationshuset var också poststation året runt.

Planbestämmelser

Kyvik 5:251, Detaljplan (Beslutsdatum: 1989-04-06, Senast ändrad: 2023-02-24)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Kyvik Ga:16

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

8 975 000 kr

Driftkostnader

58 340 kr/år
Årlig elförbrukning: 18200 kWh/år
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

El: 42 904 kr
Vatten och avlopp: 10 391 kr
Renhållning: 4 445 kr
Samfällighet: 600 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 3 460 000 kr
Mark: 2 053 000 kr
Totalt: 5 513 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1981
Standardpoäng: 49
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 9 pantbrev uttaget om sammanlagt 6 000 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 120 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 68 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2024-06-28
Besiktningsman: Daniel Levin, Anticimex AB

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 2 Visa alla 8 bilder
 

Planritning

Karta och område

Västra Dalenvägen 3, Kullavik

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 794 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Kungsbacka
Västra Dalenvägen 3
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning