Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Maria Celion, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maria Celion
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Fjärås

Torpavägen 217

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Maria Celion, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maria Celion
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Enplansvilla från 2012 med pool, uterum, braskamin, garage, gäststuga och solceller!

  • Typ: Villa, Enplanshus
  • Rum: 5, varav 4 sovrum
  • Boarea: 121 m2
  • Tomtarea: 1 227 m2
  • Byggnadsår: 2012
  • Driftkostnad: 40 352 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

I natursköna Fjärås finner ni denna välplanerade enplansvilla för er som söker ett modernt och kostnadseffektivt boende med fördelar som solceller, garage, uterum och pool.
Det här är huset och läget för er som vill bo med närhet till naturen, badsjöar, hav och stad, helt enkelt det bästa av flera världar.

Husets entréhall är centrerat i husets mitt och så snart ni kliver in i huset får man en varm och välkomnande känsla som hänger kvar genom husets alla rum.

Husets hjärta utgörs av de tilldragande sällskapsytorna vid köket med den stora matplatsen och vardagsrummet. Dessa ytor har en öppen planlösning och passar lika bra för de lugna vardagskvällarna som till sociala tillställningar. Braskaminen blir ett mysigt inslag under höst- och vinterhalvåret med sprakande eld som snabbt sprider behaglig värme. Köket har smakfull inredning och här finns gott om plats för hela familjen att samlas runt matlagningen och lika naturligt dukas det upp för många runt matbordet. Vardagsrummet är väl tilltaget och lättmöblerat med plats för soffgrupp, tv-möbel och bokhyllor.

Under sommarhalvåret blir altanen en given plats för umgänge och det är inte svårt att föreställa sig lata sommardagar vid poolen där såväl stora som små har det bra. Under stora delar av året blir uterummet ett naturligt allrum där hela dagar och kvällar gärna spenderas. Uterummet kan med fördel användas även under de kallare månaderna, men då med stödvärme från terrassvärmare. Här har både jul- och nyårsaftnar firats med stor glädje.

I huset finns 4 sovrum varav två är stora nog att rymma dubbelsäng. Det största av rummen har utgång till altanen och dessutom en praktisk klädkammare.
Badrummet har ljusa färgval och vädringsfönster som släpper in dagsljuset. Golvet har en våtrumsmatta och på väggarna sitter Fibo våtrumsskivor. Här finns en duschhörna, wc, handfat och högskåp.

I anslutning till köket finns en praktisk groventré/tvättstuga, perfekt när familjen kommer hem med leriga skor efter en skogspromenad eller kanske med regnblöta kläder efter utomhuslek. Här finns tvättmaskin, torktumlare, frånluftsvärmepumpen, vask och förvaringsmöjligheter.

Förutom ett trivsamt hus med sin härliga planlösning och smakfulla interiör bjuder fastigheten på en hel del annat. På gårdsplanen finns ett garage med isolerat förråd med vidbyggt gästrum. I garaget finns det plats för en bil att parkera. På den stora asfalterade uppfarten finns plats för många bilar att parkera och dessutom går det enkelt att parkera båt eller husbil. Om inte detta vore nog finns det även ett växthus och en separat gäststuga med en alldeles egen altan i ena hörnet av trädgården.

Sammantaget ett mysigt hus i ostört läge med en kvadratsmart planlösning som passar oavsett familjens storlek på ett naturskönt och vackert läge med endast några minuters bilfärd till Fjärås och 10-15 min till både Kungsbacka och Åsa. Smidig pendling även till Göteborg såväl som söderöver mot Varberg. Här kan man njuta av ett lantligt beläget boende samtidigt som det är smidigt pendlingsavstånd till jobb och skolor både med bil och buss!

Säljarna berättar om sin upplevelse om huset och läget över året:
Våren här är helt magisk. Vitsippor som blommar vid skogsbrynet under våren, all grönska som man upplever på nära håll och den sköna vårsolen som värmer dig och morgonkaffet på framsidan huset.

När sommaren kommer så har man en fantastisk gemenskapsyta ute på altanen och gräsmattan. Barnen kan leka fritt på stora ytor och svalka av sig under lek i poolen. Man kan ha både stora och spontana hembjudningar där det framåt kvällskylan är fantastiskt att kunna förflytta sig in i det sköna uterummet för en lång sommarkväll/natt.

Mot slutet av sommaren/början av hösten så börjar skörden komma. Då mognar äpplen, plommon, blåbär osv.
Man får även chansen att avnjuta den sista solvärmen på den vindskyddade baksidan.

På vintern Blir det väldigt mörkt på kvällarna, vilket ger en väldigt härlig myskänsla. Naturen visar även sin bästa sida i form av en vacker stjärnhimmel.

Ett hus och läge ni inte vill missa, varmt välkomna på visning!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, Enplanshus
Rum: 5, varav 4 sovrum
Boarea: 121 m2
Tomtarea: 1 227 m2
Byggnadsår: 2012
Driftkostnad: 40 352 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump - vattenburna radiatorer samt el-golvvärme i hallen. Solceller finns

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten via Torpa avlopp samfällighetsförening
Avlopp: Kommunalt avlopp via Torpa avlopp samfällighetsförening
Grund: Krypgrund med sorptionsavfuktare installerad
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träfasad
Fönster: 3-glasfönster isoler
Grundmur: Betongelement
Takbeklädnad: Betongpannor
Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Jordat/ojordat: Jordat
Murstock: Skorsten av plåt
Allmän information: Enplanshus med höst/vår-isolerat uterum om ca 30 kvm och en över 100 kvm stor altan med nedsänkt pool. Garage med isolerat gästrum och förråd. Separat vinterisolerad gäststuga om ca 15 kvm.

Renoveringar

2019-2024 Löpande renoveringar av ytskikt inne i bostaden
2024 Byte av vermiculite plattorna (stenarna) i kaminen
2021 Byggt extra vedförråd bakom gäststuga
2021 Delvis lagt golv på vinden
2021 Byggt altanräcke då det tidigare saknats
2021 Byte av diskmaskin, kyl, frys samt spishäll
2020 Reparation av avloppspump
2020 Ommålning av hela fasaden på huset samt tillhörande garage & gäststuga. Samtidigt så byttes fasaden och altanen på gäststugan samt mindre delar av fasaden på garagets västliga sida.
Det byggde även en ny trappa med bänk (ljugarbänk) vid groventrén.
2019 Byte av dusch och duschdörrar i badrummet
2019 Solcellsinstallation samt kompletterande eluttag & säkringar för pool, robotgräsklippare samt uterum

Tomt/balkong/uteplats

Lättskött trädgårdstomt med flera trivsamma uteplatser. Härlig altan med pool och ett stort uterum. Här kan ni njuta av trädgårdens härliga oas och av sommarens alla soltimmar. En extra bonus är växthuset som är perfekt för er med gröna fingrar. Trädgården inbjuder både till planteringar och oändliga timmar av lek. Trädgården kantas delvis av skogens grönska såväl som öppna fält.

Övriga byggnader

Separat gäststuga finns i trädgården.

Parkering

Garage för en bil samt en stor asfalterad uppfart med plats för många bilar.

Tv/Internetanslutning

Fiber finns.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka
Fastighetsbeteckning: KUNGSBACKA TOM 1:15

Omgivning

Här bor ni i Fjärås, precis mitt emellan Kungsbacka och Åsa. I Fjärås och Åsa finns både sjöar och havsbad för alla smaker. Likaså bjuder dessa närliggande orter (precis som Kungsbacka och Varberg) på restauranger, gym och butiker. Vill ni handla närodlat finns flera gårdsbutiker, bl.a. Kvia gårdsbutik, Mariebergs gårdsbutik och Köttboden vid Tjolöholm. Skogarna häromkring ger rikligt med svamp om hösten. Här trivs man oavsett tid på året.

Bra pendlingsmöjligheter både via bil (E6), buss och tåg såväl till Varberg, Kungsbacka och Göteborg.

Skolor:
Fjärås Bräckaskolan åk F-5
Smedingeskolan åk 6-9
Dessa två skolor ligger i skolupptagningsområdet och erbjuder skolskjuts.
I Fjärås och Kungsbacka finns många omtyckta förskolor att välja bland.

Fjärås:
I Fjärås samhälle hittar du matbutiker, mysiga caféer, bageri, pizzeria och mycket mer. För den som gillar friluftsliv finns naturreservatet Fjärås Bräcka med Lygnern intill med flera fina badställen och vad gäller idrott så har vi fritidscentrat med bl.a. simhall, gym, fotbollsplaner och motionsslinga - allt mycket välordnat.

Åsa:
Åsa är ett samhälle söder om Kungsbacka i Norra Halland. Samhället tillhör Kungsbacka kommun och har bra kommunikationsmöjligheter via både buss och tåg. Tågstationen i Åsa underlättar pendlingsmöjligheter både norr och söderut. I Åsa centrum finns god service med mataffär, fiskvagn, restauranger, inrednings- och leksaksbutik, järnhandel, två gym, yogastudios, vårdcentral med apotek, tandläkare, bageri/konditori, frisör, handelsträdgård m.m.

Säljarnas berättar om sina guldkorn i närområdet:
Det finns en väldigt stark granngemenskap, där vi alla hjälps åt på alla sätt möjligt. Likväl som vi kan sitta ned på en spontanfika eller grillkväll tillsammans.
Tidigare somrar har vi bl.a. även haft en gemensam midsommarstång på ängen framför husen.

Det finns gott om promenadvägar i närområdet där man bl.a. passerar gårdar med alla möjliga djur, exempelvis alpackor, dvärggetter, ankor, hästar/ponnys och får. Perfekt för mindre barn.

En väldigt mysig lördagsaktivtet är att hoppa på cykeln och smidigt ta sig till Tjolöholms Gård för att köpa närproducerat kött. Sedan stanna till vid godishavet för lördagsgodiset, och till sist stanna hos den lokala grönsakshandlaren (Mariebergs Gårdsbutik) för resterande råvaror till middagen.
Allt smidigt lokaliserat på vägen ut mot Tjolöholms Slott.

På lagom promenadavstånd så har man även Natursköna Fjärås Bräcka där man kan fika på Naturum alternativt använda någon av grillplatserna nere vid Lygnen där kommunen alltid tillhandahåller ved för grillningen.

På 5km avstånd finns Fjärås centrum med en närbutik, bageri, pizzeria, Thai, frisör, apotek, vårdcentral samt folktandvård.
På 5km avstånd finns Fjärås fritidscenter som erbjuder simhall, gym, gruppträning och elljusspår.
På 7km avstånd finns Myra golfklubb som är en pay-and-play bana.
På 12km avstånd finns även Forsgårdens golfklubb.

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: KUNGSBACKA TORPA GA:28
KUNGSBACKA TORPA GA:27
Rättigheter förmån: Officialservitut: RÄTT ATT FÖR UTFART ANLÄGGA, UNDERHÅLLA OCH FÖRNYA VÄG INOM OMRÅDET X, 6 METER BRETT - VÄG
Officialservitut: RÄTT ATT ANVÄNDA VÄGKROPPEN Y - VÄG
Officialservitut: RÄTT ATT ANLÄGGA, UNDERHÅLLA OCH FÖRNYA AVLOPPSANLÄGGNING, Y, MED LEDNINGARTILL DENSAMMA FRÅN FASTIGHETSGRÄNS - AVLOPP

Övrigt

Info:
Grannarna på gatan har en muntlig överenskommelse att hjälpas åt och underhålla grusvägen som leder till dessa hus.

Ekonomi

Driftkostnader

40 352 kr/år
Årlig elförbrukning: 18624 kWh/år
Antal i hushållet: 3
Kommentar: Fastighetsavgift: Fastigheter bebyggda senare än 2012 är fria från fastighetsavgift 15 år efter byggnationen.

Fördelas enligt följande

El: 25 954 kr
Vatten och avlopp: 11 035 kr
Väg: 500 kr
Renhållning: 2 400 kr
Sotning: 463 kr
Beskrivning: Utav den angivna förbrukade kwh om 18.624 kvh under 2023 är 4583 kvm egenproducerat och 14041 kwh är köpt el. Utöver detta har hushållet sålt 4885 kwh.

När man säljer el får man skattereduktion för förnybar el. 2023 utbetalades 4886 kr för detta. Detta är avdraget från den angivna elkostnaden.

Ett tillägg till elproduktionen & konsumtionen är att det under 2023 var en väldigt kall vinter och samtidigt inte så solig sommar.
Detta ledde även till en högre elkostnad för året än vad man haft tidigare år.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 2 784 000 kr
Mark: 1 163 000 kr
Totalt: 3 947 000 kr
Taxeringsår: 2024
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 2012
Standardpoäng: 32
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 12 pantbrev uttaget om sammanlagt 3 200 405 kr.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 6 Visa alla 12 bilder
 

Planritning

Karta och område

Torpavägen 217, Fjärås

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 0 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Kungsbacka
Torpavägen 217
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning