Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Camilla Möllerström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Camilla Möllerström
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion, Lantbruk
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Åsa

Prickskyttevägen 7

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Camilla Möllerström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Camilla Möllerström
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion, Lantbruk
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Åsa - Fritidshus alt. tomt - Stor härlig trädgårdstomt på en återvändsgata intill natur

  • Typ: Villa, 1 plan
  • Rum: 4, varav 2 sovrum
  • Boarea: 80 m2
  • Tomtarea: 1 484 m2
  • Byggnadsår: 1967
  • Driftkostnad: 8 835 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Med riktigt fint läge, ett perfekt fritidsboende alt. enklare boende med möjlighet att bygga ut eller som tomt. - Här är möjligheterna många! Ett fritidshus med isolerade väggar, 3-glasfönster, täljstenskamin på en stor härlig trädgårdstomt vid lugn återvändsgata och nära gångavstånd till populära Krokvikens fantastiska havsbad!

Huset är idag om- och tillbyggt vid två tillfällen. Vid senaste renoveringen 2014 tilläggsisolerades väggarna, nytt tak samt ny terrass. Välplanerat med två fina sällskapsrum varav ett har nyare täljstenskamin som dessutom värmer upp huset riktigt bra. Två bra sovrum en i var sin ända av huset. Badrummet är rymligt med fina möjligheter till extra förvaring om så önskas. Idag är badrummet inrett med en praktisk duschkabin, handfat med tillhörande spegelskåp samt toalett. Ett trevligt kök i vinkel med fin matplats vid fönstret. Här finns gott om skåpsutrymmen och avlastningsytor. Vitvarorna såsom spis och micro från 2017, fläkten är sedan man renoverade köket 1990 och kyl/frys. Utvändigt finner vi en stor härlig terrass i bästa sydväst läge med sol hela dagen från förmiddag till kväll. Huset är dessutom fint placerad på tomten där man nyttjar hela tomtens framsida med många soltimmar. Vid husets vinkeldel mot nord, nordväst finns en härlig stensatt uteplats med skiffersten - blir som egen innergård. Fastigheten har även indragen fiber.

Ett välhållet hus som fått omvårdnad invändigt och utvändigt samt mycket kärlek genom åren, men nu är det dags att överlämna till ny familj att kunna njuta av detta otroligt fina ställe! - Det är en ynnest att bara gå bakom husknuten och plocka frukostbären till gröten, kantarellerna till såsen eller äpplen från den egna trädgården.

Ett populärt område med gångavstånd till havet, ca 1 km till Krokvikens fantastiska havsbad! Gång-/cykelavstånd även till Åsa centrum med affärer, skolor, vårdcentral - allt som behövs till vardags samt pendeltåget som tar dig till Göteborg inom 30 min!

Hjärtligt välkomna med intresseanmälan inför förhandsvisning!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1 plan
Rum: 4, varav 2 sovrum
Boarea: 80 m2
Tomtarea: 1 484 m2
Byggnadsår: 1967
Driftkostnad: 8 835 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Direktverkande el, luft/luftvärmepump och täljstenskamin

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Plintar
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glasfönster
Takbeklädnad: Plåt
Ventilation: Självdrag
Murstock: Skorsten av plåt
Murstock kommentar: Täljstenskaminen (braskaminen) är besiktigad i samband med nyinstallationen 2016.
Allmän information: Huset har använts som fritidshus. Tilläggsisolerades 2014 och 3-glasfönster. Några tillfällen har det även firats både jul och nyår vilket varit positivt. På tomten finns även en friggebod om 12 kvm, isolerad.
Kommentar: Huset är tillbyggt i två omgångar, årtal okänt.

Renoveringar

2002/2003 Nya 3-glasfönster
2012 Ny luft/luftvärmepump
2014 Huset tilläggsisolerades
2014 Nytt tak
2014 Ny altan/terrass
2016 Täljstenskamin/braskamin

Tomt/balkong/uteplats

Den stora terrassen har ett fint sydväst läge med sol från förmiddag till kväll.
Uteplatsen på baksidan är stensatt med skiffersten som ger en härlig känsla av "innergård".
Stor härlig tomt vid lugn återvändsgata och angränsande till naturen och grönområden. Perenna växter, två äppleträd och stora härliga grönytor för egen odling och utelek för barnen. Tomten är något kuperad vilket ger ett högt och fint läge för huset, men även plana fina grönytor för bollekar.

Övriga byggnader

Friggebod om 12 kvm, isolerad.

Parkering

På tomten finns en parkeringsplats.

Tv/Internetanslutning

Fiber finns genom Kungsbacka bredbandsnät, öppen fiber.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka
Fastighetsbeteckning: KUNGSBACKA ÖLMEVALLA-BERG 1:53

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: KUNGSBACKA ÖLMEVALLA-BERG GA:3

Övrigt

Åsa har de senaste åren växt framgångsrikt och befolkningen har beräknats fortsatt öka genom planerade utbyggnaden av samhället.

Åsa centrum inom gång-/cykelavstånd erbjuder bra samhällsservice som Ica, klädbutiker, restauranger, bageri med servering, vårdcentral, blomsteraffär samt en välsorterad Järnaffär - den kända Lindar´n från Kungsbacka. Dessutom kan man pendla enkelt och lätt med Öresundståget både norrut till Göteborg på ca 30 minuter och söderut ända till Köpenhamn. Här finner vi även mycket närproducerat allt från ägg (Dote Ägg) och grönsaker till nötkött.

Populära Kuggaviken ligger inom kort promenad med fantastisk sandstrand men även nära till populära "Åsa Havsbad" även kallad Vita Sand. Åsa har även många andra populära badvikar med härliga sandstränder och klipphällar att erbjuda. Mellan vikarna finns fantastiska promenadstråk och nu även påbörjad strandpromenad som ska följa hela Åsas kustband ända ner till Frillesås.

En liten båttur ut till öarna utanför - ex Vendelsö, Ramnö, Malö eller Nidingen - där man kan beskåda hela sälkolonier. Hela Onsalafjorden har ett mycket rikt djurliv, fantastiska öar med både härliga klippor som fina sandstränder och underbara naturreservatsområden vid Näsbokrok och runt fantastiska Tjolöholms slott. Kuststräckan vid Näsbokrok som hamnar väster om, med ett underbart rekreations och friluftsliv.

Mycket bra förskolor och grundskolor, Åsa skolan och Åsa gårdsskola, båda inom cykelavstånd. Åsa är känd för bra föreningsverksamheter som pingis, innebandy och givetvis fotboll som utövas från barn och ungdomar ända till seniorer. De som spelar golf finns Sjögärde Golfklubb inom 10 km en underbar 18 -hålsbana i fantastisk natur och strategiskt placerad mellan Kungsbacka och Varberg.

En annan fritidsaktivitet som växt det senaste åren är kitesurfing och här i Åsa är det viken i Vassbäck - Rågelund som hägrar för detta ändamål och som ligger inom kort promenadavstånd. Vissa dagar blir det som ett skådespel att beskåda denna sport då det är väldigt många som är ute i viken samtidigt.

Ett annat trevligt ställe som också ligger inom 1 km är Freadals gårdskrog. Perfekt ställe att stanna till när man är på väg hem från stranden eller efter en promenad längs kuststräckan. Mycket omtyckt och populärt även till större festligheter.

Brukar också sägas - har man en gång varit i Åsa så vill gärna tillbaka hit!

Varmt välkomna till Åsa!

Ekonomi

Driftkostnader

8 835 kr/år
Årlig elförbrukning: 400 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 3 000 kr
Vatten och avlopp: 3 100 kr
Väg: 1 550 kr
Renhållning: 1 185 kr
Beskrivning: I elkostnaden ingår uppvärmning och hushållsel. Observera att bostaden har använts enbart under sommaren.

Driftkostnaderna är exkl försäkring. Tänk på att familjesammansättning samt vanor kan påverka driftkostnaderna.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 1 205 000 kr
Mark: 1 371 000 kr
Totalt: 2 576 000 kr
Taxeringsår: 2024
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1967
Standardpoäng: 27
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 0 pantbrev uttaget om sammanlagt 0 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration behövs ej
Beskrivning: Energideklaration behövs ej då fastigheten har använts som fritidsbostad.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 15 Visa alla 21 bilder
 

Karta och område

Prickskyttevägen 7, Åsa

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 794 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Kungsbacka
Prickskyttevägen 7
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning