Hoppa till innehåll
 
Accepterat pris: 
3 195 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Ola Claesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ola Claesson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Falkenberg

Örtagårdsvägen 3

Accepterat pris: 
3 195 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Ola Claesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ola Claesson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Modernt, bekvämt radhus med insynsskyddad uteplats - närhet till centrum och Ätrans promendadstråk!

  • Typ: Radhus, 1-plan
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 79 m2
  • Biarea: 11 m2
  • Tomtarea: 211 m2
  • Byggnadsår: 2010
  • Driftkostnad: 32 300 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Välkommen till detta charmiga enplanshus från 2010, ett radhus som är perfekt för er som önskar byta ut den stora villan mot ett bekvämare och mer hanterbart boende! Här bor ni modernt och bekvämt, med en insynsskyddad och lättskött tomt som erbjuder dig en fridfull oas nära centrum. Byggnaden är ett s.k. passivhus som innebär att huset är energieffektivt och tar till vara på den energi i huset som annars går till spillo. Resultatet är ett boende som förbrukar minimalt med energi – till glädje för klimatet och hushållskassan! Uppfört med omsorg som gör varje rum inbjudande och trivsamt. Köket har stora fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus och bjuder på en härlig utsikt över den stenlagda terrassen. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet, med takhöjd ända upp till nock, skapar en luftig och rymlig känsla. Huset erbjuder två sovrum, och om ni skulle behöva fler rum var en del av vardagsrummet tänkbart som sovrum vid byggnationen. Badrummet är helkaklat och utrustat med både tvättmaskin och torktumlare. En separat klädkammare ger extra förrådsutrymme som gör vardagen smidig och praktisk.

Det finns även ett isolerat förrådsutrymme som nås ifrån både terrassen och ifrån carporten där din bil står väl skyddad ifrån väder och vind. Hela boendet är designat för att ge dig låga driftskostnader vilket naturligtvis är ett stort plus! Här har ni allt ni kan önska er för ett modernt, lättskött och bekymmersfritt liv. Här bor du med Ätran som granne, Nyby Gärde är ett naturskönt beläget, etablerat bostadsområde och ifrån området är det ca 20 minuters promenad in till centrum och cykelavstånd till Skrea strand och havsbadet!

Blir du nyfiken på detta boende vänligen kontakta oss så berättar vi mer!

Om Bostaden

Beskrivning

Bostaden har innerdörrar ifrån Dooria i ek. Även listverk och dörrposter är i ek. Takhöjden i bostaden varierar ifrån 2,4 meter upp till 4,30 meter.
PLANLÖSNING: ENTRÉHALL
Entré till hall med mörkgrått klinkergolv och ljusa väggar samt fondtapet. Plats för avhängning av ytterkläder. Här finns även ett linneskåp och ett städskåp placerat.

SOVRUM 1
Till vänster om hallen finns det större sovrummet med ekparkett på golv och vita väggar. 3 garderober.

SOVRUM 2
Det mindre sovrummet finner ni till vänster om hallen. Rummet har ekparkett på golv, vita väggar. 1 garderob.

DUSCH/WC/TVÄTT
Badrummet är helkaklat. De mörkgrå klinkerplattorna matchas snyggt med de vitkaklade väggarna. Golvet har golvvärme. I badrummet finns wc, dusch med glasväggar. Badrumsmöbel med ett brett tvättställ som har underskåpsförvaring genom en stor utdragbar låda. Belyst spegel, väggfast förvaringsskåp samt handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare ifrån Electrolux. Arbetsyta genom bänkskiva i laminat som har en rostfri, infälld tvättho. Två förvaringsskåp ovan och nedtill finns 3 lådor.

KLÄDKAMMARE
I anslutning till hallen finns en praktisk klädkammare och här är även den nya frånluftsvärmepumpen placerad. Mörkgrå plastmatta och vitmålade väggar med flyttbara vägghyllor och klädhängare. Elcentral och vattenmätare.

VARDAGSRUM OCH KÖK
Öppen planlösning med ekparkett på golv. Taket går upp till nock vilket ger en härlig rymd. Takhöjden är som högst 4,30 m. Vardagsrummet går även att avdela till ytterligare ett sovrum om behov finns. Köksdelen har köksskåp ifrån Marbodal, släta köksluckor i ek. Ett karusellskåp rymmer extra mycket förvaring. Bänkskiva i mörkgrå laminat. Vitt kakel vid arbetsytorna.
Till utrustningen med köksmaskiner ifrån Electrolux hör: keramisk spishäll och utdragbar köksfläkt, diskmaskin, inbyggnad varmluftsugn, inbyggnads micro samt separata kyl -och frysskåp i fullhöjd.
Matplatsen i köket har stora ljusinsläpp via fönsterpartierna som även är utrustade med lamellgardiner. Härifrån når man också den stenlagda uteplatsen som vetter åt sydväst. Den fjärrstyrda terrass-markisen hjälper till att dämpa ljusinflödet om så önskas.

Sammanfattning

Typ: Radhus, 1-plan
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 79 m2
Biarea: 11 m2
Tomtarea: 211 m2
Accepterat pris: 3 195 000 kr
Byggnadsår: 2010
Driftkostnad: 32 300 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Inflyttning: Ett snabbt tillträde är möjligt för köparen

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump med värmeväxlare (förvärmn. av tilluft, prod. av tappvatten, värme till golvvärmeslingor
Ålder: 2021
Märke: Nibe F 470

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Platta på mark
Stomme: Träregelstomme
Fasad: Glasfiberarmerad puts på ventilerad/dränerande cellplast av fabrikat Caparol Capatect DUO
Fönster: Isolerglas
Takbeklädnad: Bandtäckt plåt
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Murstock: Skorsten finns inte

Tomt/balkong/uteplats

Stenlagd terrass på husets baksida mot sydväst. Uteplatsen är en härlig skyddad plats med kvällssol och är trivsamt med växligheten mot spaljén. Vid uteplatsen finns även skyddande terrassmarkis! På framsidan finns en mindre uteplats mot nordost med morgonsol!
Tomten på strax över 200 kvm består utav stenlagd terrassyta samt planteringar

Övriga byggnader

Vidbyggt förrådet intill carporten. Förrådet är isolerat och har ett värmeelement. Förvaringshyllor i trä ingår. Vindsutrymme med gott om plats för ytterligare förvaring. Förrådet nås ifrån både carporten och ifrån uteplatsen på baksidan.

Parkering

Stensatt uppfart och carport med intilliggande förråd.

Tv/Internetanslutning

Telia fiber med bredband och tv

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg
Område: Tätorten
Fastighetsbeteckning: FALKENBERG VINDBRYGGAN 3

Omgivning

Nyby Gärde ligger på Fajans som har ett skönt läge med den ringlande Ätran och dess promenadvägar som en av grannarna. Bebyggelsen på Nyby Gärde är nyare (ca 10år) men i övrigt är många av husen på Fajansområdet i huvudsak uppförda runt mitten av 70-talet. Området har många gröna gemensamma ytor samt gott om promenadstråk och cykelbanor. Barnen behöver inte korsa några större vägar på deras väg till dagis eller till Fajansskolan som är en F-5 skola. På andra sidan Ätran, når du via Fajansbron även högstadieskolan Tullbroskolan. På Fajans-området cyklar man enkelt ner till stranden eller tar en promenad in till centrum på en kvart. Det är även nära till järnvägsstationen och sjuk- och friskvård finns inom korta gångavstånd. Motionerar gör du enkelt utmed de fina löparslingorna på Vallarna.

I området bor det många barnfamiljer och Fajans har fått sitt namn efter det gamla tegelbruket som tidigare låg på denna plats. Tegelbruket revs 1974 och plats gjordes för bostäder istället.
Fajans lerhåla där leran togs till tegeltillverkningen är idag en liten vacker damm med ett eget litet fiskliv med bl.a inplanerad Karp.

Den sköna Laxpromenaden ligger på samma sida som Fajans området och på andra sidan heter gångstråket Doktorspromenaden. På denna sida ligger även Vallarnas Friluftsteater och ett friluftsområde som erbjuder en nybyggd äventyrsgolf-bana, en populär, skatepark, en liten djurpark och större lekplats.

Planbestämmelser

Östra gärdet 1:38 m fl, Detaljplan (Beslutsdatum: 2006-02-22, Registreringsdatum: 2006-05-09, Senast ändrad: 2023-02-23)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: FALKENBERG KRENELERINGEN GA:1

Ekonomi

Accepterat pris

3 195 000 kr

Driftkostnader

32 300 kr/år
Årlig elförbrukning: 6300 kWh/år
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 21 000 kr
Vatten och avlopp: 4 700 kr
Försäkring: 3 200 kr
Renhållning: 3 000 kr
Samfällighet: 400 kr
Beskrivning: Uppgifter om driftkostnaderna är uppskattade förutom angiven årsförbrukning i kWh.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 1 202 000 kr
Mark: 421 000 kr
Totalt: 1 623 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 2010
Standardpoäng: 27
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 1 pantbrev uttaget om sammanlagt 500 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 85 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Specifik energianvändning: 44 kWh/kvm/år
Besiktningsman: Lennart Lindgren, Lindgren Kontroll AB

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder och 3D

+ 23 Visa alla 29 bilder
 

Planritning

Karta och område

Örtagårdsvägen 3, Falkenberg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 794 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
17
sep
Anmälan krävs
Tis 16:45-17:15
Välj tid
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Tätorten, Falkenberg
Örtagårdsvägen 3
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning