Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 895 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Johanna Borg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Johanna Borg
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Bollnäs

Norra Kilaforsvägen 22

Utgångspris: 
1 895 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Johanna Borg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Johanna Borg
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Charmig 1920-talsvilla med grönskande insynsskyddad trädgård

  • Typ: Villa, 1,5 plan med källare
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 153 m2
  • Biarea: 66 m2
  • Tomtarea: 604 m2
  • Byggnadsår: 1923
  • Driftkostnad: 50 419 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Välkommen till denna pittoreska villa som uppfördes år 1923, belägen på en hörntomt i centrala Bollnäs. Här möts du av en vacker exteriör och en grönskande trädgård med en insynsskyddande uppväxt häck som skapar en privat atmosfär. Tomt i västligt läge vilket gör att du kan njuta av kvällssolen året om!

Läget är bra, med Mobackes trädgårdscenter och den mysiga restaurangen/caféet Lilla K som dina närmsta grannar. Dessutom har du närhet till kommunikationer och en matbutik inom bekvämt gångavstånd. Här finns även närhet till Långnäs grönområde som erbjuder restauranger, lek- och badplats intill Varpen (Ljusnan), camping samt motionsslinga med utegym.

Denna villa erbjuder 153 kvadratmeter boendeyta och består av 4 st välplanerade rum, kök samt ett f.d kök som passar perfekt till hobbyrum. 66 kvadratmeter källare med bl.a förråd, tvättstuga och ett enkelt badrum. Bekväm uppvärmning via fjärrvärme samt klassiska kakelugnar som ger en mysig miljö och värmer extra under vinterns kallaste dagar.

På tomten finns även ett gammalt uthus med förrådsbodar som ger extra utrymme för förvaring och möjligheter.

Missa inte chansen att bli ägare till den unika pärla mitt i Bollnäs- varmt välkommen till Norra Kilaforsvägen 22!

Om Bostaden

Beskrivning

Planlösning entréplan:

Entré från husets östra sida igenom rödmålade gamla pardörrar in till hallutrymme med plats hör hatt- och skohylla direkt innanför dörren. Här finns trappen som leder dig upp till övervåningen precis intill ett större fönsterparti som ger ett fint ljusinsläpp och känslan av en glasveranda. Vidare till den inre hallen som har plats för klädskåp eller byrå. Golvet pryds av korkmatta lagd i kvadratiska delar och väggarna är målade i en grå kulör.

Till vänster in till vardagsrum med ljusblått målade väggar, fiskbens-parkett och burspråk som ger vackert ljusinsläpp. Här finns en klassisk rundad kakelugn och plats för att möblera med soffgrupp.

Till höger i direkt anslutning till innerhallen finns ett äldre litet helkaklat dusch & toalettrum med golvvärme. Dusch bakom platsbyggd duschvägg i hörna, toalettstol och handfat.

Fortsättningsvis in till kök med plats för matbord samt utgång till tomten i väst, där det skulle passa utmärkt att bygga en glasveranda/altan för att förlänga vår och höst och njuta av kvällssolen. Köket är utrustat med spis/ugn, fungerande vedspis, diskmaskin och kylskåp. Väggar målade i en grön/blå kulör, korkmatta på golv, vitt kakel ovanför diskbänk irostfritt stål samt arbetsyta med bänkskiva i trä.

Innanför köket finns entréplanets sovrum som har vitmålade väggar och samma enhetliga korkmatta som kök och hallar. Här finns två platsbyggda små skrubbar och förvaringsutrymme, samt plats för dubbelsäng och byrå.

Planlösning övervåning:

Uppför den svängda trappen från hallen till mindre hallutrymme med utgång till balkong i öst. Övervåningens alla golv pryds även här av samma korkmatta som vi mötts av tidigare, för den som önskar går det att ta fram det gamla golvet med träplank som enligt nuvarande ägare gömmer sig där under.

Direkt intill trappen finns ett litet toalettrum som är utrustat med mindre handfat och en toalettstol. Svartmålat golv och delvis tapetserade väggar med gamla tidningsurklipp.

Från trappen rätt fram in till ett stort och rymligt sovrum som idag används som kontor och arbetsrum. Väggar målade i mörkblått och en fungerande klassiskt rundad kakelugn.

Till höger från trapphallen in till ett f.d kök och genomgångsrum som idag används som hobbyrum. Här finns den gamla köksinredningen med skåp, lådor och diskbänk i rostfritt stål kvar och väggarna är målade i en rosa färg.

Igenom det gamla köket in till övervåningens andra sovrum som även det är i bra storlek. Här är det vitmålade väggar och plats för enkel eller dubbelsäng samt mindre skrubb och en garderob.

Källare:

Källaren består av puts och betongväggar.

Nedför trätrapp till källare från den inre hallen. Direkt ned till ett litet utrymme med plats för förvaring samt att fjärrvärme-skåpet och den gamla urkopplade pannan finns placerade här. På väggen finns även en AC installerad.

Vidare in till tvättstuga med ett äldre badrumsutrymme intill. Detta rum är helkaklat och innehåller ett badkar (används väldigt sparsamt av nuvarande ägare). Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare, samt att det här finns gott om plats för att hänga tvätten.

Innanför tvättstugan finns ett rymligt utrymme som nuvarande ägare använt som förråd/förvaring. I direkt anslutning till detta finns även en matkällare.

Sammanfattning

Typ: Villa, 1,5 plan med källare
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 153 m2
Biarea: 66 m2
Tomtarea: 604 m2
Utgångspris: 1 895 000 kr
Byggnadsår: 1923
Driftkostnad: 50 419 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Fördelat på 1,5 plan med källare. Entréplanet består av hall, vardagsrum, dusch & toalett, kök och ett sovrum. Övervåningen består av liten hall med utgång till balkong i öst, litet wc-rum, två sovrum i bra storlek samt ett f.d kök som idag används som hobbyrum.

Uppvärmning

Fjärrvärme och eldstäder

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källare (ej dränerad)
Stomme: Trä
Fasad: Liggande träpanel
Fönster: 2-glasfönster
Takbeklädnad: Falsad plåt (äldre)
Ventilation: Självdrag
Murstock: Murad plåtbeklädd skorsten
Murstock kommentar: Här finns två kakelugnar samt en vedsps i kök. Alla ok!

Renoveringar

Nuvarande ägare köpte huset år 2019 och har sedan dess målat om några väggar invändigt samt kopplat på rör på stuprännorna för att leda bort vattnet från grunden.

Tomt/balkong/uteplats

Utgång till tomten i västligt läge från kök. Perfekt plats för att i framtiden bygga en veranda eller altan.
Hörntomt med insynsskyddande uppvuxen hög häck runt trädgården. Tomten och dess gräsmatta ligger med ett bra läge mot väster vilket ger kvällssol!

Övriga byggnader

Klassiskt uthus med förrådsbodar.

Parkering

Parkering med plats för två bilar framför huset. Här finns även elbils-laddare installerad.

Tv/Internetanslutning

Fiber finns ej installerat. Finns vid tomtgräns och avgiften för installation är 14 000 kr. Enligt Bollnäs Energi 2024-09-26.

Allmänt

Län: Gävleborg
Kommun: Bollnäs
Fastighetsbeteckning: BOLLNÄS SÄVERSTA 6:32

Planbestämmelser

Område vid kyrkan, Stadsplan (Beslutsdatum: 1980-04-10, Senast ändrad: 2022-07-22)

Övrigt

Säljaren berättar:

Trädgården är sommartid helt insynsskyddad. Kvällssol i trädgården, perfekt om man vill bygga veranda utanför köket. Huset känns "snällt", det finns gott om förvaring, stor potential att gör otrolig fint om trägolv, trätrappa etc tas fram.

Ekonomi

Utgångspris

1 895 000 kr

Driftkostnader

50 419 kr/år
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 15 200 kr
Uppvärmning: 25 134 kr
Vatten och avlopp: 2 755 kr
Försäkring: 4 000 kr
Renhållning: 2 057 kr
Sotning: 1 273 kr
Beskrivning: Driftkostnaderna är baserade på nuvarande ägares förbrukning. Upptagen kostnad för uppvärmning är för fjärrvärme. Notera även att nuvarande ägare har en elbil och elbils-laddare, därav en lite högre elförbrukning än normalt.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 1 036 000 kr
Mark: 318 000 kr
Totalt: 1 354 000 kr
Taxeringsår: 2024
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 29
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 5 pantbrev uttaget om sammanlagt 1 250 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder och 3D

+ 31 Visa alla 37 bilder
 

Karta och område

Norra Kilaforsvägen 22, Bollnäs

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 794 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Bollnäs
Norra Kilaforsvägen 22
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning