Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 995 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Liam Viklund, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Liam Viklund
Partner, Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Hemavan

Portbron 145

Utgångspris: 
1 995 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Liam Viklund, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Liam Viklund
Partner, Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Mysigt timmerhus i 1 plan + loft ett stenkast från Hemavan!

  • Typ: Fritidshus, Timmerhus, 1 plan + loft
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 70 m2
  • Tomtarea: 1 969 m2
  • Byggnadsår: 2008
  • Driftkostnad: 27 469 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Vill du ha en fjällnära stuga med direkt närhet till skoter- och vandringsleder, då har du kommit rätt! Portbron 145 ligger väldigt fint på återvänds gata och med sol hela dagen. Här har du också goda möjligheter att direkt från stugan ta dig ut på tur, antingen på skidor, med skoter, till fots eller för att fiska.

Det här är en fjällstuga som passar den mindre familjen där fritidsaktiviteter och natur ligger nära. Med sina 70 kvm och loft har du entré med plats för kläder och skor, gästrum direkt till vänster, därefter badrum innan man kommer in i storstuga. Storstuga har stort allrum med kök, full takhöjd med infällda spottar, en värmande braskamin och tillgång till master bedroom. Från matplatsen intill vardagsrummet finns möjligheten att kliva ut på solig altan direkt på skotern för att sedan uppleva fjällets äventyr för dagen. Köket går i samma naturnära ton som matchas med stugans rustika träplank på golv och råhyvlade panel på vägg och tak. Utsikten framhävs genom stora fönsterpartier längs husets västra gavel intill kamin och soffgrupp. Stora sovrummet släpper in ljus från två håll och inreds med dubbelsäng och mindre öppen garderob. Gästrummet har våningssäng och full takhöjd med åtkomst från hall och badrummet erbjuder duschvägg ihop med handfat och WC. Ovanför stora sovrummet, hall och badrum finns även en loftvåning för ungdomsgäng och övernattande gäster.

Utanför entrén hittas stor uteplats i öst med sikt mot Norra storfjället och Jofjället. Här finns trivsam naturtomt med vackra hällor som lyser med sin närvaro på sina ställen. Uppfarten har kallgarage utan port som perfekt väderskydd för maskiner eller bil, samt även ett utrymme som används till vedförvaring.

Vill du ha ett eget ställe som ger direkt tillgång till skoterled, vandringsled och fiske? Här bor du avskilt i egen stuga, 7 minuter från Hemavan och i kanten på Jofjället som är populärt för vandring och skoterkörning med Umeälven och dess fiske som granne. Här finns makalös utsikt från tomt mot vita kalfjäll och nära tillgång med bil till Hemavans restauranger och aktiviteter.

Passa på att boka in visning på denna timmerpärla för möjligheten att nyttja hela vintern.
Glöm inte att kolla detta hus i 3D!

Om Bostaden

Beskrivning

Rummen präglas av naturnära material med äkta golvplank på golv och råhyvlad panel på vägg samt tak. Väggarna är vitmålade med inslag av fondvägg i sovrum, badrum har matta på golv och tak, köket har björkimiterade luckor. I storstuga och gästrum erbjuds full takhöjd som bidrar till härlig rymd.
HALL: Mindre hall med plats för avhängning av vardagskläder och golvvärme under klinkergolv. Här ges åtkomst till badrum, gästrum och storstuga.
KÖK: Köket står i L-format med björkfärgade luckor och traditionell spis, kombinerad kyl/frys och köksfläkt. Rummet delas i öppen planlösning med vardagsrum och här finns trappen upp till loftvåningen.
VARDAGSRUM: Mycket bekvämt utrymme som delas i öppen planlösning med kök och matgrupp. Utrymmet har full takhöjd och präglas av fönsterparti från vägg till vägg intill mysig kamin och soffgrupp. Här finns även tillgång till solig altan i syd samt master bedroom.
SOVRUM 1: Här är master bedroom som inrymmer dubbelsäng och har ljusinsläpp från två väderstreck. Hit ges åtkomst från storstuga och rummet erbjuder förvaring i öppen garderob med draperi.
SOVRUM 2: Ljust rum med full takhöjd och våningssäng. Hit ges åtkomst från hall och i rummet finns avlångt fönster mot veranda i öst.
BADRUM: Medelstort badrum med duschvägg, mindre fönster, handfat och WC. Rummet har vinylmatta på golv och vägg samt varmvattenberedare placerad bredvid WC-stol.
LOFTVÅNING: Här finns en lägre takhöjd på cirka 120 centimeter och fönsterparti mot nedervåning. Perfekt umgängesutrymme för ungdomar eller sovande gäster.

Sammanfattning

Typ: Fritidshus, Timmerhus, 1 plan + loft
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 70 m2
Tomtarea: 1 969 m2
Utgångspris: 1 995 000 kr
Byggnadsår: 2008
Driftkostnad: 27 469 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Boarea är baserat på uppgift från lantmäteriet. Om boarea ska säkerställas rekommenderas anlitande av behörig areamätare.

Uppvärmning

Direktverkande el, vedkamin

Byggnadssätt

Vatten: Enskilt vatten året om genom samfällighet, värmekabel in till hus
Avlopp: Enskilt avlopp, septiktank
Grund: Betongplintar mot berg
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Timmer
Fönster: 3-glasfönster isoler
Takbeklädnad: Plåt
Markbeskaffning: Sten
Utvändiga plåtarbeten: Plåt underbleck
Ventilation: Självdrag
El: Modernt säkringssåp med automatsäkringar
Jordat/ojordat: Jordat
Murstock: Skorsten av plåt
Murstock provtryckt: 2023-08-26
Murstock kommentar: Skorstenen är kontrollerad enligt kommunens påbud av SN sotning AB
Allmän information: Huset är ett timrat hus med invändig isolering som står på plint direkt mot berg.

Renoveringar

- Altan byggd 2010 i öst och 2011 i syd
- Loft byggt 2011
- Garage byggt 2019-2020
- Ny avstägningskran vid tomtgräns och indragen värmekabel 2017
- Hängrännor monterade 2019
- Installation fibernät 2016
- Nya fönster på husets framsida 2011

Tomt/balkong/uteplats

Altan i anslutning till entré i öst samt längs långsida i direkt sydläge med ingång till storstuga
Tomten ges åtkomst via mindre infartsväg till uppfart med plats för 2 bilar framför öppet garage som ger plats för 1 bil. Övrig tomt är klädd med fjällterräng och stenhällor.

Övriga byggnader

Öppen garagebyggnad med förvaringsyta för ved

Parkering

Parkering finns på uppfart och i öppet garage med plats för en bil

Tv/Internetanslutning

Fiber finns, indraget 2016

Allmänt

Län: Västerbotten
Kommun: Storuman
Fastighetsbeteckning: STORUMAN KROKFORS 1:27

Omgivning

Portbron är ett område för friluftsentusiaster med nära tillgång till Hemavan. På botten av Jofjället ligger området som präglas av nära tillgång till fiske, vandring och skoteråkning. Området ligger endast 6 minuter med bil till Hemavan och dess utbud av alpin skidåkning.

Kommunikationer

Hit tar du dig bäst med bil. Möjligheten att åka flyg till Hemavan finns för att sedan ta bussen till Portbron eller använda sig av den lokala taxin.

Vägbeskrivning

I västergående rikting E12 kör du förbi Tärnaby och ännu längre förbi Västanjö. Efter Västansjö kommer nästa by Portbron med stugor som ligger längs E12, byn tar slut vid bron som går över Umeälven.

Planbestämmelser

Krokfors 1:5,1:8 m fl portbron, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1980-02-14, Senast ändrad: 2022-01-28)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: STORUMAN KROKFORS GA:3
STORUMAN KROKFORS GA:1

Övrigt

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper bostaden.

Ekonomi

Utgångspris

1 995 000 kr

Driftkostnader

27 469 kr/år
Årlig elförbrukning: 6412 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 16 633 kr
Vatten och avlopp: 1 628 kr
Väg: 1 676 kr
Försäkring: 2 552 kr
Försäkringskommentar: Fritidshusförsäkring tecknad hos Länsförsäkringar Västerbotten.
Renhållning: 1 980 kr
Samfällighet: 2 500 kr
Sotning: 500 kr
Beskrivning: Elkostnader baseras på ägares elavtal senaste året, i kostnaden för EL är även hushållselen inräknad. I kostnad för samfällighet inräknas föreningens kostnad för väg och snöröjning. I vägavgiften inräknas kostnad för inhyrd skottning av tomten och för vatten och avlopp räknas kostnaden in för slamtömning av septiktanken.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 420 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 858 000 kr
Mark: 398 000 kr
Totalt: 1 256 000 kr
Taxeringsår: 2024
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 2008
Standardpoäng: 22
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 3 pantbrev uttaget om sammanlagt 800 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration behövs ej

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 41 Visa alla 47 bilder
 

Karta och område

Portbron 145, Hemavan

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 785 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Storuman
Portbron 145
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning