Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
4 995 000 kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Liam Viklund, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Liam Viklund
Partner, Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Hemavan

Fjällbacken 2B

Utgångspris: 
4 995 000 kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Liam Viklund, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Liam Viklund
Partner, Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Unikt parhus på attraktivt läge i två etage!

  • Typ: Parfritidshus, Parhus, 2 plan
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 114 m2
  • Tomtarea: 387 m2
  • Byggnadsår: 2012
  • Driftkostnad: 46 779 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Välkommen till ett parhus som utmärker sig i mängden nära Högfjällshotellet!

Innanför entrédörr möts du av stor hall och trappen som tar dig till övervåningen. På övervåningen finns sociala utrymmen i form av kök, matplats och vardagsrum, allt i en härlig öppen planlösning disponerat på en härlig rymd med dryga 3 meter i takhöjd. Köket går längs långsida från vägg till vägg där du bjuds in till god matlagning med sällskapet intill. Soffgrupp ligger tillsammans med matgrupp längs stora fönsterpartier på hela sydväggen och för att skilja dessa utrymmen finns en underbar vedkamin redo att värma när hösten kryper sig på. Övervåningen erbjuder även balkong i syd, perfekt för att betrakta härliga vårvinterdagar på lunchen hemmavid. I tillägg finns även en av husets WC på övervåningen med ett fläktrum vid sidan.

Via trappan ner kommer du in i hallen där det finns gott om utrymme för kläder och inredning och där det även erbjuds förråd under trappen för större fritidskläder. Golvet som beklär bottenvåningens hall och våtutrymmen är av kvalitativ sten från Gotland och som med sin stilrena antracit-kulör är bidragande till det goda intrycket. Vidare finns husets sovrum på bottenplan som fördelar sig på tre rum varav ett med dubbla våningssängar, ett med dubbelsäng och sista sovrummet som idag används som vardagsrum. Centralt placerat mellan sovrummen ligger teknikrum, WC och badrum. Badrummet erbjuder dubbla duschblandare tillsammans med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och en väl tilltagen basturelax för hela 6-8 bastubadare. WC erbjuder erbjuder stor kommod, WC-stol och handdukstork.

I klivet ut från bostaden hittar du till ett väderskyddat utrymme med estetiskt snygg sittbänk och tillhörande skidförråd. Ytterligare ett steg tar dig ut på markplanens uteplats i syd, som med trall sträcker sig från knut till knut och med separat ingång till vad som tidigare har varit master bedroom och nu nyttjas som bottenvåningens vardagsrum. Husets yttre utmärker sig i mängden med dess läckra design där taket börjar från markplan bekläs med sedumtak i äkta fjälleananda. Fasaden bekläs med underhållsfria fibercement-skivor och entrén smyckas av rustikt trävirke.

Fjällbacken är ett barnvänligt område intill Fjällforsbacken med ski in och nära ski out-läge direkt på tomt. Här finns nära förbindelse till Hemavan högfjällshotell, kungsledens start och vackra fjällbotaniska trädgården.
Passa på att anmäla ditt intresse på detta parhus med oslagbart läge i hjärtat av populära Kungsbacken!

Glöm inte att titta på detta hus i 3D!

Om Bostaden

Beskrivning

Samtliga rum erhåller god standard med gott om förvaringsmöjligheter i huset från separata förråd och garderob. Rummen bekläs med skivor på väggar och tak samt parkettgolv och gotländska stenplattor på golv i våtutrymme. Samtliga utrymmen värms upp med vattenburen golvvärme och separat ventilationssystem.
HALL: Bottenvåning. Stort utrymme som ger plats till inredning och ytterkläder, här ges tillgång till trapp mot övervåning och förråd under trappen.
KÖK: Ovanvåning. Stort kök som monterats från vägg till vägg längs husets långsida med blank-vita luckor. Här finns lyxen att nyttja separata kyl och frys i rostfritt tillsammans med spishäll, inbyggd diskmaskin och micro samt gott om förvaring.
VARDAGSRUM: Ovanvåning. Mycket trivsamt rum intill söder-vägg som nästan helt täcks av stora fönsterpartier som bjuder in fjällenkänslan över hela planet. Här finns en platsbyggd soffa intill fristående soffgrupp. Rummet delas tillsammans med kök och matgrupp intill en härligt sprakande kamin och balkong.
WC: Ovanvåning. Mindre men uppskattat utrymme som rymmer handfat och WC med samma stilrena stenplattor på golvet som bottenplan.
SOVRUM 1: Bottenvåning. Här inryms dubbelsäng tillsammans med två garderober och ljusinsläpp från husets baksida.
SOVRUM 2: Bottenvåning. Här inryms två våningssängar med bred underslaf, en förvaringsmöbel och utsikt mot syd.
VARDAGSRUM 2: Bottenvåning. Rummet inreds med mindre soffa och TV med tillhörande TV-bänk. Här finns gott om garderobsförvaring tillsammans med separat utgång till markplanets uteplats. Rummet har tidigare nyttjats som master bedroom.
WC: Bottenvåning. Här finns större kommod tillsammans med WC och handdukstork. Rummet ligger i anslutning till badrum och teknikrum.
BADRUM: Bottenvåning. Här finns kakel i två färger från golv till tak samt stenplattor på golv. Rummet disponeras med två duschar samt tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Här ges även tillgång till stort bastubad som värms upp av elektriskt aggregat och med plats för flertalet bastubadare.

Sammanfattning

Typ: Parfritidshus, Parhus, 2 plan
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 114 m2
Tomtarea: 387 m2
Utgångspris: 4 995 000 kr
Byggnadsår: 2012
Driftkostnad: 46 779 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Boarea är baserad på uppgifter från fastighetsutdrag hos lantmäteriet. Om boarea ska säkerställas rekommenderas anlitande av behörig areamätare.

Uppvärmning

El - vattenburen värme, FTX-ventilation

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Platta på mark
Stomme: Trä, Betong, Stålpelare
Bjälklag: Trä
Fasad: Fibercement
Fönster: 3-glasfönster isoler
Takbeklädnad: Sedumtak
Markbeskaffning: Morän
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
El: Husets EL har förberetts med möjlighet att ladda EL-bil.
Jordat/ojordat: Jordat
Huvudsäkring: 25 A
Murstock: Skorsten av plåt
Fel och brister: I sovrum 1 på nedervåningen har det uppmärksammats en skada på golvet från väta som har gjort att ytskiktet har rest sig lite, skadan ligger i ett av hörnen.

Tomt/balkong/uteplats

Härlig uteplats på marknivå på trall från gavel till fastighetsgräns mot granne. På övervåning finns en balkong med utgång från allmänna utrymmen till samma härliga läge i syd
Huset står centrerat på tomten med parkeringsmöjligheter på framsida och baksida om huset.

Övriga byggnader

I anslutning till entré finns mindre skidförråd på husets utsida

Parkering

Parkeringsmöjlighet finns framför och bakom huvudbyggnad

Tv/Internetanslutning

Fiber finns indraget och inkopplat

Allmänt

Län: Västerbotten
Kommun: Storuman
Fastighetsbeteckning: STORUMAN BJÖRKFORS 1:774

Planbestämmelser

Detaljplan för björkfors 1:448, 1:819, 1:850 m.fl. fritidsområde mellan kungsvägen och mortsbäcken., Detaljplan (Beslutsdatum: 2019-03-13, Registreringsdatum: 2019-05-07, Senast ändrad: 2023-02-27)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: STORUMAN BJÖRKFORS GA:9
STORUMAN BJÖRKFORS GA:35

Ekonomi

Utgångspris

4 995 000 kr

Driftkostnader

46 779 kr/år
Årlig elförbrukning: 11880 kWh/år
Antal i hushållet: 6

Fördelas enligt följande

El: 24 101 kr
Vatten och avlopp: 8 514 kr
Försäkring: 5 460 kr
Renhållning: 4 102 kr
Samfällighet: 4 102 kr
Sotning: 500 kr
Beskrivning: Observera att kostnaderna baseras på säljarnas EL-avtal med ett pris på 2 kr/kwh varför driftkostnaderna för boendet ligger något högre än genomsnittet. I tillägg har boendet alltid haft en temperatur på 20 grader.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 1 995 000 kr
Mark: 660 000 kr
Totalt: 2 655 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 2012
Standardpoäng: 29
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 0 pantbrev uttaget om sammanlagt 0 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration behövs ej

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder och 3D

+ 51 Visa alla 57 bilder
 

Karta och område

Fjällbacken 2B, Hemavan

Visa avstånd som lista:
Avstånd avser alltid fågelvägen

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 0 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Storuman
Fjällbacken 2B
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning