Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
8 500 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Torbjörn Länn, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Torbjörn Länn
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Stallarholmen

Överselö Lindö Äng 4

Utgångspris: 
8 500 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Torbjörn Länn, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Torbjörn Länn
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Lindö Sjövilla - en mälaridyll med drygt 13 hektar mark och flera hundra meter strandlinje

  • Typ: Villa, 1,5 plansvilla med sluttningsvåning
  • Rum: 8, varav 6 sovrum
  • Boarea: 235 m2
  • Biarea: 13 m2
  • Byggnadsår: 1986
  • Driftkostnad: 28 552 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Lindö Sjövilla - en mälaridyll med drygt 13 hektar mark och flera hundra meter strandlinje.

Redan 1776 byggdes det första torpet på Lindö Äng, strategiskt placerat på en höjd med den skyddande rullstensåsen i ryggen och den hänförande utsikten över sundet och viken i söder. Under loppet av 250 år har fastigheten förädlats till ett fantastiskt sjöställe men ändå lyckats behålla sin charmigt gedigna gamla karaktär.

Idag består bostadshuset av en stor villa med permanentstandard – generösa sällskapsytor på entréplanet, privata sovrum på övervåningen och gott om möjligheter i den nyrenoverade souterrängvåningen. Bostadshuset värms upp av en ekonomisk vedpanna och har vattenburen värme i alla rum, vattenburen golvvärme i det nyrenoverade badrummet och entrén samt flera fungerande öppna spisar/eldstäder.

Utöver bostadshuset inkluderar gårdsbilden även en brygga med segelbåtsdjup och fyra båtplatser, en stor terrass, sjöbod, lada samt flera nyrenoverade ekonomibyggnader. Ett exklusivt läge på en privat sjötomt, helt utan varken stadens buller eller närliggande grannhus. Enhetligt falurött och vita knutar fullbordar den svenska mälaridyllen. Den stora tomten omfattar drygt 13 hektar mark och har en dynamisk utformning med bland annat ängsmark, ekbacke, tallskog, ”trollskog”, en södervänd udde och flera hundra meter strandlinje i Mälaren.

Det här är platsen där drömmar förverkligas oavsett om man är intresserad av jakt, fiske, odling, djurhållning eller varför inte bara härliga sommarnöjen? Sammanfattningsvis är detta ett sällsynt tillfälle att förvärva ett sant paradis på jorden med tillträde möjligt redan nu till sommaren. Varmt välkomna på visning till Lindö Sjövilla!

Varudeklarerad och besiktigad utan anmärkning.

Om Bostaden

Beskrivning

Entrévåning:

Stor och välkomnande entré med högt i tak, gott om förvaringsmöjligheter samt utgång till en altan om ca 11 kvm. Vitmålade väggar och tak samt klinkergolv med vattenburen golvvärme. Från entrén når man en innerhall som leder vidare in mot vardagsrummet, båda två med gedigna gamla trägolv. Här finns generösa sällskapsutrymmen med plats för hela familjen i både matsalsdel och soffdel. Vardagsrummet har även en murad öppen spis och sjöutsikt från alla fönster. Från innerhallen når man även ett sovrum samt ett rymligt lantkök med strålande sjöutsikt och utgång till en stor, möblerbar balkong om ca 12 kvm. Maskinell utrustning såsom kyl, frys, spis, ugn etc. Från köket når man ett nyrenoverat badrum med spännande planlösning som inkluderar en vacker badrumskommod, avskild toalett, diagonalställt badkar samt en öppen duschhörna med spakänsla.

Övervåning:

Från trappan når man den övre hallen som leder in i tre stora sovrum. Det ena sovrummet har snedtak och stora fönster med utsikt mot den södra udden, terassen samt köksträdgården. Det andra sovrummet har utgång till den övre balkongen om ca 5 kvm med strålande sjöutsikt. Det tredje sovrummet har snedtak och utsikt över grönskan mot norr.

Souterrängvåning:

Souterrängvåningen når man, förutom via trappen från ovanvåningen, även från en egen entré från sjösidan där man välkomnas in i en separat hall. Från hallen når man två stora rum med fönster ut mot sjön och utsikt över sundet. Det ena rummet har en stor, murad öppen spis och leder vidare in till en nyrenoverad tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, hydrofor etc och från tvättstugan når man ett litet förråd som tidigare fungerade som bastu. Från hallen når man även pannrummet som leder in till trapphuset, varifrån man når entréplanet via en trappa. Trapphuset har även en ingång till en nyrenoverad toalett med Wc och handfat.

Sammanfattning

Typ: Villa, 1,5 plansvilla med sluttningsvåning
Rum: 8, varav 6 sovrum
Boarea: 235 m2
Biarea: 13 m2
Utgångspris: 8 500 000 kr
Byggnadsår: 1986
Driftkostnad: 28 552 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Vattenburen värme via panna för ved eller el med en acc.tank på 500 l. Dessutom finns två stycken murade öppna spisar.

Byggnadssätt

Vatten: Enskilt vatten
Avlopp: Enskilt avlopp
Stomme: Trä/betong
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 2-glasfönster
Takbeklädnad: Plåt
Ventilation: Självdrag
El: El omdragen 2020
Murstock: Murad skorsten

Renoveringar

2017-2020 renoverades bostadshuset invändigt inklusive badrum, tvättstuga och elsystem.
2021 renoverades lada, verkstad och förråd vad gäller reparation av fasader samt nya tak.
2022 målades fasaderna på samtliga byggnader på gården samt att altaner och entrétrappor byggdes

Tomt/balkong/uteplats

Den stora trädgårdstomten runt bostadshuset och övriga byggnader inkluderar totalt cirka 10 000 kvm. I anslutning till bostadshuset finns en stor terrass om ca 60 kvm, varifrån man har utsikt över både sjön och alla gårdens byggnader. I anslutning till den stora bryggan om ca 30 kvm finns en altan om ca 14 kvm med en vedeldad badtunna. Mellan sjöboden och den stora terassen vid bostadshuset finns en stor, inhägnad köksträdgård om ca 300 kvm. Köksträdgården är lättskött på grund av en väl underhållen täckodling och inkluderar tio stora odlingslådor samt ytterligare en stor odlingslåda bredvid en vacker gammal stenmur där det växer perenner i form av jordgubbar, smultron, sparris, rabarber och diverse kryddor.
Den stora fastigheten omfattar drygt 13 hektar mark och har en dynamisk utformning med bland annat ängsmark, ekbacke, tallskog, ”trollskog”, en södervänd udde och flera hundra meter strandlinje i Mälaren. Ett härligt naturnära läge med en unik flora och fauna där det känns som att befinna sig mitt i ett naturreservat – bävrar som ljudlöst glider förbi i sundet, dovhjort som föder sina kid runt husknuten och dagliga flyguppvisningar av ett häckande havsörnspar högt ovanför trädtopparna i kvällssolen. I denna privata oas är det alltid tyst, lugnt och fridfullt och med en solig sandstrand, en badtunna vid strandkanten och en avkopplande hängmatta mellan de stora körsbärsträden är det lätt att finna harmoni. På den uppvuxna trädgårdstomten finns bland annat gott om fruktträd, perenna blommor och frodiga buskar såsom syrén, spirea och jasmin.

Övriga byggnader

I anslutning till bryggan och badtunnan finns en sjöbod om ca 14 kvm för förvaring av båttillbehör och diverse fiskeredskap, som enkelt kan omvandlas till gäststuga/bastu. Lite längre upp, i anslutning till den södra udden, finns en före detta lösdriftsbyggnad för hästar om ca 16 kvm samt ett före detta hönshus om ca 16 kvm som båda två idag nyttjas som förråd. Uppe på gårdstunet finns en verkstad om ca 40 kvm samt en nyrenoverad lada om ca 120 kvm med öppen planlösning och möjlighet att användas till både maskinhall, djurhållning eller varför inte som en stor festlokal?

Parkering

Bilparkering och båtplatser finns på fastlandssidan på Selaön.

Allmänt

Län: Södermanland
Kommun: Strängnäs
Fastighetsbeteckning: STRÄNGNÄS LINDÖ ÄNG 1:1

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Strängnäs Janslunda Ga:1
Rättigheter last: Avtalsservitut: Brygga mm - Se beskrivning
Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning
Officialservitut: Rätt att använda den befintliga vägen x från den nybildade fastigheten tillden befintliga allmänna bryggan för till-och utfart. - Väg
Officialservitut: RÄTT ATT ANVÄNDA VÄG I DEN STRÄCKA SOM REDOVISAS SOM 04-ÖVE-197.1 PÅ FÖRRÄTTNINGSKARTAN, AKTBILAGA KA1, I DENNA AKT 0486-14/84. RÄTTEN ATT ANVÄNDA VÄGEN ÄR INTE BEGRÄNSAD TILL VISST TRAFIKSLAG, DOCK EXKLUDERAS SÅDAN TRAFIK SOM PGA BREDD ELLER ANNAN OMSTÄNDIGHET INTE KAN FRAMFÖRAS INOMDE 2,4 METER BREDA OMRÅDET. RÄTT ATT ANVÄNDA OMRÅDET INOM ETT PAR METER FRÅN LANDSTIGNINGSPLATSEN OCH I DIREKT ANSLUTNING TILL VÄGEN SOM UPPLÄGGNINGSPLATS FÖR MINDRE BÅT VID VISTELSE PÅ ÖN. - VÄG

Ekonomi

Utgångspris

8 500 000 kr

Driftkostnader

28 552 kr/år
Årlig elförbrukning: 20803 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 14 571 kr
Försäkring: 8 700 kr
Försäkringskommentar: Länsförsäkringar
Renhållning: 2 481 kr
Samfällighet: 2 800 kr
Beskrivning: I driftskostnaden ingår även hushållsström och elförbrukning till alla uthus.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 4 923 000 kr
Mark: 6 678 000 kr
Totalt: 11 601 000 kr
Taxeringsår: 2023
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Beskrivning: Fastigheten är idag samtaxerad med fastigheten Strängnäs Överselö-Lindön 1:2. Denna samtaxering kommer att upphöra och ny taxering åsätts när fastigheten byter ägare.

Pantbrev

Det finns 6 pantbrev uttaget om sammanlagt 3 749 000 kr.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 80 Visa alla 86 bilder
 

Planritning

Karta och område

Överselö Lindö Äng 4, Stallarholmen

Visa avstånd som lista:
Avstånd avser alltid fågelvägen

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 794 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Strängnäs
Överselö Lindö Äng 4
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning