Hoppa till innehåll
 
Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Nanna Andersson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Nanna Andersson
Fastighetsmäklare, Certifierad jord- och skogsfastigheter
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Svanesund

Ekebovägen 4

Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Nanna Andersson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Nanna Andersson
Fastighetsmäklare, Certifierad jord- och skogsfastigheter
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

En undangömd oas mitt i centrum

  • Type: Villa, 1 ½-plan
  • Rooms: 4, of which 2 bedrooms
  • Living area: 115 m2
  • Plot area: 1 949 m2
  • Year of construction: 1930
  • Operating cost: 46 603 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Det är något speciellt med äldre hus och snart är det möjligt att ställa till med en stor fest i trädgården och fira att huset fyller 100 år. Glasverandan har flyttats hit ifrån en liten by vid Vänern. Ingen kan väl säga något annat än att den tillför att huset nu blivit komplett? Glasverandan skänker mycket ljus och suddar ut gränsen mellan ute och inne. Det är något speciellt med charmen som spröjs och dubbeldörrar tillför. Hela huset bjuder på en varm och hemtrevlig känsla.

När ni bor här har ni gångavstånd till allt som behövs till vardags, bland annat den alldeles nybyggda förskolan som ligger intill fastigheten, även skola, mataffär och allmänna kommunikationer ligger inom ett bekvämt avstånd. Till havet och Svanesunds badplats är det mindre än en kilometer, där finns en bastu som går att hyra och intill finns en jättefin lekplats. Svanesund bjuder också på otroligt fina promenadstråk, välj att gå ut med havet, inne i skogen eller längs det upplysta motionsspåret.

Lilla Huset fungerade från början som hönseri och var en del av fastigheten bredvid som ni kan bli granne med framöver. Någon gång på 70-talet förvandlades hönseriet till en sommarstuga men med åren så föll den lite i glömska. I början på 90-talet väcktes stugan från sin törnrosasömn och idag är den ett utmärkt hemmakontor. " Lill- stugan" har mycket att erbjuda för de som är kreativa och skapande personer. Tidigare ägare har nyttjat det som både gäststuga och ateljé. Efter en arbetsdag är det skönt att komma hem och tända en brasa i den härligt turkosa kakelugnen eller att bara slå sig ner i trädgården under någon av ekarna och insupa lugnet. Trädgården har mycket att erbjuda gräsmatta för sport och lek, odlingslådor för egenodlande grönsaker till solvarma, gula hallon som växer på baksidan.


Så söker ni en fastighet med stor trädgård, ett hus med charm, "lill-stuga" för arbete eller hobbyaktiviteter mitt i centrum, då är detta fastigheten för er! Tveka inte höra av er för visning!

About the property

Description

GLASVERANDAN suddar ut gränsen mellan ute och inne och den ljusterapi som den skänker ger ny energi till både gammal och ung. Verandan är karaktäristisk med spröjsade fönster, dubbeldörrar och vitmålad pärlspont. Vackert klinkergolv.

Där den tidigare ytterdörren finner ni nu öppning in mot VARDAGSRUMMET. Just den specialbeställda kakelugnen är rummets stolthet. Den kommer från företaget Gabriel och sattes in under en av de kallaste vintrarna för några år sedan. Om ni fäller upp mässings dörrarna kan ni sitta och titta rakt in i elden som sprakar bakom glasdörren. Ett jättejobb och också den lokala snickaren Jens Kempe gjort när den gamla grunden i vardagsrummet byttes ut till en modern konstruktion. På toppen lades därefter ett tåligt och påkostat ekgolv som är lätt vit pigmenterat. Ljuset flödar in i vardagsrummet från tre olika väderstreck. Dubbla altandörrar i glas leder ut till altanen.

KÖKET är riktigt karaktäristiskt med schackrutigt målat trägolv i en ton av ljusgrönt och ljusgrått med matchande tapeter. Köket är lättarbetat, sno bara runt på foten och ni har allt inom räckhåll. Öppna hyllor till glas och porslin. Diskho i porslin, laminat bänkskivor, inbyggnadsnugn, spishäll, diskmaskin, fläkt och side by side kyl och frys med dubbeldörrar. SKAFFERIET är en stor tillgång i köket.

Innanför köket finner ni BADRUMMET. Badrummet renoverades nyligen och klinkern från glasverandan kommer igen och matchas med kaklet vars färg tagits upp från kakelugn och fondväggen i vardagsrummet om än några nyanser mörkare. Noggrant utvald duschblandare i gammaldags stil. Tvättställskommoden har skiva i marmor och bra förvaring. Spegeln ovanför tvättstället har guldram.

När ni kommer upp för trappan till ovanvåningen möts ni av snedtak och ALLRUMMET.

SOVRUM I är en underbar plats att vakna på. Titta ut genom det vackra fönstret och se hur vädret blir idag, ligg kvar och filosofera på vad ni ska hitta på.. Tänk på att sovrummet är en avkopplande fristad för rekreation och välbefinnande och bestäm er för att inte låta jobb, stress och måsten krypa över tröskeln. Laminatgolv i grått och mönstrad tapet med inslag av guld.

När ni kliver upp ur sängen i SOVRUM II möts ni av mjuk heltäckningsmatta. Vitmålad träpanel i tak och här sitter också ett par dekorplattor med monogram. Synliga, vitmålade bjälkar och smart förvaring.

KLÄDKAMMARE

Summary

Type: Villa, 1 ½-plan
Rooms: 4, of which 2 bedrooms
Living area: 115 m2
Plot area: 1 949 m2
Year of construction: 1930
Operating cost: 46 603 SEK/year
Tenure form: Äganderätt
Moving in: Enligt överenskommelse

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Heating

Luftvärmepump, direktverkande el samt kakelugn

Construction method

Water: Kommunalt vatten året om
Drain: Kommunalt avlopp
Foundation: Torpargrund/betongplatta med integrerad isolering samt plintgrund
Frame: Trä
Floor joists: Trä
Facade: Stående träpanel
Windows: 3-glas och 2-glas fönster
Foundation wall: Natursten
Roof covering: Tegel/plåt
Ventilation: Självdrag
Brick block: Murad skorsten

Renovations

2020
Ny elcentral i huset med jordfelsbrytare.

2022
Nya fönster i kök och vardagsrum på entrègavel.

Sotning och brandskyddskontroll är utfört enligt rekommenderat intervall.

Plot/balcony/patio

Intill glasverandan finns en liten UTEPLATS. Här gottar ni er i vårsolen tidigt på säsongen.

Det stora ALTANDÄCKET når ni via glasdörrarna ifrån vardagsrummet. Här råder total insynsskydd och frihet.

Other buildings

Det gamla förrådet där alla byns katter huserade förut är nu GÄSTHUS i kombination med hemmakontor, musikstudio och vedförråd. Ljusflödet här gör utrymmet också perfekt till ateljé. Gästhuset är den första byggnaden ni stöter på längs gången med marksten som leder fram till huset. Gäststugan är nyromantisk med sina stora spröjsade fönster, vit såpade golv och synliga takstolar. Stugan kan också vara det perfekta allrummet för de lite större barnen och deras kompisar. Här kan de i lugn och ro sitta och titta på film undan de vuxna. Tänd en brasa i kaminen och snart är hela huset fyllt med behaglig värme. Med elementet påslaget kan ni ständigt ha en grund värme i "lill-huset". I den bakre delen av gästhuset finns ett stort FÖRRÅD med jordstampat golv. Här har inretts ett skafferi med många hyllor och pärlspont beklädda väggar. Dörren som leder in till skafferiet är värt en extra titt och då speciellt beslagen! Veden håller sig torr i den här delen av byggnaden och här hör också "snickarboa" hemma. Självklart finns det möjlighet att inreda den här delen också, varför inte göra ett badrum och kök? Med detta gjort finns det möjlighet att hyra in och få in lite extra pengar varje månad. Dykarskolan letar ständigt boende till sina elever som hyr terminsvis och under sommaren är det perfekt att hyra ut veckovis via t.ex. Airbnb.

Parking

Grusad PARKERING med plats för två bilar. Här finns laddstation för elbil.

Tv/Internet connection

FIBER

General

County: Västra Götaland
Municipality: Orust
Property designation: ORUST SVANESUND 7:20

Plan regulations

Detaljplan för svanesund centrum norra, Detaljplan (Beslutsdatum: 2022-11-10, Registreringsdatum: 2022-12-19, Senast ändrad: 2024-04-24)

Other rights and responsibilities

Community facility: ORUST SVANESUND GA:1

Economy

Operating costs

46 603 SEK/year
Annual electricity consumption: 12768 kWh/year

Distributed as follows

Electrical: 26 690 SEK
Heating: 2 000 SEK
Water and drain: 10 829 SEK
Road: 1 650 SEK
Insurance: 4 068 SEK
Chimney sweeping: 1 366 SEK
Description: I elkostnaden ingår både nätkostnad till Elevio om 8 690kr och elleverantörskostnaden som idag görs av Skellefteåkraft, 18 000kr. Kostnaden utgör både hushållsström, uppvärmning samt laddning av elbil. Därtill kommer ved som eldas i kakelugnen upptagna under uppvärmningskostnaden.

I kostnaden för vatten och avlopp ingår även sophämtningen.

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 9 287 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 1 287 000 SEK
Land: 870 000 SEK
Total: 2 157 000 SEK
Taxation year: 2024
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1930
Standard score: 28
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 9 mortgages with a total of 1 650 000 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy class: EE
Specific energy use: 98 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2016-06-02

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images

+ 21 Show all 27 images
 

Floor plan

Map and area

Ekebovägen 4, Svanesund

Calculation

Vad kostar nya boendet?

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 774 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Orust
Ekebovägen 4
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan