Hoppa till innehåll
 
Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Helén Roth, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Helén Roth
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Stillingsön

Nordhaga 111

Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Helén Roth, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Helén Roth
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Njut från dag ett - Nyrenoverat med lyckat resultat!

  • Type: Villa, 1-plan med källare
  • Rooms: 3, of which 2 bedrooms
  • Living area: 100 m2
  • Additional area: 89 m2
  • Plot area: 1 928 m2
  • Year of construction: 1962
  • Operating cost: 41 743 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Ett boende för er som ställer krav på att slippa renovera - här råder toppskick! För er som inte vill oroa er för skenande elpriser - här finns nyinstallerade solceller! För er som vill slippa klippa gräset - här sköter roboten det! För er som vill gå eller cykla ner till havet - för att bada eller ta en tur ut med båten. För er som älskar att bada bastu och slänga er i havet. Med andra ord en fastighet för er som vill njuta av livet med naturen in på knuten och havet en promenad bort!
Nordhaga 111 ligger vid en mindre landsväg, men vad gör väl det när fastigheten ligger inbäddad i lummig grönska med starar och koltrastar som flyger om varandra och letar föda till alla små näbbar som ligger gömda i dom stora träden där saven nu stiger med raketfart, skriker o piper efter mat. Och när ni vill svalka av er värmen tar ni bara en promenad ner till havet och bryggan, där man har rätt till en båtplats. Extra skönt är att man har ett förråd i sjöbodslängan och behöver inte släpa med sig strandleksaker, bensin mm. Från bryggan kan ni hoppa eller dyka. Kanske väljer ni ett svan-dyk från trampolinen eller så acklimatiserar ni er till temperaturen och går i från sandstranden, så kallad badkruka eller käringdopp. På kvällen tar ni mer än gärna en fisketur med båten. Här nappar havsöringen tidigt om våren och på sensommaren kommer makrillarna i stora stim. Den stora tomten erbjuder inte bara en blomsterprakt utan också flera ljuvliga uteplatser. Syrén-bersån doftar ljuvligt i början på sommaren när ni njuter av elva-kaffet. Förutom blommor erbjuder trädgården mycket att mumsa på, alla bär finns representerade såsom vildhallon, trädgårdsbjörnbär, amerikanska blåbär, smultron, jordgubbar och vinbär i alla dess färger. I växthuset har ni möjlighet att driva upp bl.a tomater och njuta av dem solvarma när de mognat.

About the property

Description

Välkomna in i HALLEN som ger ett öppet välkomnande som inte liknar något annat. Hallen bjuder på golvvärme som strålar upp genom klinkern. Takhöjden ger extra volym och infällda spotlights ger ett jämnt sken. Trappan som leder ner till källaren är som ett smycke mitt i rummet och blir som en rums delare mellan lounge och kök. Glas räcket bidrar till att flödet är fritt mellan rummen.

DUSCHRUMMET känns exklusivt med sina stora plattor 60x60 på både vägg och golv. Dusch väggarna har svart profil som matchar dusch blandaren. Här finns både tak dusch och hand dusch. Tvättställs kommod med dubbla runda tvättställ. Vägg hängd toalettstol. Självklart finns här go golvvärme. Även här är takhöjden slående och de infällda spotlighten kan ni dimra till rätt ljusstyrka.

SOVRUM I håller temat med högt i tak. När ni tänder de infällda spotlightsen i taket glimmar mönstret i fondtapeten. Övriga väggar är ljusa och på golvet ligger 3-stavig ekparkett.

Det sägs att det är detaljerna som gör det. I KÖKET är det verkligen så! Detaljerna ni ska titta extra på är såklart stenskivorna och side by side skåpet. För att citera säljaren Mikael; "En helt onödig detalj men så fantastiskt användbar". Det han avser är luckan i kylskåpet som man öppnar för att snabbt få fram mjölken till kaffet på morgonen. Om det nalkas fest så fungerar luckan som ett litet bord till glasen, när det är dags att hämta isen från utsidan av frysen, för att sedan blanda till något kallt och gott. Köksskåpen är grå och några är vitrin. Ovanför stenskivan sitter stora plattor 60 x 60 och ovanför diskhon i porslin sitter ett fönster. Vitvarorna är i rostfritt kombinations ugn/mikro, varmlufts ugn, side by side, diskmaskin och fläkt. Induktions häll. Delen där matplatsen är placerad är tillbyggd och utanför fönstren har ni en rofylld vy ut över ängarna. Ryggås tak och infällda spotlight. Här finns även utgång till altan däcket.

I anslutning till hallen finns ett rum med LOUNGE känsla. Här bjuds gästerna ner i soffan och här samtalas gärna i flera timmar. Härifrån når ni också altandäcket. Genomgående för hela våningsplanet är ekparkett.

MASTER BEDROOM med högt i tak. På väggen som delar av in mot walk-in closet finns vägguttag för TV och här är tapetserat med en fondtapet med magnolior. övriga väggar är målade. WALK-IN CLOSETEN är väl tilltagen och här är det enkelt att hålla ordning tack vare alla korgar och stänger.

Nu tar vi spiraltrappan ner till källaren. Källaren erbjuder rejält med plats och in till höger möts ni av första rummet som idag används som GYM. Fungerar utmärkt även som sovrum eller allrum. Här ligger ett ljust golv och väggarna är också ljusa. Originalfönstret sitter kvar och är vackert med sina blyinfattningar och glas i olika kulörer.

På vägen fram till TV-RUMMET passerar ni där dagens ägare har sitt hemmaKONTOR. Plats för två rejäla arbetsplatser sida vid sida. Fönstren är större än normala källare fönster och ger därför intryck av att man inte är i en källare. Ljuset faller väl in genom fönstren på väggarna som är målade i en vilande grön/grå nyans. Ekparkett.

Tvättstugegolvet är också original, tack vare sin tidlöshet skulle man kunna tro att valet gjordes igår. TVÄTTSTUGAN har en påkostad arbetsbänk i granit. Rikligt med skåp till förvaring av rengöringsprodukter m.m. Tvättho och utgång till trädgården.

Även DUSCHUTRYMMET är retro med sitt kakel och mosaik på golv. I duschutrymmet finns även ett tvättställ.

Sist men inte minst så har vi ett stort väl tilltaget FÖRRÅD. Här finns också en extra frys, varmvattenberedare m.m. Golvet är belagt med klinker.

Summary

Type: Villa, 1-plan med källare
Rooms: 3, of which 2 bedrooms
Living area: 100 m2
Additional area: 89 m2
Plot area: 1 928 m2
Year of construction: 1962
Operating cost: 41 743 SEK/year
Tenure form: Äganderätt
Moving in: Enligt överenskommelse

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Säljaren
Enligt lantmäteriet är boaren 89 kvm och biaren 66.

Heating

Luft/Luftvärmepump x 2 samt direktverkande el. På taket finns nyinstallerade solpaneler

Construction method

Water: Enskilt vatten året om, djupborrad brunn samt en grävd brunn
Drain: Enskilt avlopp, sluten tank till WC-avlopp (3kbm) och BDT-avlopp till stenkista
Foundation: Platta på mark
Frame: Trä
Floor joists: Trä
Facade: Träfasad
Windows: 3-glasfönster och 2-glas fönster
Roof covering: Betongpannor
Ventilation: Självdrag

Plot/balcony/patio

ALTANEN vid entrén bjuder in till en egen oas med kvällssol.

ALTANEN på framsidan är väl tilltagen och här finns plats för både matbord, lounge grupp och solstolar.

Other buildings

GÄSTSTUGA och FÖRRÅD

Parking

Grusad PARKERING med plats för flera bilar.

Tv/Internet connection

Fiber

General

County: Västra Götaland
Municipality: Orust
Property designation: ORUST LÅNGELANDA-RÖRA 1:34

Economy

Operating costs

41 743 SEK/year
Annual electricity consumption: 14000 kWh/year
Number in the household: 2

Distributed as follows

Electrical: 25 143 SEK
Water and drain: 7 200 SEK
Insurance: 5 000 SEK
Cleaning: 2 700 SEK
Community: 1 700 SEK

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 8 524 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 840 000 SEK
Land: 534 000 SEK
Total: 1 374 000 SEK
Taxation year: 2018
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1962
Standard score: 27
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 9 mortgages with a total of 1 938 000 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy performance: 88 kWh/kvm/år
Energy class: EE
Energy declaration completed: 2018-05-28
Description: Sedan energideklarationen gjordes har nuvarande ägare installerat en luftvärmepump i varje våningsplan. Idag förbrukar de mellan 13 000 - 14 000 kwh och har dessutom installerat solpaneler som enligt uppgift ska producera ca. 9 000 kwh/år.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images and film

+ 36 Show all 42 images
 

Floor plan

Map and area

Nordhaga 111, Stillingsön

Calculation

Vad kostar nya boendet?

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 710 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Orust
Nordhaga 111
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan