Hoppa till innehåll
 
Price (Starting price): 
3 695 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sofia Peander, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Sofia Peander
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lerum

Eklövsvägen 224

Price (Starting price): 
3 695 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sofia Peander, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Sofia Peander
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Fantastiskt charmigt gavelradhus med toppläge i populära Rydsberg!

  • Type: Radhus, 1 1/2- plans gavelradhus
  • Rooms: 4, of which 2 bedrooms
  • Living area: 83 m2
  • Additional area: 21 m2
  • Plot area: 299 m2
  • Year of construction: 1982
  • Operating cost: 48 317 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Välkommen till detta otroligt mysiga friköpta radhus på Eklövsvägen 224!

Med sitt praktiska och perfekta belägna läge blir logistiken och vardagen enklare för dig! Här kan du tryggt promenera till förskolor och grundskolor, utan att behöva korsa bilvägar.
Området är lugnt och barnvänligt, där barnen leker fritt och tryggt i området på alla lekplatser och ytor. Det är en härlig gemenskap där barn i olika åldrar leker tillsammans – en idealisk plats för familjelivet helt enkelt.

Du har en fin utsikt över skogen från köket och matplatsen som ger känslan av en privat sfär i detta sociala och lekfulla område. Från framsidans trädäck kan du koppla av med en bok eller en kopp kaffe. På den lummiga baksidan finns gräsmatta med utrymme för den odlingsintresserade att ha pallkragar och odlingsyta. Den täta häcken skapar en avskildhet, där du kan njuta av lugnet på den rymliga altanen, som både har en del tak en del öppen himmel, perfekt plats för grillkvällar med vänner och familj. Skulle solen bli för intensiv så vevar du bara ut markisen och får bra skydd mot strålarna. En annan stor fördel med baksidan på huset är ju dess solläge, här skiner solen större delen av dagen och hela kvällen. Här får du det bästa av två världar – ett privat och rofyllt hem i ett socialt och levande kvarter.

Garage i längan, är ytterligare en praktisk del av vardagen. Här finns ladddbox installerad och skulle ytterligare en p-plats behövas så finns det möljighet att hyra, kösystem finns.

Med skogen precis utanför dörren kan du njuta av stillsamma promenader eller energigivande löpturer. Under säsongerna finns här möjlighet att plocka blåbär, hallon och svamp i den intilliggande skogen. Om du fortsätter skogspromenaden når du Stamsjön, perfekt för ett dopp på sommaren eller en skridskotur under vintern. Och kullen, inte långt bort, blir den perfekta pulkabacken under vintern.

Kommunikationerna är utmärkta, med en busshållplats precis runt hörnet och möjligheten att promenera till både Aspedalen station och Lerum centrum. För den som pendlar tar tåget bara 17 minuter till Göteborg och 23 minuter till Alingsås. I Lerum hittar du allt du behöver – välsorterade matbutiker, restauranger, gym och en galleria med ett brett utbud.

Är detta din drömbostad - kom och titta och känn in, så inte detta fantastiska hem går dig förlorat!

About the property

Description

Varmt välkommen in till Eklövsvägen 224!

Hallen du möts av är vacker med sina kontraster i vitt och svart. Det klinkerbeklädda entrégolvet, avhängningsmöjligheten i minimalistiskt stil går lekfullt ihop med med det vita klassiska elementskyddet som möblerar hallen så trevligt.

In till vänster har du köket i sin moderna stil och behagliga gråa ton på köksluckor och skåp. Det vita kaklet över köksbänken ger ett fräscht intryck i köket. Redan bra förvaring och arbetsytor har maximerats med ytterligare några fristående väggfasta möbler, som kan lämnas kvar om så önskas. Köket är utrustat med en kombinerad kyl/frys, inbyggd mikrovågsugn samt snedställd spis och fläkt i svart. Diskmaskinen är inbyggd i samma fina gråa ton som större delen av köket.

Vidare ut i hallen hittar du hjärtat av bostaden, vardagsrummet med sin matplats för nära och kära att avnjuta mysiga middagar och kalas. Ljusa fräscha toner på väggarna och där den vita liggande träpanelen ger ett fint och ombonat inslag. Rummet övergår sedan till tv-rum där soffan har sin givna plats framför "tv-väggen". Du har direktaccess ut till altanen med skyddande tak. Bra storlek på denna yta som gör att den blir enkel att möblera med soffa, bord och övrigt önskat möblemang och massa blommande växter i krukor . Den takbelagda altanen övergår sedan till en del med bar himmel, perfekt placering för solstolen och babypoolen.

Väl inne igen är det stora sovrummet välutrustad med 6 garderober som ger mycket bra förvaringsmöjligheter. Den varma vackra beige tonen på väggarna ger värme till hela rummet. Just nu används detta rummet till ett kombi rum för två små barn, men utefter behov så är det ett fantastiskt master bedroom med sin stora yta.

Avslutningsvis har vi toaletten på detta plan som är en kombinerad tvättstuga . Praktiskt gömd bakom skjutdörrarna. Här bakom döljer sig tvättmaskin och torktumlare ihop med bostadens värmepanna. Skjutdörrarna i spegel gör att badrummet får en härlig rymd. Det ljusa kakelväggarna ihop med det mörka klinkergolvet går hand i hand med hallens kontrastfärger. I badrummet har du förutom toalettstol och handfat ett badkar med duschvägg så du praktisk har badkar och dusch i ett. Elektrisk handdukstork samt kommod och badrumsskåp med spel för bra förvaring.

Genomgående för hela bostaden på nedervåningen är det vit/gråa laminat golvet som binder samman hela entréplanet på ett fint sätt.

Vi tar oss upp en trappa till övre plan där ytan är uppdelad i en allrums del och ett alldeles nyrenoverat mysigt sovrum. Allrummet är en perfekt yta för hemmakontor eller tv-rum om det behovet finns. Här finns även möjlighet att placera en säng om så önskas. Det vita kombinerat med den varma beigea ton gör denna ytan väldigt inbjudande och gemytlig att vistas i. Samma härliga färgskala fast något mörkare möts du av i sovrummet, som idag är bostadens master bedroom. Det stora takfönstret ger ett otroligt fint ljus i rummet. Praktiskt och väl genomtänkt har man maximerat förvarings-möjligheterna och inrett kattvindarna på bästa sätt.

Summary

Type: Radhus, 1 1/2- plans gavelradhus
Rooms: 4, of which 2 bedrooms
Living area: 83 m2
Additional area: 21 m2
Plot area: 299 m2
Price (Starting price): 3 695 000 SEK
Year of construction: 1982
Operating cost: 48 317 SEK/year
Tenure form: Äganderätt

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Heating

Luft/luftvärmepumpar 2 st /elpanna med vattenburen värme via radiatorer samt enstaka element på övre plan

Construction method

Water: Kommunalt vatten året om
Drain: Kommunalt avlopp
Foundation: Betongplatta på mark med ytskikt dikt an betongen
Frame: Trä
Floor joists: Trä
Facade: Träfasad
Windows: 3-glasfönster isoler samt kopplade 2+1 fönster
Roof covering: Betongpannor
Ventilation: Mekanisk frånluft

Renovations

2024 - Byte av varmvattenberedare och vattenmätarkonsol.

2024 - Förvaring i kattvind på ovanvåning.

2022 - Inbyggd mediabänk och målning av vägg.

2022 - Installation av två Luft/Luft-värmepumpar.

2022 - Satt in ytterligare skåp i köket.

2022 - Ny kyl-frys kombiskåp i köket.

2022 - En extra frys installerad i förrådet.

2022 - Målat takfot på hus och förråd.

2021 - Ny skiljevägg på ovanvåning. Målat alla väggar och tak på ovanvåning.

Tidigare ägare:

2020/2021 - Uppfräschning av kök.

2020/2021 - Uppfräschning av badrum.

2020/2021 - Nya golv hall, vardagsrum, kök och sovrum. Målning i hela huset.

2020 - Trädäck

2020 - Målning av fasaden

2018 - Uppfräschning av takplattor, läkt och nockband

2016 - Vind inredd.

2016 - Ny elcentral och ny el i hela huset. Installering av separat ventilation i köket.

2015 - Trädäck, ventilationskontroll

2011 - Altan

Plot/balcony/patio

Altan med del av tak på baksidan
Plats för cafébord och 2 stolar vid entrén

Other buildings

Förråd om 5,2 kvm, som är isolerat och uppvärmt

Parking

Garage i länga med plats för en bil
Easy Park 2h gratisparkering
Möjlighet att hyra p-plats

Tv/Internet connection

Fiber - med rätt att välja valfri leverantör och hastighet
TV - valfri leverantör

General

County: Västra Götaland
Municipality: Lerum
Property designation: LERUM ALMEKÄRR 3:395

Plan regulations

Södra almekärrsomr, Stadsplan (Beslutsdatum: 1982-03-02, Senast ändrad: 1987-12-17)

Other rights and responsibilities

Community facility: LERUM ALMEKÄRR GA:16
Rights load: Officialservitut: RÄTT ATT BEHÅLLA, UNDERHÅLLA OCH FÖRNYA BYGGNAD MED UTSKJUTANDE BYGGNADSDETALJER - UNDERHÅLL BYGGNAD

Miscellaneous

Säljarnas egna ord:

Omringad av natur så kan du från framsidans trädäck koppla av med en bok eller en kopp kaffe, medan barnen leker fritt och tryggt i det omkringliggande området. Från köket och matplatsen har du utsikt över skogen som ger känslan av en privat sfär i detta sociala och lekfulla område. Här blir även kullen den perfekta pulkabacken under vintern. Vardagsrummet har varit scenen för många minnesvärda tillställningar, medan de två sovrummen erbjuder flexibilitet att användas som master bedroom, barnrum eller gästrum. Allrummet har använts både som gästrum och hemmakontor, vilket gör hemmet inbjudande och anpassningsbart efter dina behov. Den lummiga baksidan omfamnas av en tät häck som skapar en avskildhet, där du kan njuta av lugnet på den rymliga altanen. Här får du det bästa av två världar – ett privat och rofyllt hem i ett socialt och levande kvarter.

Tack vare naturen utanför dörren får du uppleva årstidernas skiftningar på ett sätt som skänker varje säsong sin unika charm. Utsikten upp till skogen från köksfönstret har verkligen varit en plats som har låtit oss uppleva detta. Från när de första knopparna slår ut på våren, när all grönska står i blom under sommaren, när löven lyser orange på hösten och ett täcke av snö ligger stilla över kullen under vintern.

Området är lugnt och barnvänligt, med en härlig gemenskap där barn i olika åldrar leker tillsammans. Här kan du tryggt promenera till förskolor och grundskolor, utan att behöva korsa bilvägar – en idealisk plats för familjelivet. Med skogen precis utanför dörren kan du njuta av stillsamma promenader eller energigivande löpturer. Under säsongerna finns här möjlighet att plocka blåbär, hallon och svamp. Om du fortsätter skogspromenaden når du Stamsjön, perfekt för ett dopp på sommaren eller en skridskotur under vintern. Kommunikationerna är utmärkta, med en busshållplats precis runt hörnet och möjligheten att promenera till både Aspedalen station och Lerum centrum. För den som pendlar tar tåget bara 17 minuter till Göteborg och 23 minuter till Alingsås. I Lerum hittar du allt du behöver – välsorterade matbutiker, restauranger, gym och en galleria med ett brett utbud.

Economy

Price (Starting price)

3 695 000 SEK

Operating costs

48 317 SEK/year
Annual electricity consumption: 10715 kWh/year
Number in the household: 4

Distributed as follows

Electrical: 23 737 SEK
Water and drain: 8 264 SEK
Insurance: 5 516 SEK
Community: 10 800 SEK
Description: Jämförelseperioden för elkostnaden gäller de senaste 12 månaderna ( aug-23 till juli -24)

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 9 525 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 1 627 000 SEK
Land: 1 298 000 SEK
Total: 2 925 000 SEK
Taxation year: 2021
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1989
Standard score: 38
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 8 mortgages with a total of 3 400 000 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy performance: 131 kWh/kvm/år
Energy class: EE
Specific energy use: 68 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2024-08-29
Inspector: Nils Eriksson, Nils Energideklarationer AB

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images and 3D

+ 22 Show all 28 images
 

Floor plan

Map and area

Eklövsvägen 224, Lerum

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 794 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Registration for viewing

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Välj mellan nedan alternativ
2
Nov
Anmälan krävs
Sat 14:30-15:15
I am interested
I want to be contacted by a real estate agent before I sign up for a viewing.
Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Lerum
Eklövsvägen 224
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan