Hoppa till innehåll
 
Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Forsgren, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Lovisa Forsgren
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Boliden

Kullen 1

Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Forsgren, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Lovisa Forsgren
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Unik bostad högt belägen på Kullenområdet i Boliden med sjöutsikt!

  • Type: Villa, Friliggande villa
  • Rooms: 7, of which 5 bedrooms
  • Living area: 244 m2
  • Additional area: 90 m2
  • Plot area: 899 m2
  • Year of construction: 1929
  • Operating cost: 55 974 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Upplev ett unikt och charmfullt hem från 1929, beläget på en generös yta om 244 + 90 kvm i det natursköna Boliden. Här kan du njuta av en strålande utsikt över den rogivande Sidtjärn och med skogen bakom huset finns det möjlighet till härliga promenader och skidturer i det elbelysta motionsspåret.

Denna arkitektoniska pärla finner ni i det kulturhistoriskt betydelsefulla Kullenområdet. Nu har du chansen att bli en av de lyckliga som får bo i ett av de fyra k-märkta tjänstemannabostäderna som omringar disponentvillan. Mer information om k-märkningen under "allmän information".

Huset bevarar en rikedom av tidstypiska detaljer i original som vittnar om dess stolta arv. Låt dig hänföras av vardagsrummets vackra fiskbensparkett, de storslagna spröjsade fönstren som fyller rummet med ljus, vackert burspråk och kakelugn samt de smakfullt platsbyggda skåpen och garderoberna som påminner om tidlös hantverkskonst. Som du märker finns fantastiska möjligheter att skapa ditt nya drömhem!

Tack vare husets generösa storlek öppnas många olika möjligheter – kanske vill du driva ett eget företag med kontor i hemmet, eller hyra ut en del av bostaden för extra intäkter? Bostaden är utrustat med bergvärme, vilket ger både hållbar och kostnadseffektiv uppvärmning.

Huset är besiktigat och försäkrat med Varudeklarerat mot dolda fel i 10 år - vilket är en trygghet för båda säljare och köpare. Protokollet finns att tillgå hos mäklaren.

Kontakta mäklaren redan idag för mer information samt tidsplan!
Annonsen kommer att uppdateras.

About the property

Description

Entréplan

Entré 1
Husets huvudingång nås via en vacker stentrappa, som sätter tonen för resten av hemmet med sin stilrena och inbjudande känsla. Här finns gott om plats för att hänga av sig ytterkläder och skor, vilket gör entrén till en praktisk och välkomnande plats för både boende och gäster.

Toalett
I anslutning till hallen finner du en gästtoalett som är enkel men funktionell. Utrustad med en WC-stol och handfat, är detta en plats för snabb och bekväm tillgång. Golvet är beklätt med plastmatta och väggarna är vitmålade.

Hall
När du rör dig vidare in i huset möts du av en centralt belägen hall, som fungerar som en nav mellan olika delar av hemmet. Härifrån kan du ta dig vidare till det köket, övervåningen eller fortsätta in till det storslagna vardagsrummet.

Vardagsrum/matplats
Detta rum är verkligen hemmets hjärta, där storhet och elegans möts. Vardagsrummet imponerar med sin rymliga känsla, dekorerad med vacker fiskbensparkett, charmigt burspråk och en majestätisk kakelugn som för tankarna till en tid av klassisk stil och komfort. De stora fönsterpartierna som sträcker sig åt tre väderstreck ger rummet ett härligt naturligt ljus. Med en öppen planlösning mellan matplatsen och vardagsrumsdelen skapas den perfekta platsen för att samla familj och vänner, oavsett om det är för stora festliga tillfällen eller en lugn kväll vid elden.

Kök
Det rymliga och luftiga U-format köket är utformat med funktion och klassisk estetik. Här finns gott om plats för en matgrupp som bekvämt rymmer fyra personer, vilket skapar en trivsam miljö perfekt för vardagsmåltider. De vita skåpsluckorna med ram ger köket ett tidlöst och klassiskt utseende, medan den ljusa bänkskivan i kontrast mot det gröna kaklet skapar en fräsch och inbjudande känsla. Genom fönstret kan du njuta av en vacker utsikt över den rogivande sjön Sidtjärn. Utrustningen består av fullstor kyl och frys, spis med keramikhäll och ugn, underhängd fläkt och diskmaskin. På golvet är det en ljus plastmatta och väggarna är målade i vitt.

Badrum
I anslutning till husets andra entré hittar du ett praktiskt badrum, utrustat med WC-stol, handfat och en dusch som avskärmas med ett draperi.

Kontor
Det stora och luftiga rummet fungerar utmärkt som ett hemmakontor för den som jobbar hemifrån, eller som ett generöst sovrum för den som söker en privat och rofylld plats. Med en vacker skogsutsikt åt söder skapas en lugn och inspirerande miljö, där naturens närhet blir en naturlig del av vardagen. Golvet är beklätt med ett ljust laminatgolv och väggarna är vitmålade.


Övre plan

Badrum
Badrummet är försett med kommod med tvättställ och badrumsskåp som erbjuder både förvaring och stil samt dusch med duschdraperi. Golvet och väggarna är täckta av en ljus våtrumsmatta.

Sovrum
Detta är ett av husets många trivsamma sovrum, perfekt anpassat för att ge en avkopplande och behaglig nattvila. Här finns inbyggda garderober som gör det enkelt att hålla rummet prydligt och organiserat. Det finns plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Väggarna är tapetserade i blått och på golvet är det en ljus plastmatta.

Toalett
Denna enkla men funktionella toalett är utrustad med en WC-stol och ett litet handfat. Toaletten är en utmärkt komplettering till det större badrummet på övervåningen och erbjuder smidig tillgång för både familjemedlemmar och gäster.

Vardagsrum/bibliotek
Övervåningens centrala samlingspunkt är det mysiga biblioteket, som fungerar både som vardagsrum och en avkopplande plats för läsning eller umgänge. Den inbjudande öppna spisen med insats blir snabbt rummets medelpunkt, där du kan njuta av en värmande brasa under kyliga kvällar. De stora fönsterpartierna ger ett fantastiskt ljusinsläpp och en hänförande utsikt över sjön Sidtjärn, tack vare husets höga och välvalda läge.

Sovrum
Detta sovrum är perfekt för ett barn eller en tonåring, då det erbjuder en ljus och öppen miljö. Med tre inbyggda garderober finns det gott om förvaring för kläder, böcker och leksaker, vilket gör rummet både funktionellt och ordningsamt. Genom fönstret kan du återigen njuta av en fantastisk utsikt över sjön. Ljus plastmatta på golvet och pigga gula tapeter.

Sovrum
Även detta sovrum är idealiskt som barnrum eller kanske ett gästrum. Här finns flera inbyggda garderober, strategiskt placerade både på sidorna om dörrarna och ovanför, vilket ger ett utmärkt utnyttjande av utrymmet. På golvet är det en ljus plastmatta och väggarna är beklädda med vit tapet.

Kontor
På övre plan finner du ytterligare ett stort och rymligt kontor, perfekt för den som arbetar hemifrån eller behöver ett dedikerat arbetsrum. Det här rummet är flexibelt och kan enkelt delas av med dragdörrar, vilket gör det möjligt att skapa två separata arbetsytor om behovet uppstår. Härifrån kan du arbeta i lugn och ro, med husets natursköna omgivningar som inspirerande bakgrund.

Från kontoret kliver du enkelt ut på en rymlig och härlig balkong. Här kan du njuta av den friska luften och blicka ut över den omgivande naturen med sydostläge.


Källarplan
I källaren finns garage med arbetsbänk, tvättstuga, duschkabin, toalett, bastu, pannrum och förvaringsutrymmen.

Summary

Type: Villa, Friliggande villa
Rooms: 7, of which 5 bedrooms
Living area: 244 m2
Additional area: 90 m2
Plot area: 899 m2
Year of construction: 1929
Operating cost: 55 974 SEK/year
Tenure form: Äganderätt
Moving in: Enligt överenskommelse

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Heating

Bergvärmepump, El-vattenburen värme, Öppenspis/Kakelugn

Construction method

Water: Kommunalt vatten året om
Drain: Kommunalt avlopp
Foundation: Källargrund
Facade: Stående träpanel
Windows: 2-glasfönster med spröjs
Roof covering: Tegel
Ventilation: Självdrag
Main fuse: 25 A
Brick block comment: Det finns 2 st aktiva eldstäder som senast sotades 2023-02-27.
General informationn: K-märkt är ett uttryck som används i folkmun för hus som har ett kulturhistoriskt värde. Det kan innebära tex att huset är Q- eller q-märkt eller att det är ett byggnadsminne eller med i ett kulturmiljövårdsprogram osv. När det gäller Kullen 1 så är den både Q- och q-märkt i detaljplanen från 1996 men den är också utpekad som kulturhistoriskt värdefull i bebyggelseinventeringen över Boliden samt i kommunens kulturmiljöprogram från 2006. Q:et innebär att fastigheten ligger inom ett område som utpekats som kulturreservat, medan q:et innebär att användningen skall till omfattning och art vara förenlig med bevarandet av bebyggelsen. Åtgärd får inte vidtas som minskar byggnaders eller omgivande marks kulturhistoriska värde. Gallring och skötsel av vegetation skall ske så att inte igenväxning sker.

Det innebär att bostaden skyddas mot förändringar som kan förvanska dess ursprungliga karaktär. Detta kan innebära förbud mot rivning, eller att den nuvarande arkitektoniska utformningen och dess detaljer måste bevaras. För att få veta vad man får eller inte får göra är det lättast att intressenter vänder sig direkt till Skellefteå Museum och frågar. Det finns inga generella riktlinjer utan allt bedöms från fall till fall.

Plot/balcony/patio

Altan med västläge och utsikt mot Sidtjärn.

Parking

Garageplats i källaren samt utrymme för en bil på grusad uppfart.

General

County: Västerbotten
Municipality: Skellefteå
Property designation: SKELLEFTEÅ BJURLIDEN 1:662

Surroundings

Boliden är en liten, charmig tätort som ligger cirka 3 mil nordväst om Skellefteå, omgiven av vacker natur och präglad av sin gruvhistoria. Orten grundades på 1920-talet i samband med upptäckten av guld i området, och har sedan dess haft en central roll inom svensk gruvindustri. Gruvdriften är fortfarande en viktig del av ortens identitet och det finns ett starkt kulturhistoriskt arv kopplat till detta.

Trots sin mindre storlek erbjuder Boliden en god samhällsservice med livsmedelsbutik, skola, vårdcentral, Folketshus och ett aktivt föreningsliv. För den som söker en lugnare livsstil är Boliden perfekt, med närhet till naturen och ett naturskönt landskap som inbjuder till friluftsliv. Här finns fina vandringsleder, skidspår och fiskemöjligheter.

Med bara 30 minuter till Skellefteå får du en balans mellan det lugna småstadslivet och närheten till stadens utbud av butiker, kultur, och restauranger. Boliden erbjuder ett naturnära boende för den som värdesätter både stillhet och tillgång till grönskande omgivningar, samtidigt som du har större samhällen inom bekvämt avstånd.

Communications

Busskommunikation via busslinje 205.

Plan regulations

Kullenområdet i boliden, Detaljplan (Beslutsdatum: 1996-06-19, Senast ändrad: 2007-10-02)

Other rights and responsibilities

Community facility: SKELLEFTEÅ BJURLIDEN GA:7
Enrolled other rights and responsibilities: Gemensamt vattenskyddsområde för skelleftedalens vattentäkter, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 2019-06-11, Registreringsdatum: 2019-10-07, Senast ändrad: 2024-09-26)
Rights load: Avtalsservitut: Elledning - se beskrivning

Miscellaneous

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Economy

Operating costs

55 974 SEK/year
Annual electricity consumption: 25810 kWh/year
Number in the household: 1

Distributed as follows

Electrical: 45 102 SEK
Water and drain: 5 367 SEK
Cleaning: 3 705 SEK
Community: 1 800 SEK
Description: Kostnaden för uppvärmningen är beräknad på säljarens avtal från elleverantör för 2023. I kostnaden för uppvärmningen är även hushållselen inräknad. Bergvärmepumpen fungerar bristfälligt och kommer bytas ut innan överlåtelsen av fastigheten.
2023 förbrukades 25 810 kWh.
Förbrukningen är beräknad på 2 personer.

De nuvarande ägarna förbrukar ca 50 kubikmeter vatten/år och renhållningskostnaden är baserat på storlek på sopkärl som för närvarande är 140 L grönt och 140 L brunt.

Samfällighetsavgiften för denna fastighet är i dagsläget ca 1 800 kr/år.

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 2 873 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 504 000 SEK
Land: 56 000 SEK
Total: 560 000 SEK
Taxation year: 2024
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1929
Standard score: 30
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 7 mortgages with a total of 765 000 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy performance: 189 kWh/kvm/år
Energy class: FF
Specific energy use: 150 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2024-10-04
Inspector: Roger Wiklund, Anticimex AB

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images

+ 3 Show all 9 images
 

Floor plan

Map and area

Kullen 1, Boliden

Calculation

Vad kostar nya boendet?

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 239 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Skellefteå
Kullen 1
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan