Hoppa till innehåll
 
Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Tommy Andersson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Tommy Andersson
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Vällingby

Torplyckegränd 136

Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Tommy Andersson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Tommy Andersson
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Drömmen om den röda parvillan

  • Type: Parhus, 2-plans parhus med inrett vindsrum
  • Rooms: 5, of which 4 bedrooms
  • Living area: 101 m2
  • Plot area: 196 m2
  • Year of construction: 1978
  • Operating cost: 45 580 SEK/year
  • Tenure form: Tomträtt

Söker du ett attraktivt 2-plans parhus med inredd vind, så kanske du hittat hem nu! Här finner du ett härlligt familjehus med funktionell och tilltalande planlösning. På entréplan bl a en välkomnande hall med Gäst-WC, ombonat kök med generös matplats, tillbyggd tvättstuga med groventré samt ett luftigt vardagsrum som badar i ljus från fönster i söder. På övre plan samsas 3 ljusa sovrum, ett helkaklat badrum Dessutom en inredd vind - perfekt som Lekrum eller extra TV-rum! Dessutom två altaner som följer solen hela dagen! Baksidan vetter mot en allmänning och skogsdunge vilket gör att tomten känns ännu större!

På Torplyckegränd bor du i ett lugnt och ostört område med "gårdskänsla". Inte undra på att området kallas Torplyckan! Som klippt och skuret för barnfamiljen med "Bullerby-känsla" i modern tappning samt naturen in på knuten! Lekvänliga gräsytor - här kan små som stora barnen leka fritt i en trygg och bilfri miljö. Dessutom närhet till skolor, förskolor, busshållplats och välsorterad mataffär. Egen P-plats i parkeringshus i välordnad samfällighet där mycket är inkluderat.

Kommande försäljning - men anmäl dig redan nu till förhandsvisning!

About the property

Description

ENTRÉPLAN

HALL
Rödmålad parhusdröm med vita knutar! Här passerar du den trivsamma morgon- och kvällsaltanen och gör entré till detta smakfulla familjehus från gaveln i öster. Hallen, som förbinder entréplanets bostadsrum på ett genomtänkt sätt, har laminatgolv i brunbränd bok, ljusa väggar och vitmålat paneltak. I hallen finns även 2 klädskåp med skjutdörrar för familjens ytterplagg.

GÄST-WC
I praktisk anslutning intill hallen finner du en väldisponerad gäst-WC, som har klinkergolv och väggar i ljusgröna toner samt ett fönster i öster. I WC-untrymmet finns en WC-stol och handfat. Här är även parhusets varmvattenberedare placerad.

KÖK
Smakfullt kök IKEA med laminatgolv och ljusa väggar. Här finns bra bänkytor för matlagning och skåp för porslinsförvaring. Luckorna och vitrinskåpen är profilerade, under köksskåpen är stänkskydd i kakel. Framför två fönster i norr ryms ledigt ett bord för 6-7 personer. I köket finns även en utgång till en trevlig morgon- och kvällsaltan där du avnjuter både det tidiga morgonkaffet eller sena kvällsdrinken. Maskinutrustning i kök: Spis med induktionshäll och ugn (2014), köksfläkt (äldre), kyl (2008) och frys (2003) samt diskmaskin (2010).

TVÄTTSTUGA
Från köket når du en tillbyggd tvättstuga, som har groventré från söder samt 2 fönster i norr. Tvättstugan, som har våtmatta och ljusa väggar, har en bänk för tvätthantering samt en tvättho. Maskinutrustning i tvättstuga: Tvättmaskin (2022) och torktumlare (2022).

VARDAGSRUM
Luftigt och ljust sällskapsrum, där både soffgrupp och TV-möbler inryms på den väl tilltagna golvytan. Vardagsrummet, som har ett makalöst ljusinsläpp från 2 fönster i söder, har parkettgolv, ljusa väggar samt en fondvägg i grågrön nyans. En altandörr leder ut till en stor och ogenerad altan i soligt söderläge mot allmänning och skogsdunge. På altanen intar du många grillmiddagar tillsammans med familj och vänner!

ÖVRE PLAN

ÖVRE HALL
Trapphuset från entréplan leder upp till parhusets övervåning. Hallen, som förbinder övre planets bostadsrum på ett effektivt sätt, har plastmatta och ljusa väggar.

KLÄDKAMMARE
I anslutning till övre hallen finner du en bra klädkammare som tar hand om kläder. Tar du bort väggarna kan även utrymmet fungera som bra hemmakontor.

SOVRUM 1
I det första av husets sovrum finns bra ytor för såväl säng som skrivbord för läxläsning. Sovrummet, som har laminatgolv och väggar i ljusblå/aqua-toner har en dubbelgarderob för kläd- eller leksaksförvaring samt ett behagligt ljus från stort 2-bågat fönster i söder.

SOVRUM 2
Hallen leder vidare till ett trivsamt rum, som har laminatgolv och ljusa väggar. Rummet inrymmer såväl säng som ett bra skrivbord för lek och spel, och har en dubbelgarderob för allsköns förvaring. Ett stort 2-bågat fönster i söder skänker rummet ett magiskt ljus större delen av dagen! Utanför sovrum 1 och 2 finns en ytterligare garderob .

BADRUM
Centralt placerad på bostadsplanet finner du ett väldisponerat badrum, som har grått klinkergolv och kaklade väggar med dekorinfällningar. I badrummet finns en WC-stol, stort dubbelhandfat i kommod, badkar samt ett fönster i öster.

SOVRUM 3
I detta luftiga "Master bedrrom" finns plats för såväl dubbelsäng som nattduksbord. Sovrummet, som har plastmatta och väggar i turkosblå toner, har 2 dubbelgarderober för kläder och linne samt ett behagligt morgon- och kvällsljus från stort 2-bågat fönster i norr.

VINDSPLAN

VINDSRUM
Från övre plan finns en trapp upp till parvillans mysiga vindsrum, som lär bli en favorit för barnen och deras kompisar. Här kan man se på TV och spela spel utan att störa de vuxna, 2 våningar ner i vardagsrummet. Vindsrummet, som har trägolv och ljusa väggar, har även 2 kattvindsutrymmen i norr och söder samt ett behagligt morgonljus från ett 2-bågat fönster i öster.

Summary

Type: Parhus, 2-plans parhus med inrett vindsrum
Rooms: 5, of which 4 bedrooms
Living area: 101 m2
Plot area: 196 m2
Year of construction: 1978
Operating cost: 45 580 SEK/year
Tenure form: Tomträtt

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
15 kvm inredd vind tillkommer, ej medräknad i boytan.

Heating

Direktverkande el med oljefyllda radiatorer.

Construction method

Water: Kommunalt vatten
Drain: Kommunalt avlopp
Foundation: Krypgrund med lättbetongbjälklag
Frame: Trä
Floor joists: Trä
Facade: Stående träpanel
Windows: 2-glasfönster resp 3-glasfönster
Roof covering: Sadeltak med råspont, papp, läkt och takpannor
Ventilation: Mekanisk frånluft

Renovations

Remodeling/extension year: 1987
2015-16: Uteplatser och trall
2015: Taket omlagt
2005: Köksrenovering
2005: Badrum övre plan
2002: Gäst-toalett nedre plan
2002: Inredning av vind

Plot/balcony/patio

Perfekt tomt för dig som vill ha både altaner, gräsytor och lagom mycket grönt att sköta om. Bra planerad med trallbelagda uteplatser i två väderstreck med sol från morgon till kväll (framsida i norr med morgon- och kvällsol samt baksida i söder med förmiddags- och eftermiddags-sol).
Trevligt trädgårdstomt som upplevs större då den gränsar naturligt mot stor allmänning och naturområde. Trädgården har svartvinbärs- och krusbärsbuskar, allehanda planteringar och lättskötta gräsytor.

Other buildings

Ett externt separat förråd ingår i samfällighetsavgiften.

Parking

En P-plats i parkeringshus hör till huset och ingår i samfällighetsavgiften. En extra p-plats i garaget kostar just nu 375 kr per kvartal.

Tv/Internet connection

Internetuppkoppling/TV via fibernät ingår i samfällighetsavgiften.

General

County: Stockholm
Municipality: Stockholm
Area: Vinsta
Property designation: STOCKHOLM TORPLYCKAN 63

Surroundings

Vinsta i Vällingby

Historia
Vinsta är en stadsdel i västra Stockholm, belägen inom stadsdelsområdet Vällingby-Hässelby. Vinsta omnämns första gången i historiska källor redan på medeltiden, då området var en del av en större landsbygd med jordbruk som dominerande verksamhet. Den tidigaste kända referensen till "Vinsta" är från 1314, då det nämns i Sveriges äldsta jordebok. Vid den tiden var Vinsta en by som bestod av flera gårdar, däribland Vinsta gård, som under seklerna hade olika ägare och utgjorde kärnan i områdets lantbruksekonomi. På 1950-talet, i samband med att Vällingby började utvecklas som en modern förort, förändrades även Vinstas karaktär. Idag är Vinsta en dynamisk blandning av verksamheter och bostäder, med en fortsatt utveckling som präglas av den expanderande storstaden.

Bebyggelse
Bebyggelsen i Vinsta är varierad. Här finns både handel och bostadsområden. Den norra delen av Vinsta domineras av handelsområden, där verkstäder, butiker och restauranger samsas. I de södra delarna har bostadsbyggandet fått mer utrymme, med radhus, flerfamiljshus och villor. Planeringen för ny bebyggelse fortsätter, med fokus på att integrera bostäder med arbetsplatser och grönområden för att skapa en mer levande och hållbar stadsdel.

Service
Serviceutbudet i Vinsta är väl utvecklat, särskilt i områdena som gränsar till Vällingby centrum. Här finns både små och stora butiker, matvarukedjor och restauranger. För dagligvaruhandeln är de stora butikskedjorna som Coop och Willys väl representerade. Dessutom finns flera serviceinriktade företag, bilverkstäder, lager och kontor i de norra delarna av Vinsta. För närboende är närheten till Vällingby centrum värdefull, där ett större utbud av butiker, kultur och fritidsaktiviteter finns tillgängligt.

Kommunikationer
Vinsta har goda kommunikationer till resten av Stockholm. Närmaste busshållplats är Vinsta handelsplats, som ligger cirka 5-10 minuters promenad från Torplyckegränd.
Till Vällingby Centrum kan du ta buss 116 eller buss 118, resan tar cirka 10 minuter. Till Spånga Station kan du ta buss 116 från Vinsta handelsplats, resan tar ungefär 10-15 minuter. För bilburna är närheten till Bergslagsvägen och E18 ett stort plus, som gör det enkelt att ta sig till både centrala Stockholm och vidare ut ur staden. För cyklister och fotgängare finns också ett växande nät av gång- och cykelvägar, vilket underlättar miljövänliga färdsätt inom stadsdelen och till omkringliggande områden.

Vinsta befinner sig i ständig utveckling och är en stadsdel som på sikt väntas bli än mer integrerad i Stockholms stadsliv!

Plan regulations

Vinsta Viii, Stadsplan (Beslutsdatum: 19760728)

Other rights and responsibilities

Community facility: Stockholm Torplyckan Ga:1
Enrolled other rights and responsibilities: Östra Mälaren, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20081125, Registreringsdatum: 20110921)

Economy

Operating costs

45 580 SEK/year
Annual electricity consumption: 12555 kWh/year
Number in the household: 3
Comment: I samfällighetsavgiften ingår P-plats i parkeringshus, externt separat förråd, Internetuppkoppling/TV via fibernät, vägsamfällighet och renhållning.
Kostnad för villa-/hemförsäkring tillkommer.

Distributed as follows

Electrical: 20 800 SEK
Water and drain: 1 500 SEK
Insurance: 8 200 SEK
Community: 15 080 SEK

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 9 287 SEK and ground rent with an amount of 16 800 SEK/year.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 1 635 000 SEK
Land: 1 998 000 SEK
Total: 3 633 000 SEK
Taxation year: 2024
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1978
Standard score: 27
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 19 mortgages with a total of 2 250 000 SEK.

Land right

Period: Avgäldsperiod: 10år från 2019-04-01
Author: 802000-8598
Stockholms Kommun/ Exploateringskontoret
Box 8189 10420 Stockholm
End date: 2039-04-01

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images

+ 31 Show all 37 images
 

Floor plan

Map and area

Torplyckegränd 136, Vällingby

Calculation

Vad kostar nya boendet?

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 774 SEK
Ground rent
+ 1400 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Vinsta, Stockholm
Torplyckegränd 136
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan