Hoppa till innehåll
 
Price (Starting price): 
7 195 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Michelle Endre, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Michelle Endre
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Rönninge

Gunnebovägen 48

Price (Starting price): 
7 195 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Michelle Endre, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Michelle Endre
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

  • Type: Villa, 2-planshus med källare
  • Rooms: 7
  • Living area: 199 m2
  • Additional area: 90 m2
  • Plot area: 2 462 m2
  • Year of construction: 1989
  • Operating cost: 59 211 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

- Storslagen och ståtlig drömvilla med lantlig stil och mycket karaktär
- Klassiska detaljer som kakelugn, spröjsade fönster och glasverandor
- Lugnt beläget längst in på återvändsgata utan trafik i välskött villaområde omgiven av natur
- Stor och privat trädgårdstomt om 2 462 kvm med blomsterrabatter, fruktträd och bärbuskar samt vedeldad badtunna, vedbod, förråd och växthus
- Fristående garage om ca 28 kvm med förrådsmöjligheter
- Gästhus om ca 35 kvm med luftvärmepump
- Bergvärmepump


På lugn återvändsgata i lantligt villaområde ligger detta fantastiska, gula hus med vita knutar på stor och välskött trädgårdstomt med sol från morgon till kväll.
Med imponerande 289 kvadratmeter fördelade på tre våningar erbjuder detta hus en generös och luftig atmosfär med stora ytor och mycket möjligheter. De generösa ytorna skapar en perfekt miljö för både stora sammankomster och även avskildhet. De stora, spröjsade fönsterpartierna är återkommande genom huset och bidrar till den rymliga känslan och det stora ljusinsläppet.
Entrén till detta fantastiska hem sker genom den imponerande glasverandans dubbeldörrar som ger en luftig och välkomnande känsla. Väl inne i huset möts man av en stor hall med gästtoalett, ett avskilt sovrum som även kan nyttjas som arbetsrum samt ett stort vardagsrum med pardörrar ut till altan med eftermiddags/kvällssol och trädgården. Vardagsrummet är generöst med härligt ljusinsläpp och en till husets tidsenlig kakelugn som tillför både värme och trivsel. Det intilliggande köket köket rymmer en stor matplats och nås även via husets praktiska groventré, även den en charmig glasveranda, som leder in till tvättstugan och vidare till köket.

En trappa upp möts man av ett stort allrum med stora fönster i två väderstreck, här är det öppet till nock som ytterligare bidrar till den luftiga och ljusa känslan. En del av allrummet avskiljs genom en vägg (på ritningen benämnd som "blomsterrummet") och skapar där möjlighet till ytterligare ett sovrum, eller som idag, ett arbetsrum. På detta våningsplan finns även tre mysiga sovrum, var och en med sin egen charm och karaktär varav det största är utrustat med en rymlig klädkammare. Självklart finns även ett helkaklat duschrum.
Det rymliga källarplanet erbjuder mycket möjligheter med ett stort allrum, generöst helkaklat badrum med både hörnbadkar och dusch samt WC. Här finns även matkällare och goda förrådsmöjligheter.
Rymligt garage som förutom bil även rymmer förråd/verkstad.

Det separata huset på 30 kvadratmeter erbjuder flexibilitet och utrymme för olika ändamål - kanske som gäststuga, ateljé eller arbetsplats.

Säljaren berättar:
Det första man möts av är en fantastisk trädgård. Förutom att den är helt underbar hela sommaren så kan man ha flera "rum" i trädgården. Hur många nyanser av grönt finns det minns jag att en av sönerna sa när vi flyttade in. Växthus finns och även andra odlingsmöjligheter förutom de bär- och fruktträd som redan finns. Trädgården inger ett lugn och man behöver egentligen inte ha något annat lantställe då man bor så lugnt och fint och har skogen direkt intill. Den vedeldade badet är fantastiskt att nyttja både sommar som vinter men kanske framförallt en riktigt kall vinterdag under stjärnorna.

Huset i sig fungerar lika bra sommar som vinter. På sommaren har vi haft studentfester, grillfester och alla får plats! Men tanke på att huset är stort så finns möjlighet för övernattning för de flesta som kommer. Under vintern är det riktigt mysigt inomhus och vi har firat bla jular med tjocka släkten utan problem med platsen. Det finns något för alla unga som äldre.

Tomten i sig erbjuder en privat tillvaro med mycket begränsad insyn. Trädgården är i sig unik, och det finns tre vuxna Magnolior, Tulpanträd, Kvitten, Äpple, Plommon, Päron, Persika, röda och svarta Vinbär, Rikligt med Björnbär, Jätteblåbär, underbara Syrener, Hägg, Perukbuske, Hängbjörk, Rabarber, Fläder, Gullregn, Japanska lyktor, Benved, Murgröna, Vildvin, Humle, Malört, Mynta, Jordgubbe, Smultron med mera. Ett stort trädgårdsland finns, och för den odlingsintresserade finns goda möjligheter till hushållsodling av potatis, lök, vitlök eller vad man nu vill ha. Generösa möjligheter till både varm- och kallkompostering. Växthuset från Classicum har gjort familjen självförsörjande på tomat, paprika, pepparfrukter, gurka och kryddväxter sommartid. Skörden lagrar man i bottenvåningens rymliga matkällare.
Tomten har även gett möjlighet till framgångsrik biodling, och den egna och grannskapets prunkande tomter har gett en alldeles utsökt honung, både vårskörd och sommarskörd, med en god avkastning från 1-2 kupor på kanske 30-50kg(!) per år.

I tomtens två dammar växer kaveldun och svärdslilja, flankerade av sprakande Japansk lönn, Japansk Körsbär och bambu. En intressant detalj är de årligen återkommande Salamandrarna till de båda dammarna, som varje vår återkommer för att träffa sina partners! I dammarna har vi även haft både Koi och Guldfisk som har trivts mycket bra. Vattenfall längs bergknallen bakom dammarna skapa ett underbart porlande ljud att somna till en ljummen sommarnatt.

Huset själv är helt underbart, med en air av 20tal med vackra burspråk, generösa ytor och ett mycket representativt vardagsrum med Kakelugn/spis. Husets generösa ytor gör att man alltid kan få möjlighet till en en stunds privat tillvaro, samtidigt som den inbjudande planeringen aldrig låter en känna sig ensam.

Garaget har erbjuder goda möjligheter till hobbyverksamhet av olika sort, och jag har personligen nyttjat det till biodlingssysslor, men även trä och metallslöjd. Planer för höns har funnits, men ej förverkligats. Dock finns solklara möjligheter att hålla lite höns för en egen äggproduktion.

Husets generösa ytor har även skapat förutsättning för både ölbryggning av lager och ale och småskalig vintillverkning
Sammantaget ett rymligt paradis för den trädgårdsintresserade.

Att huset ligger lite "privat" på en skaftväg med direkt anslutning till skogen är oslagbart. Med eller utan hund har det promenerats mycket i skogen. En kort promenad bort finns även vatten och en liten minibadstrand om man bara vill doppa sig en stund eller bara njuta av lugnet. Svamp och bär finns det mycket av i skogen. Många tar sig via skogen till Södertälje med cykel till sitt arbete.

Nära till Nytorpsskolan åk 1-9 dit där det är lätt för barnen att ta sig själva. Där finns även buss och jag skulle gissa att det är en ca 7 minuters promenad till bussen som tar en till Rönninge station.

För den naturintresserade finns på gångavstånd svamprika marker, med riklig tillgång på kantarell, svart trumpetsvamp, höstkantarell, Karl-Johan, taggsvamp med mera. Lingon finns det gott om, och även blåbär. Omgivningarna håller även en hel del fornminnen, särskilt intressanta är de två fornborgarna, Speciellt Ryssborgen är underbar att fika vid efter en tur i dessa svamp- och viltrika omgivningar. Badar gör man närmast i Dånviken, men urvalet av badsjöar på cykelavstånd är stort. På en kort vägs avstånd hittar man Ersboda torp, en 4H-gård med får, getter, höns, hästar med mera.

Det fantastiska med detta hus är att det är lika underbart under all årstider. Under våren när fåglarna börjar kvittrar och magnoliorna slår ut finns alla möjligheter till förberedelse av sommarens grödor, och den rika variationen av växtlighet gör att trädgården alltid står i blom. Under sommaren har man grillmiddagar och trädgårdsfester - möjligheterna till övernattning är mycket bra! Med sensommaren/hösten kommer naturens alla färger successivt ersätta blomsterprakten och det är dags att bärga årets frukt, bär och grönsaks och honungsskörd. Huset är ett helt underbart vinterhus, och jularna i det spatiösa vardagsrummet har varit mycket minnesvärda. En sprakande brasa i vintermörkret skapar en trygg och avslappnande atmosfär medan snön gnistrar ute under en stjärnklar natthimmel. Skridskoåkning på Flaten och andra vinteraktiviteter sätter bara fantasin gränser för.

About the property

Description

Entréplan

Hall
Via dubbla entrédörrar når man den ljusa och möblerbara glasverandan som öppnar ut mot den inre hallen. Här ligger ekparkettgolv, vitmålad bröstpanel och ljusa väggar.

Sovrum
Direkt till höger vi entrén ligger husets första sovrum som har fönster i två väderstreck. Massivt ekgolv, tapetserade väggar och härligt ljusinsläpp.

Toalett
Gästtoalett med ljust klinkergolv och målad vävtapet.

Kök
Till vänster om hallen finns vitt kök med arbetsytor av massiv ek. Köket har en rejäl matplats vid fönstret. Golv i oljad ek och tapetserade väggar.

Tvättstuga
Från köket och även från den tillbyggda groventrén når man den rymliga tvättstugan som har bra med arbetsytor. Här finns praktiskt klinkergolv, tvättho och gott om skåp för förvaring. Tvättmaskin och torktumlare.

Groventré
Huset nås även den härliga glasverandan med stora fönsterpartier.

Vardagsrum
Ett mycket generöst vardagsrum med stora fönsterpartier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp- Här finns även utgång till uteplats med västerläge. Centralt beläget i rummet finns en stilren och tidsenlig kakelugn som ger både värme och trivsel. Golv i lackad el och ljust tapetserade väggar. Plats för både rejäl soffgrupp och matsalsdel.

Övre plan

Allrum
Stort och underbart allrum som är genomgående och har öppet upp till nock med ca 3 m i takhöjd. Ekparkettgolv och vitmålade väggar.

Blomsterrum
Från allrummet nås det charmiga allrummet som också det har öppet till taknock och stora fönsterpartier för maximalt ljusinsläpp. Ekparkettgolv och tapetserade väggar.

Sovrum
Trivsamt sovrum med björkparkett och ljusa tapetserade väggar och inbyggda garderober.

Sovrum
Bra sovrum med björkparkett , tapetserade väggar och inbyggda garderober.

Sovrum
Husets största sovrum med egen klädkammare. Golv i björkparkett, tapetserade väggar och flera inbyggda garderober.

Duschrum
Helkaklat duschrum med kaklade väggar och klinkergolv. WC, duschkabin, handfat samt handdukstork.

Källarplan

Hall
Laminatgolv och vitmålade väggar. Litet förrådsutrymme under trappan.

Allrum
Stort allrum med laminatgolv, bröstpanel, tapetserade väggar och laserat innertak.

Matkällare
Rejäl matkällare som nås via allrummet.

Rum
Bredvid badrummet finns ett stort utrymme med laminatgolv och garderober.

Badrum
Stort badrum från 2013 som är helkaklat med klinkergolv. Det är uppdelat i två delar, dels ena rummet med hörnbadkar (jacuzzi) samt den andra delen med duschkabin samt en separat WC. Till badrummet finns även en separat ingång från utsidan.

Summary

Type: Villa, 2-planshus med källare
Rooms: 7
Living area: 199 m2
Additional area: 90 m2
Plot area: 2 462 m2
Price (Starting price): 7 195 000 SEK
Year of construction: 1989
Operating cost: 59 211 SEK/year
Tenure form: Äganderätt

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Heating

Bergvärmepump med vattenburet system samt eldstad

Construction method

Water: Kommunalt vatten året om
Drain: Kommunalt avlopp
Frame: Trä
Floor joists: Källare/Betongplatta
Facade: Stående träpanel
Windows: 3-glasfönster isoler
Roof covering: Mansardtak med tegelpannor
Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning (FTX)
General informationn: Huset är byggt i lösvirke 1989 och tillbyggt med glasverandor 2006
Huset målades om med linoljefärg 2011
Spa-delen i källaren byggdes 2012
Badrummet på övre plan renoverades 2012
Garaget byggdes 2005
Fasaden mot söder målades om 2023 och fasaden mot väster målades om 2020.
Den södra fasaden på lilla huset målades om 2020.
Ena vinden isolerades om 2023.
Terrasser och trappor oljas årligen.

Renovations

Remodeling/extension year: 2011

Plot/balcony/patio

En stor och charmig drömträdgård som erbjuder både välskött trädgård med vackra planteringar, trädgårdsland, gräsmatta samt även berg som blir som en vacker detalj omgiven av växter och en liten damm. Vackra fruktträd och växthus ger möjlighet till egna frukter och grönsaker.
Via arrendetavtal har fastigheten tillgång till sjövatten på tomten sommartid som säkerställer bevattning även under de allra hetaste sommardagarna.

Other buildings

Det finns ett gästhus om ca 35 kvm som med möjlighet att nyttja som generationsboende, kontor eller gästhus. Det är tilläggsisolerade väggar, murad öppen spis och luft/luftvärmepump från 2013.

General

County: Stockholm
Municipality: Salem
Property designation: SALEM RÖNNINGE 1:362

Plan regulations

Fruängen,västra rönninge, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1987-05-07, Senast ändrad: 2021-05-19)

Other rights and responsibilities

Community facility: SALEM RÖNNINGE GA:3
Rights benefit: Avtalsservitut: BEVATTNINGSANLÄGGNING - SE BESKRIVNING

Miscellaneous

Efter beslut från skatteverket per 20240524 är taxeringsvärdet 6.083.000 tillsammans för både mark och byggnad.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

2024 tas en fastighetsavgift ut om 9 525 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen.
Nybyggda hus är skattebefriade i femton år.

Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4.25 % för företag samt en avgift om f.n. 825 kr.
Pantbrevskostnad: på nya pantbrev 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift om f.n. 375 kr.

Economy

Price (Starting price)

7 195 000 SEK

Operating costs

59 211 SEK/year
Annual electricity consumption: 19714 kWh/year
Number in the household: 6

Distributed as follows

Electrical: 45 950 SEK
Water and drain: 5 000 SEK
Road: 5 000 SEK
Insurance comment: Säljarna har idag en hemförsäkring som kostar runt 10 000 kr per år. Observera att kostnad för hemförsäkring kan variera mycket beroende på avtal och vilket paket man väljer. Gå gärna in på t ex https://www.compricer.se/forsakring/hem/ för att jämföra och se framtida kostnad.
Cleaning: 1 513 SEK
Chimney sweeping: 748 SEK
Sjövatten/Baserad på förbrukning: 1 000 SEK

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 10 337 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 3 256 000 SEK
Land: 1 569 000 SEK
Total: 4 825 000 SEK
Taxation year: 2021
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1991
Standard score: 34
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 6 mortgages with a total of 3 155 000 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy performance: 56 kWh/kvm/år
Energy class: BB
Specific energy use: 31 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2024-04-30
Inspector: John Löwinder/ Anticimex

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images

+ 58 Show all 64 images
 

Floor plan

Map and area

Gunnebovägen 48, Rönninge

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 861 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Salem
Gunnebovägen 48
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan