Hoppa till innehåll
 
Starting price: 
25 000 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Thomas Nyman, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Thomas Nyman
Fastighetsmäklare, Transaktionsrådgivare, Certifierad nyproduktion
Karin Malmström Gill, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Karin Malmström Gill
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Åkersberga

Svinninge Gård 1

Starting price: 
25 000 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Thomas Nyman, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Thomas Nyman
Fastighetsmäklare, Transaktionsrådgivare, Certifierad nyproduktion
Karin Malmström Gill, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Karin Malmström Gill
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Magnifik gård vid vattnet strax utanför Stockholm

  • Type: Villa, 2 ½ - plan med källare
  • Rooms: 12, of which 7 bedrooms
  • Living area: 574 m2
  • Additional area: 182 m2
  • Plot area: 15 011 m2
  • Year of construction: 1954
  • Operating cost: 153 533 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

SJÖUTSIKT - 30 MINUTER FRÅN STOCKHOLM - POOL - TENNISBANA - STALL - INOMHUSPOOL - BASTU - GÄSTHUS - VOLT MED BELYSNING - BUSSHÅLLPLATS

Bland böljande åkrar och glittrande vikar vilar anrika Svinninge Gård som ska ha stoltserat med sin vackra huvudbyggnad sedan 1800-talets slut. Såväl interiört som exteriört är de arkitektoniska attributen slående med mycket vackra och påkostade detaljer från olika perioder. Nuvarande och tidigare ägare har förvaltat sitt historiska hem väl och gården är mycket välskött.

Du sätter dig i bilen inne i Stockholm och 30 minuter senare svänger du in i den ståtliga allén som mjukt för dig upp till gårdens runda grusade vändplan som är placerad på den privata baksidan mot vattnet. Grusplanen är av den trevliga sorten med plantering i mitten, här finns också ett garage, en carport och bra med plats för ytterligare bilar. Här parkerar man smidigt invid entrén och de vackert snidade pardörrarna som leder in till en mycket pampig hall vars väggar är dekorerade med ett par, tre meter höga franska 1700-talsdörrrar som bidrar med en anslående elegans och sin egen spännande historia. I anslutning till entréhallen finns ett representativt kapprum med gästtoalett

Corps-de-logiet med sina många rum fördelade på tre plan plus vind har en mycket trevlig planlösning där man både kan vara social med flertalet gäster men man har också möjlighet att dra sig tillbaka och umgås på en mindre skala trots husets generösa ytor. På entréplan finns stora luftiga utrymmen med ett representativt vardagsrum med fönster i tre väderstreck, matsal för eleganta middagar plus serveringsrum bredvid. Rustikt och ombonat kök med öppen spis och balkong mot vattnet. För den som vill arbeta hemifrån finns biblioteket med platsbyggda bokhyllor och skåp, här finns också en öppen spis vars öppning är klädd med gjutjärnsrelief vars motiv lyses upp genom insatsens glassidor.

På övervåning finns ytterligare sociala utrymmen i form av generös övre hall med plats för stor soffa med utgång till balkong, detta utrymme används idag som vardagsrum och på andra sidan trapphallen har man i dagsläget en trevlig arbetshörna. På detta övre våningspaln finns även fem ljusa sovrum, två vackra badrum, två toaletter och ett klädnedkast som leder rakt ner till tvättstugan två våningar ner.

En trappa ner, på det nedre planet som ligger i souterräng går man smidigt rakt ut mot framsidan, trädgården och poolen. Går man istället till vänster efter trappan, och in genom den vackra dörren som ska ha hängt på anrika Bellmansro, når man ett härligt sällskapsrum med väggfast barinredning och en enorm öppen spis. Här finns tre golvslag som delar upp rummets nyttjandeområden, sten framför brasan, trä för bekvämt dansande och heltäckningsmatta i den inre delen som är avsedd för biljard. Här nere finns också vinkällaren med stengolv, takmålning troligen föreställande vinguden Dionysos och en iögonfallande inredning i vackert mörkt trä. Vinkällaren har plats för ca 294 liggande vinflaskor och ytterligare stående flaskor i snurrbara skåp. I hjärtat av detta nedre plan finner vi också husets piéce de résistance - i form av en helt underbar relaxavdelning med dusch, bastu bakom glasvägg och tillhörande avkylningspool med smaragdfägad mosaik mot en fondvägg av ljusblått kakel som bildar en stiliserad Venus, kaklet är signerat Skawonius, Upsala-Ekeby.

Vindsvåning med två charmiga sovrum under snedtak, gästtoalett samt förvaring.

Trädgården centreras runt en mycket vacker njurformad pool från 1930-talet med grönblåskimrande stenplattor, i sann Hollywoodanda. Nuvarande ägare har gett denna fantastiska pool välbehövlig modern omvårdnad och bl.a lagt om alla plattor på nytt underlag, bytt pumpsystem samt dragit om vattenledningarna till poolen och även stallet. De har också byggt ett vackert och praktiskt poolhus som omsluter poolen, tack vare detta skyddas vattnet från nedfallande löv och temperaturen hålls behaglig och man kan nyttja poolen en större del av året. Poolhus i polykarbonat och galvaniserat antikbehandlat stål, skjutdörrar och infravärme - perfekt för ett poolparty! Poolen har automatisk påfyllning, två olika djup, översvämningsskydd och poolbelysning med timer.

Vid slutet av 1970 -talet tillkom en stallbyggnad, med 10 boxar med indraget vatten samt fyra uteboxar, spolspilta, sadelkammare och en välskött ridbana med belysning. En asfalterad tennisbana anlades runt 2004, även den upplyst.

På ägorna finns också en timrad faluröd stuga som förts till gården för att addera 1700-tals charm och ge privat logi till gäster, här finns också en separat timmerbastu.

På Svinninge Gård är man omgiven av vacker natur och har bokstavligt talat historiens vingslag runt knuten i och med ägornas egna fornlämningar och den gamla vällingklockan i sin stapel. Pendling sker smidigt från busshållplatsen med det lämpliga namnet "Svinninge Gård" vid slutet av allén. Buss 683 går mellan Åkersberga Station/Centrum och Arninge Station där man bl.a kan byta till Roslagsbanan in till Östra Station/KTH via Universitetet. Buss 683 stannar också i Kulla Vägskäl där man kan byta till buss 670 som går mellan Vaxholm och Stockholm.

Härlig trädgård om ca tre tunnland, omfattande gräsmatta, välvuxna fruktträd såsom äpple, päron, körsbär och bigarråer. På bekvämt avstånd från huvudbyggnaden finner man också poolen, tennisbanan, stallet och ridbanan.

Ur Kulturmiljöprogram för Svinninge 2008:

"Svinninge gård är ursprungsfastigheten i planområdet Svinninge och finns omtalad skriftligt sedan 1300-talet. Den nuvarande gården bevarar en byggnad från 1700-talet och i närheten finns gravfält från järnåldern som vittnar om tidigare bosättningar. Viken norr om Svinninge utgör infarten till den i historisk bemärkelse viktiga Långhundraleden som förband skärgården utanför Stockholm med Uppsala. På 1500-talet var Svinninge upptaget som frälsejord under
godset Rydboholm. På 1600-talet växte gården till en bybildning och vid storskiftet 1775-77 fanns tre gårdar på den bytomt som var lokaliserad till området vid nuvarande Svinninge gård."

Hjärtligt välkommen till Svinninge och din egen representativa oas med storslagen historia!

Visas endast med privata visningar, kontakta mäklare Thomas Nyman 072-069 72 07 eller Karin Malmström Gill 070-406 24 16 för att boka tid.

About the property

Summary

Type: Villa, 2 ½ - plan med källare
Rooms: 12, of which 7 bedrooms
Living area: 574 m2
Additional area: 182 m2
Plot area: 15 011 m2
Starting price: 25 000 000 SEK
Year of construction: 1954
Operating cost: 153 533 SEK/year
Tenure form: Äganderätt
Moving in: Enligt överenskommelse

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen
Observera att den exakta ytan inte är uppmätt. Om ytan är av särskild vikt för en köpare uppmanas denne att göra en uppmätning.

Heating

Bergvärme vars 3 borrhål på 200 m stödvärms via solfångare, 2 luft luftvärmepumpar, oljepanna som back up, 5 eldstäder.
Age: Bergvärmepump 2021, LV pump 2017-2019
Brand: Nibe F 1355

Construction method

Water: Djupborrad brunn 95 m
Drain: Avloppsbrunn med infiltration
Foundation: Grundsula
Frame: Trä
Floor joists: Trä
Facade: Puts
Windows: 2-glasfönster
Roof covering: Betongpannor
Exterior sheet metal work: Plåt
Brick block comment: Sotat enligt intervall, 1997 slammades skorstenarna om på insidan och den i köket som används mest fick en ytterligare omslammning för ca 5 år sedan.

Renovations

Ca 80% av el nydraget inomhus . 90% utomhus 
Genomgång av taket 2000 nytt papp etc, ca 25% byte av läkt 2022 
Oljetank besiktad 1997 06 24 bedömning: anläggning betryggande 
2 st luftvärmepumpar till poolen installerade 2016 
90% av radiatorerna bytta i huset 2016 vissa i gjutjärn behölls. 
All el i stallet nytt enligt nya krav från myndigheter cirka 2015 
Renoveringen av poolen 1997/98 
Nya poolfilter installerades 2022

Other buildings

Timrad gäststuga med vatten och el indraget, Stallbyggnad med 10 boxar samt sadelkammare och kök, det finns även 4 boxar ute, lokal på övervåningen.
Timrad vedeldad bastu.

Tv/Internet connection

Winter Wireless

General

County: Stockholm
Municipality: Österåker
Area: Svinninge
Property designation: ÖSTERÅKER SVINNINGE 7:178

Other rights and responsibilities

Community facility: ÖSTERÅKER SVINNINGE GA:5 - UTFARTSVÄG
Enrolled other rights and responsibilities: Fornlämning

Economy

Starting price

25 000 000 SEK

Operating costs

153 533 SEK/year
Number in the household: 2

Distributed as follows

Electrical: 107 605 SEK
Water and drain: 1 822 SEK
Insurance: 33 200 SEK
Cleaning: 9 706 SEK
Chimney sweeping: 1 200 SEK

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 9 525 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 10 800 000 SEK
Land: 3 959 000 SEK
Total: 14 759 000 SEK
Taxation year: 2021
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1954
Standard score: 34
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 33 mortgages with a total of 9 371 452 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration är beställd

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images

+ 64 Show all 70 images
 

Floor plan

Map and area

Svinninge Gård 1, Åkersberga

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 794 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Svinninge, Österåker
Svinninge Gård 1
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan