Hoppa till innehåll
 
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Albin Persson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Albin Persson
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Ösmo

Stigbygeln 1

Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Albin Persson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Albin Persson
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Exklusiv familjevilla med växthus och utsikt över ängar!

  • Type: Villa, 2-plansvilla med sadeltak.
  • Rooms: 6, of which 4-5 bedrooms
  • Living area: 200 m2
  • Plot area: 603 m2
  • Year of construction: 2015
  • Operating cost: 43 800 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Sällan till salu och att beskåda erbjuds denna fina familjevilla tillgänglig för rätt köpare.

Här i Vansta by erbjuds ett stort lugn på den lågt trafikerade vägen och med fina promenader över ängarna precis runt knuten. Hästar och fårhagar runt hörnet som ger en rofylld stämning. I Vansta by bor du med stallet precis på andra sidan vägen och med de vardagliga behoven i närliggande centrum som erbjuder allt mellan Ica till restauranger, badhus, pendeltåg och fotbollsplan. Barnen når skola och förskola efter en promenad eller cykeltur genom gångvägen till Ösmo.
Alldeles utanför fönstret väntas dessutom fina naturupplevelser med en enorm äng som närmsta granne, där hästar och getter kan beskådas över betesperioden.

Det stora huset i två plan tar verkligen sin form och känns riktigt gediget. Farstukvisten på framsidan ger en mysig entré till den enorma hallen med utsikt mot ängarna.
Det nedre planet består av ett helt magiskt vardagsrum som sömlöst flyter ihop med köket genom de stora ytorna. Mitt i rummet tar ett burspråk plats där givetvis matbordet står. Stora fönster hela vägen runt om ger ett fantastiskt ljus och en vacker utsikt mot ängarna.
Vidare erbjuds ett modernt och stort kök med smakfullt utvalda maskiner och bänkskiva. Den maskinella utrustningen består bland annat av en extra bred SMEG-spis som gör matlagningen till den bästa av upplevelser.
Vidare erbjuds en modern tvättstuga med tvätt och tork, ett stort badrum med dusch och ett kombinerat sovrum med kontor.
I vardagsrummet inryms hela familjen i den givna platsen för soffgrupp intill den platsbyggda bokhyllan. Här finns även en praktisk klädkammare under trappan samt intill badrummet.

Övre plan erbjuder två sovrum helt perfekta till barnen, ett stort allrum för tonåringarna och en kungsbalkong med utsikt över ägorna. Här finns även ett fint master bedroom med intilliggande walk-in-closet.
Vidare finns ett imponerande stort badrum med dubbla duschar och badkar, stort handfat med kommod och stora fönster för gott om ljus.

Det superfina huset på Stigbygeln 1 erbjuder vidare:
- Genomgående enstavparkett i vitlaserad ek.
- Vattenburet värmesystem med golvvärme på nedre plan och i badrummen.
- Inbyggt högtalarsystem i tak på nedre plan(trådburet och möjligt att koppla in)
- Spotlights i stora delar av köket.
- Högt i tak på nedre plan kombinerat med stora fönster - otroligt ljusinsläpp!
- Extra stor tomt genom arrende med samfälligheten.
- Besiktat och försäkrat genom Anticimex.

Denna vackra villa kräver en köpare som uppskattar de val som säljarna gjorde när de var med och byggde huset. De eleganta materialvalen, de stora ytorna och den harmoniska utsikten med stillan ro är det som gör denna bostad unik.
För dig som vill uppleva huset på plats - ta kontakt med ansvarig mäklare Albin Persson!

About the property

Description

- ENTRÉPLAN -

HALL
Välkomnande och ljus hall. Redan här möts man av en hög standard och fina materialval. Gott om utrymme för att hänga av kläder och skor i någon av de två förråden. Fönster ger ett fint inslag och bra ljusinsläpp

KÖK
Kök med god kvalitet och vitvaror med exklusivt designspråk såsom den stora spisen från SMEG. Bänkskiva i naturvit komposit. Gott om arbetsytor med plats för matlagning och stora familjemiddagar. Vitmålade väggar och enstavparkett i ljuslaserad ek.
Vitvaror håller en modern standard från 2015, kylen byttes ut november-23 och spisen är servad under 2024.

VARDAGSRUM
Salong, vardagsrum och burspråk i ett. En enorm harmoni. Imponerande stort vardagsrum som sträcker sig längs nästan hela nedre plan. Stora fönster och högt i tak ger en fin rymd med gott om ljus. Här inryms en separat soffhörna för avkoppling med plats för tv i den platsbyggda garderoben. Här tänder du även braskaminen för stämning. Vardagsrummet går över till ett burspråk ut från huset med plats för matbord om 8-10 personer. En inbjudande plats där man kan vara både till vardags och vid trevliga tillställningar. Finns även utgång till uteplatsen som ligger placerat i bästa sydvästläge. Vitmålade väggar och enstavsparkett i ljuslaserad ek.

TVÄTTSTUGA
Helkaklad tvättstuga i modern ljus färg. Groventré genom husgaveln. Tvättmaskin och torktumlare samt värmepump inryms här. Gott om förvaring.

SOVRUM/ARBETSRUM
Rymligt sovrum vilket idag nyttjas som arbetsrum. Plats för garderober, dubbelsäng och mindre arbetsbord. Kan nyttjas efter behov såsom hemmakontoret eller kanske träningsrummet? Vitmålade väggar och enstavparkett i ljuslaserad ek.

BADRUM
Rymligt familjebadrum med påkostade tillval och snygg design. Här finns dusch, wc och handfat. Spotlights finns i tak för rätt belysning.

KLÄDKAMMARE
En separat stor klädkammare invid badrummet samt en klädkammare under trappen. Riktigt gott om förvaring för familjen!

- ÖVRE PLAN -
ALLRUM
Allrummet är en mysig plats för barnen att leka i eller kolla på TV innan läggdags. Optimalt för de äldre barnen eller tonåringen. Gott om ljus genom fönster. Vitmålade väggar och enstavparkett i ljuslaserad ek.

SOVRUM 1
Fint sovrum "barnrum" med plats för säng och förvaring. Gott om utrymme för leksaker. Trevlig utsikt mot framsidan. Vitmålade väggar och enstavparkett i ljuslaserad ek.

SOVRUM 2
Även detta sovrum har plats för säng och förvaring. Trevlig utsikt mot baksidan. Vitmålade väggar och enstavparkett i ljuslaserad ek.

MASTER BEDROOM / WALK IN CLOSET
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Vitmålade väggar och enstavparkett i ljuslaserad ek.. Fin utsikt mot baksidan och grönskan. Ingång till walk-in-closet med gott om förvaring vilken ger en extra lyxig känsla i vardagen. Sjävlklart även fönster här inne för naturligt ljus.

BADRUM
Magiskt badrum med stora ytor. Här är dubbla duschar och dessutom finns badkar för avkopplande stunder eller barnplask.. Helkaklat i modern tappning med vattenburen golvvärme. Handfat med gott om förvaring i kommod och spegel samt toalett. Även detta badrum är bra planerat med snygg design och spotlights.

Summary

Type: Villa, 2-plansvilla med sadeltak.
Rooms: 6, of which 4 bedrooms, possibility to 5 bedrooms
Living area: 200 m2
Plot area: 603 m2
Year of construction: 2015
Operating cost: 43 800 SEK/year
Tenure form: Äganderätt
Moving in: Sommaren-25, eller enligt önskemål från köparen.

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Säljaren
Boarealen avser uppgifter från säljaren. En köpare uppmanas att själv undersöka arean om den är av stor betydelse för köparen.

Heating

Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme på entréplan och vattenburna element på övreplan. Finns även braskamin.
Condition: Modern sedan byggår 2015.
Age: 2015

Construction method

Water: Kommunalt vatten
Drain: Kommunalt avlopp
Foundation: Betongplatta på mark med underliggande isolering
Frame: Trä
Floor joists: Trä
Facade: Stående träpanel
Windows: 3-glasfönster isoler med spröjs
Roof covering: Sadeltak, råspont, underlagspapp, läkt och betongpannor
Exterior sheet metal work: Plåt
Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning (FX)
Radon: Ingen mätning har utförts.
Grounded/ungrounded: Jordat
Brick block: Skorsten av plåt
Flaws: Se besiktningsprotokoll under dokument.

Pågående omtaxering på fastigheten, se mer under taxeringsinformation.

Plot/balcony/patio

Stor altan på baksidan vilket ger förlängd tid för sol i insynsskyddat läget. Inrymmer den stora släkten eller hela gänget. Entrén har en separat farstukvist vilken inrymmer ett caféset.

Other buildings

Växthus uppfört år 2024 av märket Willab-Garden i mycket hög standard.

Parking

Stor grusad uppfart med plats för flera fordon, släp och båtar.

Tv/Internet connection

Fiber är indraget i huvudbyggnaden.

General

County: Stockholm
Municipality: Nynäshamn
Property designation: NYNÄSHAMN VANSTA 5:623

Surroundings

Här bor man bekvämt med alla de fördelar som kommer med ett lantligt boende samtidigt som både Stockholm och Nynäshamn ligger inom rimligt avstånd. Fastigheten är belägen ett par minuter från väg 73 som tar dig till Stockholm Globen på ca 35 minuter. Inom gångavstånd hittar ni Ösmo centrum med affärer, restaurangerm vårdcentral, frisörer, simhall, skola och dagis, idrottshall, fotbollsplan, en stor ridskola och bad i sjön Muskan. Bussarna 858 (Nynäshamn-Grödby) och 783 (Nynäshamn-Södertälje) trafikerar. Båda bussarna ansluter till pendeltåget i Ösmo och Nynäs gård. Från bostaden finns det även en trevlig cykelväg längs gamla 73:an som smidigt tar dig vidare mot Nynäshamn eller Ösmo.

Plan regulations

Vansta 5:619 m fl, Detaljplan (Beslutsdatum: 2009-06-10, Registreringsdatum: 2009-09-25)

Other rights and responsibilities

Community facility: Nynäshamn Vansta Ga:9
Comment: Se arrende på baksida.

Miscellaneous

Budgivning:
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

2024 tas en fastighetsavgift ut om 9 525 kr/år. Den ersätter tidigare fastighetsskatt och regleras, enligt upplupen tid, på tillträdesdagen. Nybyggda hus är skattebefriade i femton år.

Lagfartskostnad: 1.5 % av köpeskillingen för privatperson och 4.25 % för företag samt en avgift om f.n. 825 kr.
Pantbrevskostnad: på nya pantbrev 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift om f.n. 375 kr.

Economy

Operating costs

43 800 SEK/year
Annual electricity consumption: 11500 kWh/year
Number in the household: 5

Distributed as follows

Electrical: 23 000 SEK
Water and drain: 10 000 SEK
Insurance: 8 000 SEK
Cleaning: 2 500 SEK
Chimney sweeping: 300 SEK
Description: En del av tomtens baksida arrenderas av samfälligheten för en summa om 1kr/år.
Fastigheten är befriad från fastighetsskatt de första 15 åren till 2029/2030.
Elen är beräknad på en schablon om 2kr/kWh. Förbrukning 2022: 12 145 kWh. 2023 10 800kWh.
V/A är beräknad utifrån 2022 års förbrukning om 219 kbm vatten.

Samfällighetsavgift tillkommer.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Land: 763 000 SEK
Total: 763 000 SEK
Taxation year: 2024
The assessed value is: Fastställt
Value year: 2015
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd
Description: Fastigheten är idag taxerad som en obebyggd villatomt(210). Ny taxering är inskickad av säljaren oktober-24. Att omtaxering beviljas från 210 till 220 kan en köpare begära om att detta ska villkoras i köpekontrakt. Meddela fastighetsmäklaren om du begär det.

Mortgage deed

There are 5 mortgages with a total of 4 462 500 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy declaration completed: 2024-10-14
Description: Protokoll är på ingång.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images

+ 34 Show all 40 images
 

Floor plan

Map and area

Stigbygeln 1, Ösmo

Calculation

Vad kostar nya boendet?

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 0 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Nynäshamn
Stigbygeln 1
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan