Hoppa till innehåll
 
Highest bid: 
5 250 000 SEK
Price: 5 495 000 SEK

Vi visar det högsta inkomna budet.

Läs mer om hur budgivningen går till
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sophia Åkerman, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Sophia Åkerman
Fastighetsmäklare och Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Svartsjö

Ricksättravägen 136

Highest bid: 
5 250 000 SEK
Price: 5 495 000 SEK

Vi visar det högsta inkomna budet.

Läs mer om hur budgivningen går till
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sophia Åkerman, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Sophia Åkerman
Fastighetsmäklare och Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Fräsch villa från 2008 med dubbelgarage. Lantligt och sjönära beläget!

  • Type: Villa, 1,5 plans villa
  • Rooms: 7, of which 5-6 bedrooms
  • Living area: 170 m2
  • Plot area: 2 023 m2
  • Year of construction: 2008
  • Operating cost: 47 512 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Välkommen till denna trivsamma villa, byggd 2008 med ett idylliskt och lantligt läge. Här bor du bara ett stenkast från Mälaren med sandstrand och småbåtshamn, vilket ger dig möjlighet att njuta av naturen och sjölivet till fullo!

Detta charmiga 1,5 planshus har en boarea på 170 kvadratmeter och erbjuder en välplanerad och ljus planlösning. Här finns sju rum och kök, vilket ger gott om utrymme för familjen och eventuella gäster. Med utsikt över åkermark kan du njuta av lugnet och rofylldheten som detta unika läge erbjuder.

Villan har en välplanerad boarea på 170 kvm fördelat på 1,5 plan och och erbjuder en välplanerad och ljus planlösning. Här finns hela sju rum och kök – vilket ger gott om utrymme för familjen och eventuella gäster. Med utsikt över åkermark får du en fantastisk känsla av lugn och rofylldhet, vilket gör detta boende unikt!

På entréplanet möts du av ett rymligt och välkomnande kök med stor matplats här du kan samlas för trevliga middagar och umgänge. Vardagsrummet är generöst och ljust med en mysig braskamin som ger en hemtrevlig atmosfär, samt en direkt utgång till den stora altanen på baksidan. Vidare finns här även två bra sovrum, ett duschrum från 2018, och en separat tvättstuga/groventré.

På övre plan finns ett ljust allrum som bjuder in till gemenskap, samt tre bra sovrum, varav ett med möjlighet att delas av för att skapa ytterligare ett rum om behovet finns. Här finns också ett fräscht badrum från 2017.

Utöver själva huset finns även ett varmisolerat dubbelgarage på cirka 59 kvm med två eldrivna portar och en ytterdörr. En del av garaget har inretts till ett varmisolerat rum med egen ingång, vilket ger dig extra flexibilitet att använda det som gästrum, kontor eller hemmagym. Här finns även två generösa parkeringsytor samt fiber.

Området är naturnära och lugnt, perfekt för dem som söker en fridfull tillvaro. på tomten finns även två stora uteplatser och en härlig trädgård med bla hönshus och fruktträd, erbjuder detta hem utmärkta möjligheter att njuta av utomhuslivet och skapa härliga minnen i en fantastisk miljö. Missa inte chansen att förvärva denna unika villa i ett idylliskt läge med närhet till Mälarens vackra strand!

About the property

Description

ENTRÉPLAN:
HALL
Rymlig entréhall med praktiskt klinkergolv, välkomnar dig till denna trivsamma villa. Ljus och inbjudande hall med gott om plats för garderober och klädhängare. Mörktklinkergolv och vitmålade väggar.

KÖK
Ljust och trevligt kök med generös matplats invid fönster mot entrésidan och bra arbetsytor ger det en perfekt plats för både matlagning och socialt umgänge.
Parkettgolv och vitmålade väggar. Maskinpark: Side by side kyl/frys (Samsung 2009, vatten ej inkopplat), induktionshäll (Samsung 2009), inbyggnadsugn (Samsung 2009), inbyggnadsmicro (Samsung 2009), diskmaskin (Whirlpool 2009) och spisfläkt (Cylinda 2010).

VARDAGSRUM
Ljust och inbjudande vardagsrum, inrett med ett vackert parkettgolv och vita väggar som skapar en luftig och modern känsla. En snygg fondtapet ger rummet karaktär och stil. Den mysiga braskaminen bidrar till en varm atmosfär och blir en naturlig samlingspunkt under årets kallare månader. Härifrån har du även direkt utgång till det stora trädäcket på baksidan, perfekt för att knyta ihop inne- och uteliv!

Groventré/Tvättstuga. Här kan leriga stövlar med fördel parkeras på det slitstarka
klinkergolvet. Ljust tvättutrymme med både tvättmaskin och torktumlare. Värmepanna
och elcentral. Tvättmaskin Bosch 2019 och torktumlare Samsung, 2015

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med garderobsvägg och plats för dubbelsäng. Parkettgolv och vitmålade väggar med en blå fondvägg.

SOVRUM 2
Bra sovrum på entréplan med parkettgolv och målade väggar i grön nyans.

WC/DUSCH
helkaklat och fräscht duschrum från 2018. Grått klinkergolv och vitkaklade väggar med inslag av snygg mosaik. Tvättställskommod, med spegel ovan, vägg hängd wc samt duschhörna med glasdörrar. Fönster.

ÖVRE PLAN
ALLRUM
Ljust och trivsamt rum med parkettgolv och vitmålade väggar: Perfekt för avkoppling och gemenskap, med tillräckligt med utrymme för en kontorshörna eller en läsfåtölj. Takfönster och fönster i stor takkupa ger rummet extra ljus och karaktär.

SOVRUM 3
Stort sovrum med två fönster som ger en härlig ljusinsläpp. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och möbler, vilket skapar en bekväm och avslappnad atmosfär. Parkettgolvet och de ljusgrå målade väggarna ger en stilren och modern känsla. Detta rum går troligen att dela av om man önskar ytterligare ett sovrum.

BADRUM
Stilrent & helkaklat badrum från 2017 med skön golvvärme (el). Det är utrustat med ett stort och elegant badkar, en vägghängd toalett och en handfatskommod med spegel ovan. Trevligt ljusinsläpp genom takfönstret som skapar en avkopplande atmosfär.

SOVRUM 4 och 5
Trevliga sovrum med delad praktisk garderob med skjutdörrar sins emellan. Fönster, parkettgolv och målade väggar.

KLÄDKAMMARE
Praktisk klädkammare i anslutning till allrummet på över plan. Parkettgolv.

TVÄTTSTUGA/ GROVENTRÉ
På entréplanet finns en ljus och funktionell tvättstuga med tvättmaskin (Bosch), torktumlare (Samsung) och gott om utrymme för förvaring. Klinkergolv och målade väggar.

Summary

Type: Villa, 1,5 plans villa
Rooms: 7, of which 5 bedrooms, possibility to 6 bedrooms
Living area: 170 m2
Plot area: 2 023 m2
Price (Starting price): 5 495 000 SEK
Year of construction: 2008
Operating cost: 47 512 SEK/year
Tenure form: Äganderätt

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Samt ett fristående garage på ca 59 kvm.

Heating

Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme på epl samt el-element på öpl, luft/luftvärmepump och braskamin
Age: 2009
Brand: IVT 490

Construction method

Water: Enskilt vatten året om
Drain: Enskilt avlopp, Sluten tank samt BDT-avlopp
Foundation: Platta på mark
Frame: Trä
Facade: Stående träpanel
Windows: Energiglas
Roof covering: Takpannor
Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning (FX)
Brick block: Skorsten av plåt

Renovations

Remodeling/extension year: 2016
Huset byggdes 2008 och nuvarande ägare köpte huset 2020
Renoveringar av tidigare ägare:
2012 Isolerat garage.
2013 Isolerat gästrum i garage
2014-2017 inreddes övervåningen där badrummet byggdes 2017
2018 renoverades badrum på entréplan, altan byggdes
2019 målades fasadpanelen och trädetaljer på hus och garage
2020 byggdes hönshuset

Nuvarande ägare har renoverat följande:
2021 Installerat luft luft värmepump i huset
2023 skorsten sotad och kontrollerad
2024 byttes BDT avlopps pump

Plot/balcony/patio

Här finns flera fantastiska uteplatser för avkoppling och umgänge för alla tillfällen!
På framsidan finns en stenlagd uteplats med ett fantastiskt solläge hela dagen – perfekt för att njuta av frukost, lunch och middag i solen. På baksidan hittar du ett stort och rymligt trädäck, med plats för flera möbelgrupper, grill och trevliga sociala stunder. En perfekt möjlighet att skapa ett utomhus-spa för extra lyx, om så skulle önsakas!
Entrésidan är smakfullt stenlagd och välkomnar dig och dina gäster på ett elegant sätt.
Välkomnande och barnvänlig trädgårdstomt om 2 023 kvm med sol från morgon till kväll. Trädgården ligger med ett soligt hörnläge vid åkerkanten, vilket ger en lantlig och harmonisk känsla!

Trädgården är omgiven av en lummig häck och staket, vilket skapar en privat och trygg miljö. En stor fin och plan gräsyta, idealisk för lek och bus för barnen. Dessutom finns här även ett charmigt hönshus samt fina växter och fruktträd av olika de slag, så som bl.a. plommonbuskar, vinbärsbuskar, rabarber, vinrankor, äppelträd, hallonbuskar. körsbärsträd mm. Ett ypperligt tillfälle för den trädgårdsintresserade!

Trädgården har tillgång till sommarvatten från sjön, vilket gör att du kan vattna obegränsat även under varma somrar.

Other buildings

Rymligt och varm-isolerade dubbelgarage om cirka 59 kvm med två eldrivna portar med fjärrkontroll och två praktiska uttag för motorvärmare, vilket gör det bekvämt under alla årstider.
Det finns även en separat entrédörr för enkel åtkomst. Garaget är utrustat med bra belysning och avlopp med oljeavskiljare, vilket gör det praktiskt och funktionellt.

I en del av garaget finns ett varmisolerat och uppvärmt (el element) rum, med egen ingång, perfekt att använda som gästrum, kontor eller hemmagym, beroende på dina behov. En flexibel och funktionell yta som öppnar upp för många möjligheter. Laminatgolv och väggarna är klädda med vitmålad pärlspont i trä, vilket ger en hemtrevlig känsla.

Parking

Utöver garaget finns två stora parkeringsytor som tillsammans rymmer fler än fyra fordon, en placerad framför dubbelgaraget och en vid infarten. Dessa ytor ger gott om plats för både fordon och eventuellt båt eller cyklar, vilket gör parkering enkel och flexibel, även för gäster.
Entrésidan är dessutom stenlagd och leder smidigt till dessa generösa p-ytor, som även har plats för båt och cyklar.

Tv/Internet connection

Fiber

General

County: Stockholm
Municipality: Ekerö
Area: Färingsö Norra
Property designation: EKERÖ RICKSÄTTRA 1:63

Surroundings

NÄROMRÅDESINFORMATION:
Fastigheten är med i "småstugeförening", vilket ger tillgång till badstrand och bryggor ca 300 meter från bostaden. Föreningen har även en festlokal.
mm. Mycket bra fiske och möjlighet att fiska kräftor direkt från bryggan om man är med i stugföreningen.

Ricksättra är beläget mellan Hilleshögviken och Väntholmsviken på norra delen av Färingsö. Det är ett mycket trivsamt område på landet alldeles invid Mälaren med naturen in på knuten.
På väg till Ricksättra passerar man vackra Svartsjö slott som har en ljuvlig slottsträdgård att promenera i.
Från Svartsjö går bussar regelbundet. Skolor, förskolor och mataffärer finns i Stenhamra och i Skå.
Väljer man skola i Stenhamra eller Skå finns det möjlighet till skolbuss.

Plan regulations

Del av ricksättra 1:1, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1958-07-26, Senast ändrad: 2023-02-24)

Other rights and responsibilities

Community facility: EKERÖ HILLESHÖGBY GA:2
Ändamål: Befintliga vägar med tillhörande vändplaner, parkeringsplatser, trummor, vägmärken, slänter, diken och gångstigar.
Förvaltare: Hillersjönäs- Ricksättra vägförening
EKERÖ SVARTSJÖ GA:4
Ändåmål: Väg
Förvaltare: Svartsjö- Norruddens vägsamfällighet.
Enrolled other rights and responsibilities: Östra mälaren, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 2008-11-25, Registreringsdatum: 2011-06-01, Senast ändrad: 2024-08-09)

Economy

Price (Starting price)

5 495 000 SEK

Operating costs

47 512 SEK/year
Annual electricity consumption: 8000 kWh/year
Number in the household: 3

Distributed as follows

Electrical: 21 000 SEK
Water and drain: 10 000 SEK
Road: 3 912 SEK
Insurance: 11 000 SEK
Cleaning: 1 000 SEK
Chimney sweeping: 200 SEK
Sommarvatten: 400 SEK
Description: Valfritt: Ricksättra småstugeförening 1000kr/år och Båtplats (engångsavgift 1000kr) 300kr/år

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 9 525 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 3 036 000 SEK
Land: 900 000 SEK
Total: 3 936 000 SEK
Taxation year: 2021
The assessed value is: Fastställt
Value year: 2011
Standard score: 33
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 3 mortgages with a total of 4 200 000 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy class: DD
Specific energy use: 70 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2018-09-04
Inspector: Mats Warne
Description: Efter utförd deklaration är luft/luftvärmepump installerad.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images

+ 36 Show all 42 images
 

Floor plan

Map and area

Ricksättravägen 136, Svartsjö

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 794 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Bidding in progress

Bidding is currently underway, but you still have a chance to contact the real estate agent.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Färingsö Norra, Ekerö
Ricksättravägen 136
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan