Hoppa till innehåll
 
Highest bid: 
5 150 000 SEK
Price: 5 150 000 SEK
Läs mer om hur budgivningen går till
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Maria Kåbring, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Maria Kåbring
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Västerljung

Tunaby Haga 2

Highest bid: 
5 150 000 SEK
Price: 5 150 000 SEK
Läs mer om hur budgivningen går till
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Maria Kåbring, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Maria Kåbring
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Högt över Hållsvikens vatten!

  • Type: Villa, 1,5-plans villa med källardel
  • Rooms: 8, of which 3 bedrooms
  • Living area: 248 m2
  • Additional area: 52 m2
  • Plot area: 2 913 m2
  • Year of construction: 1935
  • Operating cost: 57 800 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Denna representativa villa har generösa utrymmen för både boende och umgänge. Ljust och inbjudande kök med smakfull inredning från Puustelli. Vardagsrum med lounge och insatskamin, allrum om ca 75 kvm med kamin och utgång till balkong - med vidsträckt utsikt mot havet - samt biljardrum/musikrum i engelsk stil. Stort, skyddat pooldäck med pool, jacuzzi och utedusch. 2-bilsgarage och förråd. Skärgården och naturen som granne, på 10 minuters avstånd från kuststadsidyllen Trosa och med en knapp timmes pendelavstånd till Stockholm. Välkommen på visning!

About the property

Description

Entréplanet:
Ingång till stor och välkomnande hall med marmorgolv, garderobsrad, kapprum och gästtoalett.
Till vänster om entrén ligger köket som renoverats 2014 med ljus inredning från Puustelli, ekgolv med elgolvvärme och arbetsbänkar i svart granit. Maskinell utrustning från AEG; inbyggnadsugn med varmluft, micro med grill, rostfri kyl samt diskmaskin. Bardisk mot matrummet, med induktionshäll (extra bred) samt takhängd köksfläkt. Från det ljusa och trivsamma matrummet har man utgång, via dubbla altandörrar, till pooldäcket.
Vidare ingång till vardagsrummet med en lounge i vinkel mot entréhallen. Rummet har ljus stavparkett och innertak av lärkträ, med synliga bjälkar, samt en Keddy-kamin. Utsikt mot pooldäcket och sjöglimt över Hållsviken.
Den östra delen av entréplanet består av ett stort "biljard-rum/musikrum" (inrett i engelsk stil och med vin-kyl). tvättstuga samt dusch och bastu. I tvättstugan finns tvättmaskin, 2 kondenstumlare, värmepumpen, garderober, arbetsbänk i ek samt en extra frys. Duschrummet har blandare med "rainshower". Omklädningsrum/"relax-rum" i anslutning till dusch/bastu.
Nedgång till källardelen med stort gym-rum med spotbelysning, 2 förråd/matkällare samt teknikrummet för poolanläggningen med sandfilter och saltgenerator. Här finns även en avkalkare för inkommande vatten. Förråd under trappan med extra kyl/frys. Separat utgång till trädgården.
Alla rum utom "biljard-rummet" har innertak av lärkträ.


Övervåningen:
Uppgång till stort sällskapsrum i vinkel (ca 75 kvm) och med designkamin från Contura. Rummet är inrett med ljust ekgolv, innertak i vitmålad pärlspont och vit bröstpanel. Takfönster. Utgång till balkong med glassektioner och överliggare i trä. Här finns en spiraltrappa som leder direkt ner till pooldäcket.
"Master-bedroom" med klinkergolv, dubbla garderobsrader med spegelklädda skjutdörrar (ELFA-inredning) och takbalkar med infälld spotbelysning. Utgång till rymlig balkong med sol från morgonen och med härlig utsikt över Hållsvikens vatten!
Här finns ytterligare 2 sovrum. Båda med ljusa trägolv, garderober samt luftkonditionering.
Duschrum inrett med helkaklade väggar och klinkergolv i ljus blåmelerad ton. Elgolvvärme. Handfatskommod med dubbla handfat, wc, duschhörna med vikdörrar i glas samt blandare med "rainshower". Spotbelysning med dimmerfunktion.
Led i all belysning med skymningsrelä.

Summary

Type: Villa, 1,5-plans villa med källardel
Rooms: 8, of which 3 bedrooms
Living area: 248 m2
Additional area: 52 m2
Plot area: 2 913 m2
Accepted price: 5 150 000 SEK
Year of construction: 1935
Operating cost: 57 800 SEK/year
Tenure form: Äganderätt
Moving in: Enligt överenskommelse

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Heating

Luft/vattenvärmepump. Elradiatorer samt elgolvvärme respektive vattenburen golvvärme.
Brand: CTC

Construction method

Water: Enskilt vatten året om
Drain: Enskilt avlopp
Foundation: Torpargrund och källardel
Frame: Trä
Floor joists: Trä
Facade: Tegel och trä
Windows: 2-glasfönster
Roof covering: Betongpannor
Exterior sheet metal work: Plåt
Ventilation: Självdrag.
Brick block: Murad skorsten

Renovations

Remodeling/extension year: 1972
Löpande renoveringar 2007-2015.

Plot/balcony/patio

Stort pool-däck som sträcker sig längs med den sydvästra kortsidan och fram till entrén.
2 balkonger, varav en är under tak. Även takad uteplats med utgång från köket.
Solrik trädgårdstomt med härliga gräsytor. Här finns diverse prydnadsväxter invid tomtgränserna som bl a syrener, kaprifol och blodrönn.
I gränsen mot sydväst, norr och öster växer diverse lövträd som skapar insynsskydd och lä mot sydliga och nordliga vindar.
Generöst och väl insynsskyddat pooldäck med jacuzzi, utedusch och uppvärmd saltvattenpool, från Folkpool ( 7 x 3,5 meter). Poolen har glasat och avtagbart tak samt en " romersk trappa" - en härlig plats för avkoppling, oavsett väder och vind!
Från övervåningen har man utsikt i söder mot Hållsvikens vatten.

Other buildings

2-bilsgarage samt 2 vedbodar och förråd.

Tv/Internet connection

Höghastighetsfiber. Parabol.

General

County: Södermanland
Municipality: Trosa
Property designation: TROSA TUNSÄTTER 1:6

Surroundings

Haga ligger högt beläget strax invid Hållsviken (Östersjön). Nere i viken finns en bastuflotte som nyttjas av de kringboende samt tillgång till gemensam roddbåt. Det finns även ett flertal stall i närområdet med möjlighet till att hyra stallplats.
Omgivningarna bjuder på härliga strövområden i skog och mark och skärgården mellan Trosa och Nyköping sägs vara en av Sveriges vackrast. Inte långt från Hållsvikens utlopp ligger bl a Askö, med sandstränder och havslaboratorium, det välbesökta Kråmö med stugby och strax norr därom kommer inloppet till Kuststadsidyllen Trosa. Styr man söderut så är det inte långt till arkipelagen Ringsö/Hartsö/Långö som i sin tur gränsar till det vackra naturreservatet Stendörren.

Trosa kommun ligger på en knapp timmes avstånd från Stockholm, vare sig man väljer att resa med tåg, direktbuss till Liljeholmen eller med bil (E4).
Tätorterna Trosa, Vagnhärad och Västerljung ligger i en gammal kulturbygd, vackert omgärdade av sjöar, kustlandskap, skogar, åkrar och ängsmarker.
Trosa omtalades första gången 1279 och ska 1383 ha fått stadsprivilegier. Då låg Trosa vid nuvarande Trosalandskyrka, ca 5 km nordväst om nuvarande läge.

Närheten till Stockholm, en god tillväxt med ett starkt näringsliv jämte bra kommunikationer till storstadsregionen är några av de skäl som gör att många väljer att bosätta sig här. Därtill bjuder vår kommun på mycket livskvalité i olika former med ett gott utbud av rekreation för alla åldersgrupper. Här finns bl a 2 golfbanor, skidspår, slalombacke och badhus med gym. Idrottsföreningar är aktiva inom bla fotboll, tennis, och innebandy och vid vackra Tureholms slott ligger Trosa Ridskola.
Konst- och kulturlivet är också blomstrande med en mängd olika evenemang under året. För mer info: www.trosa.com samt www.trosa.se

Alla 3 tätorterna har dagis samt grundskola från årskurs 0-6 (i Trosa och Vagnhärad 0-9). I grannorten Västerljung finns den mycket populära Kyrkskolan med bara drygt 100 elever och med specialresurser och klasser för barn med lite extra behov.

Communications

- "Trosabussen" trafikerar sträckan Trosa-Vagnhärad-Liljeholmen med ca 13 avgångar i vardera riktningen/dag + helgtrafik. Trosa-Liljeholmen, ca 50 minuter. Vissa turer passerar även genom grannorten Västerljung (ca 5 minuters bilväg från huset).
- Från grannorten Vagnhärad går tåget Malmö-Gävle med stopp i Södertälje, Flemingsberg, Stockholm S och Stockholm C. Vagnhärad - Stockholm C ca 40 min.
- Via E4 söderut når man Nyköping och Skavsta Flygplats på ca 25 resp 35 minuter.
- Via E4 norrut når man Södertälje resp Södra Stockholm på ca 25 resp 40 minuter.

Other rights and responsibilities

Community facility: Trosa Tuna Ga:1 - VÄGAR
Trosa Tuna Ga:4 - RÖRSPETS,PUMP MED PUMPHUS OCH ELEKTRISK LEDNING SAMT VATTENLEDNING
Enrolled other rights and responsibilities: Trosa stads vattentäkt, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 1979-04-11, Senast ändrad: 2021-08-03)
Rights load: Officialservitut: Avlopp

Miscellaneous

Poolsystemet är genomgånget augusti -23 men nya packningar, nytt sandfilter med glasmedia som ger bättre filtrering och bättre flöde.

Economy

Accepted price

5 150 000 SEK

Operating costs

57 800 SEK/year
Annual electricity consumption: 28000 kWh/year
Number in the household: 2

Distributed as follows

Electrical: 48 000 SEK
Water and drain: 3 000 SEK
Road: 800 SEK
Insurance: 4 700 SEK
Insurance comment: Länsförsäkringar.
Cleaning: 1 300 SEK
Description: I posten elförbrukning ingår hushållsströmmen och uppvärmning av pool och jacuzzi. Sistnämnda värms året om, ca 5.000kr/år.

Elkostnaden / kwh är beräknad till 1:25.
Kostnaden vatten och avlopp: tömning av avlopp samt drift av den gemensamma vattenbrunnen.

Köket, matsalen och övre badrummet har elgolvvärme.
Vattenburen golvvärme i entréhallen.
Elradiatorer i sovrummen och gästtoaletten.
Vattenburna radiatorer i övre allrummet.

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 9 287 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 2 644 000 SEK
Land: 895 000 SEK
Total: 3 539 000 SEK
Taxation year: 2021
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1963
Standard score: 32
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 27 mortgages with a total of 6 204 000 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy class: EE
Specific energy use: 92 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2016-07-06
Inspector: Lena Samuelsson, Fukt och saneringsteknik

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images

+ 35 Show all 41 images
 

Floor plan

Map and area

Tunaby Haga 2, Västerljung

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 774 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Bidding in progress

Bidding is currently underway, but you still have a chance to contact the real estate agent.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Trosa
Tunaby Haga 2
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan