Hoppa till innehåll
 
Starting price: 
6 950 000 SEK
Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
August Carlsson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
August Carlsson
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Saxtorp

Barsebäcksvägen 172

Starting price: 
6 950 000 SEK
Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
August Carlsson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
August Carlsson
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Modern utbyggnad och 200 kvm komplementbyggnad på exklusivt havsläge med utsikt över Danmark!

  • Type: Villa, Friliggande
  • Rooms: 4, of which 2-3 bedrooms
  • Living area: 159 m2
  • Additional area: 140 m2
  • Plot area: 10 965 m2
  • Year of construction: 1955
  • Operating cost: 46 531 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Välkommen till en unik fastighet med en spektakulär havsutsikt som sträcker sig över Öresund mot Danmark! När du svänger ner västerut från Barsebäcksvägen leds du genom en inbjudande infart som tar dig till de eleganta grindarna. Den singelbelagda uppfarten leder dig direkt till en tomt där den magiska havsutsikten ständigt fångar blicken och erbjuder en förtrollande panoramavy över den danska kusten. Här har du tillgång till en stor trädgård på över en hektar, omgiven av natursköna omgivningar och en hästgård där hästarna galopperar fritt.

Utbyggnaden av bostadshuset är ett unikt bygge för den skånska miljön, med stora ytor som är anpassningsbara efter dina behov. Den rymliga designen erbjuder möjligheter att skapa ett hem som speglar din stil och dina önskemål. Med generösa fönster kan du njuta av naturligt ljus och vacker utsikt från flera rum. Här finns även en gjuten uteplats i österläge och flera modernt renoverade rum i den äldre delen som bidrar till hemmets komfort.

Komplementbyggnaden är en stor tillgång med hela 200 kvm per våningsplan och erbjuder en mängd möjligheter. Här finns ett garage med elektrisk port och en historisk smedja som sätter sin unika prägel. Utrymmet är utrustat med moderna bekvämligheter och erbjuder stor potential för att anpassas efter dina behov, oavsett om du vill ha stall, arbetslokal eller kanske en AirBnB-lägenhet. Ovanvåningen har dessutom gott om utrymme för kreativa idéer – låt din fantasi flöda!

För mer information och bokning av visning, kontakta ansvarig mäklare.

About the property

Description

Vid entrén på husets norra sida möts du av ett färgglatt klinkergolv med vattenburen golvvärme och en karaktärsfull tegelvägg. Hallen leder dig vidare till flera rum. Direkt till vänster ligger gästsovrummet, utrustat med vattenburen golvvärme för extra komfort, en mysig plats för dina gäster eller barn. Rakt fram från hallen ligger ett teknikrum, härifrån styrs bland annat larm, övervakningskameror, ventilationssystem och nätverk. Till höger om hallen öppnar sig köket. Detta rymliga HTH-kök från 2002 har moderna vitvaror, bland annat induktionshäll (Beko, 2024), ugn och mikrovågsugn (Electrolux, 2023), diskmaskin (Bosch, 2013) samt kyl och frys från (Bosch, 2016). På golvet ligger ett robust Junkers skeppsgolv som skapar en gedigen känsla kvalitet. För den som önskar en modernare estetik kan det karaktäristiska kaklet lätt bytas ut. Köket erbjuder generösa arbetsytor och kan enkelt anpassas till ens egna preferenser. Från köket leder en öppning genom tegelväggen in till det stora, L-formade allrummet. Rummet har gott om utrymme för olika möblemang, såsom en tv-hörna, matsal och en större soffgrupp. Här finns även en stilfull Contura vedkamin som sprider värme och atmosfär. Om behov finns, kan ett extra sovrum byggas här. Runt hörnet från allrummet hittar du en mindre hall som leder ut till en gjuten uteplats i österläge, perfekt för morgonsolen. Härifrån finns även ingång till ett helkaklat badrum, renoverat 2021, med vägghängd toalett och vattenburen golvvärme. Det andra sovrummet ligger intill badrummet och även detta är utrustat med vattenburen golvvärme.

Från både köket och allrummet leder trappor ner till den stora utbyggnaden, en elegant övergång från äldre till ny stil. Utbyggnaden bjuder på ett imponerande allrum med högt i tak, härligt ljusinsläpp och vattenburen golvvärme. Från detta rum leder stora glasade skjutdörrar in dig till det härliga uterummet, byggt 2023, där panoramautsikten över havet verkligen tar andan ur dig. Här finns gott om plats för ett stort matbord och en loungearea – perfekt för avkopplande stunder med utsikt över havet.

Från det stora allrummet leder en ny trappa ned till husets källare, som genomgått flera renoveringar och förbättringar. Här finns nio utrymmen med mångsidiga användningsmöjligheter och modern el. Direkt nedanför trappan till vänster hittar vi ett kik med vattenburen golvvärme, som används som klädkammare. Här finns också golvvärmefördelare och automatsäkringar som styr delar av husets elsystem. Därefter ligger ett helkaklat badrum från 2015, även det med vattenburen golvvärme för komfort. Vidare i källaren möts vi av två rymliga rum som kan anpassas efter behov – perfekt för hobbyverksamhet, gym, eller förvaring. Tar man vänster därifrån öppnar sig en modern, rymlig och fullt utrustad tvättstuga, med en tvättmaskin (Siemens, 2021) och en torktumlar (Siemens, 2015). Går du istället rakt fram finner du en matkällare och bredvid den en hall med egen ytterdörr. Från denna hall når du ett avskilt rum som idag används som kontor men som även fungerar utmärkt som ett extra sovrum. Källaren har gott om utrymme och kan anpassas efter behov – här finns verkligen potential för att skapa precis det utrymme du behöver!

Summary

Type: Villa, Friliggande
Rooms: 4, of which 2 bedrooms, possibility to 3 bedrooms
Living area: 159 m2
Additional area: 140 m2
Plot area: 10 965 m2
Starting price: 6 950 000 SEK
Year of construction: 1955
Operating cost: 46 531 SEK/year
Tenure form: Äganderätt
Moving in: Enligt överenskommelse

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Heating

Jordvärme

Construction method

Water: Kommunalt vatten året om
Drain: Kommunalt avlopp
Foundation: Källare / Platta på mark
Frame: Tegel
Floor joists: Betong / Trä
Facade: Putsad tegelstensfasad (15 cm lättbetong invändigt) / Leca
Windows: 3-glasfönster (undantag kök)
Foundation wall: Betongsten
Roof covering: Taktegel / Plannja plåt
Exterior sheet metal work: Plåt
Ventilation: FTX - system
Grounded/ungrounded: Jordat
Electrical cables: Ledningar bytta
Main fuse: 20 A
Brick block: Murad skorsten
Brick block comment: Brandskyddskontroll av braskamin 2024.

På skorstenen är både en vindmätare och en regnmätare installerade. Dessa är anslutna till appen Netatmo, här är det möjligt att följa väderförhållanden hos andra användare runt om i världen.
General informationn: Förutom de 10 965 kvm tomt som fastigheten erbjuder har ägaren under alla år även haft ett arrende på ytterligare 5 000 kvm. Denna yta ligger vid fastighetens ända mot havet och omfattas av ett femårigt arrendeavtal för en symbolisk summa av 200 SEK per år. Här har man alltså tillgång till i princip 1,6 hektar tomt med havsutsikt. Jakträtt ingår i arrendet.

Denna fastighet är delvis belägen inom både ett naturreservat och ett Natura 2000-område. För mer information om vad detta innebär, se bifogade dokument längre ner i annonsen.

Till detta köp kan diverse inventarier, redskap och material lämnas kvar vid önskan. Större maskiner som robotgräsklippare och annat kan lämnas kvar mot ersättning.
Comment: Huset som är uppfört 1955 har genomgått flera omfattande renoveringar och tillbyggnader. År 2011 byggdes bostadshuset ut i västerläge, mot havet. År 2023 genomfördes ytterligare en utbyggnad, då ett uterum, även detta i västerläge. Byggnadsmetoden som användes vid utbyggnaden 2011 är vad som står på höger sida av / i beskrivningen ovan. Detta gäller inte för bjälklaget, utan där avses enbart den äldre byggnaden. För grundbjälklaget har betong använts, medan takbjälklaget är uppfört i trä.

Komplementbyggnaden, också uppförd 1955, består av två våningsplan och har genomgått vissa renoveringar. Byggnaden vilar på en grundmur av betong med betonggolv. Ytterväggarna är uppförda i lättbetong, medan övriga väggar består av tegel. Bjälklaget är av trä och taket är belagt med eternit.

Renovations

Remodeling/extension year: 2011 & 2023
2024 - Installerat induktionshäll.
2024 - Byte av övervakningskamerorna och styrenhet till 4K (8 mp).
2024 - All el är utbytt i efterhand genom åren, sista gjort i år. (utom i källartak till armaturer).
2024 - All VVS är utbytt i efterhand genom åren, sista gjort i år (utom avloppsrör under huset).

2023 - Byggt uterum med skjutpartier och kanalplasttak.
2023 - Automatsäkringsskåp i bostadshus och komplementbyggnad.
2023 - Installerat ny ugn.
2023 - Installerat ny mikrovågsugn.

2022 - Nätverk i källare.

2021 - Nytt helkaklat badrum, vägghängd toalett med belysning och fläkt, dusch och vattenburen golvvärme.
2021 - Installerat FTX ventilationsanläggning med värmeåtervinning.
2021 - Installerat ny tvättmaskin.
2021 - Renoverat sovrum, lagt vattenburen golvvärme.
2021 - Inkoppling av VVC (varmvattencirkulation) kök, badrum och komplementbyggnad.

2020 - Renoverat gästrum, lagt vattenburen golvvärme.

2019 - Installerat 55 stycken solceller på komplementbyggnad. (Årsproduktion är i genomsnitt 20.000 KWh).
2019 - Billaddare i garage.
2019 - Ny el matarkabel från hus till komplementbyggnad.
2019 - Isolerad kulvert från hus till komplementbyggnad innehållande kallvatten, varmvatten, VVC, värmerör.
2019 - PEM-slang från egen brunn till utkastare vid garage. (Egna brunnen används endast för bevattning, biltvätt etc)
2019 - Dragit fram el till egna brunnen, för installation av tryckpump.
2019 - Installerat avloppsrör till komplementbyggnad.
2019 - Installerat fläktkonvektor samt radiator i komplementbyggnad.
2019 - Ny inredning i tvättstuga.

2018 - Fiber indraget.
2018 - Ny el och nätverkskabel till grindpelarna.

2017 - Installerat två stycken trådburna övervakningskameror utvändigt, med 10 dagars minne.

2016 - Fuktskydd till kyl och frys.

2015 - Byggt badrum med vattenburen golvvärme i källaren.
2015 - Byggt klädkammare med vattenburen golvvärme i källare.
2015 - Ny torktumlare.

2013 - Installerat ny diskmaskin och satt fuktskydd.

2012 - Målat hela huset utvändigt.
2012 - Nya hängrännor, stuprör och plåtar.
2012 - Renoverat vardagsrum och lagt parkettgolv.
2012 - Smidesräcke mot tillbyggnad och trappor.

2011 - Tillbyggnad mot havet med vattenburen golvvärme.
2011 - Bytt alla fönster och skjutpartier i huset till 3-glas förutom i köket.
2011 - Nya ytterdörrar.
2011 - Glasblock och ljusgårdar (källarfönster).
2011 - Upphöjning av mark för vattenavrinning från hus.
2011 - Putsning av hela fasaden.

2010 - Installerat centraldammsugare.

2008 - Installerat nytt larm i hus och komplementbyggnad.

2007 - Nya ytskikt i tvättstuga.

2006 - IVT Jordvärmepump med 2 st 400 meters jordvärmeslingor rakt ner mot havet.
2006 - Nya värme och vattenrör nedgjutna för framtida toalett och radiatorer.

2003 - Nytt dräneringssystem med platonmatta, nya utvändiga markrör och brunnar.
2003 - Nytt dagvattenrör på tomten.

Utfört av föregående ägare
2001/2002 - Installerat kommunalt vatten och avlopp
2001/2002 - HTH kök med Junkers Skeppsgolv och vattenburen golvvärme.
2001/2002 - Vattenburen golvvärme och klinkers i hallen.
2001/2002 - Installerat Contura kamin.
2001/2002 - Elektrisk port till garage.

Plot/balcony/patio

När man svänger ner västerut från Barsebäcksvägen följer en kortare infartsväg som leder till de imponerande grindarna där tomten tar sin början. Här välkomnas man av en elegant entré och en singelbelagd uppfart som leder vidare in på fastigheten. Redan vid första anblick fångas blicken av den magiska havsutsikten, där Danmark skymtar – en utsikt som verkligen sätter guldkant på detta exklusiva läge.

Till vänster om infarten ligger bostadshuset, medan komplementbyggnaden tornar upp sig till höger. På östra sidan av bostaden finns en trädgårdsyta med en gjuten uteplats, perfekt för att njuta av morgonsolen. Trädgården löper längs husets södersida och öppnar sedan upp mot en avlång gräsmatta på ungefär en hektar, som sträcker sig mot havet. Till höger om denna gräsmatta finns en närliggande hästgård där hästar kan ses galoppera fritt – en fantastisk del av den vackra omgivningen.

För den som vill ha ännu mer plats finns ett arrende på 5 000 kvm, tillgängligt för en symbolisk summa, som sträcker sig vidare där tomten annars skulle sluta. Denna yta har jakträtt och vid dess ände har det anlagts en gångväg genom vassen ner till havet – en perfekt plats att njuta av på sommaren eller för en skridskotur en kall vinterdag. Notera att denna del av marken inte tillhör fastigheten.

Other buildings

Till fastigheten hör en stor och mycket användbar komplementbyggnad på hela 200 kvm per våningsplan, som kan anpassas till en mängd olika ändamål. År 2019 installerades dessutom 55 solpaneler på taket, som i snitt genererar cirka 20 000 kWh per år.

På bottenplan finns ett rymligt garage med elektrisk port. I byggnadens mitt ligger den historiska smedjan, en unik verkstadsmiljö som varit byggnadens hjärta sedan 1955. Tillsammans med de vackra stallfönstren ger smedjan en genuin och inspirerande arbetsmiljö. Byggnaden är utrustad med el, avlopp, luftvärmepumpar och möjlighet till vattenanslutning, vilket skapar stor flexibilitet för olika verksamheter.

Längst västerut finns bottenplans största rum, tidigare använt som lager men med stor potential för ombyggnad till exempelvis stall, då tidigare ägare har haft tillstånd för fem hästar. Alternativt kan rummet göras om till en unik lägenhet för AirBnB-uthyrning, läget och utsikten gör detta till ett lockande alternativ för gäster.

Ovanvåningen står i nuläget främst för förvaring, men med 200 kvm tillgängliga kan den omvandlas efter eget behov, kanske till flera lägenheter eller något annat spännande projekt. Här är det bara fantasin som sätter gränser.

Parking

Inuti komplementbyggnaden finns ett rymligt garage med elektrisk port. På tomten finns dessutom en stor singelbelagd yta som rymmer många bilar och utanför grindarna finns ytterligare en generös yta som gäster ofta använder för parkering.

Tv/Internet connection

Fiber finns.

General

County: Skåne
Municipality: Landskrona
Property designation: LANDSKRONA SAXTORP 69:1

Surroundings

Här får du en trygg och pittoresk miljö som kombinerar naturnära boende med ett aktivt samhällsliv. Saxtorp omges av den vackra Saxtorpsskogen, där många av de charmiga husen ligger inbäddade bland träd och grönska. Samhället erbjuder både kustlinje och en stor skog; En fröjd för den som tycker om utomhusaktiviteter!

I grannbyn Häljarp - en cykeltur bort - finns förskolor, skola upp till årskurs 9, en välsorterad ICA-butik samt en tågstation på den vältrafikerade linjen som knyter samman Helsingborg, Landskrona, Lund och Malmö. För den träningsintresserade finns här flera idrottsföreningar, bland annat fotboll, innebandy, rugby och gym. Golfentusiaster kan njuta av två närliggande golfbanor, Öresunds Golfklubb med sin trevliga restaurang samt den berömda Barsebäcks Golfklubb, som rankas som en av Sveriges bästa. På tal om Barsebäck, så är det också platsen där fantastiska badplatser finns, perfekt för avkoppling under sommaren. Mellan Saxtorp och Barsebäck ligger friluftsområdet Järavallen, en oas för vandring och naturupplevelser.

På 1930-talet hölls Saxtorps Grand Prix här, en tävling i road racing med motorcyklar på en 15 km lång bana på landsvägarna söder om Saxtorp. Detta evenemang lockade till sig 150 000 åskådare och deltagare från flera länder. Andra världskriget satte stopp för tävlingarna 1939 och de återupptogs aldrig. Numera körs ett flertal motocrosstävlingar på samma plats och vägen heter Grand Prix-vägen.

Saxtorp är mer än bara en plats att bo; Det är en plats där natur och harmoni förenas. Här kan du njuta av lugnet, skönheten och tryggheten i omgivningen samtidigt som du har nära till allt som ett modernt samhälle har att erbjuda. I Saxtorp skapas minnen för livet och varje dag bjuder på nya möjligheter till äventyr och avkoppling. Detta skrivs inte bara för att vår mäklare August Carlsson är bördig härifrån, utan det är verkligen så; Välkommen hem till Saxtorp!

Other rights and responsibilities

Enrolled other rights and responsibilities: Lundåkrabukten, Natura 2000-område (Beslutsdatum: 2002-05-00, Registreringsdatum: 2005-03-17)
Lundåkrabukten, Naturreservat (Beslutsdatum: 2017-06-01, Registreringsdatum: 2022-10-04)

Economy

Starting price

6 950 000 SEK

Operating costs

46 531 SEK/year
Annual electricity consumption: 19002 kWh/year
Number in the household: 2

Distributed as follows

Electrical: 39 000 SEK
Water and drain: 5 190 SEK
Insurance comment: Utöver dessa kostnader har nuvarande ägare har en hemförsäkring som uppgår till 10 170 kr per år. Observera att försäkringskostnaden kan variera beroende på vilken typ av försäkring och omfattning ni väljer att teckna, samt era individuella förutsättningar.
Cleaning: 1 891 SEK
Chimney sweeping: 250 SEK
Arrende: 200 SEK
Description: Utöver fastighetens tomt om 10 946 kvm arrenderar nuvarande ägare ytterligare cirka 5 000 kvm mark för en symbolisk summa. Denna arrenderade mark ansluter till tomtgränsen och sträcker sig i riktning mot havet, vilket ger ett generöst tillskott till den redan stora tomtarealen.

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 9 525 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 2 865 000 SEK
Land: 1 145 000 SEK
Total: 4 010 000 SEK
Taxation year: 2024
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1994
Standard score: 38
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 3 mortgages with a total of 1 170 000 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy performance: 102 kWh/kvm/år
Energy class: DD
Specific energy use: 48 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2024-10-22
Inspector: Rikard Rydberg

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

All images

+ 34 Show all 40 images
 

Floor plan

Map and area

Barsebäcksvägen 172, Saxtorp

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 794 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Landskrona
Barsebäcksvägen 172
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan