Hoppa till innehåll
 
Starting price: 
5 995 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
August Carlsson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
August Carlsson
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Asmundtorp

Rönneberga backe 219

Starting price: 
5 995 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
August Carlsson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
August Carlsson
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Välkomna till ett drömläge med milsvid utsikt!

  • Type: Villa, 1,5 plans villa
  • Rooms: 11, of which 6 bedrooms
  • Living area: 365 m2
  • Year of construction: 1913
  • Operating cost: 48 962 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Välkomna till Rönneberga Backe med en fantastisk utsikt och en tystnad där ett lugn infinner sig.

Med en fantastisk panoramautsikt över böljande landskap och öppna fält, erbjuder denna fastighet en oslagbar kombination av rogivande natur och praktiska verksamhetslokaler. Här kan du njuta av lugnet i den vackra miljön samtidigt som du har gott om utrymme för både privatliv och företagande. Oavsett om du söker ett hem med stora sociala ytor eller funktionella arbetsutrymmen, ger Rönneberga Backe en perfekt balans mellan rekreation och produktivitet.

Boningshus:
Uterum, isolerad platta med golvvärme & klinker och isolerglas (3-glas aluminiumprofiler). Ca 26 kvm.
Vardagsrum 1, klinker, golvvärme samt kamin.
Kök med spis, ugn, vedspis, kyl/frys, diskmaskin, klinker samt stora ytor att umgås (i denna del vattenburna element). Finns en mindre matkällare med ingång/nedgång från lilla matplatsen.
Vardagsrum samt extra sovrum och veranda är i den äldre delen av huset har även här klinker på golv (här finns ingen vattenburen golvvärme , här finns äldre torpargrund. Ovan veranda finns balkongen från sovrum på plan 2.
Hall har klinker, här finns även ett bubbelbadkar (helkaklat med ny duschkabin), golvvärme (vattenburen) samt en elektrisk handdukstork och trappa upp till plan 2.

Vi går vidare i huset till den del där familjen har haft hundar med egen avdelning (även här vattenburen golvvärme hos de fyrbenta vännerna). Här finns 1 rum för pump, mjukvattenfilter (2020) och hydrofor.
Nyare el med jordfel och automatsäkringar.
Torkrum samt tvättstuga
2 hundrum (nästan helkaklade och lucka till trädgård)
1 Infrabastu
1 dusch + 1 separat toalett.

Våning 2 innehåller:
3 kupor + påbörjat balkongbygge (inga räcken)
3 sovrum varav 1 med balkong
Klädkammare (2 st)
Vardagsrum
2 kontor varav 1 med nedgång till lager
Dusch med toalett (helkaklat med elburen golvvärme) Finns även ett vattenburet element.

Lager/Verkstad:
Här finns ett garage (oisolerat) som både fungerar som större kallager och garage för fordon
Ett garage med port för 1 bil samt separat utrymme/förråd med kompressor
En arbetsverkstad (utsikt mot husets baksida)
Ett varmlager med pallställ (11 sektioner, 18 höga gavlar), isolerat med värme och isolerad port. Här finns även en spiraltrappa upp till boningshusets andra våning och kontor.
Finns även ett fristående garage bakom lager vid tomtgräns med plats för en större bil (oisolerat)

Utsida boningshus:
Här finns ingång till pannrum, pelletspannan är ca 20 år och pelletsbrännare är ca 7 år. (lager till pellets är tanken som rymmer 3,2 ton). Pannan är även utrustad med 2 st 6 kW elpatron om man inte vill ha pellets igång.
Här finns även centraldammsugare (ny slang och skaft 2023) OV (2 uttag) NV (3 uttag )
Det finns även ett äldre brygghus som idag är extra förråd för ved och trädgårdsredskap

Byggnadssätt:
Det finns en äldre del som är byggd på torpargrund och den nyare delen är gjuten platta med golvvärme (bottenplan). Fönsterna har olika årtal, värmen består av pelletspanna, fasaden är tegel + puts. Fastigheten består av både utrymmen att umgås i såsom ytor till egen verksamhet och även rekreation såsom trädgård och infrabastu.
Gårdspumpen (manuell) fungerar
NV-Skånes ventilation har gjort förstärkt mekanisk ventilation i samtliga våtutrymmen samt hundrum. Sovrummen övre plan har även dessa förstärkt ventilation med separat fläktsystem.

Ingår:
Pallställ, 11 sektioner (1-3 pallar i bredd, 18 höga gavlar)
Eltruck (högstaplare) inkl elladdare, Märke BT
Kompressor (separat rum)
Allt annat kan diskuteras såsom trädgårdsredskap, åkgräsklippare mm.

About the property

Summary

Type: Villa, 1,5 plans villa
Rooms: 11, of which 6 bedrooms
Living area: 365 m2
Starting price: 5 995 000 SEK
Year of construction: 1913
Operating cost: 48 962 SEK/year
Tenure form: Äganderätt
Moving in: Enligt överenskommelse

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Heating

Vattenburen med pelletspanna

Construction method

Water: Eget vatten
Drain: Trekammarbrunn
Ventilation: Självdrag samt mekanisk ventilation
Flaws: Avseende avlopp kommer fastigheten få krav att göra om trekammarbrunn till miljövänligare alternativ 2 år efter tillträde. Finns inte kommunalt avlopp att tillgå. (ca 100 000 kr för ett reningsverk enligt säljare, om du installerar minireningsverk har det inkommit ett offertförslag på 52 000 kr, resterande utgör maskiner och arbete om man inte har kompetensen att göra det själv) Tel nummer Max Ola Pålsson 070-221 25 05

General

County: Skåne
Municipality: Landskrona
Property designation: LANDSKRONA RÖNNEBERGA 3:28

Surroundings

Rönneberga Backar ligger utanför Landskrona och med närhet till Vadensjö. Rönneberga backar erbjuder en fantastisk boendemiljö med sina stora, öppna fält och rogivande landskap. Här kan du njuta av naturens lugn samtidigt som du har nära till service och bekvämligheter. Området präglas av vackra vyer och grönskande ängar perfekt för den som uppskattar friluftsliv och vill ha en avkopplande vardag. Samtidigt är det lätt att ta sig till närliggande städer och samhällen, vilket gör Rönneberga backar till en idealisk plats för både barnfamiljer och naturälskare som söker harmoni och bekvämlighet i ett naturnära läge.

Landskrona är en stad som kombinerar modern utveckling med historisk charm och arkitektoniskt värde, där närheten till både natur och stadsliv skapar en trivsam och tillgänglig miljö. Staden är en av Sveriges parktätaste och oavsett var du befinner dig har du alltid nära till gröna rekreationsområden. De lummiga parkerna och den inbjudande kustlinjen mot Öresund erbjuder en idealisk miljö för avkoppling och fritidsaktiviteter. Här möts du av även av ett levande stadsliv med ett rikt utbud av kultur och nöje såsom Citadellet, museer, teater, konsthall och vårt randiga Landskrona BOiS.

För den som vill hålla sig aktiv erbjuder staden en mängd möjligheter; Från den natursköna strandpromenaden till utegym, joggingspår, mängder av småbåtshamnar och inte minst populära badplatsen Cement. Du hittar även segel- och kanotklubbar, minigolf, en utmanande golfbana och alla möjliga idrottsföreningar! Här finns något för alla, oavsett om du söker sportiga eller mer stillsamma aktiviteter.

Landskrona är strategiskt placerad i den växande Öresundsregionen, vilket gör staden lockande för entreprenörer och företag. Det satsas mycket på skolor och att skapa en miljö som främjar tillväxt och innovation. Avstånden inom staden är korta, vilket gör det enkelt att ta sig mellan jobb, hem och Centrum. Den välutvecklade kollektivtrafiken gör det smidigt att pendla till närliggande städer som Helsingborg, Lund och Malmö. Helsingborg nås på bara 13 minuter med tåg och Lund och Malmö ligger inte långt bort. För bilpendlare är närheten till motorvägarna E20 och E6 fördelaktig.

Landskrona är en stad att trivas i, med närhet till det mesta – vare sig du söker ett aktivt liv vid havet eller vill njuta av den småstadscharm som präglar stadens många kvarter och torg.

Other rights and responsibilities

Enrolled other rights and responsibilities: Fornlämning
Rights load: Officialservitut: GENOMFART
Rights benefit: Officialservitut: IN-OCH UTFART

Miscellaneous

Vi tillämpar öppen budgivning.
Fastigheten säljes med friskrivning.
Köparen uppmanas att innan köp undersöka fastigheten.
Fastigheten utgöres av 6542 kvm friköpt tomt, bebyggd 1913 enligt då gällande byggnadsnormer.
Köparna kan inte efter köpet göra några anspråk på dolda fel/anspråk på grund av fel i fastigheten. Friskrivning avser alla typer av fel, d v s faktiska fel, rättsliga fel och rådighetsfel.

Lämna gärna dina kontaktuppgifter redan idag så tar vi kontakt med dig så fort det närmar sig visning. Dina uppgifter lämnar du enkelt genom att göra en intresseanmälan på hemsidan eller genom att ta kontakt med ansvarig mäklare august.carlsson@svenskfast.se 070-730 87 35.

Hoppas vi hörs och ses!

Bra att tänka på:
Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen sätter igång;
* Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga oss; Jag/vi ber gärna våra bankkontakter att ringa upp dig med ett bra erbjudande!
* Äger du ditt nuvarande boende / Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller att lägga upp en plan för din försäljning!

Economy

Starting price

5 995 000 SEK

Operating costs

48 962 SEK/year
Annual electricity consumption: 5436 kWh/year
Number in the household: 1

Distributed as follows

Electrical: 15 971 SEK
Heating: 27 592 SEK
Water and drain: 2 535 SEK
Cleaning: 2 864 SEK
Description: I kostnad VA/avlopp är det tömning av trekammarbrunn samt salttabletter till vattenfilter.
Se dokument Vattenrapport. Brunnen är teglad och 9 m djup, finns alltid ca 3 m vatten.

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 9 525 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 3 801 000 SEK
Land: 734 000 SEK
Total: 4 535 000 SEK
Taxation year: 2024
The assessed value is: Fastställt
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd
Description: 2021 (Boningshus)-2023 (Lantbruksenhet)

Mortgage deed

There are 5 mortgages with a total of 2 459 000 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy performance: 93 kWh/kvm/år
Energy class: DD
Specific energy use: 125 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2023-08-15
Inspector: Mattias Ebenmark, Eklund och Eklund Energideklarationer i Skåne

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

All images

+ 29 Show all 35 images
 

Map and area

Rönneberga backe 219, Asmundtorp

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 794 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Registration for viewing

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Välj mellan nedan alternativ
3
Nov
Anmälan krävs
Sun 14:00-15:00
I am interested
I want to be contacted by a real estate agent before I sign up for a viewing.
Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Landskrona
Rönneberga backe 219
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan