Hoppa till innehåll
 
Bidding in progress
Price (Starting price): 
1 750 000 SEK
Läs mer om hur budgivningen går till
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Linda Grundström, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Linda Grundström
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Ljungbyhed

Mejerigatan 1

Bidding in progress
Price (Starting price): 
1 750 000 SEK
Läs mer om hur budgivningen går till
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Linda Grundström, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Linda Grundström
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Centralt boende för den stora familjen eller den egna företagaren!

  • Type: Villa, 1½-plansvilla med källare
  • Rooms: 8, of which 5 bedrooms
  • Living area: 237 m2
  • Additional area: 44 m2
  • Plot area: 1 192 m2
  • Year of construction: 1920
  • Operating cost: 54 872 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Välkomna till Mejerigatan 1, en charmig 1½-plansvilla med gott om plats för den stora familjen! Huset har sina anor från 1920-talet då den nyttjades för affärsverksamhet, men under årens lopp gjordes den om till bostadsvilla med stor öppna ytor. När man kommer in i huset via uterummet på baksidan nås man av ett härligt kök med bardel. Centralt i rummet står en braskamin placerad som hjälper till att värma upp under årets kalla dagar. Från köket når man även ett stort vardagsrum samt ett stort matrum med plats för husets alla gäster. Under 2021 lät man bygga om den gamla garagedelen till ett helkaklat badrum samt ett träningsrum. Ett perfekt utrymme för tex den som driver eget företag och vill kunna ha sin praktik hemma. Huset har även fem sovrum samt ytterligare ett kaklat badrum på ovanvåningen och en gästtoalett i samband med groventrén. Uppvärmningen består av fjärrvärme, luft/luftvärmepump samt braskamin. Fastigheten är centralt placerad i byn med gångavstånd till skola, förskola, bibliotek, mataffär, biograf, pizzeria, elaffär, konditori, blomsteraffär och Lantmännen med diverse grejer för djur, hem och trädgård. På cykelavstånd når man även friluftsbadet som används flitigt av Ljungbyhedsborna och även folk utifrån under sommarhalvåret. Inom ca 5-10 min med bilen når man Skäralid med dess underbara nationalpark samt även Herrevadskloster med dess hästanläggning och ridhus. Huset är Varudeklarerat, dvs besiktigat via Anticimex med en försäkring mot Dolda fel. Varmt välkomna att boka in er för visning på denna unika fastighet!

About the property

Description

Ingång via uterummet på husets baksida. Här når man ett stort tillbyggt uterum med klinkergolv samt stora fönsterpartier. Från uterummet når man entrén i samband med köket. Här finns även trappan upp till ovanvåningen. Öppen planlösning in mot köksdelen med trevlig bardisk med stolar som delar av rummet. Köksinredning från IKEA från 2016 med vitvaror i form av hel kyl, hel frys, spishäll, fläkt, diskmaskin , inbyggd micro samt inbyggd varmluftsugn. Bra arbetsytor samt gott om förvaring i samband med köket. Centralt i köket står även en braskamin, perfekt för årets kalla dagar eller för att bara öka på mysfaktorn när man är i köket och lagar mat.
Innanför köket når man även ett förrådsutrymme med ingång till mindre skafferi. Nedgång till ena delen av källaren i samband med förrådsrummet. Vidare når man groventrén med utgång via gaveln till trädgården som vetter ut mot Storgatan. Från groventrén når man ett genomgångsrum som leder vidare in till ett stort sovrum med ljusinsläpp via två väderstreck.

Från köket når man även ett stort ljust vardagsrum med vacker fiskbensmönstrad parkett. Stort fönsterparti ut mot Mejerigatan. Här finns även den igensatta entrédörren som man enkelt kan öppna upp igen.
Till vänster från köket når man ett stort matrum med gott om plats för vänner och familj. Även här ligger ett vackert fiskbensmönstrat parkettgolv. Ingång till ytterligare ett sovrum med egen klädkammare samt nedgång till den andra källardelen där fjärrvärmepannan är placerad.
Från matrummet når man via halvtrappa den om byggda delen som tidigare utgjordes av garage. Här har man låtit uppföra ett träningsrum med stora fönsterpartier samt ett stort helkaklat badrum med wc, handfat med underskåp, handduksskåp samt dusch med glasvägg. Golvvärme (el) i båda rummen.

OV: Uppgång via entrén/köket till ett stort allrum med kupa ut mot trädgården på baksidan. Till vänster om trappan når man ett stort sovrum med fönsterparti och balkongdörr ut till den inbyggda balkongen. Nytt innertak med nya takstolar. I samband med sovrummet finns även en öppen spis som ej är i bruk.
Vidare från allrummet når man ett kaklat badrum från 2021 med dusch, wc, handfat samt spegel. Ingång till ytterligare två sovrum, även dessa med gott om förvaringsmöjligheter.

KV: Huset har två källardelar, dels en som man når från rummet innanför köket med diverse förrådsutrymmen, bastu samt tvättstuga med duschmöjligheter och dels en källardel som nås via matrummet med fjärrvärmepanna.

Summary

Type: Villa, 1½-plansvilla med källare
Rooms: 8, of which 5 bedrooms
Living area: 237 m2
Additional area: 44 m2
Plot area: 1 192 m2
Price (Starting price): 1 750 000 SEK
Year of construction: 1920
Operating cost: 54 872 SEK/year
Tenure form: Äganderätt
Moving in: Enligt överenskommelse

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Boarean är enligt taxeringsinformationen men den upplevs som större och uppgår till ca 300 kvm vid en tidigare mätning av huset, men då papper saknas på detta utgår vi från taxeringsinformationen.

Heating

Fjärrvärme, braskamin, luft/luftvärmepump

Construction method

Water: Kommunalt vatten året om
Drain: Kommunalt avlopp
Foundation: Källare, krypgrund, betongplatta
Frame: Tegel
Floor joists: Trä
Facade: Puts
Windows: 3-glasfönster, 2-glasfönster
Roof covering: Korrigerat eternittak, plåttak på utbyggnaden
Exterior sheet metal work: Plåt
Ventilation: Självdrag
Brick block: Murad skorsten med insatsrör
Flaws: - Målningsbehov föreligger på husets trädetaljer utvändigt
- Putsningsarbete kvarstår på uterumsdelen samt förbättring av putsen på tidigare garagedelen, numera träningsrum och badrum

Renovations

- Renovering av köket 2016 med inredning från IKEA
- Installerat fiber
- Tillbyggnad uterum med klinkergolv samt 2-glas och 3-glasfönsterpartier
- Ombyggnation av det gamla garaget till träningsrum med klinkergolv med golvvärme (el) samt helkaklat badrum med golvvärme även här (el) 2021
- Byggt in balkongen på ovanvåningen med nytt tak och nya takbjälkar 2021
- Nytt kaklat badrum på ovanvåningen 2021
- Delvis nya ytskikt i form av golv och tapeter

Other buildings

- Förrådsbyggnad/uthus
- Enklare carport i renoveringsbehov

Parking

Parkering i samband med innergården. Grindar till parkeringsplats på båda gavelsidorna på huset.

Tv/Internet connection

TV: Via fiber
Internet: Via fiber

General

County: Skåne
Municipality: Klippan
Property designation: KLIPPAN EKEN 19

Plan regulations

Stadsplan (Beslutsdatum: 1952-10-17, Senast ändrad: 2021-07-08)

Miscellaneous

Lite kuriosa gällande Mejerigatan 1:

Byggnaden uppfördes 1920 som bilverkstad. Bröderna Ekstrand från Herrevadskloster hade mekanisk verkstad och cykelaffär här. Bryggare Oskar Nilsson flyttade hit med sin familj 1927. Här bryggde han öl och tillverkade läskedrycker och barnen hjälpte till med att korka flaskor och fick för detta 25 öre per dag. Nilsson hade en gul lastbil med vilken han körde ut dryckerna. Fru Anna drev caférörelse i byggnaden och fortsatte med detta även efter det att bryggeriet hade lagts ner. Under årens lopp har här funnits ett stort antal verksamheter, bland annat herr- och damfrisersalonger. Här har också funnits en sportaffär, Nya Grönsaksaffären, som ägdes av Erik Andersson på Lilla Lundsgården och taxistation.

Källa: "Dokumentation av affärer och verksamheter i Ljungbyhed"

Economy

Price (Starting price)

1 750 000 SEK

Operating costs

54 872 SEK/year
Annual electricity consumption: 8763 kWh/year
Number in the household: 5

Distributed as follows

Electrical: 10 127 SEK
Heating: 26 454 SEK
Water and drain: 9 100 SEK
Insurance: 5 000 SEK
Insurance comment: Folksam
Cleaning: 3 741 SEK
Chimney sweeping: 450 SEK
Description: Elkostnaden avser hushållsström samt uppvärmningskostnaden avser fjärrvärme (27,75 megawattimmar/år). Vattenförbrukningen har varit hög pga fyra barn som duschat mycket samt en toalettstol som stått och runnit (numera åtgärdat).

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 8 963 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 966 000 SEK
Land: 229 000 SEK
Total: 1 195 000 SEK
Taxation year: 2021
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1929
Standard score: 34
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 1 mortgages with a total of 1 495 000 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy performance: 100 kWh/kvm/år
Energy class: DD
Specific energy use: 118 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2023-04-03
Inspector: Claus Holten, Skandek AB

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images

+ 18 Show all 24 images
 

Map and area

Mejerigatan 1, Ljungbyhed

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 747 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Bidding in progress

Bidding is currently underway, but you still have a chance to contact the real estate agent.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Klippan
Mejerigatan 1
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan