Hoppa till innehåll
 
Starting price: 
5 950 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Schölin, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Lovisa Schölin
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Helsingborg

Alegatan 12

Starting price: 
5 950 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Schölin, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Lovisa Schölin
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Villa på hörntomt i Eskilsminne!

  • Type: Villa, 2-plansvilla med källare och vind
  • Rooms: 5, of which 3-4 bedrooms
  • Living area: 127 m2
  • Additional area: 72 m2
  • Plot area: 496 m2
  • Year of construction: 1951
  • Operating cost: 52 006 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Nu är väntan över. Håll i dig! Härmed presenteras nämligen trevliga Alegatan 12 - en familjeidyll på Eskilsminne med hörntomt och granne med Jordbodalen.
Här finns charm i överflöd och huset erbjuder dig en hög boendestandard, stor trädgård med träddäck samt en carport med dubbel laddplats för två elbilar. Köket är nyligen renoverat och vardagsrummet som är i en öppen planlösning tillsammans med matplatsen bjuder in till en stor social yta. Fjorton fjäderlätta skutt upp nås ovanvåningen med dess rymd. Här är det öppet upp i nock och i de synliga bjälkarna finns infällda spotlights. Här finns totalt tre sovrum på pappret, men möjligheten finns att nyttja både ovanvåningens allrum samt källaren.

Trädgården som verkligen är bostadens egen oas har flera trevliga ytor. Här kan du både lata dig i solen, ta ett glas bubbel i spabadet och anordna grillkväll. Tack vare tomtens läge är det både avskilt och insynsskyddat. Att anordna midsommarfirande och grillkvällar för nära och kära är garanterat ett ansvar som landar på den som flyttar in här. Varför inte ta jord till bord, odla dina egna jordgubbar och potatis vettja. Det kommer garanterat att imponera!

Välkommen att flytta rätt in!

På Eskilsminne har man närhet till många bekvämligheter. Inom gångavstånd eller en kort bilresa hittar man livsmedelsbutiker, restauranger, caféer och andra serviceinrättningar. Dess närhet till Helsingborgs centrum gör det även enkelt att ta del av allt stadskärnan har att erbjuda. Kommunikationerna är goda och med närhet till både E4:an, E6:an, 111:an och Ramlösa station är det perfekt för pendlaren. Det finns ett flertal förskolor och skolor, alla på bekvämt hämtnings- och lämningsavstånd.

Kontakta ansvarig mäklare Lovisa Schölin.

Bli en stark köpare!
Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan, dvs ha alla frågor och förutsättningar rörandes er finansiering av eventuellt köp klart innan budgivningen sätter igång;
* Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga oss; Jag/vi ber gärna våra bankkontakter att ringa upp dig med ett bra erbjudande!
* Äger du ditt nuvarande boende / Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller att lägga upp en plan för din försäljning!

About the property

Description

Både bottenvåningen och ovanvåningen har ett genomgående och ytterst smakfullt laminatgolv.
Hall: Entréplan. Välkommen, stig in i ditt drömboende. I hallen möts du av en direkt blick över bottenvåningens trevliga planlösning. Här finns gott om utrymme för hela familjens ytterplagg och i direkt anslutning nås bostadens helkaklade gästtoalett.
Gästtoalett: Entréplan. Helkaklad gästtoalett i grått och vitt. Här finns vask, kommod och en toalett.
Kök: Entréplan. Här blir även den sämsta kocken inspirerad till att laga mat. Köket renoverades under år 2021 och går i vitt. Det finns en komplett maskinpark. Här återfinns ugn, mikro, diskmaskin, induktionshäll samt en köksfläkt. Köket fortsätter löpa runt hörnet, vilket skapar en trevlig förlängning och bjuder in till ytterligare arbetsyta och förvaring. Är du sugen på att krydda maten med lite egenodlat? Kila ut i växthuset vettja.
Sovrum 1: Entréplan. Stort sovrum med plats för en skön säng och god sömn. Här finns även möjligheten att ha ett mindre skrivbord. När det kommer till förvaring finns det gott om denna vara bakom skjutpartierna i spegelglas.
Vardagsrum: Entréplan. Härmed bjuds det in till soffhäng utan dess like. Vardagsrummet innebär gott om plats för en bekväm soffa, bord och TV. Vardagsrummet ligger i en öppen planlösning tillsammans med matplatsen. Härifrån tar man sig ut till baksidan med träddäck, gräsyta och växthus.
Matplats: Entréplan. Runt matbordet utlovas många trevliga kvällar med familj och vänner. Under de finare dagarna om året äter man dock med fördel i trädgården.
Allrum: Ovanvåning. Här är det öppet upp i nock vilket skapar en helt otrolig rymd och i de synliga takbjälkarna finns det infällda spotlights.
Badrum: Ovanvåning. Helkaklat badrum i svart och vitt. Här kan du tappa upp ett skönt bad, sjunka ner och andas ut efter en hård dag på jobbet... eller i trädgården. I övrigt finns här även en vask med kommod.
Sovrum 2: Ovanvåning. Det PERFEKTA barnrummet. Här finns utrymme för både skrik, skratt och lek.
Sovrum 3: Ovanvåning. Ett sovrum som verkligen skapar en hotellkänsla med sin dämpade mörkgröna färg.
Gillestuga: Detta rum används av nuvarande ägare som sovrum, men kan även användas som en förlängning av vardagsrummet, eller varför inte ett hobbyrum åt något intresse du länge drömt om att få leva ut? Låt fantasin flöda! Här finner ni en öppen spis som höjer mysfaktorn vid kallare årstider.
Arbetsrum: Källare. I dagsläget agerar detta rum en förlängning av sovrummet intill och agerar både kontor och garderob. Källarplanet är rena drömmen för tonåringen.
Tvättstuga: Källare. Man tackar inte nej till en separat tvättstuga där man både kan gömma och glömma tvätten. Här finns både tvättmaskin och torktumlare, en arbetsbänk och klinker på golvet. Tvättstugan renoverades under år 2017. Det är även här som värmepumpen återfinns.
Vinkällare: Källare. Detta rum skvallrar om att nuvarande ägare har ett intresse för vin. Eller vad tror du?
Badrum: Källare. Även på källarvåningen finns ett badrum med dusch, toalett och vask.
Förråd: Källare. Här kan du ha ett gammalt hederligt matförråd. Eller vill du gömma undan julpyntet? Även det kan du göra här.

Summary

Type: Villa, 2-plansvilla med källare och vind
Rooms: 5, of which 3 bedrooms, possibility to 4 bedrooms
Living area: 127 m2
Additional area: 72 m2
Plot area: 496 m2
Starting price: 5 950 000 SEK
Year of construction: 1951
Operating cost: 52 006 SEK/year
Tenure form: Äganderätt

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Heating

Luft/vatten värmepump
Age: 2012
Brand: NIBE

Construction method

Water: Kommunalt vatten året om
Drain: Kommunalt avlopp
Foundation: Källare
Frame: Tegel
Floor joists: Trä
Facade: Puts
Windows: Treglasfönster
Roof covering: Betongpannor
Exterior sheet metal work: Lackerad plåt
Ventilation: Självdrag
Brick block comment: Skorstenen är registrerad och godkänd, samt sotas varannat år.
General informationn: Fastigheten är varudeklarerad, vilket innebär att fastigheten har besiktigats och försäkrats.

Renovations

Remodeling/extension year: 2006
Tidigare ägares renoveringar:
ca 1999 - Dränering runt om huset, platonmatta monterad
2006 - Nytt tak med nya takstolar, isolerat enl byggnorm
2006 - Fönster alubeklädda övre plan
2006 - Kök
2006 - All el i huset
2006 - Fasad
2007 - Badrum övre plan
2012 - Luft/vatten värmepump från Nibe 2012, med extra ackumulatortank
2014 - Byggt förråd samt carport
2014 - Ventiler i samtlliga sovrum gjorda

Nuvarande ägares renoveringar:
2017 - Tvättstugan renoverades
2021 - Köket renoverades
2023 - Träddäck
2024 - Trappan vid huvudentré renoverades

Parking

På fastigheten finns en uppfart för två bilar, varvid den ena är under carport. Båda platserna är utrustade med elbilsladdare.

Tv/Internet connection

Fiber finns installerat

General

County: Skåne
Municipality: Helsingborg
Property designation: HELSINGBORG PLÖJAREN 26

Surroundings

Eskilsminne är en charmig stadsdel som ligger i nordvästra delen av Helsingborg som fått sitt namn av lantbrukaren Per Eskilsson som ägde marken i början av 1900-talet. Med sin kombination av pittoreska kvarter och naturskön omgivning erbjuder Eskilsminne en perfekt balans mellan stadsliv och lugn atmosfär. Här finns något för alla, oavsett om man söker vacker natur eller moderna bekvämligheter.

Stadsdelen avgränsas i norr av Jordbodalen dit man gärna tar sig för en promenad eller joggingtur. På Harlyckans Idrottsplats i utkanten av området spelar Eskilsminnes IF sina hemmamatcher så även Högaborgs BK.

På Eskilsminne har man närhet till bekvämligheter. Inom gångavstånd eller en kort bilresa hittar man livsmedelsbutiker som till exempel Ica Supermarket Gustavslund, även restauranger, caféer och andra serviceinrättningar. Dess närhet till Helsingborgs centrum gör det även enkelt att ta del av allt stadskärnan har att erbjuda. Under sommarhalvåret är det även tacksamt att ha nära till badplatsen på Råå Vallar.

Kommunikationerna är goda och med närhet till både E4:an, E6:an, 111:an och Ramlösa station är det perfekt för pendlaren. Busshållplatsen Helsingborg Björkliden ligger i nära anslutning. Det finns ett flertal förskolor och skolor, alla på bekvämt hämtnings- och lämningsavstånd.

Plan regulations

Bystaven m fl, Stadsplan (Beslutsdatum: 1955-12-21, Senast ändrad: 2011-10-06)
Plöjaren, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1980-06-16)
Ändrade stadsplanebestämmelser för kv eskilsminne m fl, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 1986-01-09, Senast ändrad: 2015-08-25)

Other rights and responsibilities

Community: HELSINGBORG HUSENSJÖ S:12

Economy

Starting price

5 950 000 SEK

Operating costs

52 006 SEK/year
Annual electricity consumption: 26803 kWh/year
Number in the household: 4

Distributed as follows

Electrical: 28 303 SEK
Water and drain: 8 789 SEK
Insurance: 6 612 SEK
Cleaning: 7 852 SEK
Chimney sweeping: 450 SEK
Description: I summeringen av driftskostnader inkluderas laddning av två stycken elbilar, som under år 2023 stod för ca 4 500 kr av driftskostnader.

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 9 525 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 2 323 000 SEK
Land: 1 081 000 SEK
Total: 3 404 000 SEK
Taxation year: 2021
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1975
Standard score: 48
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 13 mortgages with a total of 2 915 500 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy performance: 67 kWh/kvm/år
Energy class: DD
Energy declaration completed: 2015-04-28

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images

+ 30 Show all 36 images
 

Map and area

Alegatan 12, Helsingborg

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 794 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Helsingborg
Alegatan 12
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan