Hoppa till innehåll
 
Highest bid: 
2 200 000 SEK
Price: 2 395 000 SEK
Läs mer om hur budgivningen går till
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Schölin, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Lovisa Schölin
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Billesholm

Läsgatan 14

Highest bid: 
2 200 000 SEK
Price: 2 395 000 SEK
Läs mer om hur budgivningen går till
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Schölin, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Lovisa Schölin
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

  • Type: Villa, 11⁄2-plans villa
  • Rooms: 8, of which 5 bedrooms
  • Living area: 173 m2
  • Plot area: 714 m2
  • Year of construction: 1977
  • Operating cost: 43 000 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Drömmer du om en villa med stort träddäck och lättskött trädgård i ett trevligt och familjevänligt område? Då är du inte ensam - Välkommen till Läsgatan 14.
Nu erbjuds möjlighet att förvärva ett trivsamt hem beläget på återvändsgata i Billesholm.

Villan uppförd 1977 och rymmer på entréplan ett kök, matplats och vardagsrum. Samt badrum, tvättstuga och två sovrum. En trappa upp återfinns ytterligare ett badrum, allrum och tre sovrum. Planlösningen är optimal med öppen och rymlig hall på mitten, sovrum och badrum samlade i ena delen av huset, separat groventré samt stora och ljusa sociala ytor att röra sig fritt på. Från köket når du det stora träddäcket och trädgården, som vittnar om grill, gemenskap och många sena sommarkvällar.

Här bor du på lugnt och grönskande läge på återvändsgata. Tomten om 714m² är lättskött med fin gräsmatta - här ryms plats för alla dina odlingsdrömmar. På tomten står ett vidbyggt garage varvid den ena delen används som ett förråd och andra ett inrett gästrum. Området kring Bärnstensgatan består av välskötta småhus och lämpar sig perfekt för både den lilla och stora familjen. Här finns närhet till alla nödvändiga inköp, tågstation, skola/förskola samt flera lek- och aktivitetsplatser. I Bjuvs kommun bor du bra med möjlighet till både avkoppling och en innehållsrik fritid. Närheten till Söderåsen med vacker natur och vandringsleder, i kombination med kommunens rika föreningsliv skapar en perfekt blandning.

Fastigheten är varudeklarerad, det vill säga förbesiktigad och försäkrad via Anticimex.

Är det dags att förverkliga villadrömmen? Varmt välkommen att anmäla dig till visning.

Bli en stark köpare!
Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan, dvs ha alla frågor och förutsättningar rörandes er finansiering av eventuellt köp klart innan budgivningen sätter igång;
* Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga oss; Jag/vi ber gärna våra bankkontakter att ringa upp dig med ett bra erbjudande!
* Äger du ditt nuvarande boende / Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller att lägga upp en plan för din försäljning!

About the property

Description

Samtliga vitvaror är från 2019/2020.
Hall: Entréplan. Välkommen, stig på! Innanför tröskeln på Läsgatan 14 möts du av en rymlig hall och ögat faller direkt på den grönskande trädgården som kan skymtas genom altandörren. Vita väggar och mörkt laminat golv.
Kök och matplats: Entréplan. Gediget kök med gott om skåpsluckor och arbetsyta. Med en rejäl köksö har du utrymme till såväl storbak som en frukost för hela familjen. Rent utrustningsmässigt erbjuder detta kök en kyl och frys i fullhöjd, ugn och spis samt en diskmaskin. Från köket nås baksidan med dess träddäck och gräsyta. Bortsett från köksön finns det även här plats för ett större matbord. Vita väggar och mörkt laminat golv.
Vardagsrum: Entréplan. Trevlig social yta med stora fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus. Vardagsrummet är i en öppen planlösning med matplats och delvis med kök. Vita väggar och mörkt laminat golv.
Sovrum 1: Entréplan. Bottenvåningens stora sovrum med fönster som vetter ut mot trädgården. Väggarna är gråa och på golvet ligger heltäckningsmatta.
Tvättstuga: Entréplan. Ingången som de flesta familjerna använder, närmare bestämt groventrén. Här finns tvättstuga med både tvätt- och torktumlare, samt en bra arbetsbänk. Här ligger klinker på golvet.
Sovrum 2: Entréplan. Mindre sovrum, men med tillräcklig plats åt dubbelsäng. Väggarna går i en mörkare beige nyans.
Badrum 1: Entréplan. Säg hej till 70-talet och detta badrum i ett välhållet original skick. Bortsett från badkar, vask och toalett återfinns här även en pissoar.
Allrum: Ovanvåning. Ovanvåningen bjuder in till det perfekta hänget för tonåringarna som har vänner över. I detta rum kan man med fördel ha en soffa och TV.
Sovrum 3: Ovanvåning. Vältilltaget sovrum med egen walk-in-closet. Här finns även plats åt en soffa, alternativt ett skrivbord vid önskemål. Väggarna är vita och på golvet ligger ett ljusare laminat.
Badrum 2: Ovanvåning. Nyligen renoverat badrum. Här erbjuds både bad och dusch, samt dubbla handfat. Badrummet är halvkaklat i en ljusare beige.
Sovrum 4: Ovanvåning. Sovrum med dubbelsäng och vita väggar. På golvet ligger ett ljusare laminat.
Sovrum 5: Ovanvåning. Detta rum går med fördel att använda som ett sovrum eller barnrum. Väggarna är gråa och på golvet ligger ett ljusare laminat.

Summary

Type: Villa, 11⁄2-plans villa
Rooms: 8, of which 5 bedrooms
Living area: 173 m2
Plot area: 714 m2
Starting price: 2 395 000 SEK
Year of construction: 1977
Operating cost: 43 000 SEK/year
Tenure form: Äganderätt

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Heating

Direktverkande el

Construction method

Water: Kommunalt vatten året om
Drain: Kommunalt avlopp
Foundation: Krypgrund
Frame: Trä
Facade: Tegel och träpanel
Windows: 3-glasfönster isoler
Roof covering: Sadeltak, betongpannor
Ventilation: Självdrag
Comment: På fastigheten finns även ett vidbyggt garage och inrett rum, vars grund är en gjuten platta på mark. Fasaden är av trä. Byggnaden har ett låglutande tak med armerad gummiduk.

Renovations

2014 - Varmvattenberedaren byttes
2014 - Garagets takbeklädnad byttes
2020 - Badrum på ovanvåningen renoverades med kakel/klinkers
2024 - Samtliga fönster byttes till isolerglas

Plot/balcony/patio

Runt fastigheten löper en omhändertagen gräsmatta. Baksidan är avskild och här återfinns en stort träddäck. Träddäcket är reglat med 30 CC, vilket innebär att det är förstärkt för att klara t.ex. en jacuzzi.

Parking

Uppfart för en bil

General

County: Skåne
Municipality: Bjuv
Property designation: BJUV BILLESHOLMS GÅRD 9:337

Surroundings

Billesholm är en charmig ort belägen i Bjuvs kommun, Skåne, omgiven av vacker natur och rik historia. Området erbjuder en trevlig blandning av landsbygdens lugn och närhet till större städer som Helsingborg, som ligger cirka 20 minuter bort med bil.

Historiskt sett har Billesholm en stark koppling till gruvdrift och industrialisering, vilket fortfarande präglar delar av orten. Den gamla gruvdriften bidrar till den kulturella och industriella karaktären i området, och det finns flera historiska byggnader och gruvlämningar att utforska. Söderåsens nationalpark, som ligger en kort bilresa bort, är ett populärt utflyktsmål för dem som vill njuta av Skånes natur.

I Bjuvs kommun finns fyra grundskolor. Det finns åtta kommunala förskolor, t ex Skaparglädjens, Vitsippans och Almlidens förskola, plus Borstens Montessoriförskola och Trollbäckens I ur och skurförskola, gör utbudet stort för barnfamiljen och det finns även familjecentraler med öppna förskolor för den föräldralediga.

I kommunen finns vackra naturområden, skolor och bibliotek. Mer än 100 föreningar erbjuder aktiviteter i ett rikt utbud med allt från fotboll och drillning till teater, körsång och studiecirklar.

Under sommarmånaderna finns ett omtyckt friluftsbad som lockar invånarna. I Folkets husparken i centrala Bjuv ligger Skateparken, en populär mötesplats för stora som små, nybörjare som proffs. Under sommaren håller även det intilliggande Containerfiket öppet.

Plan regulations

Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1973-05-15, Senast ändrad: 2005-01-19)

Economy

Starting price

2 395 000 SEK

Operating costs

43 000 SEK/year
Annual electricity consumption: 15253 kWh/year

Distributed as follows

Electrical: 36 000 SEK
Water and drain: 7 000 SEK

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 9 525 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 1 234 000 SEK
Land: 236 000 SEK
Total: 1 470 000 SEK
Taxation year: 2021
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1977
Standard score: 31
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 9 mortgages with a total of 2 135 000 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy performance: 60 kWh/kvm/år
Energy class: DD
Specific energy use: 117 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2024-08-12

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images

+ 17 Show all 23 images
 

Map and area

Läsgatan 14, Billesholm

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 794 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Registration for viewing

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Välj mellan nedan alternativ
2
Nov
Anmälan krävs
Sat 14:00-14:30
Choose time
I am interested
I want to be contacted by a real estate agent before I sign up for a viewing.
Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Bjuv
Läsgatan 14
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan