Hoppa till innehåll
 
Starting price: 
9 975 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Maria Celion, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Maria Celion
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Onsala

Södra Karsegårdsvägen 4B

Starting price: 
9 975 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Maria Celion, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Maria Celion
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Vacker villa anno 1920 med havsutsikt, swimspa och gästhus med uthyrningsmöjlighet!

  • Type: Villa, 1,5-plansvilla med källare
  • Rooms: 6, of which 3-4 bedrooms
  • Living area: 165 m2
  • Additional area: 40 m2
  • Plot area: 1 786 m2
  • Year of construction: 1920
  • Operating cost: 41 735 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Drömmer ni om ett läge där ni kan känna havets salta vindar i trädgården, där ni har badrocksavstånd till bad och "skottkärreavstånd" till småbåtshamn?
Nu kan era drömmar besannas på denna ljuvliga plats, ca 400m från badstrand, i omåttligt populära Stora Enen!

Här på Södra Karsegårdsvägen 4 stoltserar ett riktigt drömhus från 1920 med snickarglädje, genuint hantverk och vacker vy över havet och områdets takåsar.
Villan präglas av välbevarad charm från byggåret 1920. De senaste åren har huset byggts till och varsamt renoverats. Viktigt vid denna renovering och byggnation var att bevara charmen och skapa samma själ och känsla i den nya delen som originalhuset utstrålar. Interiören är elegant moderniserad och planlösningen är anpassad för familjens alla behov, allt i fin samklang med originalkaraktären.

Huset har tre våningsplan. På entréplan finns ett stort, tidlöst vackert och påkostat kök med matplats där ni enkelt bjuder stora middagssällskap till bords. Invid matplatsen finns en öppenspis och den är enkelt att föreställa sig de hjärtliga stunderna i detta kök. Köket är centralt placerat på entréplan och blir en naturlig samlingsplats i huset. Intill köket finns det inre hallen där en ståtlig trätrappa leder upp till övervåningen. Från den inre hallen nås vardagsrummet som ger plats för både soffgrupp och middagsbord eller bibliotekshörna med loungegrupp. Rummet stoltserar med en vacker öppenspis som tillsammans med den rymliga takhöjden, listverk och de kopplade, spröjsade fönstren i två väderstreck ger rummet sin vackra karaktär. Från den inre hallen når ni även ett rum som idag är ett sovrum men som även skulle passa utmärkt som kontor eller kanske tv-rum. På detta våningsplan finns även en entréhall, ett helkaklat och mycket smakfullt badrum (från 2019) samt en separat tvättstuga/groventré. Denna delen av huset är den som byggdes till 2017.

En trappa upp når ni en övre hall som är stor nog för att rymma en 3-sitssoffa, fåtölj och tv-möbel. På övervåningen finns tre sovrum varav två är mycket väl tilltagna i storlek och det tredje något mindre. I alla rum finns goda förvaringsmöjligheter och en stor dos charm med sina vackra spegeldörrar, snedtak och fina golv. Här finns även ett stort helkaklat badrum som renoverades 2020.

Om inte dessa ytor vore nog så finns även en källare som renoverades 2021 med förvaringsytor, spalounge och ett badrum. Loungeytan och badrummet är perfekt i samband med badstunderna i swimspat.

Runt huset finns en vackert uppvuxen trädgårdstomt med lekvänliga gräsytor och gott om uteplatser för middagsbord, soffgrupper och solsängar.

På fastigheten finns en stuga om ca 30 kvm, fullt utrustad med kök, helkaklat badrum, allrum och sovloft. I allrummet finns en öppenspis som i dagsläget inte är eldningsbar. Denna behöver åtgärdas och godkännas innan den får användas. Stugan är perfekt som generationsboende, långväga gäster eller som uthyrningsmöjlighet. Nuvarande ägare har till stor del hyrt ut stugan och gör så även idag.

Ytterligare en stuga finns på fastigheten, denna är i renoveringsbehov.

Sammantaget ett unikt 1920-talshus, högt beläget med havsutsikt och vackra detaljer. Här samsas den äldre charmen med de moderna behoven.
Helt enkelt ett hus och läge som måste upplevas, varmt välkomna att lämna intresse redan idag!

About the property

Summary

Type: Villa, 1,5-plansvilla med källare
Rooms: 6, of which 3 bedrooms, possibility to 4 bedrooms
Living area: 165 m2
Additional area: 40 m2
Plot area: 1 786 m2
Starting price: 9 975 000 SEK
Year of construction: 1920
Operating cost: 41 735 SEK/year
Tenure form: Äganderätt

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Heating

Bergvärmepump
Age: 2015

Construction method

Water: Kommunalt vatten året om
Drain: Kommunalt avlopp
Foundation: Källare med sten
Frame: Trä
Floor joists: Trä
Facade: Träfasad
Windows: Kopplade fönster, vissa fönster har energiglasrutor
Foundation wall: Huggen sten
Roof covering: Tegel och plåt
Ventilation: Självdrag
Grounded/ungrounded: Jordat
Brick block: Murad skorstenar

Renovations

2022 Swimspa
2021 Renoverat källaren samt badrummet i källaren. Här finns en loungeavdelning och badrum, perfekt innan eller efter bad i swimspabadet.
2020 Renoverat badrum övervåning
2019 Renoverat badrum entréplan
2019 Yttertak
2019 Ny tvättmaskin och torktumlare
2017-2018 Bytt ytterdörrar samt renoverat fönsterbågar och bytt fönsterglas
2017 Byggt till huset. I denna tillbyggda delen finns idag entréhall, badrum och tvättstuga
2016 Ny diskmaskin och fläkt
2015 Installerat bergvärme, lagt golvvärme på entréplan samt i två av sovrummen på övervåningen
2015 Bytt kök
2015 Ny spis, kyl och frys

Plot/balcony/patio

Runt huset löper grusgångar och en vackert uppvuxen trädgård i flera etage. Här finns många mysiga och givna platser att ha utemöblerna på, dessutom finns ett swimspa och gott om gräsytor som inbjuder till lek och planteringar. Husets vackra veranda är en av säljarnas absoluta favoritplatser att slå sig ner på. Härifrån, liksom från större delen av huset och trädgården, blickar ni ut över grannskapets takåsar och ner mot Kungsbackafjorden.

Other buildings

På fastigheten finns ett gästhus om ca 30-40 kvm (Stugan är ej uppmätt. Om den exakta ytan är av vikt för er inför ett köp rekommenderas att ni låter utföra en uppmätning av byggnaden). Stugan har en egen privat uteplats och parkeringsmöjlighet för två bilar. Invändigt är stugan fullt utrustad med kök, badrum, allrum och sovloft och blir därför lika bra för de långväga gästerna som generationsboende eller varför inte som uthyrningsbostad.

Parking

På den stora grusade uppfarten finns plats för många bilar att parkera. Det är inga problem att även få plats med husbil eller båt.

Tv/Internet connection

Fiber finns.

General

County: Halland
Municipality: Kungsbacka
Property designation: Del av KUNGSBACKA KARSEGÅRDEN 6:13

Surroundings

Onsala:
Onsala är en gammal lantbruks- och sjöfararbygd som under 1900-talet blev populärt för sommarboende. När motorvägen in mot Göteborg stod klar under 1970-talet börjades mer permanentboende utvecklas och idag består området på Onsalahalvön nästintill enbart av permanenta bostäder.

Onsala är ett modernt samhälle som kombinerar tätortens bekvämlighet med landsbygdens idyll. Inte minst närheten till havet sätter sin prägel.
I centrala Onsala finns flera grundskolor, förskolor, mataffär, bageri, saluhall, vårdcentral, bibliotek och idrottsanläggning för att enbart nämna några av de faciliteter samhället har att erbjuda.

Shopping nås i centrala Kungsbacka där ni är inom 15 min med bil. Ett stort utbud av affärer, Kungsmässan där du finner det mesta under ett och samma tak samt innerstaden med flera mysiga butiker bland kullerstensgator. Ytterligare affärer finns vid Hede med möbelbutiker, större kedjor och Hede fashion Outlet. Inne i Kungsbacka finns det flera gymnasieskolor, badhus, ishall och biograf. Här finns även pendelstationen där du inom 20 min når centrala Göteborg.

Skola:
Fjordskolan Åk F-6
Kapareskolan Åk 7-9

Förskolor: Närmaste förskola är Hagen förskola, Kaptensgårdens förskola och Strannegårdens förskola men på Onsalahalvön finns många förskolor att välja på.

Communications

Bra bussförbindelser till Kungsbacka med buss linje 731 som stannar uppe vid Lollipop på Gottskärsvägen.

Dessutom går buss 730 från Onsala Kyrka.

Plan regulations

Enen 1:20 m fl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1986-09-11, Senast ändrad: 2002-08-12)

Other rights and responsibilities

Community facility: Kungsbacka Karsegården Ga:1
Rights benefit: Avtalsservitut: Fiber - se beskrivning

Economy

Starting price

9 975 000 SEK

Operating costs

41 735 SEK/year
Annual electricity consumption: 19748 kWh/year
Number in the household: 5
Comment: Elkostnaderna innefattar såväl uppvärmning för de tre husen som hushållsel. Driften inkl. både bostadshuset och stugan som är bebodd.
Observera att kostnaderna är exkl. husförsäkring och att driftkostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning, avtal samt val av leverantör.

Distributed as follows

Electrical: 25 000 SEK
Road: 1 850 SEK
Chimney sweeping: 1 000 SEK
Vatten, avlopp och sophantering: 13 885 SEK

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 9 287 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 1 593 000 SEK
Land: 1 951 000 SEK
Total: 3 544 000 SEK
Taxation year: 2021
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1929
Standard score: 25
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 12 mortgages with a total of 1 750 000 SEK.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images and 3D

+ 60 Show all 66 images
 

Floor plan

Map and area

Södra Karsegårdsvägen 4B, Onsala

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 774 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Kungsbacka
Södra Karsegårdsvägen 4B
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan