Hoppa till innehåll
 
Starting price: 
4 850 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Maria Celion, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Maria Celion
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Kungsbacka

Hjälms Kvarnväg 15

Starting price: 
4 850 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Maria Celion, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Maria Celion
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Välskött hus med naturskönt läge nära Stensjön i gemytliga Hjälm!

  • Type: Villa, Suterrängvilla i två plan
  • Rooms: 5, of which 4 bedrooms
  • Living area: 134 m2
  • Additional area: 26 m2
  • Plot area: 758 m2
  • Year of construction: 1989
  • Operating cost: 31 083 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Här på Hjälms Kvarnväg 15 bor ni högt och med ett privat läge i ytterkanten av ett lugnt villaområde i Hjälm och med vackra Stensjön en kort promenad bort. Stensjön är en underbar badsjö med både sandstrand och bryggor, möjligheten att höja livskvalitén genom morgon- eller eftermiddagsdopp eller kanske drömmer ni om att förgylla vardagen med avkopplande fiske. Endast 7 min från Kungsbacka har vi nu nöjet att erbjuda denna trivsamma och mycket välskötta villa med prunkande trädgård och sköna uteplatser!

På övre plan i huset finns härliga sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Dessa rum badar i solljus från tre håll och från både kök och vardagsrum kommer ni ut på balkongen som är belägen i ljuvligt västerläge. I köket finns generöst tilltagna bänkytor och gott om förvaring i skåp och lådor. Kökets maskinpark är fullutrustad med kyl och frys i fullhöjd, inbyggnadsugn och mikro, integrerad diskmaskin, spishäll och fläkt. I köket finns gott om plats för matbord för 4-6 personer. Vardagsrummet som angränsar till köket har stora härliga fönsterpartier som släpper in naturen i rummet. Här finns gott om plats att möblera med både soffgrupp och middagsbord för stora sällskap. I rummet finns en braskamin som båda ger värme och förhöjer rummets trivsamma känsla. Här är det enkelt att samla vänner och familj för trevliga tillställningar såväl som lugna middagar eller sköna TV-kvällar uppkrupna i soffan.
På detta våningsplan finns två sovrum, det ena stort nog för dubbelsäng. I bägge rummen finns praktisk garderobsförvaring. Här finns även ett badrum med badkar, handfat och wc.

En trappa ner finner ni husets väl tilltagna entréhall och två stora sovrum. Här finns också ett helkaklat badrum med duschhörna, handfat och wc. Vidare finns en separat tvättstuga och en mycket rymlig groventré med förvaringsskåp och gott om plats för förvaring eller så blir detta ett utmärkt hobbyrum.

Utemiljön erbjuder både gräsytor, planteringar och en stor altan med sol från tidig morgon till långt in på eftermiddagen. Altanen har plats för flera möbelgrupper och ramas delvis in av planteringar, grönskande buskar och berg i dagen. Att slå sig ner med frukosten i morgonsolen på altanen, dricka sitt morgonkaffe och lyssna in fåglarnas sång är någonting säljaren värdesätter oerhört högt. En stillsam, lugn och rofylld start på dagen. Tack vare husets höga placering i området har man sol från tidig morgon tills den går ner om kvällarna.

Ett idylliskt och mycket barnvänligt område med fina grönytor och gemensamma lekplatser. Både Rolfsån och Stensjön har fina fiskevatten. Möjlighet till båtplats för mindre båt/eka vid sjön. Vintertid är sjön perfekt för skridskoåkning. I skogen hittar du både bär och svamp. I området finns en förening som sedan många år ordnar midsommarfirande nere vid sjön, en uppskattad och mysig tradition.

Om ni uppskattar vacker natur med vatten, ängar och skog utan att tumma på tillgängligheten till centrala Kungsbacka är detta ett perfekt läge för er.

Ett hem och omgärdande natur som måste upplevas!

About the property

Summary

Type: Villa, Suterrängvilla i två plan
Rooms: 5, of which 4 bedrooms
Living area: 134 m2
Additional area: 26 m2
Plot area: 758 m2
Starting price: 4 850 000 SEK
Year of construction: 1989
Operating cost: 31 083 SEK/year
Tenure form: Äganderätt

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Heating

Frånluftsvärmepump med värmeåtervinning (integrerad varmvattenberedare) med vattenburet fläktelement på suterrängplan. I övrigt direktverkande el
Brand: IVT590

Construction method

Water: Kommunalt vatten
Drain: Kommunalt avlopp
Foundation: Platta på mark
Frame: Trä
Floor joists: Trä
Facade: Träfasad
Windows: 3-glasfönster
Foundation wall: Betonghålsten
Roof covering: Betongpannor
Ventilation: Mekanisk frånluft
Grounded/ungrounded: Delvis jordat
Brick block: Skorsten av plåt

Renovations

2023 Bytt hängrännor och stuprör
2022 Bytt toalettstolar
2021 Ny spishäll
2021 Bytt entrédörr, fasadbelysning och trädgårdsbelysning
2021 Taktvätt plus målning/behandling samt altantvätt
2021 Målning/tapetsering av sovrum och förråd
2020 Ny tvättmaskin, torktumlare samt kyl och frys
2018 Ny utvändig trappa i trädgården
2012 Parkettgolv suterrängplan samt nya trappsteg i invändig trappa
2012 Renoverat balkong
2008 Ommålning av fasad
2007 Nytt kök
2005 Renoverat badrum suterrängplan
2003 Byggt altan

Plot/balcony/patio

Stor altan med plats för både middagsbord, loungegrupp och solsängar. Altanen ramas delvis in av buskar, planteringar och berg i dag vilket ger både vindskydd och insynsskydd. Förutom en stor altan finns en trivsam trädgårdstomt med gräsmatta, grönska och ljuvliga planteringar. Från såväl kök som vardagsrum nås även en härlig balkong, delvis under tak, perfekt för att inta middagen i kvällssolen.

Parking

Asfalterad uppfart med plats för två bilar att parkera.

Tv/Internet connection

Fiber via Kungsbacka kommun finns i gatan för framtida anslutning.

General

County: Halland
Municipality: Kungsbacka
Property designation: KUNGSBACKA HJÄLM 1:21

Surroundings

Hjälm
Ca 7 minuter utanför Kungsbacka finner ni natursköna och gemytliga Hjälm.
I området finns flera badsjöar varav Stensjön är den närmaste. Underbara svamp- och bärmarker.

Skolor:
F-5 Fjärås Bräckaskolan
6-9 Smedingeskolan

Sjön Lygnern mynnar ut i Sundsjön som i sin tur mynnar ut i Stensjön och därefter Rolfsån. Stensjön är 3,5 km lång och 1,5 km bred och har utmärkt fiskevatten. I Rolfsån fiskas lax och havsöring. Vattnet med sin vackra omgivande natur gör det utmärkt för äventyrlig paddling. Hallandsleden ger möjlighet till trevliga promenader.

I området finns bl.a. lekplatser och fotbollsplan samt strand med bad- och båtbrygga. Ev. möjlighet till egen båtplats mot mindre avgift och likaså ev. möjlighet till medlemskap i bastuföreningen som har en bastuflotte nere vid stranden. Här anordnas även trevliga midsommarfiranden med levande musik samt höst- och vårstäddagar för allas trevnad. Skolbuss stannar i området, endast 50 meter från huset och tar med barnen till skolan i Fjärås.

Områdesbeskrivning - Kungsbacka
Med endast 20 minuter in till centrala Göteborg ligger Kungsbacka vackert inbäddad mellan hav och natur i norra delen av Halland. Kommunen växer expansivt och framförallt innerstaden där nya bostadsprojekt är många. Kommunikationen till kranskommunerna är goda med både möjligheter till buss, tåg och egen bil. Tack vare den gamla landsvägen finns även dem som väljer cykeln in till jobbet som en del av den vardagliga motionen.

Det mesta finns dock redan på plats i Kungsbacka. Här lockas vi av ett rikt kultur och nöjesliv med flera restauranger, kaféer och uteserveringar kring Kungsbackaåns rinnande vatten och innerstadens kärna. Här finns även bio, butiker, bibliotek, teater och ett kulturhus. Kungsmässans över 90 butiker erbjuder kommunens invånare blandad möjlighet till shopping och vid norra infarten till staden ligger Hede Fashionoutlet (f.d. Freeport). Ett antal stora livsmedelsbutiker finns att välja på och flera välkända kedjor finns etablerade.

Den charmiga innerstaden består gamla trähus och runt stadskärnan finns varierad arkitektur med gamla villaområden och både äldre och nyare hyreshus. Längs med de båda sidorna av innerstaden breder större villaområden ut sig där de flesta husen byggdes mellan -60- och 80-talet. Nyare bostadsområden ligger som en hästsko runt Kungsbacka och mer byggs ständigt. För barnfamiljen finns ett flertal bra förskolor och grundskolor i både kommunal och privat regi att välja mellan och fritidsaktiviteter finns för alla önskemål för både barn och vuxna. Dessutom kan Kungsbacka stoltsera med möjligheten att både bada i havet eller i någon av de vackra sjöarna som finns häromkring under en och samma dag.

Plan regulations

Söder om hjälms bro, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1969-03-17, Senast ändrad: 2023-10-05)

Other rights and responsibilities

Community facility: Kungsbacka Hjälm Ga:4
Rights load: Avtalsservitut: Vatten-,spillvatten-och dagvattenledningar mm - Se beskrivning
Rights benefit: Avtalsservitut: Va-ledning - Se beskrivning

Economy

Starting price

4 850 000 SEK

Operating costs

31 083 SEK/year
Annual electricity consumption: 8700 kWh/year
Number in the household: 1

Distributed as follows

Electrical: 22 700 SEK
Water and drain: 4 100 SEK
Cleaning: 2 120 SEK
Chimney sweeping: 463 SEK
Hjälms vägförening: 1 500 SEK
Hjälms IF: 200 SEK

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 9 525 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 2 737 000 SEK
Land: 1 127 000 SEK
Total: 3 864 000 SEK
Taxation year: 2024
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1989
Standard score: 36
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 8 mortgages with a total of 1 281 500 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy performance: 91 kWh/kvm/år
Energy class: DD
Specific energy use: 47 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2024-09-03
Inspector: Krister Nielsen, Anticimex

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images

+ 27 Show all 33 images
 

Floor plan

Map and area

Hjälms Kvarnväg 15, Kungsbacka

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 794 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Registration for viewing

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Välj mellan nedan alternativ
3
Nov
Anmälan krävs
Sun 13:20-14:00
Choose time
I am interested
I want to be contacted by a real estate agent before I sign up for a viewing.
Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Kungsbacka
Hjälms Kvarnväg 15
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan