Hoppa till innehåll
 
Price (Starting price): 
1 750 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Camilla Möllerström, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Camilla Möllerström
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion, Lantbruk
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Förlandavägen 816

Price (Starting price): 
1 750 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Camilla Möllerström, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Camilla Möllerström
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion, Lantbruk
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Fjärås Förlanda - Ett charmigt ställe på landet - torp med större ladugårdsbyggnad!

  • Type: Övrigt, Äldre torp från mitten/slutet av 1800 talet
  • Rooms: 5, of which 3 bedrooms
  • Plot area: 2 509 m2
  • Utility area: 110 m2
  • Year of construction: 1850-1899
  • Tenure form: Äganderätt

Ett underbart, charmigt och lantligt torpställe med tillhörande ladugårdsbyggnad - dock så behövs viss renovering och restaurering.

Torpet har nyttjats som sommarboende i många år. Gårdsdelen har nyligen blivit avstyckad som omfattar ett markområde på 2 509 kvm och som omgärdas fint av både åker och ängsmarker. Ett otroligt privat läge men ändå lätt tillgängligt.

Ett perfekt ställe för er som söker efter enklare sommarboende med en enorm charm och som inte är rädd att återskapa det som man en gång haft på gården. Med andra ord, torpet och ladugården behöver omvårdnad och kärlek! Eller, den som vill bo permanent ute på landet men avskilt - perfekt ställe att förverkliga husdrömmen på.

Torpet har sitt ursprung från andra halvan av 1800-talet har en tillhörande råvind som man har inrett till boendeutrymme. På nedre plan finns kök, storstuga med eldstad, entréhall, ett sovrum och en tillbyggnad med entré och enklare dusch. På övre plan finns två sovrum, ett i var sin gavel och sällskapsrum emellan. Här kan man ana charmen med gamla trägolv, pärlspont och takbjälkar.

Ladugården som är en större ekonomibyggnad kräver också sin upprustning, har stora förvaringsutrymmen. Här finner vi snickarverkstad eller en riktig "snickarboa", förråd, maskinhall både inom och utomhus, höloft. Här finns stora möjligheter till bra förvaring eller varför inte djurhållning till mindre skala som te.x. hönor.

Gårdsplanet och tomtmarken passar utmärkt att odla på. Här finns gott om ytor till egen odling men även fina möjligheter att återskapa den riktiga gårdsmiljön som man en gång haft. Här har det firats många midsomrar runt midsommarstången. Fastigheten angränsar till fina åker- och ängsmarker, strax nedanför rinner fina Löftaån. Här finns även fantastisk natur med fina bär- och svampmarker, du behöver inte gå långt för att få korgen full.

Här finner du den riktiga sommaridyllen med lantlig charm och ett härligt lugn - här går pulsen ner!

Förlanda präglas av ett fint lantligt landskap med vackra dalgångar, otroligt fina skogsmarker med "vitsippeskog", fantastiska bär- och svampmarker. Här finns även egen kyrka med församlingshem med viss verksamhet som man delar med Fjärås församling. Förlanda har en egen öppen förskola med begränsade öppetider. Den närmaste förskolan och grundskola till åk 5 finns i Gällinge. I Gällinge finns även en riktig Lanthandel som är otroligt omtyckt, man blir lycklig över att finna dessa fina pärlor.

Som ni förstår så är det svårt att beskriva denna charm i text utan detta måste upplevas, därav är ni hjärtligt välkomna att boka in er på kommande visning!

About the property

Summary

Type: Övrigt, Äldre torp från mitten/slutet av 1800 talet
Rooms: 5, of which 3 bedrooms
Plot area: 2 509 m2
Price (Starting price): 1 750 000 SEK
Year of construction: 1850-1899
Tenure form: Äganderätt
Utility area: 110 m2
Moving in: Enligt överenskommelse

Comment on living area

Arean ca 110 kvm avser golvarean. Boarean är inte uppmätt. Åligger köparen att göra egen uppmätning om så önskas.

Heating

Direktverkande el

Construction method

Water: Sommarvatten
Drain: Avlopp saknas
Frame: Trä
Floor joists: Trä
Facade: Trä
Windows: 2 glas fönster
Roof covering: Tegelpannor
Ventilation: Självdrag
Brick block: Murad skorsten
Brick block comment: Murad skorsten, eldstad. Denna har inte varit i drift och har eldningsförbud.
General informationn: Fastigheten har nyligen blivit avstyckad från lantbruksenhet och är idag en egen fastighet med tomt om 2509 kvm, fastigheten har ännu ingen typkod. Adressen är ännu inte fastställd men sannolikt blir det Förlandavägen 816 Sommarhus/fritidshus ett torp med tillhörande större ladugårdsbyggnad/ekonomibyggnad.

Torpet är sannolikt byggt mellan år 1850 och 1899.
Träfasad med locklistpanel, äldre 2 glas fönster och nyare tak med taktegel. Huset/torpet är kulturminnesmärkt med klass B (B innebär ett högt kulturhistoriskt värde), se vidare under länkar.
Vid renovering av kulturminnesmärkta byggnader kontakta Sofia Larsson, kommunantikvarie tel. 0300 834794 eller mail. sofia.larsson4@kungsbacka.se

Fastigheten kommer att säljas med friskrivning då nuvarande ägare aldrig bott i huset/fastigheten. Det åligger köparen att göra egen besiktning om så önskas.

Renovations

Kända utförda renoveringar, omläggning av tak på torpet ca 15-20 år sedan.

Plot/balcony/patio

Underbar gårdsplan där det finns möjligheter till ett flertal uteplatser.

Other buildings

Ladugårdsbyggnad/ekonomibyggnad

En större ladugårdsbyggnad med bl.a. ett bra förråd som även används som snickarverkstad eller en riktig snickarboa. I ladugårdsbyggnaden har vi även bra förvaring, maskinhall, höloft och ett utedass i kanske något modernare tappning. Mycket bra förvaringsmöjligheter. Ladugårdsbyggnaden behöver renovering, givetvis beroende på utnyttjandet.

Parking

Finns gott om parkeringsytor på fastigheten.

General

County: Halland
Municipality: Kungsbacka
Property designation: KUNGSBACKA KALVHULT 1:13

Other rights and responsibilities

Rights benefit: Officialservitut: Rätt att använda, underhålla och förnya befintlig väg i sträckningen a-b. - Väg
Officialservitut: Rätt att använda, underhålla och förnya väg i sträckningen b-c. - Väg

Miscellaneous

Fjärås som förutom vår vackra sjön Lygnern präglas även av häpnadsväckande natur. Fjärås är en växande ort med nybyggnation i centrala delen som bidrar till bl.a. större samhällsservice. Idag finner vi ett trevligt torg med både konditori, livsmedel, restaurang, övriga små butiker samt vårdcentral och apotek. Även Fjärås fritidsanläggning med bl.a. egen simhall, sporthall, gym, motionsspår och fantastiska friluftsområden som angränsar till naturreservatsområden.

I Fjärås finns otroligt fina och vackra naturreservatsområden, bl.a. Fjärås Bräcka som är en mäktig israndsbildning från istiden där även sjön Lygnern ingår med hela 15 m över havsnivån. Lygnern som dessutom är en perfekt badsjö om man inte vill åka till havet som också ligger inom behagligt avstånd.

I Fjärås samhälle finns ett flertalet förskolor och två grundskolor, Fjärås Bräckaskolan åk F-5 och Smedingeskolan åk 6-9. Närmaste förskolan finns i Förlanda samhälle, Olasgårdens förskola som är en liten lantligt belägen förskola. Här finns en avdelning med barn från 1-5 år. Finns även en öppen förskola intill som har sin verksamhet i Hälleviks samlingslokal. Närmaste grundskola från F-åk5 hittar vi i Gällinge, här finns även en mycket trevlig lanthandel.

Klavekulla som ligger närmast fastigheten har egen busshållplats där linjetrafik Västtrafik linje 743 och 744 trafikerar och tar dig ett par gånger på förmiddagen och eftermiddagen (månd.- fred.) in till Fjärås samhälle där du kan ansluta till bussen som tar dig till Kungsbacka stad och vidare med pendeltåget till Göteborg om så önskas. Även till E6:an ansluter man smidigt från Fjärås station.

Avstånd till;
Ca 9 km till Gällinge med grundskola F- åk5 och här finns även en riktig lanthandel.
Ca 14 km till Björketorp eller Horred där tåget "Viskadalsbanan" går mellan Borås - Varberg. I Horred samhälle finns även närmaste ICA butik.
Ca 18 km till Fjärås samhälle
Ca 25 km till Kungsbacka stad
Ca 45 km till Varberg stad
Ca 50 km till Göteborg stad
Ca 60 km till Borås stad

Hjärtligt välkomna till Förlanda och Fjärås!

Economy

Price (Starting price)

1 750 000 SEK

Distributed as follows

Description: Driftskostnader har inte gått att redovisa då huset inte har använts av nuvarande ägare.

Taxation

The assessed value is: Ej fastställt
Description: Taxeringsvärdet är ännu inte fastställt då fastigheten är nyligen avstyckad.

Mortgage deed

There are 0 mortgages with a total of 0 SEK

Energy declaration

Status: Energideklaration behövs ej

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

All images

+ 21 Show all 27 images
 

Map and area

Förlandavägen 816,

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 0 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Kungsbacka
Förlandavägen 816
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan