Hoppa till innehåll
 
Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Camilla Möllerström, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Camilla Möllerström
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion, Lantbruk
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Åsa

Norra Stallåsliden 21

Active match
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Camilla Möllerström, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Camilla Möllerström
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion, Lantbruk
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Stor pampig familjevilla i New England stil - Centralt i Åsa!

  • Type: Villa, 1,5 plan med oinredd vind och källare
  • Rooms: 8, of which 6-7 bedrooms
  • Living area: 265 m2
  • Additional area: 140 m2
  • Plot area: 1 658 m2
  • Year of construction: 1939
  • Operating cost: 36 475 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Ett helt underbart hus i New England stil från 1939! Det är många som både sett och drömt om det pampiga huset, det är jag helt övertygad om. Och, jag kan intyga att det är bättre än så. Precis som de fina apotekarvillorna i Göteborg och Änggården, fast i Åsa. Dessutom centralt beläget med nära gångavstånd till skolorna, havet med populära Skyttevikens fina sandstrand, affärerna och pendeltåget - du är inte ens beroende av bil!

Allt är så otroligt välgjort och välhållet med många fina detaljer bevarade som tex. den riktigt fina trappan, trägolven, de breda fina listerna och spegeldörrarna. Här får man de fina härliga utrymmen som man bara drömt om, den pampiga entrén utvändigt som invändigt, den stora fina porch verandan, rummen som ligger i fil, köksingången och den härliga balkongen. Huset har dessutom genomgått i princip en totalrenovering senaste 15 åren, allt oerhört välgjort - sällan skådat man sett ett sådant fint hantverksjobb. Man har även gjort energibesparande åtgärder såsom byte till isolerfönster och bergvärmeanläggning med bl.a. helt ny bergvärmepump från 2023, vilket ger låga driftskostnader.

Totalt har vi 265 kvm fördelat till två våningsplan, oinredd vind och en fantastisk källarplan om ca 140 kvm med stora härliga förvaringsutrymmen. Boytan på 265 kvm är fördelat till 6 - 7 sovrum varav ett av rummen är inrett till walk in closet, tre rymliga sällskapsrum varav ett till fördel passar utmärkt till en fin matsal, stort härligt kök, badrum, toalett, stor tvättstuga och flera fina garderobsutrymmen. Vinden är som sagt oinredd men har full höjd för inredning om så önskas, men nästintill onödigt då det redan finns så otroligt fina ytor både till boendet och till förvaring. Källarplanet är likaså oinrett men ger fantastiska möjligheter till fin förvaring, inredning av matkällare eller varför inte en stor vinkällare. Garaget upptar en yta som används just som garage dock till mindre fordon. Källarplanet som också är uppvärmt med husets bergvärmeanläggning, har dessutom en rejäl takhöjd för att vara källare vilket ger fina möjligheter för den som vill bedriva verksamhet hemifrån såsom egen verkstad, snickeri eller bara som hobbyutrymme.

Trädgården som är något kuperad ger fina platåer med plana ytor till både egen odling och utelek. Fina parkeringsmöjligheter på två sidor av tomten, finns även gott om plats till större fordon om så önskas.

Åsa som ort är en tillväxtort som kommer att utvecklas med ett flertal både bostäder och serviceinrättningar, vilket i sin tur gör att dessa fina områden med närheten till havet kommer att göra både orten och området ännu attraktivare. Det är många Åsabor som kan intyga att det är ynnest och ett privilegium att kunna bo så nära storstäder som Kungsbacka, Göteborg och även Varberg, men ändå med sommarbostadskänslan med havet och de fina sandstränderna alldeles intill.

Välkommen med intresseanmälan!

About the property

Description

Entréplan
Här finner vi en stor och pampig entréhall, den där hallen man alltid drömt om att ha ett trevligt avlastningsbord mitt i. I hallen finns även en gästtoalett.

Köket är väl tilltaget och ger plats till stort matbord om så önskas, gott om skåpsförvaring och stora härliga arbetsytor. Skåpsinredningen går i klassiskt stil med nyare vitvaror såsom spis och fläkt ca 6 år samt kyl, frys, diskmaskin från 2023. Innanför köket finner vi köksentrén, perfekt om man vill ta matkassarna den snabbaste vägen, denna har även fungerat bra som vardagsentré. Härifrån når man även tvättstugan som är väl tilltagen och här ges det fin plats till all klädvård såsom tvätt, tork, strykning och mangling samt bra avlastningsytor. Utrustad med tvättmaskin och torktumlare ca 6 år.

Vardagsrummet och matsalen har en fin öppning emellan. Här är det stora härliga ytor som ger fina variationer till att ha matsalen resp . vardagsrummet var som. Öppen spis med insats. Här finner du även fina golv, den riktigt fina stavparketten och dubbeldörrarna ut till porch verandan. Denna underbara veranda i rätt väderstreck och under tak, här har man suttit långt in på nätterna och många kräftkalas har det blivit.

Till sist på detta plan har vi ett rymligt arbetsrum som går utmärkt att även använda som sovrum.

Övre plan
Stort härligt allrum, hobbyrum eller varför inte bibliotek - ett underbart rum som knyter samman alla sovrum på detta våningsplan. Hela övre plan har riktigt fina trägolv, slipade och oljade. Här finns även ett helkaklat badrum med dusch och ytterligare förvaring i form av extra garderob. Även en extra klädkammare som är förberedd för en extra toalett om så önskas.

Totalt har vi fyra befintliga sovrum, alla rymliga i sin storlek. Ytterligare f.d. sovrum som är inredd till en klädkammare eller walk in closet som går utmärkt att omvandla tillbaka till sovrum nr fem om så önskas. Även här samtliga rum med fint slipade trägolv. Från två av rummen når vi ut till den härliga balkongen i bästa syd/sydväst läge med fin utsikt och med härliga solnedgångar.

Vinden (råvind)
Vinden med vindslucka, är en råvind med god plats till förvaring om så önskas. Förr om åren fanns en riktig vindstrappa som är borttagen då utrymmena har räckt gott och väl och utnyttjandet av vinden blev allt mindre. Men, familjen som behöver de riktigt stora utrymmen finns ev. möjlighet att inreda vinden.

Källare
En riktig källare, såsom en källare ska vara enl. besiktningsmännen. Inga organiska material mot väggarna. Mittendelen är dock gjord till bra förvaringsutrymmen i form av matkällare alt. vinkällare, förråd "bra och ha förvaring". Annars är källarutrymmet helt gjutet golv som tak. Här finns en garagedel där man förvarat mindre motorfordon, men lämpar sig även till bil om så önskas. Även takhöjden är väl tilltagen och ger fina möjligheter att utöva hobbyverksamhet, eller kommersiell verksamhet såsom verkstad eller snickeri. Här kan man mecka med båtar eller bilar i ett varmt utrymme, det vattenburna uppvärmningssystemet med bergvärmen är även indragen till källarutrymmet.

Summary

Type: Villa, 1,5 plan med oinredd vind och källare
Rooms: 8, of which 6 bedrooms, possibility to 7 bedrooms
Living area: 265 m2
Additional area: 140 m2
Plot area: 1 658 m2
Year of construction: 1939
Operating cost: 36 475 SEK/year
Tenure form: Äganderätt
Moving in: Enligt överenskommelse

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Biytan enl. fastighetstaxeringen är registrerad till 155 kvm.

Heating

Bergvärmeanläggning med vattenburen värme
Age: 2023
Brand: Thermia Atlas

Construction method

Water: Kommunalt vatten året om
Drain: Kommunalt avlopp
Foundation: Källargrund
Frame: Betong och trä
Floor joists: Betong och trä
Facade: Träfasad
Windows: 2-3 glasfönster isoler
Foundation wall: Betong
Roof covering: Betongpannor
Ventilation: Mekanisk frånluft
Brick block: Murad skorsten
Brick block comment: Senaste sotning 2022-09-01 och brandskyddskontroll från 2019-10-14 av Räddningstjänsten i Storgöteborg.
Comment: Ett gediget byggt 30-40-talshus med betongbjälklag (hela källarplanet är i betong).

Renovations

Se vidare pdf, renoveringsbeskrivning under dokument.

Plot/balcony/patio

Farstukvist vid huvudentrén i nord, nordost.
Köksentrén i ost, sydost.
Porch verandan i syd, sydväst.
Balkongen som ligger ovanför porch verandan få samma läge i syd, sydväst.

Parking

Varmgarage i källarplanet samt parkeringsplatser vid två av uppfarterna.

Tv/Internet connection

Fiber genom Telia.

General

County: Halland
Municipality: Kungsbacka
Property designation: KUNGSBACKA ÅSA 1:105

Plan regulations

Åsa, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19511212)
Åsa(del Av Ö22),åsa 3:50,del Av(ö25),åsa stn.samhälle(ö26), Ändring av dp (Beslutsdatum: 19950914)
Åsa 1:213 m.fl.i Åsa, Detaljplan (Beslutsdatum: 20010614)

Other rights and responsibilities

Community facility: Kungsbacka Åsa Ga:8
Rights benefit: Officialservitut: Vatten-och avloppsledning

Miscellaneous

Åsa har de senaste åren växt framgångsrikt och befolkningen har beräknats fortsatt öka genom planerade utbyggnaden av samhället.

Åsa centrum finner man inom inom kort promenad som erbjuder bra samhällsservice som Ica Supermarket, klädbutiker, restauranger, Dahls konditori med uteservering, vårdcentral med apotek, blomsteraffär samt en välsorterad Järnaffär - den kända Lindar´n. Dessutom kan man pendla enkelt och lätt med Öresundståget både norrut till Göteborg på ca 30 minuter och söderut ända ner till Halmstad och om förlängd sträcka ända ner till Köpenhamn utan byte av tåg.

Närproducerat är mycket populärt för Åsaborna. Inom närområdet finner vi allt från ägg och grönsaker till nötkött från gårdsbutiker runt om.

Populära "Åsa Havsbad" även kallad Vita Sand ligger inom gångavstånd. Åsa har även många fler populära badvikar med härliga sandstränder och klipphällar att erbjuda. Mellan vikarna finns fantastiska promenadstråk och nu även strandpromenad som följer hela Åsas kustband ända ner till Frillesås.

En liten båttur ut till öarna utanför - ex Vendelsö, Ramnö, Malö eller Nidingen - där man kan beskåda hela sälkolonier. Hela Onsalafjorden har ett mycket rikt djurliv, fantastiska öar med både härliga klippor som fina sandstränder och underbara naturreservatsområden vid Näsbokrok och runt fantastiska Tjolöholms slott. Kuststräckan vid Näsbokrok som hamnar väster om, med ett underbart rekreations och friluftsliv.

Mycket bra förskolor och grundskolor, Åsa skolan och Åsa gårdsskola, både inom räckhåll. Åsa är känd för bra föreningsverksamheter som pingis, innebandy och givetvis fotboll som utövas från barn och ungdomar ända till seniorer. De som spelar golf finns Sjögärde Golfklubb inom 10 km en underbar 18 -hålsbana i fantastisk natur och strategiskt placerad mellan Kungsbacka och Varberg.

- Som jag brukar säga att har man en gång varit i Åsa så vill man gärna tillbaka :)

Varmt välkomna till populära Åsa!

Economy

Operating costs

36 475 SEK/year
Annual electricity consumption: 12000 kWh/year
Number in the household: 2

Distributed as follows

Electrical: 27 000 SEK
Water and drain: 5 500 SEK
Road: 1 500 SEK
Cleaning: 2 375 SEK
Chimney sweeping: 100 SEK
Description: Elkostnaden är inkl. uppvärmning och hushållsel.

Driftkostnaderna är exkl försäkring. Tänk på att familjesammansättning, vanor och el avtal kan påverka driftkostnaderna.

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 9 525 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 2 906 000 SEK
Land: 1 523 000 SEK
Total: 4 429 000 SEK
Taxation year: 2021
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1939
Standard score: 29
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 13 mortgages with a total of 3 055 000 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy performance: 53 kWh/kvm/år
Energy class: BB
Specific energy use: 28 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2024-03-13
Inspector: Anticimex, Lars Kullenstein

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images

+ 36 Show all 42 images
 

Floor plan

Map and area

Norra Stallåsliden 21, Åsa

Calculation

Vad kostar nya boendet?

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 794 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Kungsbacka
Norra Stallåsliden 21
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan