Hoppa till innehåll
 
Starting price: 
5 500 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sofie Gustavsson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Sofie Gustavsson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Vessigebro

Solliden 1

Starting price: 
5 500 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sofie Gustavsson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Sofie Gustavsson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

En sekelskiftespärla som bär på en historia av elegans och tidlös skönhet

  • Type: Villa, 1 1/2 plansvilla med delvis källare
  • Rooms: 6, of which 4 bedrooms
  • Living area: 194 m2
  • Additional area: 52 m2
  • Plot area: 2 990 m2
  • Year of construction: 1907
  • Operating cost: 60 425 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Välkommen till denna charmiga sekelskiftesvilla från 1907, en pärla som bär på en historia av elegans och tidlös skönhet. Med en yta på generösa 194 kvm och omgiven av en trädgård som är en sann oas av skönhet och mångfald, erbjuder detta hem en unik möjlighet att uppleva den perfekta balansen mellan tradition och modernitet.

Stig in genom dörren och låt dig genast omfamnas av en känsla av värme och välkomnande. Köket, själva hjärtat av detta hem, är en lantlig dröm med sina tidstypiska detaljer och jordnära toner. Renoverat 1999 men troget bevarat sin sekelskiftescharm, erbjuder det moderna bekvämligheter sida vid sida med traditionella inslag. Här kan du njuta av ett rymligt skafferi och en serveringsgång som smidigt binder samman köket med resten av hemmets sällskapsytor. Moderna apparater från kända varumärken som Electrolux, Husqvarna och Bosch gör matlagningen till en fröjd, medan köksön bjuder in till samvaro och förberedelser inför måltiderna.

Längre in i huset väntar det rymliga vardagsrummet med sin förtjusande fiskbensparkett och den karaktärsfulla kakelugnen som sprider en behaglig värme. Här kan du koppla av och umgås i en atmosfär av hemtrevnad och lugn. Glid sedan vidare ut till den förtrollande verandan där du kan njuta av trädgårdens frodiga grönska och doftande blommor medan du låter sinnet vila och tankarna vandra fritt.

Intill vardagsrummet finner du den eleganta matplatsen, där bröstpanel och en klassisk vedspis skapar en känsla av välbefinnande och nostalgi. Och för den som söker inspiration och kunskap finns det magnifika biblioteket/arbetsrummet, där fiskbensparketten leder vägen till en värld av böcker och tankar. Omgiven av tidlös skönhet och en atmosfär av kreativitet är detta rummet en plats för både eftertanke och skapande.

Och när du tröttnat på inomhuslivet väntar trädgården utanför med sina många förtrollande skiftningar. Från den ordnade elegansen med formklippta buxbomar och magnolieträd till den vilda naturens rikedom av växtliv och djurliv, erbjuder trädgården en unik upplevelse av skönhet och mångfald. Låt dig förföras av dofterna från rosenapeln och syrenbersån, eller ge dig ut på en skördetid till växthuset för att plocka de läckraste frukterna och örterna. Dessutom ger alla utrymmen i verkstad, källare och förråd stora möjligheter för hobbyaktiviteter eller kanske företagsverksamhet. En laddstolpe för elbilar finns installerad vid uppfarten.

Vessigebro är ett aktivt samhälle med bra bygemenskap. Här finns både affär, skola, förskolor, bibliotek, vårdcentral, pizzeria, aktiva företag, brandstation mm. Ån Ätran rinner igenom samhället med möjlighet till fiske och rekreation. Det finns även ett utomhusbad i vessigebro i anslutning till en av idrottshallarna. Restaurang Ekholmen serverar god lunchbuffé och har trevliga pubkvällar. I Ätrasalen träffas byborna för fest och gemenskap.
Dessutom finns det stora möjlighet till en aktiv fritid i skog och mark eller på gym, den närbelägna 18-håls golfbanan eller i någon förening. Här finns även goda bussförbindelser och via Falkenbergs tågstation kan man lätt ta sig både norr- och söderut vid pendling.

Detta är mer än bara ett hem – det är en upplevelse av tidlös elegans och harmoni, där varje rum berättar sin egen historia och trädgården bjuder in till att utforska och njuta av naturens underverk. Upplev det själv och låt dig förtrollas av denna enastående sekelskiftesvilla och dess fantastiska trädgård!

About the property

Description

Entré/hall
Från uppfarten genom en grön vacker dörr stiger ni in i en entré med bröstpanel på väggarna och klinker på golvet. Redan här omfamnas man av den otroliga charm som Solliden 1 kommer att bjuda på genom varje rum. I hallen finns det bra yta för förvaring. Gå vidare genom pardörrarna och ni når en inre hall med ingång till tvättstuga, städskåp och serveringsgång.

Kök
En lantlig köksdröm! Att köket är husets hjärta kan man verkligen känna i denna bostad. Köket har bevarat den tidstypiska atmosfären från sekelskiftet, rummet andas en känsla av värme och välkomnande, med inslag av traditionell inredning som ger en tidlös karaktär. Kökets inredning går i jordnära behagliga toner och renoverades 1999. I anslutning till kök finns ett rymligt skafferi och en serveringsgång som sammanbinder köket med husets sällskapsytor. Även om köket har behållit sin charmiga sekelskiftesstil, är det ändå utrustat med moderna apparater och bekvämligheter för att möta dagens krav. I köket finns följande utrustning: Kyl/frys (Electrolux, 2014), Glaskeramikhäll med ugn ( Husqvarna, 2022), diskmaskin (Bosch, 2016). I köket finns dessutom en köksö att samlas kring för att förbereda måltiderna och umgås.

Vardagsrum, matplats och arbetsrum
Det rymliga vardagsrummet välkomnar dig med sin vackra fiskbensparkett, vars mönster dansar under fötterna och förhöjer varje steg du tar. Mitt i rummet står en kakelugn och sprider både värme och charm till varje hörn. Väggarna är tapetserade med en jordnära grön mönstring som upplevs mycket hemtrevlig och varm. När du vill koppla av och njuta av den underbara trädgården finns det ingen bättre plats än den förtrollande verandan. Med en kopp kaffe i handen kan du sitta ner och beundra den frodiga grönskan och de väldoftande blommorna medan du låter dig själv bli omfamnad av lugnet och stillheten.

Intill vardagsrummet öppnar den eleganta matplatsen upp sig och sammanbinder sällskapsytorna med köket. I rummet återkommer bröstpanel som även finns i köket. Den klassiska vedspisen skänker en atmosfär av välbefinnande och nostalgi.

Men det är i det magnifika biblioteket/arbetsrummet där historien och kulturen verkligen kommer till liv. Fiskbensparketten fortsätter att leda vägen, och här kan du fördjupa dig i en värld av böcker och tankar, omgiven av tidlös skönhet och inspirerande kreativitet. En platsbyggd bokhylla finns i rummet och väggarna är tapetserade i en grön ton.

Hall till övre plan
Från vardagsrummet når ni en hall med utgång till trädgården och ett altandäck. Här är det högt i tak och den svängda trappan som leder till övre plan stjäl uppmärksamheten direkt med sitt pampiga intryck. Ljusa ytskikt kombineras med ekparkett och Höganäsklinker.

Wc
Från hallen når ni ett gäst-wc med toalett och handfat.

Övre plan

På övre plan möts ni av en hall som sammanbinder sovrummen på övre plan. Ni kommer bli förvånade över all förvaring som gömmer sig bakom luckor och sidovindar. Ett vackert plankgolv kombineras med målade väggar.

Sovrum
Till höger när ni kommer upp på övre plan finns ett stort och rymligt sovrum. Plankgolvet kombineras med mörkt tapetserade väggar och skapar ett lugnt och avslappnat intryck. Här finns gott om inbyggd förvaring.

Sovrum
Ett stort och otroligt ljust sovrum med ett stort fönsterparti som bjuder på en härlig utsikt över området. Laminatgolv kombineras med vitmålade väggar. Här finns inbyggd förvaring och en spännande passage mellan detta sovrum och rummet intill, en succé för barnen i huset som garanterat kommer att kunna bygga ett mysigt kryp in här!

Sovrum
Det tredje sovrummet bjuder också på en vacker charm med synliga bjälkar. Laminatgolv kombineras med väggar målade i ljusa behagliga toner.

Badrum
Badrummet på övre plan renoverades 2005 och kvalitetsdokument finns. Badrummet är precis vad man kan önska av en sekelskiftesvilla. Det bjuder på alla moderna bekvämligheter utan att göra avkall på detaljerna som skapar känslan av historia.
Svart/vitt klinkers på golv tillsammans med vitt kakel på väggarna är en fullträff. Det halvrunda fönstret ut mot trädgården ger ett fint ljusinsläpp. Strålningsvärme från taket värmer inte bara golvet utan även väggar, porslin mm värms så att det torkar ut snabbt och rummet upplevs varmt och härligt. Strålningsvärmen är kopplad till det vattenburna systemet.

Källare
Under delar i av huset finns det källarutrymmen med goda möjligheter att inreda helt efter behov. Från entrén når ni ett källarrum där den vackra naturstenen i källarväggarna är synlig. Kanske ett perfekt utrymme för en vinkällare?
I källaren finns även pannrummet, ett snickarrum och en stor yta som kan användas för förvaring av växter mm.

Summary

Type: Villa, 1 1/2 plansvilla med delvis källare
Rooms: 6, of which 4 bedrooms
Living area: 194 m2
Additional area: 52 m2
Plot area: 2 990 m2
Starting price: 5 500 000 SEK
Year of construction: 1907
Operating cost: 60 425 SEK/year
Tenure form: Äganderätt
Moving in: Enligt överenskommelse

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Heating

Kombipanna (pellets/el) med ett vattenburet radiatorsystem samt kakelugn och vedspis
Age: Ackumulatortank (2006)

Construction method

Water: Kommunalt vatten året om
Drain: Kommunalt avlopp
Foundation: Torpagrund och källare med grundmur av natursten/betonghålsten
Frame: Trä (plankstomme) i ytter- och innerväggar
Floor joists: Trä
Facade: Stående träpanel
Windows: 2-glas kopplade fönster
Roof covering: Sadeltak, tegelpannor med underlagstak av råspont och papp
Ventilation: Mekanisk frånluft
Radon: Radonmätning utförd 2006 med årsvärde under riktvärde för människors hälsa. Protokoll finns bifogat.
Electrical: 2000 byttes alla elledningar ut och en jordfelsbrytare installerades. Alla eluttag i huset är skyddsjordade.
2016 byttes en el-central ut som försågs med ytterligare jordfelsbrytare.

Laddstolpe för elbilar finns installerad.
Brick block comment: 1999 installerades en kakelugn samt ett insatsrör i rökkanalen.
2007 installerades en kamin samt ett insatsrör i rökkanalen.
2019 byttes kaminen ut mot en vedspis.
General informationn: Solliden 1 har ett kulturhistoriskt värde. Enligt inventering som skedde enligt nedan fick Solliden 1 klass C.

Under åren 2005-2009 inventerades den kulturhistoriskt värdefulla bebyggelsen i Halland. De drygt 10 000 byggnaderna graderades i följande tre klasser:

Klass A: Särskilt högt kulturhistoriskt värde. Oersättlig. Ofta välbevarad både exteriört och interiört.

Klass B: Objektvärde med ett unikt egenvärde. Ofta mycket välbevarade.

Klass C: Lokalt intresse. Bevarandevärd i helhetsintryck. Byggnader av alldaglig karaktär, ofta karaktärsskapande och tidstypiska. Ibland delvis förändrade.

Ta gärna del av mer information i bifogade länkar.

Renovations

Remodeling/extension year: 1984
Årtalen för renoveringar är ungefärliga.

1999 byttes hela bostadshusets yttertak ut mot ny taktäckning av tegelpannor. Även underlagstaket bytes ut mot ny råspont, papp
och läkt. Plåtbeslag på taket byttes också ut och skorstenen kläddes in med plåt.
1999 installerades ett mekaniskt frånluftssystem.
1999 installerades en kakelugn samt ett insatsrör i rökkanalen.
1999 byttes de flesta av husets fönster ut mot nya 2-glas kopplade fönster. Även alla ytterdörrar byttes ut.
1999 renoverades köket.
2000 byttes alla elledningar ut och en jordfelsbrytare installerades. Alla eluttag i huset är skyddsjordade.
2002 byggdes det före detta garaget om till ett förråd/verkstad med nya takstolar, ny taktäckning av plåt samt ny fasad av träpanel.
2005 byggdes en helt ny altan.
2005 renoverades ovanvåningens badrum med nya ytskikt av kakel och klinker. I samband med renoveringen byttes golvbrunnen ut
mot en ny. I samband med renoveringen byggdes en ny takkupa. Arbetet gjordes av fackman. Ett kvalitetsdokument från
entreprenören har överlämnats till fastighetsägaren.
2006 renoverades entréhallens golvbjälklag med helt nya material (förutom golvreglarna) och ett nytt ytskikt av klinker.
2006 installerades en ackumulatortank kopplad till kombipannan eldad med pelletsbrännare.
2006 gjordes en radonmätning. Uppmätt årsmedelvärde 90 Bq/m3.
2007 installerades en kamin samt ett insatsrör i rökkanalen.
2007 byggdes en ny verkstad/garage
2009 renoverades hela yttertaket ovanför entréhallen mot norr. Den gamla taktäckningen av plåt ersattes av en ny taktäckning av
papp.
2011 byggdes växthuset.
2014 skrapades och målades fasaden, vindskivor samt takfot. Delar av fasadpanelen ersattes av ny.
2016 byttes en el-central ut som försågs med ytterligare jordfelsbrytare.
2019 byttes kaminen ut mot en vedspis.
2019 installerades en elbilsladdare.
2022 byttes avloppsledningen ut mot en ny ledning av plast i källare/krypgrund från lilla toaletten bort till norra hallen.
2022 gjordes en reparation av yttertaket på grund av läckage i anslutning till en fd. solfångare.
2022 installerades en avfuktare i vindsutrymmet

Plot/balcony/patio

Välkommen till denna fantastiska trädgård som är en oas av skönhet, mångfald och praktisk nytta! Här finns en harmonisk kombination av ordnad elegans och vild natur, skapande en perfekt balans mellan struktur och frihet.

I den ordnade delen av trädgården möts du av vackert formklippta buxbomar, idegranar och thuja, vilket ger en känsla av precision och elegans. De tre magnolieträden är en syn att beundra under blomningen, och det japanska körsbärsträdet lägger en skimrande touch till trädgården. Rosenapeln och pionplanteringen ger en romantisk känsla med sina färgglada blommor, medan den doftande syrenbersån bjuder in till avkoppling och sinnesro. För de frukt- och örtintresserade finns det ett imponerande urval av äppelträd, örter och andra växter vid växthuset.

I den vildare naturdelen av trädgården upptäcker du en rikedom av växtliv och en atmosfär av naturlig skönhet. De över 100-åriga lindarna ger en imponerande känsla av historia och karaktär, medan vårens blommande scilla, vårstjärna och nunneört skapar en magisk atmosfär av färg och liv. För den matälskande trädgårdsentusiasten finns det sparris, rabarber, jordgubbar, amerikanska blåbär, fläder och andra läckerheter att skörda från växthuset och naturtomten.

Dessutom är trädgården en plats för djurliv och aktivitet. Tornseglarna ger en fantastisk flyguppvisning på sommarkvällarna, medan fasaner, småfåglar och ekorrar trivs i trädgårdens mångfald av växter och träd. För familjen finns det till och med en pulkabacke precis över vägen, perfekt för kvällsnöjen, och skolbussen stannar nästan vid tomtgränsen för bekvämlighet och enkelhet.

Upptäck allt detta och mer i denna enastående trädgård, en plats där skönhet, mångfald och praktisk nytta smälter samman till en helt unik upplevelse av trädgårdsidyll.

Delar av trädgårdens gräsmatta sköts av en robotgräsklippare som kommer att ingå i köpet. Vissa delar av trädgården behöver själv klippas.

Other buildings

Verkstad/garage
2007 byggdes en ny verkstad/garage. Ett perfekt utrymme för hobby, egen verksamhet eller förvaring. I verkstaden finns även ett rymligt loft. Väggar och tak är isolerade och utrymmet värms upp via strålningsvärme från taket. Byggnaden är utvändigt 7,6 x 6,6 meter. Här finns el indragen men inte vatten och avlopp.

Här finns också en tillbyggd del som tidigare använts som hönshus. Inredning finns kvar för den som är intresserad av att skaffa höns.

Växthus
2011 byggdes växthuset som både erbjuder fina odlingsmöjligheter, men också ett otroligt mysigt sällskapsutrymme. I växthuset finns en liten kamin.

På tomten i anslutning till verkstaden finns även ett fristående förråd/friggebod som lämpar sig bra för förvaring av trädgårdsredskap.

Äldre garage
I anslutning till uppfarten finns en äldre garagebyggnad som numera endast använts till förvaring.

Tv/Internet connection

Fiber finns installerat

General

County: Halland
Municipality: Falkenberg
Property designation: FALKENBERG KÄRREBERG 3:79

Surroundings

Vessigebro är ett aktivt samhälle med bra bygemenskap. Här finns både affär, skola, förskolor, bibliotek, vårdcentral, pizzeria, aktiva företag, brandstation mm. Ån Ätran rinner igenom samhället med möjlighet till fiske och rekreation. Det finns även ett utomhusbad i Vessigebro i anslutning till en av idrottshallarna. Restaurang Ekholmen serverar god lunchbuffé och har trevliga pubkvällar. I Ätrasalen träffas byborna för fest och gemenskap.
Dessutom finns det stora möjlighet till en aktiv fritid i skog och mark eller på gym, den närbelägna 18-håls golfbanan eller i någon förening. Här finns även goda bussförbindelser och via Falkenbergs tågstation kan man lätt ta sig både norr- och söderut vid pendling.

Se bifogad information om pågående planarbete i området.

Plan regulations

Fråga väckt om förordnande enl 113 § byggnadslagen, Fråga väckt om förordnande (Status: avregistrerad, Beslutsdatum: 1950-12-06, Senast ändrad: 1994-02-04)
Vessigebro stationssamhälle, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1951-11-28, Senast ändrad: 2023-05-16)

Other rights and responsibilities

Community facility: FALKENBERG VESSIGE GA:2

Economy

Starting price

5 500 000 SEK

Operating costs

60 425 SEK/year
Annual electricity consumption: 5000 kWh/year
Number in the household: 2

Distributed as follows

Electrical: 15 000 SEK
Heating: 29 400 SEK
Water and drain: 7 440 SEK
Insurance: 5 305 SEK
Cleaning: 1 680 SEK
Community: 700 SEK
Chimney sweeping: 900 SEK
Laddning 2 elbilar ca 5000 kWh/år: 0 SEK
Ved ca 2 m2/år växer på tomten: 0 SEK
Description: Ca 4-4500 kWh/år laddas bilarna med.

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 9 525 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 1 150 000 SEK
Land: 446 000 SEK
Total: 1 596 000 SEK
Taxation year: 2021
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1936
Standard score: 31
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 4 mortgages with a total of 850 600 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration är utförd
Energy performance: 104 kWh/kvm/år
Energy class: DD
Specific energy use: 150 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2024-02-29
Description: Se bifogad energideklaration.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images and film

+ 73 Show all 79 images
 

Floor plan

Map and area

Solliden 1, Vessigebro

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 794 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Registration for viewing

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Välj mellan nedan alternativ
24
Nov
Anmälan krävs
Sun 14:00-14:45
Choose time
I am interested
I want to be contacted by a real estate agent before I sign up for a viewing.
Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Falkenberg
Solliden 1
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan