Hoppa till innehåll
 
Price (Starting price): 
2 150 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Olle Bergsten, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Olle Bergsten
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Glommen

Bölse 416

Price (Starting price): 
2 150 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Olle Bergsten, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Olle Bergsten
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Omgärdat av natur finner ni detta charmiga ställe

  • Type: Villa, Villa, 1-plan med källare
  • Rooms: 4, of which 3 bedrooms
  • Living area: 105 m2
  • Additional area: 105 m2
  • Plot area: 1 172 m2
  • Year of construction: 1974
  • Operating cost: 31 977 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Varmt välkomna till Bölse 416!

Här på denna lantliga pärla, bara en kort bilresa från Falkenbergs charmiga centrum, väntar en fastighet med en historia som sträcker sig tillbaka till 1974. Ett hem med stor potential, där skogen möter närheten till havet och naturen blir en del av vardagen. Entréplan, som sträcker sig över 105 kvadratmeter, har genomgått en uppfräschning de senaste åren. Delar av köket har fått nytt liv med moderna stommar och ytskikt, och även vitvarorna har bytts ut för att passa den moderna livsstilen. Sedan 2020 har också ytskikten på boendevåning fått ett rejält upplyft med genomgående parkettgolv, målade väggar, ändring till en mer social lösning mellan kök och vardagsrum. Alla listverk har målat självklart även trappräcket i entrén. I vardagsrummet, ett hjärta i hemmet, finns utgången till en rymlig altan som byggdes år 2013. Här kan man samla nära och kära för trevliga middagar under bar himmel, med skogsdungen som granne.

Under 2023 fick även taket sig en renovering, samtidigt installerades solcellerna för att göra huset ännu mer energieffektivt och hållbart. Utvändigt har också träd, buskar och andra växter blivit borttagna från grundmuren och trädgården på framsidan för att skapa en mer lättskött men trivsam trädgård.

Är du intresserad av att göra Bölse 416 till ditt nya hem? Tveka inte att kontakta oss för mer information eller för att boka en visning. Vi ser fram emot att höra från dig!

About the property

Description

Entré:
Den välkomnande entrén bjuder in till hemmets hjärta och är en perfekt plats att ta emot gäster. Härifrån öppnar sig rummen i en harmonisk sekvens, med en smidig passage till både kök och vardagsrum. Entrén är omsorgsfullt gestaltad för att ge ett trivsamt första intryck och är välkomnande.

Kök:
Med det nyrenoverade golvet som stadig grund välkomnar köket med en modern och inbjudande atmosfär. Här möts du av en stilren design och väl genomtänkta detaljer som idag kombineras med en praktisk äldre inredning med gott om förvaring. De nya parkettgolven sträcker sig elegant genom rummet och skapar en enhetlig känsla tillsammans med den övriga delen av bostaden. Här finns utgång till altanen i söderläge, perfekt för avkoppling och utomhusmiddagar med vänner och familj. Utrustat med bland annat diskmaskin (2019), kombinerad kyl/frys, fläkt och spis med keramisk häll (2023) är köket praktiskt och på god väg att bli enhetligt och modernt.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är en plats för samvaro och avkoppling, där ljuset strömmar in genom stora fönsterpartier och fyller rummet med en härlig atmosfär. Den öppna planlösningen mot köket skapar en känsla av rymd och samhörighet, perfekt för både vardagsmys och mysiga filmkvällar.
Från vardagsrummet nås den stora altanen med vyer mot den grönskade trädgården.

Sovrum:
Genom en mysig passage från entrén når du de tre charmiga sovrummen, alla nyligen uppdaterade med fräscha och nymålade väggar. Ett av sovrummen är lite större än de andra och erbjuder gott om plats, i samtliga sovrum finns det inbygga garderober för klädförvaring.
Samtliga sovrum andas lugn och harmoni med fönster åt trädgården, vilket skapar en perfekt oas för en god natts sömn eller avkoppling efter en lång dag.

Källarplan
Källarplan har delvis blivit utriven (organisk material har avlägsnats i vissa rum). Här finns det gott om förvaringsutrymmen och en tvättstuga (tvättmaskin 2020, torktumlare 2021). Från källarplan nås också garaget.

Summary

Type: Villa, Villa, 1-plan med källare
Rooms: 4, of which 3 bedrooms
Living area: 105 m2
Additional area: 105 m2
Plot area: 1 172 m2
Price (Starting price): 2 150 000 SEK
Year of construction: 1974
Operating cost: 31 977 SEK/year
Tenure form: Äganderätt
Moving in: Enligt överenskommelse

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Heating

Bergvärmepump via vattenburna radiatorer

Construction method

Water: Kommunalt vatten året om
Drain: Kommunalt avlopp
Foundation: Källare
Frame: Trä
Facade: Kalksandsten och träpanel
Windows: 2-glas kopplade fönster
Roof covering: Sadeltak, råspont, underlagspapp, läkt och betongpannor
Electrical: Jordfelsbrytare finns installerat i huset.
Brick block comment: Eftersom man inte använt den öppna spisen så måste spisen och skorstenen kontrolleras och godkännas av sotare innan man eventuellt tar den i bruk igen.
Flaws: Besiktningsprotokoll finns tillgängligt för de som är intresserade.
General informationn: Säljaren har valt att teckna försäkringen Varudeklarerat och besiktningsprotokoll kommer finnas tillgängligt för de intresserade.

Renovations

Utförda renoveringar av tidigare ägare:
Ca 2012-2013 har entréplanets dusch/wc renoverats under tidigare fastighetsägare med våtrumsmatta som ytskikt.

Utförda renoveringar av nuvarande ägare:
2020 revs det mesta av källarens konstruktioner av organiskt material ut.
2021 har spolning av dräneringen utförts. Arbetet utfördes av fackman.
2021-2022 har delar av köket renoverats med nya stommar och ytskikt samt vitvaror. En del av elen i köket drogs om. Arbetena utfördes av fastighetsägaren och elarbeten av fackman.
2023 renoverades taket med nya betongpannor, underlagspapp och läkt samt att plåtdetaljer och takavvattning byttes. Även solcellerna monterades. Arbetena utfördes av fackman.
2024 filmades dräneringsledningarna. Det enda som anmärktes på var att dräneringen är gammal. Arbetet utfördes av fackman.
2024 monterades en elektrisk hjälpfläkt i entréplanets dusch/wc. Arbetet utfördes av hyresgäst.

Plot/balcony/patio

Det finns en fantastiskt altan åt norr som byggdes 2013 samt altan åt söder som byggdes 2015 åt söder av dåvarande ägare.
Uteplatsen åt norr nås via vardagsrummet och altanen åt söder nås via köket.

Other buildings

En äldre förrådsbyggnad finns belägen på fastigheten.
Förrådsbyggnaden har inte genomgått besiktning och är behov av renovering.

Parking

Parkeringmöjligheter i enkelgaraget eller på den grusade uppfarten med plats för två bilar. En elbilsladdare installerades 2020 och fackman.
Byggnadssbeskrivning garage: Vidbyggt garage grundlagt med betongplatta på mark med stomme av betong, fasader av kalksandsten samt ett platt/låglutande tak med en taktäckning av papp

Tv/Internet connection

Fiber finns installerat till fastigheten.

General

County: Halland
Municipality: Falkenberg
Area: Bölse
Property designation: FALKENBERG BÖLSE 1:32

Surroundings

Områdesbeskrivning Glommen:

Glommen är ett expansivt och charmigt kustsamhälle strax norr om Falkenberg. Glommen som ort och namn uppkom under senare del av 1800-talet och har vuxit upp som ett fiskeläger. Namnet härstammar från Glumstenen som ligger på "Glommudden" där man har Kattegatt åt tre väderstreck. Stenen hamnade där under istiden och nämns redan under 1000-talet då de norska vikingarna landsteg här för sina härjningståg runt omkring Ätradalen och Falkenberg. Detta flyttblock har fungerat som ett landmärke för sjöfarten och har också givit orten dess namn. Ändringen från Glummen till Glommen har förmodligen att göra med det lokala uttalet då man enligt danskt mönster uttalade U som O och stavningen ändrades så småningom därefter.

Under senare decennier har orten växt och de lugna villakvarteren med närhet till hav, fin badstrand och vackra promenadvägar lockar självklart många. Fortfarande finns en aktiv fiske- och småbåtshamn där bl.a. fiskebåtarna trålar efter kräftor. Under sommaren lever samhället upp och lockar turister från när och fjärran när bl.a. Glommens kräftfestival arrangeras i juli med dans på kajen, serveringstält med kräftor och dricka, knallemarknad, tivoli samt motionsloppet "Kräftloppet".

I Glommen finns närbutik med pizzeria samt sommarrestaurang och bussförbindelserna är goda. Både förskola och skola upp till åk 5 finns på nära avstånd i området och härifrån arbetspendlar man lätt till både Falkenberg och Varberg.

Förskolor:
Långaveka förskola (1-5 år) i Glommen.

Skolor:
Långavekaskolan (Åk F-5) i Glommen.
Skogstorpsskolan (Åk F-9) Skogstorp.

Ca 6 km till Björnhults golfbana.

Blogg om Glommen:
http://hans-orjan.blogspot.se/2016/02/glommen-pa-hallandskusten-mycket-fint.html?m=1

Other rights and responsibilities

Rights benefit: Avtalsservitut: BRUNN OCH LEDNING - SE BESKRIVNING
Avtalsservitut: UTFART - SE BESKRIVNING
Officialservitut: VÄG

Economy

Price (Starting price)

2 150 000 SEK

Operating costs

31 977 SEK/year
Annual electricity consumption: 10250 kWh/year
Number in the household: 3
Comment: Taxeringsvärdet/taxeringsvärdena är fastställt under 2024.

Distributed as follows

Electrical: 21 900 SEK
Water and drain: 6 600 SEK
Insurance: 3 477 SEK

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 9 525 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 1 823 000 SEK
Land: 866 000 SEK
Total: 2 689 000 SEK
Taxation year: 2024
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1974
Standard score: 36
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd
Description: Taxeringen är fastställd under 2024

Mortgage deed

There are 7 mortgages with a total of 1 487 500 SEK.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images

+ 20 Show all 26 images
 

Floor plan

Map and area

Bölse 416, Glommen

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 794 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Bölse, Falkenberg
Bölse 416
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan