Hoppa till innehåll
 
Starting price: 
2 150 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Annie Andersson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Annie Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Storvik

Majorsgatan 48

Starting price: 
2 150 000 SEK
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Annie Andersson, Real estate agent Svensk Fastighetsförmedling
Responsible real estate agent
Annie Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Smakfull familjevilla med uthus och härlig trädgård

  • Type: Villa, Villa 1,5-plan
  • Rooms: 4, of which 2-3 bedrooms
  • Living area: 94 m2
  • Plot area: 1 386 m2
  • Year of construction: 1909
  • Operating cost: 48 756 SEK/year
  • Tenure form: Äganderätt

Välkommen till Majorsgatan 48, en smakfull familjevilla om 94 kvm som genomgått en total förvandling under de senaste åren. Stora omfattande renoveringar har utförts både invändigt och exteriört. Där man har valt att återskapa den äldre stilen med noggrant utvalda moderna inslag. Flera eldstäder finns bevarade i bostaden.

Denna villa inrymmer idag två stora sovrum men kan enkelt kan anpassas och utvecklas för den större familjen. Bostaden har wc/badrum i vardera plan, delvis nya 3-glas fönster och altandörrar, ny fasadbeklädnad samt ett nytt kök. Fiber finns anslutet.

Trädgården erbjuder en fantastisk utomhusmiljö där uthuset skänker stor glädje när det vankas festliga bjudningar eller tid för kreativitet. Listan över användningsområden kan göras lång!
I anslutning till detta hus nås även en välbevarad jordkällare, perfekt att omvandla till en vinkällare för dina bästa årgångar. Det stora trädäcket har skön kvällssol och utgör en härlig plats för sommarens grillkvällar i goda vänners lag. De plana gräsytorna inbjuder till kubbspel och bollekar.

Uthuset har portar mot Lillviksgatan för smidig parkering av två bilar alternativt ett släp. Vidare in på tomten finns en carport.

Här lever du i ett lugnt villakvarter med naturen precis runt hörnet, samtidigt som du har bekvämt avstånd till både förskola, skola och matbutiker. I närheten finns även Storviksbadet och härliga skogsleder för avkopplande promenader och friluftsliv.

Storvik har en lantlig miljö med god samverkan och aktiviteter, samtidigt med gång- och cykelavstånd till det mesta som vardagen kräver. Här finns postombud, mataffärer och hälsocentral. Nära kommunikationer, skola F-9, och Storvik IF, som står för idrott och gemenskap. Området är familjevänligt och passar perfekt för den som söker ett trivsamt boende att njuta av i många år framöver.

I denna försäljning ingår VARUDEKLARERAT – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring i samarbete med Anticimex. En trygghet för både köpare och säljare.
Mer information finns via vår hemsida.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och intresseanmälan.
Annie Andersson, 070-335 79 63
annie.andersson@svenskfast.se

About the property

Description

-ENTRÉ-
Från den charmiga farstukvisten leds du in till en rymlig hall/kapprum. Här ges god plats till förvaring av ytterkläder, skor och tillhörigheter i garderob. Laminatgolv och tapetserade väggytor.

-GÄSTTOALETT-
Stilig gästtoalett med wc och kommodskåp med tvättställ. Laminatgolv ovan plastmatta, vit bröstpanel och tapetserade väggytor.

-KÖK-
Köket renoverades vintern (-20) och är utformat med köksö. Ett kök för den kräsne med gynnsamma förutsättningar till din matlagning. Lättarbetade arbetsytor med 80 cm skåp och mycket förvaring i skafferi / inredning. Köket har genomgående vinylgolv av märke Pergo med elektrisk golvvärme och tapetserade väggytor. Laminatbänkskiva i trämönster och kakel ovan bänk. Extra ljusinsläpp tack vare fönsternischens utformning. Maskinpark bestående utav inbyggnadsugn, micro i högskåp, diskmaskin samt kyl och frys. Kökets stora smycke är den specialanpassade spishällen med tillhörande fläkt.

-VARDAGSRUM-
I vardagsrummet påminns du av den luftiga takhöjden, här finner du stora ytor att möblera enligt önskemål. Tre garderober finns att nyttja. Trägolv och målade väggytor. Både kamin och en vacker kakelugn fr. ca 1700-tal. är detaljer i detta rum. (Båda eldstäderna är fn. avställda.) Altandörr ut till trädgård och altan.

- MASTER BEDROOM-
Vidare från vardagsrummet nås de första sovrummet med två ingångar och även egen altandörr direkt ut till trädgården. Rymmer dubbelsäng med tillhörande möblemang. Ett ljuvligt sovrum där naturen blir en del utav rummet med sina stora fönster/dörrar. Vitmålade väggar med pärlspont och laminatgolv. Hål finns taget i murstocken för en eldstad.

-ALLRUM ÖVRE PLAN-
Först möts du av ett nyligen renoverat trapphus med vit träpanel på vägg och hårdvaxoljad/behandlad trapp i enhetlig stil med resterande planlösning. Allrummet har breda golvtiljor och tapetserade väggytor. Rymmer gott och väl en möbelgrupp såväl som tv-hörna. Här finns en luft/luftvärmepump installerad. Allrummet har även en öppen spis, dock avställd.

-SOVRUM ÖVRE PLAN-
Sovrum 2: Sovrum med trägolv och målade väggytor. Walk-in closet i en stor och isolerad kattvind, detta utrymme är belyst.

-BADRUM-
Badrum i en spännande planlösning med inbjudande färgsättning och våtrumsmatta på golv och vägg. Duschhörna med vikbara glasväggar. Specialkomponerad kommod av djupa IKEA-köksskåp med laminatbänkskiva, porslinsho och svart blandare. Övrig interiör och inredning är noga utvald och VVB står placerad i ett dolt hörnutrymme. Tvättmaskin placerad under bänkskiva.

Summary

Type: Villa, Villa 1,5-plan
Rooms: 4, of which 2 bedrooms, possibility to 3 bedrooms
Living area: 94 m2
Plot area: 1 386 m2
Starting price: 2 150 000 SEK
Year of construction: 1909
Operating cost: 48 756 SEK/year
Tenure form: Äganderätt

Comment on living area

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Heating

Direktverkande el, luft/luftvärmepump, kakelugn, insatts i öppna spisen, öppen spis

Construction method

Water: Kommunalt vatten året om
Drain: Kommunalt avlopp
Foundation: Krypgrund
Frame: Trä
Floor joists: Trä
Facade: Stående och liggande träpanel
Windows: 3-glasfönster isoler
Roof covering: Sadeltak, plåt
Ventilation: Självdrag
Grounded/ungrounded: Jordat
Main fuse: 16 A
Brick block comment: Eldstäderna är för närvarande avställda.
Öppen spis med insats har notering om skorstensanslutning, kräver en åtgärd. I övrigt inga anmärkningar antecknade hos Skorstensfejarna Sandviken-Hofors. Se även frågelista.
Flaws: Se frågelista
General informationn: Smakfull familjevilla som har genomgått en total förvandling sedan nuvarande ägare tog över 2019. Här har man återskapat den äldre stilen med moderna inslag. Huset utstrålar en inbjudande och hemtrevlig känsla med sina genomtänkta detaljer både invändigt och exteriört. Ny fasadbeklädnad utfördes i sekelskiftesstil med krönlist för ett stiligt avslut mellan stående och liggande träpanel. Kommunalt vatten och avlopp. Fiber finns anslutet.

Renovations

2020,
Nya våtrum, nytt avlopp, nya vattenledningar

2020,
Totalrenoverat kök

2022,
Ny fasadbeklädnad och ny tillbyggd entré

2023-2024,
Ommålning fasad, reparationer och kittning av fönster på uthus

2020-2023,
Ny el, och delvis nya 3-glasfönster samt extra insatta fönster i kattvind

I övrigt löpande underhåll både exteriört och interiört.

Plot/balcony/patio

Trädgården erbjuder flera tänkbara platser att möblera med utemöbler, oavsett om du vill njuta av solen eller söka svalkande skugga. Vidbyggt bostaden finns ett trädäck byggt av lastpallar och täckt med filtduk. På den sydvästra delen av tomten finns en enklare pergola.
Tomten har ett lantlig intryck och mycket karaktär med gårdskänsla. En frodig och välplanerad trädgård med bland annat en vacker och mångsidig uthusbyggnad. Här möts mjuka gräsmattor och vackra gångar av marksten. Tomtens öppna läge ger direkt solljus och en luftig tillvaro. Bärbuskar och fruktträd av både äpplen, päron och körsbär ger sig till känna. Här finns även smultron, vinbär, rabarber, väldoftande syrén och en vindruvsranka. Allt samman prydligt inramat av häckar, pargrindar och staket.

Other buildings

Uthuset är en rustik och inspirerande plats för kreativt skapande och aktiviteter, vare sig det gäller matlagning, en festlig bjudning, odling eller lermakeri. Listan över användningsområden kan göras lång. Från denna byggnad når du en välbevarad jordkällare, perfekt att omvandla till en vinkällare för dina bästa årgångar. Här har du alla förutsättningar att skapa ett unikt utrymme som speglar just dina intressen.

Uthuset har även ett vindsutrymme med golvplank, vilket ger nästa ägare möjlighet att utveckla vidare efter behov. Intill uthuset finns en carport för uppställning utav fordon.

Parking

Fastigheten har ett äldre uthus med portar mot Lillviksgatan, för smidig parkering av två bilar eller ett släp. (El finns inte.)
Dessutom ger pargrindarna möjlighet till ytterligare en parkeringsplats i den carport som finns belägen inne på tomten.

Tv/Internet connection

Fiber finns anslutet

General

County: Gävleborg
Municipality: Sandviken
Property designation: SANDVIKEN KRINGLAN 3

Plan regulations

Storviks municipalsamhälle, Stadsplan (Beslutsdatum: 1921-07-07, Senast ändrad: 2022-12-20)

Economy

Starting price

2 150 000 SEK

Operating costs

48 756 SEK/year
Annual electricity consumption: 15600 kWh/year
Number in the household: 2

Distributed as follows

Electrical: 27 890 SEK
Water and drain: 7 650 SEK
Insurance: 6 300 SEK
Cleaning: 2 128 SEK
Bredband, Fiber 100 Mbit/s: 4 788 SEK
Description: Ovanstående driftskostnader är baserade på säljarens förbrukning redovisad av säljaren samt av Sandviken Energi.
Elkostnad innefattar både uppvärmning och hushållsel.
V/A kostnad avser en beräknad årsförbrukning om 64 m3.
Renhållning avser abonnemang på sorterat kärl med hämtning varannan vecka.
Kostnad för försäkring är uppskattad.

In addition to the above possible operating costs, property tax is added in the amount of 5 625 SEK.

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.
Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Taxation

Building: 535 000 SEK
Land: 215 000 SEK
Total: 750 000 SEK
Taxation year: 2021
The assessed value is: Fastställt
Value year: 1929
Standard score: 38
Type code: 220, Småhusenhet, bebyggd

Mortgage deed

There are 11 mortgages with a total of 1 380 000 SEK.

Energy declaration

Status: Energideklaration pågår
Energy performance: 137 kWh/kvm/år
Energy class: EE
Specific energy use: 82 kWh/kvm/år
Energy declaration completed: 2024-09-04
Inspector: Anticimex, Henrik Ezelius

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

All images

+ 66 Show all 72 images
 

Map and area

Majorsgatan 48, Storvik

Calculation

Vad kostar nya boendet?

Does your combined annual income exceed SEK before tax? The answer affects the repayments.

More data

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Reset all data
Show more

Interest

Installment

Operating cost per month

Operating cost/month

Please note that the operating costs listed above are based on the seller's actual costs in the last year unless otherwise specified.

Which operating costs the buyer will have depends on how the home will be used, which subscriptions will be taken out and other circumstances in the individual case.

Boendekostnad per månad

Interest
+  SEK
Operating cost
+  SEK
Property tax/fee
+ 469 SEK
Tax reduction
 SEK
Sum
ca  SEK
Installment
+  SEK
Incl installment
ca  SEK

Apply for a loan promise

At our sister company Ordna Bolån, you can easily apply for a loan promise or mortgage. One application, response from several banks.

Contact

Fill in the form below to register your interest in this property. Our real estate agents will contact you via email/phone for follow-up.

Contact details
500 characters left
Do you have a loan promise?*
Do you want help with a loan promise?
Do you want to receive news and offers?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

One moment!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Read our privacy policy
 
 
 

Similar properties for sale

Sandviken
Majorsgatan 48
Share property: Share on Facebook Share with email Share with sms Copy link Link is copied

Floor plan